![]() |
Evet dallar görüldüğü gibi toprağın içinde o nedenle yeni bir saksıya ihtiyaç duydum.Sarkan ksıısmlardan köklendirmek istedim.
|
Stapelia hirsuta &stapelia grandflora
2 Eklenti(ler)
Tomurcuklar canlı ama açar açmaz orasını tam bilmiyorum.
|
Hoya carnosa"tricolor", Hoya bella, Hoya sp. bogor
4 Eklenti(ler)
Son resimler...
|
Ellerine sağlık Fatih'cim , hepsi çok sağlıklı görünüyor.
Sp Bogor ve tricolor deli ediyor beni :) Yaprak var sürgün yok. Kenitana da kurudu malesef. 2 boğumlu bir çelik gelmişti. Geldiği gibi diktim, 2 yaprak verdi ve kurudu :) sıcağı pek sevmiyor sanırım. |
Sanki sararmış gibi görünüyor.
|
Çok güzel sevgili fatih, hala benim inat eden üç hoyam var saprımı deniyo galiba.
Bende inatcıyım beklerim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
4. resimdeki kaktüsün ismini bilmiyorum ama inanılmaz çiçek açıyor, bende de var. Resimlerini görmek için SerDag / Kaktüs ve Sukulentlerim kısmına bakın. |
5 Eklenti(ler)
Yeni güne merhaba diyen bir fıstık yakaladım ;)
Birde saksısını düşürdüğüm ve kökkünü kırdığım australis yeni sürgün vermiş.Yaşamaz gözüyle bakmıştım ama yaşıyor ;) Son resimde de hepsi ;) |
5 Eklenti(ler)
1.E milli(çiçeksiz olanı sarı)
2.Huernia tomurcuk 3.S. hirsuta 4. ve 5. yeni kaktüsüm ;)isim konusunda Mustafa abi yardım ;) |
3 Eklenti(ler)
Ve bütün türlerim ;)
|
Maşallah ablam, hepsi çok güzel...
|
Hepsi çok güzel. Allah nazarlardan saklasın. Bakmaya doyamıyorum.
|
Gözlerim bayram etti.
|
Fatihcim ellerine sağlık, çok beğendim:)
|
Sevgili Fatih bitkilerinin hepsi de müthiş görünüyor. Okuldan vakit bulup da bu güzelliklerle uğraşman takdire değer. Şimdiden ben sana bir takdir vereyim.. :)) Sevgiyle kal..
|
Hoya carnosa "Hindu Rope"
3 Eklenti(ler)
Yeni sürgününlarimiz gelişti ve yaprak oldu ;)
Eğer çiçek açarsa da en son resimde bulunan çiçek gibi açacak. |
1 Eklenti(ler)
Kalp atışları hızlandı sanki ;) ;) ;)
|
Hanginizin kalbi daha hızlı çarpıyor Fatih'cim, bence seninki:)
|
Haklısın ablacığım ;) ;)
|
5 Eklenti(ler)
E. Milli her 3-4 haftada bir çiçekleniyor ;)
Eklenti 180930 Sarı olanda boya gidiyor;) Eklenti 180931 Yeniler ;) ;) Mammillaria bombycina Eklenti 180932 ??? Eklenti 180933 Ve yılbaşı çiçeğimde 3 tomurcuktan biri ;) Eklenti 180936 |
Sevgili Fatih bu millilere ne yapıyosun da böyle çiçekleniyorlar yaa?? Ben bir milli aldım haziranda. Aldığım zamanki boyunun iki katına geldi, sürekli yaprak çıkartıyor ama çiçek yok.. Ne yapayım?
|
Kırmızı olan geldiğinden beri hep açıyor.Çelikten diktim köklendi daha sonra açmaya başladı.Köklendiğinden beri hep öğleden sonra güneşi görüyor.Başkada birşey yapmadım doğrusu.
|
Aslında benimde bütün gün güneşin karşısında duruyor. Güney cephede balkonda. Bazı arkadaşlar susuz bırakın demişler. Onu da denedim ama olmayacak galiba. Baharı bekleyeceğim artık. Cevabın için teşekkür ederim..
|
hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı vede çeşidiniz bayağı bol. kıskandım doğrusu. maşşallah diyelimde nazarımız değmesin. hepsinin çiçeklerini ve özellikle yavrularınıda görün ***.
|
çatladım...çatladım...çatladım... daha nasıl tarif edeyim ki düşüncelerimi??? sayfa 1 den bu son sayfaya kadar hepsini tek tek yorumlarıyla birlikte okudum hatalarımı da buldum bu sayede ama bu kadarda olmaz ki yahu elimde bi hoya var 6 senedir bakıyorum bırak çiçek açmayı 3 mt boya gitti dahada cansızlaştı bari yaprakları canlı olsa... hatalarımdan biri saksısı büyük diğeride tahminimce mutfakta olduğu için soğuktan etkileniyor :(
kocaman bir tebrik koyduğumu belirtiyorum hem yaşın itibariyle hem becerin itibariyle hemde sabrın... hoya büyütmek sabır işidir babannem hep öyle derdi... :)) birde evinin adresini bana bi bildirsene nasılsa aynı şehirdeyiz bi çeliğine talibim :)) |
Yorumlarınız için çok teşekkürler.
Öncelikle mum çiçeğinizin açmamasının nedenlerini siz sıralamışsınız bunun üzerine birşey söylemeyeceğim.Sadece soğuk ortamda olmasına bağlamayın.Sakın aklınızdan benim çiçeklerin bulunduğu konumu sıcak düşünmeyin 10 derecenin altına düşmüyor odanın sıcaklığı ve hiçbir şekilde güneş haricinde ısıtılmıyor.Kaktüsler olduğundan ısı ihtiyacı görmüyorum odada.Menekşelerim,hoyalar ve diğer hepsi aynı ortamdalar.Geçen yıl diğer eve taşımıştım ama olmadı orda da bozuldular bende dedim bu yıl götürmeyeceğim.Bu sefer daha bir güzel gelişiyorlar. |
bir başka hoya büyüten arkadaşın sayfasında okumuştum "sarılınca değilde serbest bırakıp asılınca daha fazla gelişme oluyor" diye nekadar doğrudur sence??? yerini değiştirip 2,5 mt yükseklikteki dolabın üstüne koyup sarkıtmayı düşünüyorum doğrumu yanlışmı yaparım acaba??? birde güney doğuya bakan camda duruyor sence??? çokmu sordum ne :))
|
Fatih'ciğim , ellerine sağlık hepside çok güzeller.
|
Kaktüssevdası bence hoya naıl mutluysa öyle gelişim hızlı oluyor.Ama eviniz müsait kiracı vs değilseniz bir ipe sardırıp odada gezdirebilirsiniz.Yok ev benim değil derseniz destekte de güzel duruyor.
Sarkıtmayı ben lacunosa ya daha güzel yakıştırıyorum.Siz bilirsiniz ancak carnosa daha hızlı büyüyor ve sürgünleri daha çok sarılmaya elverişli.Güneş ışığı görüyorsa gerisi kolay:D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025