![]() |
Sevgili Ülker bütün rüzgarına, size çıkardığı bütün zorluklara rağmen çok güzel bir balkonunuz var çiçekleriniz bir harika, bolca tohum mu topladım demiştiniz galiba çelikler de vardı:o;)
|
Sevgili Ülker, balkonda sıra sıra dizilmiş çiçekler oldukça estetik görünüyorlar, estetik kaygısına düşmeyin.
Saksıların hepsi aynı boyda son derece düzenli, yakınıp durmayın, yoksa bütün çiçekleri bahçeme tranfer ederim haberiniz olsun :) Aplik saksılar çok hoş, altlarına delik açtınız mı? Gözüm alsa bahçe etrafındaki bütün iç duvarı aplik saksılarla donatırdım, ama sanki pek neşeli değiller bu saksılarda, bana öyle geliyor. Japon gülünüz de pek bi güzelmiş, darısı kırmızıya, üzülmeyin yerine alışınca tomurcuk dökmekten vazgeçer. |
Eyvah, susayım yoksa çiçeklerim elden gidecek.:p
Adalet Hanım'cığım, aplik saksılara yaptığım tek şey, altlarına çakıl koymak. Bence petunyalar yerinden memnun, zira rüzgar kırdıkça inadına dal veriyorlar. :o Jopon güllerim yerlerine alışmaya çalışıyor, dilerim diğer arkadaşlarıyla uyumlu yaşarlar. Sevim Hanım'cığım tohumlarını itina ile topladım, hiç endişe etmeyin, hepimize yetecek. :) |
Aahh canım ya teşekkürler, kocaman:D
|
Bugün eve geldiğimde bir de ne göreyim, kaktüs ve sukulent arajmanımın üstünde serçeler tepiniyor.
Sukulentlerimin çoğunun uçlarını koparmışlardı zaten, bugün kökten halletmişler.:( Yahu ben onları düşünüp su koyayım, onlar çiçeklerimi köklesin, teşekkür mü şimdi bu? |
:(:(:(
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=463 Sevgili Ülker açılışı ben yapayım bir arkadaşın gönderdiği minikler henüz yerlerine alışıyorlar resimlerini çekmedim. Yukardakiler benüm emektarlarım. Beğendiğiniz olursa gönderirim çok yaygın bulunabilen türler ama olsun:) |
Benim gibi bitki arsızına ister misin diye sorulur mu?
Elbette isterim, türünün yaygın olmasının bir önemi yok, bir dosttan geliyorsa, elimle bakıyor ve onunla konuşuyorsam, o bitki benim için özeldir.;) |
:D:D Tamam hepsinden göndereceğim. E artık adresinizi yazarsınız bana.
|
Sevgili Ülker lisi alacaktınız, ne oldu? Ben de yetiştirenlerden cesaret alıp saksıda yetiştirmek için balkonuma alayım dedim ama bir türlü pazara gitmeyi başaramadım:(
|
Sevgili DefneD.
Çiçekçim getirmemiş, getirmiş olsaydı alacaktım. Bu hafta unutmazsa getirecek. Nerelere sığdıracağım bilemiyorum artık, eşimle çelik raf yaptıralım demeye başladık.:o |
Merak etmeyin. Ütü masası imdadınıza yetişir.
Ülker. Bahtsız Balkon deyimi sizin gibi çiçek seven, iyiliksever, cana yakın, etrafındakinleri olumlu yönde etkliyen birisi için tam bir tezat teşkil ediyor. İsterdim ki o balkonun adı Bahtı Açık Balkon olsun. Dün gece bir rüya gördüm. Denize yakın bir yer. Etrafta ağaçlar var. Ve büyük bir balkon. Çeşit çeşit, rengarek çiçekler. Etrafını dolaşıyorum. Acaba diyorum ben rüya mı görüyorum. Dolaşırken balkondaki çiçekler değişiyor, yenileniyor. Özelliği her tur atışta görünenler görünmez, görülmeyenler görünür oluyor. Acaba bu güzel balkon sahibi kim? diye düşünürken yerde bir paket Ülker Bisküvi gördüm. Acaba Ülker in balkonumu? dedim. Kapıdaki yazıya gözüm ilişti. Ülker'in Bahtı Açık Balkonu |
Evet evet, o balkon benimkiydi.:p
Balkondaki gerçek dünyama sığamayınca, arkadaşların rüyalarındaki balkonları, çiçeklerle dolduruyorum, O bisküvi paketini de delil olarak bırakıyorum. İlahi Cumhur Bey, nereden bulursunuz bu sözcükleri. ;) Bahtı açılsın diye neler yapıyorum görseniz, Lorel ve Hardy filmi izlemiş kadar olurdunuz. Ütü masasını elden çıkarmadım, ne olur ne olmaz.:rolleyes: |
Sevgili Ülker, bence de değiştirin bu başlığı :)
Bahtsız derseniz bütün bahtsızlıkları üzerine çeker, aynen kişilerin isimleri gibi, her insan isminin anlamının taşıdığı yedi özellikten birini mutlaka taşırmış. Bu arada ismimle gurur duyduğumu da ilave edeyim bari :cool: |
İsminiz çok güzel ve anlamlı Adalet Hanım, ben de ismimi çok severim, her ne kadar reklam mahiyeti taşısa da, tatlı yiyecekleri çağrıştırıp, midelerinize hitap ediyor olması güzel.:p
Başlığı değiştirmeye gelince...sanıyorum onu ben yapamıyorum, Sayın Malina'dan mı rica edeceğiz? Ülker'in bahtsız balkonunun, oy birliği ile bahtı açılacak galiba.;) |
O zaman Sayın Malina'ya mesaj yağdırmaya başlayalım.
Ülker'in bahtı açılan balkonu olsun. |
Ben de balkona raf yaptım. Gerçi çelik değil:) Koçtaş'ta hazır satılan raflardan. Benim derdim fazla güneş sevmeyen bitkiler için gölge bir yer yaratmaktı. Güneş isteyen bitkiler için yer kaldı mı derseniz, yok. Sakızlarımı balkonda yer olmadığı için pencerelerin dış pervazlarına koydum. Üstüne üstlük balkonda yer yaratma şansım da yok. Oysa yetiştirmek istediğim bir sürü bitki var. Çok az kullandığım, öğleden sonra güneş alan arka balkonumdaki domateslerim, süs biberlerim ve semizotlarımın çiçek kardeşleri olacak çaresiz :)
|
Sevgili Ülker ,
Japon güllerin hayırlı olsun , benim kasttetğim Rosa rugosa olan Japon gülüydü . Senin gülün de Hibiscus rosa chinensis . Her neyse .Çok güzel açmışlar .Güle güle büyüt . |
Sevgili Volare, çiçekçi getirmiş olsaydı rosa rugosa da alacaktım fakat yoktu.
Bu hafta ben uğrayamayacağım, sen gidebilirsen bir bakar mısın? belki getirmiştir. Aldığım japonların beyazı devamlı açıyor, diğerlerini bekliyorum. Rugosalar gibi kokmuyorlar fakat bunlar da çok güzel. Çeliklerinden de üretebileceğimi sanıyorum, bakalım.:rolleyes: |
ülker hanım daha ne olsun balkonunuz güzel
|
Sevgili Ülker ,
çiçeğin kokulusu benim için çok makbul ,göze ve buruna hitap edecek bir kere... Gittiğim yerlerden rugosa tohumu getirdim ,ama bakalım oluyor mu , çimlenecek mi ? Bir de şakayık tohumu , umarım oluyordur .Çok özendim de... Sn .idris şenol bu sevda böyle , bir kaptırırsın ,sonra dünyadaki en güzel çiçekleri balkonuna sığdırmak istersin. Buralar tehlikeli valla dikkat edin .:p |
Sevgili Volare, kuşburnu ile akraba olduğuna göre, tohumdan da çimleniyordur.
Denemekte fayda var, ne kaybederiz ki? :rolleyes: Şakayık, ağaç şakayık tohumu mu? hiç duymamıştım, merak ettim şimdi. :) Sayın İdris Şenol, bitkilerimle her akşam tek tek ilgileniyor, gelecekleri ile ilgili hayaller kuruyorum, bir de siteye girince... düşünün artık tehlikeyi.:o |
Sevgili Ülker Teşekkürler. Biraz önce kargodan mesaj aldım. Tabi ki çok sevindim mutlu oldum ama utandım da açıkçası, mahcup oldum. Sevgiler:o:)
|
Sevim Hanım , mahçup olacak ne var? Ben kargo göndermeyi ve almayı çok seviyorum.
Dilerim sağlıklı pek çok bitkimiz olur da, hep paylaşırız. |
SEvgili Ülker, çiçeklerine çok güzel bakmışsın. eline sağlık. Özellikle tül çiçeğin harika olmuş. Benimki uzun zamandır yerinde sayıyor.
|
Arzu Hanım, bu sene bitkilerimi pek mutlu edemedim ama seneye tam donanımlıyım.;)
Yeni gübre ve ilaçlar deneyeceğim bakalım sonuç yüz güldürecek mi? Tül kuşkonmazım tam 8 yaşında, her sene çoğalıyorlar ve dağıtıyorum. Bu sene gelişimi yavaşladı, yaşlanıyor sanırım, tazelemem gerekecek. |
Ülker hanımcım şakayık böyle bir şey ,çiçeği geçince de böyle böyle tohumları oluyor .
Eh geçerken dayanamadım :) |
Ben de isterem
Sevgili Volare, nerelerden buluyorsunuz, tohum almayacağım diye yemin etmedim ama kendime söz vermiştim. Bende de tek katlı beyazı var, bu sene açmadı ama sanırım seneye açar. Haydi artık şu bahtsız balkon başlığını değiştirelim sevgili Ülker. |
Bence kalsin , cok ilgi cekici baslik oldu .
Herkez merak edip geliyor , burdaki sihiri gorunce dili tutuluyor:) Ulkere bir nazarlik sart:) Adalet hanimcigim ben bu yeminden etsem tutamam. Ceplerimde , cantamda ,ciklet kutularinda her yer tohum:) Kim , kim? belli degil:) |
Adalet Hanım'cığım, ağaç şakayıkı gökte ararken, Volare'de bulduk. :p
Sevgili Volare, ağaç şakayıka hayranım doğrusu, tohumundan alacağın sonucu heyecanla bekliyorum. Geçen hafta uğramak istedim fakat mümkün olmadı, bu hafta sana mutlaka uğramak istiyorum. Bu arada övgü dolu sözleriniz beni mutlu edip, heyecanımı artırıyor.;) Bu hafta yeni ilaç denemelerine başladım, iyi sonuç alırsam, bitki koleksiyonum hayli artacak demektir.:o |
Sevgili Ülker kargom geldi: Teşekkürler:D
Kargodan telefon aldım. Teyid etmek için aradılar. Okulda olduğumu söyledim. Anlamadı tekrar ettim eh birazcık sesimi yükselttim. Sesim bir parça kısık. - "Niye bağırıyorsunuz ses yankı yapıyor" demez mi? - "Beyefendi kaç kez okuldayım demem gerekiyor" dedim ve başka bir şey söylemesine fırsat bırakmadan kapattım. "Hiç bir şey keyfimi kaçıramaz" dedim kendi kendime;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025