![]() |
1 Eklenti(ler)
Her bitkiden 2'şer, 3'er dikmek benim hastalığım sanırım.
Kıştan çıktığımda her saksının dibinde arsızca çıkan gazanyalarımı, bahçeye indirdim, bunlar ısrarla açtığı için kıyamıyorum, yaz sonu onu da bahçeye dikeceğim. Diplerinde görünen sabah sefalarını kaç kez budadığımı hatırlamıyorum bile...:o |
Bakıyorum bakıyorum göremiyorum. Bu balkonda lisi yok mu? Tahminim en kısa zamanda gelir.
|
Cumhur Bey, kaderiyle oyanamayayım diye lisi dikmemiştim.:p
Tecrübeli arkadaşlar sayesinde, 2 hafta içerisinde alınacaklar listesinde yerini aldı. Daha resmini bile koyamadığım şirinlerim varken, liste gittikçe kabarıyor. "Allah kul başına hayır getire":o |
Sevgili Ülker, petunyalar için hiç endişelenme, diplerine baksan dökülen tohumlardan şimdiden çimlenenleri görürsün, tohum al, arsız bir çiçek aslında. Çok güzel rengide, katmeri de:) Bu lisi çok kraliçe bir çiçek, düştüm valla ben de peşine, tatildeki oğluşu aradım, ebay da hesabı var onun, bana tohum siparişi verecek:)
Çok haklısınız "Allah kul başına hayır getire" |
Sevgili Bennur, yalınkatların tohumlarını topluyorum fakat, katmerliler tohum oluşturmuyor.
Katmerli için farklı bir muamele gerekiyor herhalde, bir araştırayım bakalım. Benim, peşine düştüğümüz kraliçeyi bulmam zor olmayacak, sadece zamana ihtiyacım var. Ehh, "birimiz hepimiz için..."prensibini göz önüne alırsak, seneye hepimizde olacak demektir.:rolleyes: |
Bu yaştan sonra bana da çiçek isimlerini ezberlettiniz ya. Bravo sizlere. Fakat iyi oldu.
|
Cumhur Bey, sırada; agapanthus, lisiantus, hypoestes, hibiscus rosa...daha neler neler var.
Ben de yeni öğrendim ya, arada bir yazılışlarına bakıp, telaffuz etmeye çalışıyorum. Yarın sorun yine unuturum.:o |
Sevgili Ülker, kolay gelsin, domateslere baktım da, ben de buradayım haberin olsun der gibi, sağlık fışkırıyor maşallah.
Petunyalarınızın rengi harika, keşke tohumlarını alabilseydiniz. |
1 Eklenti(ler)
Adalet Hanım, 4 çeşit tohum ekmiş ve yerim yok diye fideleri dağıtmıştım. O fide ısrarla sonradan çıktı, ben de yaşama azmine saygı duyup öylece bıraktım, teşekkür edercesine büyüdükçe büyüyor şeker şey.:rolleyes:
Bu iki katmerliden nasıl tohum alabileceğim diye bakınıyorum fakat doyurucu bir bilgi bulamadım, tohum bağlamaları zor oluyormuş, tohumdan dikilse de aynı formlarını seneye yakalayamıyorlarmış...üreten nasıl üretiyor ki? |
Alıntı:
|
Sevgili Bennur, memnuniyetle...sadece ben yetiştirirsem keyif alamam ki, paylaşınca güzel.
Bir huyum var, sevdiğim çiçeklere takıyor sürekli çoğaltıyorum, sonra da koyacak yer bulamayıp vermek istiyorum.;) |
Aaaaaaaa ne güzel bir huy:) :)
|
Canım arkadaşım :) O kadar şikayet ettiğin ''rüzgarlı balkon''da( film adı gibi:)) bunlar oluyorsa, rüzgarsız bir balkonu hayal edemiyorum :D Azmine hayranım, harikasın....
|
Can dostum, güzel insan, harika olan sensin.;)
Sizleri yanımda hissettiğim her an, daha iyisini yapmalıyım diyorum. Aramızdaki dayanışma oldukça, karşılıklı daha ne güzellikler oluşturacağız. Çaktırmıyorsun ama, biliyorum ki sen deki potansiyel benden fazla.:rolleyes: |
Sevgili Ülker,
Balkon da bu kadar çeşit ,bunu başarabilmek... Gerçekten ayakta alkışlıyorum sizi. Sizin tek çözümünüz cam balkon... Hatta iki taraflı katlanır,çıkarılır tür yaptırırsanız yazın istediğiniz gibi kullanırsınız. http://images.google.com/images?q=cam balkon&ie=iso-8859-9&oe=iso-8859-9&hl=tr |
Sevgili Jineop, keşke bunu ev sahiplerine de anlatabilsek...
Bu öneriye kimse sıcak bakmıyor maalesef, takdir edersiniz ki, onlar için gerekli bir ayrıntı değil. Evet, biraz daha düşünelim, seyyar öneriler bekliyorum.:rolleyes: |
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla, bazı çiçeklerin katmerlisi tohum yapmıyor. Katmerli ile yanyana olan yalınkat olanların tohumlarından bir kısmı, bir sonraki ekimde katmerli çiçekler oluşturuyor. Bunu Şebboy çiçeğinden biliyorum.
Doğruluğunu bilen var mı acaba ? Alıntı:
|
Ülker hanım,
Bugün pazara gidemedim. Sonradan hatırladım, bahsettiğim çiçekçinin bende kartı vardı. Kartın üzerinde yazan her şeyi özelinize yazdım. Umarım işinize yarar:) |
Mesajını aldım Sevgili Defne,
İlgilendiğin için teşekkür ederim, arayacağım, belki de pazar günleri buralara gelenlerdendir. Çok şanslıyız ki, böyle güzellikleri üretip, bizlere sunanlar var. |
Rica ederim:)
Çiçekçi beyimiz çok hoş sohbet. Sattığı bitkiye nasıl bakılacağını da anlatıyor. Muhakkak yardımcı olur. |
Dün Japon güllerimi aldım.
En kısa zamanda fotoğraflarını çekip sizlerle tanıştıracağım, çok güzeller. |
Sevgili Ülker,
Bahtsız balkonunu gezmek daha yeni nasip oldu herkese böyle bahtsız balkonlar diliyorum:p Rüzgarın balkonunu nasıl dağıttığını bildiğimden bu balkonu görünce şaşırıp kaldım gerçekten çok güzel görünüyor bence hiç canını sıkmaya değmez. İnşallah istediğin çiçeklere kavuşursun. Malum komşuda pişer bize'de düşer misali:) |
Sevgili Günebakan,
Komşuda pişen herşeyden, birer kap nasibiniz var, malum göz hakkıdır.:rolleyes: Komşu dediniz de bu hafta biraz canım sıkıldı. Alt komşum bizi şikayet etmiş, su fısfıslarken onların üstüne de geliyormuş, hoşlanmıyorlarmış. Bana da söylediler, çok şaşırdım, ilk kez böyle bir şikayet duyuyorum. Saksılardan su akıyor olsa da söyleseler anlarım, ama sisleme şeklindeki fısfısladığım su moleküllerinden şikayet ettiler, akşamları 1 litrelik suyu iki balkonda kullanıyorum, hala şaşkınım. Özür diledim rahatsız ettiğim için ama keyfim de kaçtı. |
Ülkerciğim sen alt kat komşuna bir saksı çiçek göndersen "Bunu yeni ektim size'de düştü" diye gene kızarmı acaba? Belki özeniyordur balkonuna ama birşey diyemiyordur nedersin?
|
Balkonlarında hiç bitki yok, bilsem memnun olacaklarını güzel bir saksıyla kapılarını çalardım.:rolleyes:
Benim ev bitki hastahanesi gibi. Bitkisinde bozulma olan tedavi için bana getiriyor, bağzıları geri alıyor, bağzıları da sende kalsın bakamam diyor. Bu şekilde gelip de geri alınmayan 4 saksı çiçek var elimde.:o Keşke bitkileri sizler kadar seven komşularım olsaydı. |
Hiç sıkmayın canınızı, bu tipler de var maalesef, bir tanesi de bana komşu:( Terasdan su sesi duyduğunda, kolunu penceresinden dışarı uzatarak, su sıçrasın, ciyaklasın diye bekliyor. İşin ilginci terasımdan sonraki ikinci katta oturuyor, bu kadar rüzgar alan bir yerde su damlası taş gibi alta mı düşer? Allah ıslah etsin, ben o yokmuş gibi davranıyorum, ve 9 sene oldu taşınalı, sokakta yüzünü görsem tanımam, Ama saksılarımdaki her çiçeğimin yaprağındaki minik bir hareketi tanırım:)
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Bennur sizin gibi güzel insanların varlığını biliyorum ya, hiçbiri üzemez beni.
Dün rüzgardan hırpalanıp kurumak üzere olan bitkilerimi, çelik tellerinden ayırıp, balkonun kuytu köşesine yığdım. Ne yalan söyleyeyim, çok kötü bir görüntü oldu. Katlanacağız artık, onlar kendini toparlasın da, ben estetik görünecek bir çözüm bulurum.:o |
1 Eklenti(ler)
Yeni aldığım japonumun biri, güzel çiçeğini gösterdi.
Açtığında diğerlerinin de bol bol fotoğrafını çekeceğim. Bakalım yerlerini sevecekler mi? |
Sevgili Ülker maşallah çok güzel.Bana göre Kırmızı renklisi çok güzel çiçek açıyor. Saygılarımla
|
Bahtiyar Bey, beğenmenize sevindim, fakat kırmızıların açtığını göremeyeceğim gibi.
Geldiklerinden 2 gün sonra kırmızı yalınkat ve katmerliler tomurcuk dökmeye başladı. Köklerini oynatmadan dikip, aspirinle muamele etmiştim, hepsi yarı gölgede duruyor. Yeni tomurcukları var 4 tane, bakalım onlar da büyüyünce dökülecek mi? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025