![]() |
Sevgili Mormenekşem, saplı sepetine çiçekli birşeyler dik bence, harika oluyor.
Arajman için fazla çeşit olmasa da, süslenerek estetik yakalanabiliyor, sen elindekilerle başla, arkadaşların senin sepetini boş bırakmayacak. :) Şu aşırı sıcakları bir atlatsak, çiçeklerim coşacak eminim.(sıcak rüzgar, mahvediyor.) Domatesler diktiğimden de farklı çıktılar, tohum aldım fakat seneye çimleneceklerinden emin değilim, genleriyle oynandığı kesin görünüyor, yine de paylaşıp şansımızı deneriz. Sera işine gelince, eşim duruma el attı, benim derme çatma çözüm aklına yatmadı, giydirme yaptıracakmış. (iş yoğunluğu azalınca, o ilgilenecek artık) Pek çok yeni çiçek ayırttım, sipariş ettim, havalar soğuyunca alacağım. (ahh ben akıllanmam...:() |
Sevgili Volare, kuşlar ve kelebekler sık sık uğruyor artık, su koyuyorum diye sanıyorum.
Ben de denk geldiğimde kaçırmamaya çalışıyorum. (doğada sayıları azalıyor, bari fotoğrafları baki kalsın...) |
İflah olma konusunda seninle aynı durumdayım Ülkerciğim.
Biz balkonlara , bahçelere sığamayız , bize çiflik lazım... |
Çiftlik çocukluğumdan beri hayalimdir, hayal kurmaya da devam ediyorum. :)
Kimbilir belki birgün, iflah olmaz birkaç kişi olarak, örnek bir çiftliğimiz olur.:o Yoksa eve, işe nekadar bitki sığdırabileceğiz ki? |
Ülkerciğim , hayal olmaya bilir , köyde arazi satıyorlar , ancak 2 dönümden az yasakmış .Bana 2 dönüm fazla , paylaşabiliriz , bana yarım dönüm bile yeter :)
|
Köy , hangi köy?
|
Alıntı:
|
Yakınmış bize, gidilip gelinebilir uzaklıkta.
Seneye bu konuyu ciddi ciddi ele alacağız, ayaklarımız toprağa bassın istiyoruz bundan sonra. Uğradığımda detaylarını konuşuruz. Gerçi şu aralar 19:30 dan önce gelemediğim için, sana da uğrayamıyorum. |
Bu sene yeri ve ücreti , ulaşımı ,su kaynağını v.s konuları düşünür taşınırız .
Seneye artık faaliyete geçeriz . Farklı yerlerden çok baktık ama , yakın olmalı , en az 8 sene çalışmam gerekiyor , yani buralardan bir yer olmalı ... |
Emekli olmadan, uzun süreli uzaklaşmamıza imkan yok maalesef.
Araştırıp, etraflıca değerlendirip, adımımızı ona göre atarız. |
Karacaağaçta Bahçe Yapmaya Uygun Tarlalar.
Satın almak isteyenlerin aşağıda yazılı şartlara uygun olması gerekir. 1- Agaçlar net üyesi olacak 2- Bitki deliliği resmen tescil edilmiş olacak. 3- Evinin balkonu bahçesi ve hatta ütü masası dolu iken çekilmiş fotoğrafları ibraz edecek. 4- Scindapsus bitkisi yetiştirecek 5- Pembe ve beyaz lotus yetiştirip killi toprağı nereden bulunacağını öğrenecek 6- Sabah sefasının sefasını sürmesini bilecek 7- Kırmızı örümceklerle baş edebilecek 8- Agaçlar.net'te en az 955 mesajı olacak. Ön görüşmede bu konularda mutabakat sağlanırsa 2 kişiye 1000 metrekare(Birdönüm) yer hediye edilecektir. Hem sizin için hem de bizim menfaatimiz için. Sizin bahçeleri gören kişiler buraya koşacak ve yerlerimizi sayenizde satacağız. Acele edin. |
Sayın Yetkili,
- Fanatik agaclar.net üyesiyiz. - scindapsus bitkisini kıymet ve özenle yetiştirmekteyiz. - Pembe ve beyaz lotuslar çimlenmiş olup, el birliği ile killi toprak sorunu da çözülecektir. - Sabah sefasının, mutlu fotoğrafları ekte sunulmuş ve kırmızı örümcek galibiyeti resmen kanıtlanmıştır. - Konuya ilişkin belge ve dökümanlar, gerektiğinde tarafınıza sunulmak üzere itina ile saklanmaktadır. Ön görüşme için randevu alabilir miyiz acaba? diğer adaylar bastırmadan önce. :) |
5 Eklenti(ler)
Bu resimlerde örümcek veya bit görebiliyor musunuz?:rolleyes:
|
Cumhur hocam ,
konu bu ise biz o araziyi aldık gitti , Scindapsus deseniz 2 saksı mevcut , Lotus deseniz Pembe ve Beyaz bu gün uygun kaba ve killi toprağa nakil oldular . Killi toprak hocam aktarlarda hanımlar kil maskesi yapsın diye iki çeşit bulunur- 1.beyaz 2.yeşil (maske için bu makbulmüş) Ben de yeşili seven olaraktan , lotuslara yeşil kil aldım . Kırmızı örümceğe gelince bende bulunmaz , aman sözünü bile etmeyelim , davetiye sanıp geliverir... Sözlü mülakatı da geçeriz evel Allah , eh ne kaldı başka ? Mesaj sayısı konu bile edilemez , bir çırpıda 955oluverir . Bitki deliliği ve Ağaçlar üyeliğine gelince hocam sormanıza gerek yok , siz buna kanaat getrmişsinizdir... Durum ortada ... |
Görüşme yapmamıza gerek kalmadı.
Yanıtlarınız bu yerleri almak için sizden iyisinin bulunmayacağını gösteriyor. Yola bakan derenin yanındaki 1400 m² lik 2 parse4l adınıza tescil edildi. Ada-parsel noları 1-958. 1-1399. Hayırlı uğurlu olsun. Hatta size özel olarak drenaj kanalları açıldı ve toprak altı sulama sistemleri kurulacak. 300m² alan konut ihtiyacı için kullanılabilir. Su basmanı hazırdır. Hayırlı uğurlu olsun. Not; Her ihtimale karşı sondaj yapılmış olup, 22 metrede bulunan su içinde pompanız hazırdır. İlaveten köşedeki depomuzdan tüm tarım aletlerini alıp kullanabilir ve ahırımızdan istediğiniz kadar yanmış gübre ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. |
Cumhur hocam ,
inanalım mı , gerçek mi ? Nutkum tutuldu ! Ülkerciğim nerdesin , bak talihe , 1 karış toprağımız bile yoktu sabah şimdi ... Yaşadık ! |
Sevgili Ülker, tarlayı hak etmiş gibi görünüyorsun. Bir kaç kök lisi alıp gelsem, bir köşesine yerleşmeme izin var mı? :)
Son gönderdiğin mesajdaki 1., 3. ve 4. fotoğraflardaki bitkilerin isimlerini öğrenebilirmiyim? Bir de, şu ''ütü masası'' meselesi ne? Sanki daha önce de bir yerlerde denk geldim gibi. |
Vallahi yaşadık Volare, bir günde hayalleri gerçekleşen nadir insanlardan olduk. :)
Cumhur Bey, vaadedilmiş toprakları nezaman görebiliriz? Sevgili Defne, lisileri kap gel, yer sorunumuz yok artık. :) Ütü masası mevzu, bitki delileri başlığında geçiyor, geçen sene üstünü tohumluk olarak yoğurt kaplarına ayırmıştım da, unutulmazlar arasına girdi. :) Bu sene de sakladım masamı, kışın çok işe yarayacak.:o Resimdeki bitkiler; 1.Yalın kat japon gülü, 3.telgraf çiçeği ve 4.küstüm otu çiçeği |
Sevgili Ülker,
Ben de son fotodaki çiçeği merak ettim. Mavişin saksısından buna çok benzeyen bir bitki çıktı. Kıyamadım ayırdım. Çiçek verecek gibi. Dut ağacım da böyle kendiliğinden çıkmıştı, 2 yıl sonra agaclar.net'de dut olduğunu öğrendim :) |
Çiçek isimlerini yanlış sıralamışım, hemen düzelttim.
Sevgili Maki01, son resimdeki ortanca. (yerini sevdi, devamlı yeni yaprak çıkarıyor.) |
Sevgili Ülker ve volare, hadi yine iyisiniz dört ayak üstüne düşmüşsünüz bugün.Cumhur hocam torpil geçmiş diycem ama mümkün değil,maşallah hocamın aradığı şartlar sizde fazlasıyla var.Yani bileğinizin hakkıyla toprağınızı kazanmışsınız kutlarım.Bu gidişle çiçeğini kapan size koşacaktır size de bi gıdım yer kalırsa ne alâ :)
|
Küstümün böyle güzel çiçek açtığını bilmiyordum. Geçen hafta çiçekçilerden biri bana küstüm getirecekti ama ben gripten başımı kaldırıp pazara gidemedim. Önümüzdeki hafta şansıma belki bulurum.
Ben o kadar dedim ama Ada'ya gel, burada lisi bol diye, dinlemedin ki:) |
Sevgili Defne, şu aralar küstüm otu heryerde var, mutlaka bulursun.
Lisiye gelince, baharda ekeceğim. Tohumlarının pek çok yerde satıldığını gördüm. Biribirimize yakınız, iş yoğunluğumuzun olmadığı birgün uğrar, çayını içeriz. :) |
Her zaman bekliyorum:)
|
Beyaz japon gülüne bayıldım. Ben de seneye beyazından edinmeliyim.
Hepsi çok güzel. Ellerinize sağlık. |
Alıntı:
|
Ülker ve Volare,
Bakın ne yapalım. Sizin yerin hemen yanında bitişik ve sizin tarlalara paralel iki dönüm yer var. O yeri 200 metrekarelik on parçaya bölelim. Sizden bir gıdımcık yer isteyen diğer değerli üyelerimize hobi bahçesi olarak verelim. Ne der siniz? |
Ne diyebiliriz hocam ,
biz istedik bir göz , siz verdiniz.... mayıs-eylül arası aylık toplantılarını da açık havada , doğayla içiçiçe yaparız . Ülkerciğimin bu konuda itirazı olmaz sanırım . Bence kura şart , talep patlaması olabilir çünkü :) |
İlk on alır. Onlar da arkadaşlarına biraz yer verir. Olur biter.
|
Siz ne dersinz bimem ,
ayrı başlık uygun olur düşüncesndeyim , İzmir grubuna duyurulması belki :) Herkes Ülkerin balkonuna uğramadan geçmiyordur ama... Ev sahibesinn nezaket ve maharetli elleri çekim gücü oluşturuyor da ... Resmileşir . |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025