![]() |
Merhaba Sayın Türkansultan, sardunya ile ilgili başka sorularım da olabilir ama öncelikle şunu sorsam: benimkileri sizinkiler gibi güzelleştirmek, böyle bol çiçekli olmasını saglamak için ne yapmalıyım? ç,çekcoşturan, sıvı gübre vb birsey kullanmadan bunu yapmak mumkun mu? Forumda okudum ama nasıl yapılacagı tarif edilmemiş, örneğin çay suyu kullanın, türk kahvesi telvesi kullanın diye önerilmiş ama bunları nasıl uyguluyoruz tam olarak? Çay suyu nedir, onu da çözemedim, demlikten süzüp bardaga koydugumuz dem mi? Sizin bu şekilde uyguladıgınız, sarduşlarımı besleyip coşturacak öneriniz var mı acaba? Benimkilere ben hiç gübre vb kullanmadım, şu aralar da pek dışarıdan alma şansım yok.
|
Alıntı:
Sevgili Türkansultan; Görünüşe göre gidenler takviye edilmiş, çok sağlıklı görünüyor sardunyalarınız. Merak ettim, hangi gübreyi nasıl kullandınız da sardunyalarınızı kaybettiniz? |
Alıntı:
Yıllardır sardunya yetiştiririm ilk defa geçen yaz başıma böyle talihsiz birşey geldi.Arkadaşımdan almıştım bahçelere atılan gübreden adını bilemiyorum.Buda ilk ve son oldu bir daha asla aslında ben hiç takviye bir şey kullanmıyorum ektikten sonra sadece sık olmamak şartıyla suluyorum ve çok sıcak zamanlarda balkona güneşlik gererek korumaya çalışıyorum. Dediğiniz gibi inşallah takviye eder ve eski sardunyalarıma kavuşurum Adalet hanım sevgiler. |
Çok güzel..
Sevgili Türkansultan bundan birkaç ay önce siteye üye olmadan balkonuma ne yapsam diye bakınırken sizin ceylanları gördüm ve aşık oldum. Zamanı gelince koşa koşa ikidebir resimlerine baktığım ceylanlarınızdan aldım :D Balkonumu düzenlemeye başladım ve paylaştım resimlerini. İlk ziyaretimde yine size oldu. Çiçeklerinizden feyz aldım, teşekkür ederim.
Üzülmeyin çiçeklerinize sizin elinizde çok daha güzelleri de yetişecek. |
Önceleri sadece top sardunyaları ekerdim. Ceylangözünü bilmezdim.
Sonra bu muhteşem güzelliklerle karşılaşınca hayran oldum. Geçen yıl teyzemlerin Çanakkale'deki yazlığından birkaç dal kırıp eve getirdim. Bu yıl benim de Ceylanım var:) Şimdi ise Sakız turu arıyorum. Belki belediyenin yollara ekeceklerinden bir dal araklarım:) Şu kırmızı-beyaz olanlarını arıyorum, sabırla. Balkonunuz bir sardunya cenneti. Elinize sağlık. |
Güzel Ceylan
1 Eklenti(ler)
İşte benim kanıma bu girmişti. İlk defa görmüştüm ceylan sardunyayı, bir daha da unutamadım... Elinize sağlık
|
Sevgili türkansultan , sizin ceylanlara hayranım.Çook güzeller.
|
Sardunyalarım.
5 Eklenti(ler)
Toparlamaya çalıştığım sardunyalarım.Onca kayıptan sonra bu kadartoparlayabildim inşallah beğenirsiniz.
|
Biraz daha.
5 Eklenti(ler)
Küpelim ve lila sakızım.
|
Devamı
4 Eklenti(ler)
Bir kaç tane daha.
|
5 Eklenti(ler)
Son bir kaç tane daha.
|
Of of of; maşallah çoktan toparlanmışlar. Ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
|
Yine harika kareler,azmin elinden hiç bir şey kurtulmuyor.Tebrik ederim sizi sevgili türkansultan.Cap canlı renk renk sardunyalar ve diğerleri harika,ellerinize sağlık.
|
Sayın türkansultan çok güzel renk kombinasyonu ve çok canlı pırıl pırıl çiçekler, bir an için kendimi hayal dünyasında sandım. Ne kadar güzel çiçekler böyle, ellerinize emeğinize sağlık. Tek kelimeyle harika, saygılar efendim...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kutlarım güzel arkadaşım, tek kelime ile muhteşem bir sardunya söleni yaşattın yine...
|
ovvvv yovvv demek istiyorum...harika Türkan hanım....
|
Söyleyecek söz yok! :)
Türkansultan yerine SardunyaSultan diyeceğim ben size. ;) |
Beğenmek ne kelime sevgili türkansultan:) Hepsi birbirinden güzel maşallah:) 461.ci mesajınızda ilk fotoğraftaki sakızlardan ben de fideledim, çok yoğun çiçeklenen bir tür, umarım benimkiler de sizin gibi açarlar:) Ellerinize sağlık, sevgiler.
|
maşallah sayın türkan sultan toparlayabildikleriniz bunlarsa toparlayamadıklarınızı hayal bile edemiyorum... çok güzeller ellerinize sağlık...:))
|
hepsi çok güzel türkansultan. ben de balkonlu eve geçince çiçek hevesim depreşti. Sizler kadar olmasa da bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İnşallah bir gün benim de böyle çiçeklerim olur
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgiler. |
Alıntı:
Evet dediğiniz sakız cinsi belediyenin yollara diktiği bol çiçeklenen türden,bende bir arkadaşın bahçesinden fide almıştım bayağı gürleştiler sizinkilerde bol,bolçiçeklenecektir merak etmeyin. Sevgiler füsun hanım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgiler. |
Sevgili Türkansultan, sardunyalarınızı ve balkonunuzu epey özlettiniz, nerelerdesiniz? ;) Sevgiler.. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025