![]() |
1 Eklenti(ler)
Sn ykolko ters laleniz ters çıkmış ama siz onu soğukta tutmak yerine iç mekana almışsınız..
Biliyorsunuz ters lalenin bir adı da hakkari lalesi, soğuk dağları karları seviyor. Bende geçtiğimiz yıllarda bir heves yetiştirmeye çalıştım. Ankarada kışın sert geçtiği yıl aşağıdaki gibi güzelce açtı.. Sonraki yıllarda kış yumuşak geçince birdaha çiçeğini bu şekilde göstermedi.. Seneye aklınızda bulunsun diye paylaşayım dedim. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Arkadasim, Dedigin gibi Pitaya`yi kedi kumuna (diatomite) tasidim. 1 haftada kurdan ile destek yapmam gerekti. Boyu 1 cm ustunde uzadi...
Sirada, Orkide var....... |
Alıntı:
Kolay gelsin :) |
Sayın sındırgılı, kürdan yerine plastik piknik malzemesi gibi birşey kullanmanız daha sağlıklı olur diye düşündüm!veya diatomite uzun vadede temas etmemesi gerekir. Yoksa ortamına, ileride sıkıntı çıkarabilir.
|
Haklisin, hemen degistiriliyor... Sevgi ile kalin..
|
Sn. Yeşillim haklı,kürdan küf,mantar oluşturuyor,plastik bir dayanak daha iyi olur.
|
Ben, plastik pipet buldum. Onun ile degistiriyorum. Bu arada hoyanin ( koklenmek icin verdigin ) keyfi yerinde....sEVGILI sARICAN`DAN besin eriyigi takviyesi yapmam gerekli. Elimde 20.20.20. gubre (suda cozunur ) var. Yarin, ondan besin eriyigi istemeli.. :)
(Bu arada, Avatarimi degistirdim. O mor cicekler bana, her gordugumde moral veriyor..) |
Bendekinde de pipet var :) hoya'ya daha besin verme,hele bir köklensin,yaprak,sürgün vermeye başlasın ondan sonra,besine geçersin.
Hoya`ya besin eriyigi vermiyorum. Ama, Enzim katsam ne olur diye de dusunmuyor degilim. Bu arada sana verdigim Enzimi kullandin mi ?
|
Feriha hanım ne kadar güzel açmış laleniz gerçekten harika görünüyor.
|
Alıntı:
|
Sayın sındırgılı, ykolko merak ettim hoya toprakta mı?
Toprakta ise enzim kullanılabiliyor. Katı kültürde ise enzim kullanılmıyor biliyorum! |
Sn Yeşillim,Sındırgılı'ya verdiğim hoya köklü değil,çelik ve diatomit içerisinde bu sebeple enzim veya besin kullanmasını istemedim.
|
2 Eklenti(ler)
|
Yapma çiçek gibi görünüyor ama çoooook güzel ;)
|
çok güzel neredeyse yaprak çıkarmadan açmış.
|
Sn.Gülenmelek ve Gulen teşekkür ederim, hiper aktif lale'm hakkında düşünceleriniz için.
|
4 Eklenti(ler)
Diatomit içerisindeki denemelerim.
Eklenti 269479 Aralık sonu tohumdan çıkan adenium'larım Eklenti 269480 Diatomit'e diktiğim ve çift kap sistemi sebebi ile devamlı nemli bir zeminde hızla büyüyen kaktüs'üm. Eklenti 269481 Diatomit içerisinde çıkan kaktüs yavrularım. Eklenti 269482 Diatomit içerisinde çıkan lipthops yavrularım gelişmeye devam ediyor. |
Kamelya
1 Eklenti(ler)
Öncelikle sevgili kamelya vadisi'ne çok teşekkür ederim.
Çeliklerimin bir bölümünü diatomit içerisinde (iç mekanda) köklenmeye aldım,bir kısmınıda camekanlı ortamda toprak (kum ve geçirgen toprak) kültüründe köklenmeye bıraktım, bakalım hangi yöntemle daha sağlıklı,netice alabileceğim? Umarım böyük bölümü tutar ve renk renk kamelyalarım olur. Eklenti 270072 |
Evimde şubat sonu gelişmeler
5 Eklenti(ler)
Dün ailemize katılan hoya çelikleri
Eklenti 271107 Hoya Bogor çeliğim,çift yaprak ama gövde çok kısa umarım köklenir. Eklenti 271108 Hoya Balaensis,çeliğim tek yaprak ile şansımı deneyeceğim,gövde hiç yok sap kısa,tutsa bile uzun zaman alacak gibi,ama umut fakirin ekmeği derler :) Eklenti 271109 Hoya Benguetesis,çeliğim bu da tek yaprak,kısa yaprak sapı uçunda,minicik bir gövde var,uzun meşakatli yolculuğa çıktı umarım,yaşar ve mutlu olur. Eklenti 271110 Hoya Obscura çeliğim,en iyi durumda olan bu,üç yaprak ve sapı ucunda yine kısa bir gövde,eee öldürmeyen allah öldürmez,yaşayacak günleri varsa,yaşayacak,ben elimden gelen hizmeti kendilerine sunuyorum gerisi,onlara kalmış.;) Eklenti 271111 Hoya Kerrii çeliğim diyeceğim ama bu bir yaprak ;) komşum migros'dan almış öyle duruyormuş baktım,dip kısmında hafif sararma var ama,az bir şey köklenme vardı,temizlerken bir kaç kökde koptu,yukarıdaki temennilerim bunun içinde geçerli. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 271114
Hoya rafım Eklenti 271115 Sevgili Yener bey'in hediyesi,iki,üç gün uyudular,bu gün hafif başlarını kaldırdılar. Eklenti 271116 Adeniumlarım 2 gün sonra iki ay'ı dolduracaklar. Eklenti 271117 Bu Adeniumlarımda sanıyorum üç haftalıklardı. Kaktüslerim pek yakında ( Çok az kaktüs türüm var önceden söyleyeyim hayal kırıklığı olmasın :D ) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Büyümeleri biraz zaman alacak gibi ama size bir değil iki tane veririm lafımı olur. |
Alıntı:
|
'' Kalplerimizin solmayan çicekleri tüm kadınların,dünya kadınlar gününü kutlarım ''
|
1 Eklenti(ler)
Budama yapmaya kıyamadığım, hala uzamaya ve çiçek açmaya devam eden,Arap Fulü, Ful (Clerodendrum Fragrans)
Eklenti 273025 |
güzelmiş abi :) severek takip ediyorum çalışmalarınızı :)
|
1 Eklenti(ler)
Sol tarafta on dokuz adet Lithos yavrularım,sağ tarafta beş adet kaktüs yavrularım.( 19 03 2012)
Eklenti 274953 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025