![]() |
Bu arada Ülkerciğim senin bitkilerden birinde fena halde gözüm kaldı bilmiş ol .
Resmen kıskandım . Senin kaktüs ve sukkulentler coşmuş büyüyorlar , pervazda gözleri yolda seni bekliyorlar . Geçen hafta gelemediğin iyi olmuş , ben buralada değildim -1 hafta her görevden istifa edip gezdim dolaştım -Ezstergon sen ,Vienna ben :) bunca tohum İzmirde yol kenarında pek olmaz da... |
Sevim Hanım'cığım, şu siteye üye olalı beri, ne kadar çok kargo maceramız oldu, bilseniz. :)
Umarım elinize sağ salim ulaşmışlardır ve dilerim, hepsi sizinle koca bir ömür, mutlu mesut yaşarlar. Tohum çeşitlerim arttıkça, posta hizmetinizde.;) Sevgili Volare, tatile gidiyorum dediğinde, nedense hafta sonu gidip döneceksin sanmıştım. :) Desene, bitki çılgınlığın ülke sınırlarını aşmış.:o Bizim gibi, tatil özürlüler için de bol bol gezseydin. Şu fena halde gözünün kaldığı çiçek hangisiymiş acep, belki çoğalmak istiyordur.:rolleyes: |
Elimin altında fazla saksı yoktu. Ben de çiçekleri geçici olarak "Ülker'in Saksısı'na diktim. Sonra benim de hoşuma gitti o bir arada görüntüleri. Sanki yabancı bir yere geldik neresi burası çekingenliğiyle birbirlerine sarılmışlar gibi saksıdaki görüntüleri.
"Hadi siz birlikte havaya, toprağa alışıncaya kadar birlikte durun, sonra sizi kendi yerlerinize alayım. O zaman da fazla ayırmayacağım söz, komşuluk yaparsınız birbirinizle, sabahları günaydın diyerek sohbet ederisniz, ben de aranıza katılırım" dedim. Kabul ettiler sanırım sabah biraz daha canlıydılar. Tekrar teşekkür ediyorum Sevgili Ülker:):) |
Sevim Hanım, ben birarada yaşamı sonuna kadar destekliyorum.
Yaşasın, büyüsün, kendilerini ispat etsinler, saksıyla ödüllendirirsiniz. :) Ben teşekkür ederim. Dostluklarınız benim için çok kıymetli. |
Sayın Ülker
Elinize ve emeklerinize sağlık. Çok güzel olmuşlar. Tek bedevinin ben olmamasıda beni sevindirdi :D |
Teşekkür ederim Kadir Bey,
Ne yapalım, bu güzellikleri yetiştirmek için ortam ve tabiat şartlarının değişmesini beklemek, hayalleri ertelemek olurdu, bence güzel olan hayaller ertelenmemeli. |
İnsanların yapabilecekleri hayalleri ile sınırlıdır. Ülker Hanım hayallerinin gerçekleştirmek güzel birşey en azından teselli ikramiyesini alımışsınız. :D
|
Ülker Hanım nerelerdesiniz?
Taciz etmiş gibi olmayayım ama, gene soracam. Lisi aldınız mı? Ben bugün benim çiçekçiden 2 kök aldım. Dediğine göre artık satış mevsimi bitiyormuş. Tezgahında 10 kök ancak vardı. Devamı yok dedi. Bir kök fiyatına verdi iki kökü:p Hala getirmediyse sizin çiçekçiyi sıkıştırın bence. |
Sevgili Ülker,
En bahtı açık çiçekler senin balkonunda bence.. Böyle bir ablaları varken bahtsız olmak mümkün mü sence? |
Sevgili DefneD., sizler taciz ettikçe, evdeki çiçek sayısı artıyor. :)
Yarın sorun olmazsa farklı çiçekler getirecekmiş çiçekçim, dediğiniz gibi onlarda da çiçek sayısı azalmış, hele havalar bu kadar sıcakken çiçekleri mutlu etmek imkansızlaşıyor. Hozat Hanım, çok teşekkür ederim, sayenizde bahtı açılıyor, 40 kere "bahtı açık" deyince açılıyormuş.;) Şu ara hiç fotoğraflarını çekesim gelmiyor. Sıcaklar rüzgarla birleşince çoğu yaprak kavruldu, oradan oraya taşıyıp durmaya başladım, bağzılarını kaybedeceğim bu gidişle. 3 saksı arapsaçım aynı anda kurumaya başladı, Dahlialar tamamen kurudu, soğanlarını almam gerekiyor, Kolyozumu çelikten tekrar diktim, anaç gidici, Rozetlerim sizlere ömür, Begonyalarımın yaprakları hızla dökülüyor. Petunyalarım bozulmuştu, rüzgarı da yiyince hiç dalları kalmadı. Tül kuşkonmazımın bile yaprak rengi açılmaya başladı. Yaprak biti ve kırmızı örümcekten kurtuldum fakat, sıcaklar için yapacak birşey yok. "Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir" diyeceğim artık. |
Bizim burada da fırtına var. Bütün saksıları indirdim gene. Her yer toz toprak. Bıktım ama:(
|
Sİze Katılıyorum Sevgili DefneD.,
Çeki düzen vermem gereken saksılar var, inanın hiç canım istemiyor. Akşam gelip de bıraktığım gibi bulamadığımda, şevkim kırılıyor. Seneye uygun zemin oluşturmadan, hassas olup, beni üzecek çiçekler almak istemiyorum. Bakalım, irademe hakim olabilecek miyim? |
Balkonumuzda da doğayla başedemiyoruz değil mi sevgili Ülker:(
Henüz tam öğrenemedim. İklim, güneş isteği, sıcaklık vb gibi etkenlere göre çiçekleri tasnif etneyi. Onu öğrenebilirsem ben balkonda mevsimlik çiçekler yetiştireceğim. Her mevsim "o" mevsimin özelliklerine dayanıklı çiçekler olacak balkonumda. "Yazık öldü çiçeğim" diye üzülüp ağlamıyacağım. |
Sevgili Ülker,
Bahçe :Aşkına cevap veren "kaprisli bir sevgilidir" Bıktıtır ,üzer,eeeeh detirtir ama bir tomurcuk görsen gene gidip kucaklarsın. Bu sevda bitmez... |
Sevim Hanım'cığım,
Yetiştirme isteklerini bilsek de, uygun ortamı sağlayamıyoruz ki, Bağzılarına sera ortamı oluşturmamız gerekirken, bağzılarını da serin tutmamız gerekiyor. Çoğu zaman egomuza yenilip, bizi üzecek çiçekleri de alabiliyoruz. Mesela kivim büyüdü diye göbek atıyordum, rüzgar kökünden kırmış, kalakaldım. |
İklime göre bitki seçip, kendimizi de bitkileri de üzmememiz gerekiyor. Küpe çiçeğine içim gidiyor ama biliyorum ki buranın sıcağı ve evimin konumu yetiştirmeye müsait değil. Forumda yetiştirenlerin küpelerini seyrederek avunuyorum:)
|
Hozat Hanım, ben bu sevgililerle yıllar önce nikah kıydım.
Nazlarına da, kaprislerine de seve seve katlanıyorum. "Hastalıkta ve sağlıkta, ölüm bizi ayırana kadar".:rolleyes: Sevgili DefneD. siz söyleyince aklıma geldi. Sevim Hanım, tohumların arasında haseki küpesi de vardı. |
Mevsimlere uygundan kastım bulunduğum yerin iklimsel özelliklerine uygun, hava değişikliklerini kaldırabilen bitkiler. Sadece istiyorum diye her bitkiyi almamak kastettiğim şey.
Balkonumda şu an elli elli beş saksı var Sevgili Ülker Ama dikili çiçek kök olarak yüzün üzerinde. Toplasanız on saksıdır eve almam gereken. Diğerleri kışı balkonda geçirecek. Küpe çiçeğini ben de seviyorum DefneD. Ama alamıyorum ne yazık ki. Aldığım her çiçekte kışı düşünüyorum, nasıl saklarım nasıl bakarım diye:(. Kullanmadığım bir odam olsa hiç düşünmeyeceğim. Bu durumda zarar vermemek için imkanları doğru değerlendirmek gerekiyor demek lazım:). |
Bir haftadir gelmeni bekledik sevgili Ulker ,
Gozumuz yollarda kaldi . Neyse ki siteden goruyoruz , sagligin yerinde . Kaktuslere bir de zipcikti eklendi - pembesinden . Yakinda baslik acacagim Ulker kaktus ,sukulent ve Zipcikti aranjmani 1. Yani sasirma diye ikaz ediyorum. |
Ayyy, çok utandım Sevgili Volare,
Şimdi geldim eve, okuyunca mahçup oldum, şu pazar geçsin, pazartesi sendeyim. |
Sevgili Ülker merhaba, ya belki acaip olacak ama kahvehaneye ne oldu biliyormusun?
Bakıyorum ama bulamadım. |
Merhaba Mormenekşe, kahvehane yerinde duruyor, şimdi baktım geldim. :)
Aramada "özgür düşler" yazınca çıkmadı mı? |
Öyle denemedim sadece her zaman ki girdiğim gibi girdim ama çıkmadı bi daha bakayım,son günlerde biraz tatsız tartışmalar olunca haliyle uzak kaldım bende ama sohbetleri de özledim.
|
Hepimiz etkilenmişiz anlaşılan.
Ben denedim, "özgür düşler" yazıp, ara deyince çıkıyor. Çok yorulmuşum, dinlenmeye çekiliyorum, yarın dinç bir şekilde görüşmek üzere. :) |
Tamam buldum teşekkür ederim sevgili Ülker,serbest alandaydı daha önce demek ki taşınmış.Gerçekten etkilendik çabuk geçer inşallah.Gereksiz tartışmalara girmeye gerek yok.Aradığımızı gayet net buluyoruz bu sitede,sohbet,paylaşım da güzel sevgi ve saygı sözcüklerinin anlamlarını sadece sözlüklerde bırakmadığımız sürece de sorun çıkmayacaktır.İyi geceler arkadaşım sağlıkla sıhhatle tekrar görüşmek dileğiyle.
|
Hafta sonu 3 pazar dolaştım, hiçbirine çiçekçi gelmemiş, sezonu kapatmışlar sanıyorum.
Bu demek oluyor ki, bahara kadar elimdekilerle yetinip, onlara iyi bakacağım. :) |
İzmir çiçekcileri sezonu erken kapatmış anlaşılan. Geçen Cuma burada bütün çiçekciler yerli yerindeydi. Yarın gene pazar var. Bir saatlik yol, atlayın gelin:)
|
Sevgili DefneD.,
Aklımı çelmeye çalıştığının bilmem farkında mısın? :o Deliliğe vurup, işi gücü bırakıp geleceğim, içime sinmeyecek. Ev işini bugün hallettik, şimdi eşimle balkona sera planı yapmaya başladık, varolanlara ve dostlardan gelecek olanlara yer ayarlamalıyız. Hangimizin izni önce olursa, diğerine çay içmeye gelsin artık, ne dersin?:rolleyes: |
Ev işi derken ??? Mükremin Çıtır gibi ''Bu iyi bişey mi kötü bişey mi şimdi?'' diye sormayacam, sera planına geçtiğinize göre ''iyi bişey'' olduğu kesin:)
Tabi ki aklını çelmeye çalışıyorum. Ne sandın?:p |
İyi bir şey, çünkü taşınmıyoruz, ev satılmıyor. :)
Haliyle, planlarımızı ertelememize gerek kalmıyor, anlayacağınız, biz mutlu, çiçekler mutlu.:rolleyes: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025