agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Ülker / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/16458.htm)

DefneD. 03-08-2009 21:42

Sevindim:) İnşallah dilediğin bütün çiçek, meyve, sebze ne varsa yetiştirirsin artık.

sevim.K 08-08-2009 19:41

Sevgili Ülker gözünüz aydın güzel bir haber. :) Uygun bir ev arama ve taşınma gibi bir sorununuz kalmadı.:) Bu haberi kutlamak lazım aslında;)

Ülker 08-08-2009 19:52

Sevim Hanım, kutlayalım tabii, bir öneriniz var mı? :rolleyes:

Bu arada; Bozulan mevsimlik çiçekleri söktüm, boş saksıları ayırıp, topraklarını havalandırdım.
Kışa doğru da, eşimle mini bir sera planı yaptık, onu uygulayacağız.
Yeni çelikten diktiğim sadunyalar açınca, boşalan uzun saksılara da sardunya dikmeye karar verdim.
Diğer yuvarlak saksıları, can dostlarımdan gelecek çiçeklere ayırdım.
Tadilat ve badanayı da halletmiydi, tamamdır.
Dileyin benden ne dilerseniz.:p

sevim.K 08-08-2009 19:55

Ne dilesek acep;) Neyse hele bir boya badanası da bitsin. Kim bilir, buluruz bir şeyler:)))

Ülker 08-08-2009 19:58

Bir düşünün bakalım, hala vaktimiz var.;)

sevim.K 08-08-2009 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ülker (Mesaj 477069)
Diğer yuvarlak saksıları, can dostlarımdan gelecek çiçeklere ayırdım.

Hangi çiçekleri istiyorsunuz, can dostlarınız kuşkusuz saksıları boş bırakmaz ama siz de aradığınız istediğiniz çiçekleri yazsanız bilerek gönderseler sevgili Ülker;)

Ülker 08-08-2009 21:18

Sevim Hanım'cığım, gelecek çiçekler belli ama benim tembelliğim yüzünden bekliyorlar.
Tabii, bunların yanında istediğim çiçeklerde var, bir değerlendirme yapıp görüşlerinize sunacağım.:rolleyes:

DefneD. 08-08-2009 21:24

Lisi? :D

Seranızı, nasıl olacağını çok merak ediyorum. Çabucak hayata geçsin de, bizler de sanal sanal keyfini sürelim:)

Ülker 08-08-2009 21:48

Eveet lisi...:D
Sevgili Volare'den ilham aldım, bahara tohumdan yetiştireceğim.:rolleyes:
Matah bir sera değil, bitkilerimi kıştan korumak için küçük bir çözüm olacak.

cenan 12-08-2009 16:35

Bahtsız balkonun bahtı açılmış galiba:p Ülker seni kutluyorum.Bende kendi çapımda balkonda birşeyler yapmaya çalışıyorum , gün geliyor saatlerimi alıyor sen bunlarla ne kadar vakit geçiriyorsun bilmiyorum ama emeğinin karşılığını almış görünüyorsun. Çiçeklerin mutlu görünüyor. Ayrıca burdaki paslaşmalara da hayran kaldım. Elimden ne gelir diye düşünsem İstanbulda olsaydın meslek icabı Rüzgarlı balkonuna bir rüzgarlık yapardım;) Elinden dikiş gelmediğini yazmışsın, bak en kötü ihtimalle onu ekleme dükleme yaparım;)

jineop 12-08-2009 18:01

Sevgili Ülker,
Güzel habere çok sevindim,inşallah birgün daha güzel haberlere de kavuşursun.Boş saksıları doldurmaya yardım etmek lazım :)

Ülker 13-08-2009 19:20

Sevgili Cenan,
Ne güzel dileklerde bulunmuşsun, içimden keşke yakın olsaymışız dedim.
Buradaki paylaşım, hiçbir yerde yokmuş gibi geliyor bana.
Bakar mısınız? en ufak bir serzenişte, herkes imdada koşuyor.;)

Ülker 13-08-2009 19:23

Sevgili Jineop,
Seni burada görmek yüzümde kocaman bir gülücük oluşturdu.
Hoşgeldin, sefalar getirdin.
Boş saksılar yavaş yavaş dolmaya başladı, yarın sabahtan fotoğraflarını çekip koyayım, bakalım gelişmeler olumlu mu?
Çok değerli ve yaratıcı önerilerini bekliyorum, aklında daha neler var kimbilir.

Aaaa... Balkonumun bahtı açılmış, ne kadar dikkatsizim, geç farkettim.
Bu demek oluyor ki, Sayın Malina da bahtsız olduğunu düşünmüyormuş. :)

Volare 16-08-2009 20:05

Abutilion

1 Eklenti(ler)
Sevgili Ülker , geçen seferki zyereti saymıyorum .
Tekrar bekliyorum ,17'den sonra çok daha rahat oluyorum .
Burda siz bekleyen biri var ...
Kalpkalbekarşı çiçeğimiz tamemen köksüzmüş , onu kahverengi cam şişeye köklenmeye aldım .
Hadi hayırlısı .

Ülker 16-08-2009 20:15

Sevgili Volare,
İşin öyle kutsal ve vebali öyle büyük ki, mesai saatlerinden sonra uğrmam daha uygun.
Tekrar misafirin olacağım elbette, sohbet edecek çok şey var, (özellikle şu sucul bitkiler konusu yarım kaldı.:) )
Beni bekleyen şu güzelliğe bakar mısınız? dünyalar güzeli.:rolleyes:
Teşekkür ederim, çok iyisin.

Volare 16-08-2009 20:20

Ülkerciğim bir de aklıma düşürdün ,süs şelale havuz meselesini .
Türkiyede yok ama , ebay'da var birçok model güneş enerjisi ıle çalışıyormuş .
Kardeşim şimdi bana alıyor , PayPal konuları boyumu aşıyor da...
Lotuslar geldi , hatta 8 tanesi çimlenmeye alındı .

Ülker 16-08-2009 20:25

Bir göz gezdireyim bakalım.
Ben Kemeraltın'dakine yaptırayım diyordum ama, aceleci davranmayıp, farklı örnekler görsem iyi olacak.

Volare 16-08-2009 20:59

Sevgili Ülker Web de aradıklarım ve sitemizdeki ilgili başlık çok fikir verebilir .

Ülker 16-08-2009 21:24

5 Eklenti(ler)
Boyutlandırabildiğim birkaç resim daha;
Kaktüslerimin yerini değiştirip, yeni gelenlere yer açtım.
Çery domatesim, sanat harikası çıktı.
Bir tanecik kanaryamızın evdeki ilk günü.
Sevgili Volare'nin değerli hediyeleri, yerlerini aldı.

Ülker 16-08-2009 21:28

Diğer resimleri daha sonra boyutlandıracağım, çok vakit alıyor.
Havuz ve şelale sitelerine bir göz atayım.
Bu arada, Sevgili Volare, senden aldığım sukulentler tam gün güneş alıyor, acaba alıştıkları ortam güneşli miydi? şaşkına uğramasınlar.

Ülker 16-08-2009 22:11

5 Eklenti(ler)
Petunyalarımı bu ay budadım, hemen toparlanıp çiçek açmaya devam ettiler.
Ortancamın güneşten yanan yapraklarının yerine yenileri geliyor.
Çekirdekten çıkan asmam, büyüyünce bonsai olacak. :)
İzmir sıcağından balkonum çok etkilendi, ama kaybım yok çok şükür.
Misafirlerim ziyaretime gelip gider oldu.:rolleyes:

Ülker 16-08-2009 22:14

5 Eklenti(ler)
devam;

cenan 18-08-2009 18:08

Ülker hanım bu sayfayıp izlemekten zevk alıyorum.Birşey sormak istiyorum müsadenle, şu kaktüsleri ektiğin hasır sepetin içine folyomu serdin?en altına birşey koydunmu? Bende de var öyle bir sepet ne yaparım ondan?

Ülker 18-08-2009 20:32

Sevgili Cenan, teşekkür ederim, sizler yüreklendirdikçe, daha fazla proje üretiyorum
Sepetin içini folyo ile kaplayıp, bir sıra çakıl dizdim, kaktüslerim çok sevdi, fakat kenarlarda sırıtan folyoları, taşlarla kapatmam gerekli, çirkin görünüyor.
Seneye yapacaklarımı düşünüp listeliyorum, gerçekleştirdikçe sizinle paylaşacağım.
Sepetiniz benimki gibi yayvan ise kaktüsler güzel görünüyor, kenarları yüksek sepetler için daha uzun boylu ve çiçekli bitkiler tavsiye ederim.
Daha önce saplı bir sepette kalonche denemiştim, harika olmuştu.

günebakan 18-08-2009 21:16

Senin balkonun için çok sevindim Ülkerciğim zira benim çiçeklerim İzmir sıcağından inanılmaz şekilde etkilenmişler. Güzel günler geçirmeni dilerim güzel balkonun'da:)

Ülker 18-08-2009 21:24

Sevgili Günebakan, yaz başında oldukları kadar mutlu değiller ama yaşamaları yetiyor benim için, eylül gibi neşeleri yerine gelecektir.
Umarım seninkiler de toparlanacak.

güvercin01 19-08-2009 23:02

Gerçekten tebrikler çok hoş çiçekler yetiştirmişsiniz.

mormenekşe 22-08-2009 00:41

Sevgili Ülker'im çukulatam,yine harikalar yaratmışsın balkonunda.Bu enerjiyi nerden buluyosun şaşıyorum bazen.Kaktüs sepetine bayıldım,bende de var böyle bi sepet ama saplı yine de uygulanabilir,sadece yeterli kaktüsüm yok arajman yapmak için.Sanırım biraz zamana ihtiyacım olacak.Ortancan gerçekten baya toparlanmış,arka tarafta ki arapsaçı heralde,bide amarylisin soğanı dışarıda o dikkatimi çekti böylemi olması gerek?
Çhery domatesin gerçekten sanat harikası tohumlarını alabilirsen iyi olur diyorum hani :)
Miçoda halinden memnun gözüküyor,çabuk adapte olmuş size sağlıkla büyüsün inşallah.
Arkadaşım daha kış için serayı kuramadık,sen benim aklıma süs şelalesini de iliştirdin.Verilen linklere bakınca sabır ve emekle olmayacak gibi de değil hani,bakalım önce sırada sera yapımı var.Ben malzeme konusunda araştırma yapıyorum,birkaç yere bakıp fiyat öğrendim inşallah en kısa sürede yapabilirim.
Sağlık,mutluluk,huzurve bol çiçek çeşitiyle kal arkadaşım.

Volare 22-08-2009 01:22

Resimlerden birinde kelebek var , bir fotografcılık başarısı bence ,
zor o anı yakalamak ...

Ülker 22-08-2009 09:53

Sayın Güvercin01, çok teşekkür ederim, beni mutlu ettiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025