![]() |
Güney cephesindeki pencere önünde, olabildiğince küçük saksı ( kökler sıkışmayacak kadar) gevşek toprak, bol su ve güneş oldumu sizin hoyanız da açar sayın Sakdag ve Asya Ceylan.
|
Aileye katılan yeni bireyler :)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 374951
Rhombophyllum dolabriforme Eklenti 374952 Echeveria Pulvinata Ruby Blush Eklenti 374953 Bir Echinopsis türü Eklenti 374954 Eklenti 374955 Echeveria Nodulasa |
Günaydın babacım :)
2 Eklenti(ler)
Eklenti 374957
Eklenti 374958 Bu sabah uyanan ilk kaktüsüm '' Pelecyphora Valdeziana '' bana günaydın babacım dedi :) |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 375559
'' Pelecyphora Valdeziana '' ikinci çiçeğini de açtı :p Eklenti 375560 Limon bunca stres sonrası goncada ;) |
Sayın ykolko, bitkileriniz ve çekimleriniz harika,
542 nolu mesajınızdaki 2. ve 5. görsellerdeki bitkiler harkaymış, çok beğendim , isimleri nedir acaba ? |
Teşekkürler Nardane, isimleri her fotoğrafın altında yazıyor ( İsmini bildiklerim)
|
Küçük balkonumda bahar hazırlıkları
4 Eklenti(ler)
Eklenti 378703
Sakız sardunyalar uzun saksılardaki yerini aldılar fakat ilk gün fırtınanın etkisine maruz kalarak biraz sersemlediler, ee onlarda doğa ile mücadele ederek güçlenecekler. ( küçük balkonum aslında çok rüzgar almıyor bu fırtına ekstrem bir durumdu inşallah bir daha tekrar etmez) Eklenti 378704 Sakızları renk renk karışık ektim, bakalım istediğim gibi olacaklar mı. ( Bu sene saksıları çok büyük değil, başarı durumuna göre seneye daha derin ve geniş seksılara transfer olabilirler) Eklenti 378705 Ağaçlar netten sevgili dostlarımdan biri gelirken balkonum için bodrum papatyası almış, ona buradan da teşekkür ederim. ( Papatyaları gören kaynanam :( hemen istemeye başlayınca baktım bizim papatyalar gidecek :rolleyes: hemen ona da bauhaustan alarak papatyalarımı kurtardım :D ) Eklenti 378706 Bunlarda her sene tohumdan yetiştirdiğimiz süs biberlerim büyümekle meşguller :D Balkonumda tüm çiçek konulacak yerler hazır durumda, cam önünde iki büyük saksı limonum var, yine büyük bir saksıya, pervane yasemin bir arkadaşım gönderecek, kalan 3 uzun saksıya petunya arıyorum ama hala ortada yolar,artık bulunca yerleşecekler, 12 küçük saksı içinde yine sarkıcı, yarı gölge seven ve güneş seven çiçekler arıyorum. balkon planım bu umarım hayal ettiğim görüntüye ulaşır ve sizlerle paylaşırım ;) |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 380121
Eklenti 380122 Eklenti 380123 Eklenti 380124 Değerli arkadaşımdan gelen yasemin ( Rhynchospermum jasminoides ) balkonda yerini aldı, bir bitkinin balkonu ne kadar değiştirebilecğini görerek şahit oldum. tek kareye sığdıramadığım için bir kaç kare çektim :) ( Sağol arkadaşım ) |
Aileye katılan yeni minik bireyler :)
4 Eklenti(ler)
Eklenti 381998
Astrophytum Eklenti 381999 Leuchtenbergia principis Eklenti 382000 Astrophytum Eklenti 382133 Büyüyünce kaktüs olacaklar, şimdilik kak diyebiliriz sanırım :D |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 383403
Neyse ki güneş açtı, kaç gündür çiçekleri tam açmadan kapanıyordu, tamamı aynı anda açamayacak, zamanlaması ile güneş denk gelmedi. :p |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 385020
Eklenti 385021 Balkonda açmaya başlayan sardunyalarım :) bir tane normal sardunyada karişmış ama ne yapalım oda çiçeği ile özür diliyor :) Bunlar ilk açanlar olduğu için paylaşıyorum hepsi açana kadar sabredebilirsem paylaşmayacağım. :) ( desemde nasıl olsa kimse inanmayacak :) :) ) Eklenti 385022 Buda soğanlı bir bitkinin kabuğunu çimlendirme çalışmam, bakalım ne çıkacak, merakla bekliyoruz :) |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 386982
'' REBUTIA hybr. 'sunrise' x '' Eklenti 386983bu senenin ilk çiçeğini açtı. Eklenti 386984 Eklenti 386985 Annemin bahçesindeki Şakaikler bu sene mutlu gibiler. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 386987
İki sene önce tohumdan yetiştirdiğim karanfil Eklenti 386988 Katmerli petunyamı paylaşayım dedim ( sabredin yakında balkonumda petunya show yapacağım ) :) |
Balkonumda son durum ( devam edecek ) :)
5 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 387138
Eklenti 387139 Eklenti 387140 Sardunyalarım ve sakızlarım :) http://www.youtube.com/watch?v=enQPR9FStRU Nazarlığı merak edenler için balkonumun videosu :) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 387273
agaclar.net'in 9. Doğum Günü Kutlaması da, eşimin bilhassa tasarımını beğendiği kalanşo ( kalanchoe ) yi hediye eden, el sanatları eğitmeni arkadaşımıza teşekkürler :) |
Balkonumda bu gün...
3 Eklenti(ler)
|
Çiçekleriniz ve kaktüsleriniz çok güzel. İyi günlerde oturun balkonunuzda.
|
Sardunya ve sakızlarınız karika ,bol çiçeklerini görürsünüz inşallah...
|
ellerinize saglik gercekten cok hoslar hepsi birbirinden güzel :) güzellik yarismasina girmisler gibi rengarenkler hos masallah birsey sorcam siz galiba hic toprak kullanmiyorsunuz sirf o taslardan mi koyuyorsunuz saksi icine yoksa toprak üzerine mi koyuyorsunuz sadece o taslari ne ise yariyor o taslar nerden alina bilir
|
Sayın H_Doğan ve Nardane teşekkür ederim.
|
sn.ykolko taslari saksinin icine hangi amacli koyuyorsunuz acaba ne bir faydasi oluyor bitkilere ?
|
Toprağa koyduğum Lava toprağın sıkışmasını engellemek için, saksı dibine koyduğum, kök çürümesini engellemesi için, toprağın üstüne koyduğum, toprağı sıcak ve soğuktan koruması için, ayrıca toprağın demir ihtiyacını da karşılıyor.
|
cok tsk ederim bilginiz icin gercekten mantikli :) denemem lazim her yerden alina bilir mi bu taslar taslarin adi nedir tam olarak
|
Balkonumda neler oluyor?
5 Eklenti(ler)
Eklenti 395191
Karanfillerim Eklenti 395192 Minelerim Eklenti 395193 Eklenti 395194 Eklenti 395195 Balkonumu enine boyuna fotoğrafladım :) gelişim belli olsun diye. ( Bittimi balkonun çiçeklenmesi demeyin daha yeni başladık :D ) |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 395197
Paskalyan hala açıyor ama bitmek üzere. Eklenti 395198 As solisltler en son çıkar :) Veee... karşınızda ilk ve tek koyu renk sakızım :) diğerlerinin açmasını yine bekleyemedim :) Sakızlarımı rengini bilmeden almıştım, hiç koyu renk çıkmadı diye üzülüyordüm sürpriz oldu :) Eklenti 395199 Belki yakından da görmek istersiniz :D |
Günün güzeli.
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 396805
Abimlere hediye ettiğim H. Carnosa :) |
Güzellik hakkında :)
2 Eklenti(ler)
Eklenti 396903
Eklenti 396904 Güzeli şöylesine görmekle, yakından görmek arasında çok fark vardır, uzaktan fark edemediğinizi, yakından keşfedebilirsiniz, çünkü güzellik detaylarda gizlidir. :) ( Crassula ailesinden ) |
Petunyalar
3 Eklenti(ler)
Eklenti 397447
Eklenti 397448 Petunyalarda ilginç,ilk önce goncaları çürümüş gibi oluyor, 1-2 gün sonra renklenip açıyorlar. Eklenti 397449 Kırmızı katmerli petunyam geçen seneden aldığım çeliklerinden yetiştirdim,pembe beyaz olan sevgili arkadaşımın hediyesi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025