![]() |
1 Eklenti(ler)
Koruma naylonu fayda etti gerçekten, o kadar çiçeği içeri alsam bize yer kalmazdı. Soğuklar bitiyor, sağlıkla güzel bir yaz diliyorum hepimize.
Bakın güzelim cananlarım nasıl geriledi.... Alıntı:
|
Kış ortancası gerçekten çok güzel. Geçen sene fidanlıkta vardı. Almadığıma çok pişman oldum şimdi. Çelikten kolay yetişiyor mu? Sizin bitkiniz kaç yılda bu forma kavuştu?
Sağlıcakla kalın... |
Alıntı:
Kışın gideceği yok galiba... Bu kış çiçeklerim açık ve kapalı balkonlar arası gide gele helak oldular. Akşama yeniden kapalı balkona alacağım, ufukat yine kar belirdi. Umarım bahara çiçeklerinizin hepsi yeniden cıvıl cıvıl olurlar. Hoçakalın |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Jineop Kasım 2010 da Satı'cım getirmişti sağolsun. 2011 de bir sap çiçek açtı. Buyıl önce iki koca demet açltı, şimdilerde daha cılız da olsa bir sap daha açıyor.
Bahçende kış rengi olarak çok güzel duracaktır. Hem de yer toprağında daha çabuk büyüyüp gelişir... Fotoğraf Kasım 2010'dan Alıntı:
|
Neredeyse bu hafta sonu naylonları açıp temizlik yapıyordum. Allahtan misafir geldi de kaldı, bu sabah Küçükçekmece'de tipi halinde kar vardı.
Ama olsun varsın, yağış varsa su da var demektir. Yaza kesinti olduğunu düşünün, yanarız her türlü :D:D Alıntı:
|
Bütün kar ve kışa karşılık yinede iyi bitkileriniz Vildan hanımcım. Kalanşolarınıza da üzülmeyin bulunabilecek bitkiler sonuçta. İsyesekte istemesekte bazı kayıplarımız olmuyor mu??
|
Tabiii Sevim Hanım'cım, canlar sağ olsun yeter ki....
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Limonların örtüsü büyük. Daha yağmaz don yapmaz diye kaldırdım. Şimdi soguklar geliyor . İnşallah eksilere düşmez hava. Biryandan da hava durumunu günde 2 dafa takip ediyorum Herkese kolay gelsin. |
Sayın kaptanzst, bitkileri açıp kapamaktan telef olduk inanın.Limon bahcede dikliydi yaprakları dondu. Üstündeki limonlarda tabii. Hasar cok anlayacağınız. Umarım, tez günde güneş yüzü görürüz hep beraber.
|
2 Eklenti(ler)
Bahara erdik çok şükür. Havalar tam ısınmasa da kuytuya aldığım bodurlar açtı. Önce şeftali.....
|
3 Eklenti(ler)
Ardından elma:D:D
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yılın soğanlarından Arap sümbülleri de açtılar....
|
1 Eklenti(ler)
Cefakar sardunyam kış boyu azar azar kendini hatırlattı...
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Satı, bak kış ortancam son bir gayretle açıyor..
|
Sevgili Vildan, birde meyve de tutuyor bu meyveler de, ben hötcedenek düşeyim:))
Benim bahcedeki meyveler bu kadar güzel değil inan:( Maaşallahh süphanallahhhh |
Vildan hanım ben de onu soracaktım, daha arılar uyanmadı, tozlaşma olmadan nasıl meyve tutacaklar. Hele elma ne kadar erken açmış, benim bildiğim en son açan ağaçlardandır. Benim balkonda da bodur kiraz var, 3 güne kadar açar. Suluboya fırçasıyla çiçekten çiçeğe tozlaşma yapmayı deneyeceğim artık.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yılın hasatı: 2 şeftali, 1 elma......
Alıntı:
|
Sevgili sakdağ, 2010 ve 2011 fotoğraflarına baktım, bu zamanlarda yine çiçekliymişler. Ancak yeteri kadar tozlanma olmuyor demek ki, hasat bol olmuyor....
Alıntı:
|
Maşallah bu ne hız :)
Şeftaliler, elmalar, bu sene daha çok meyve alacağınıza bahse girerim. Ağır bir kış atlattık, hepimize geçmiş olsun, şimdi geriye değil ileriye bakma zamanı, kayıplar için üzülmeyelim Vildan hanım, kalanchoları her yerde bulmak mümkün. Sardunyalar üşümemişler ama bir hayli hırpalandıkları belli. Ben sonbaharda hepsini de budayıp içeri almıştım, çok iyi durumdalar, tazelendiler, daha çok çiçek açacaklarına eminim, ne olsa sıcaklarla birlikte çabuk gelişiyorlar. |
Sayın Sönmez
Hatırlamanızdan memnun oldum Sellukanız yaşıyormu yoksa yanlış mı hatırlıyorum Selluka değil miydi iyi günler
|
İnşallah mahsuller bu sene daha çok olur Vildan hanım'cığım:)
|
Ahmet Bey hatırlamam mı sellukaydı ve yanında su sümbülü...Maalesef ikisini de yaşatamadım. Özellikle arkadaşlardan gelen bitkileri kaybedince hem üzülüyor hem de mahçup oluyorum.....
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Itırıma uğur getirecek, çiçekler açacak....
|
1 Eklenti(ler)
Bu saksıda telgraf çiçeği vardı, sulanamıyor şimdilerde, sebebi ortada, ana yokken baktım, büyümüş bir yavru ve bir de yumurta var..
|
Maşallah misafirleriniz ne kadar sevimli Vildan hanım'cığım artık o telgrafları torunlardan sonra sularsınız:)
|
Alıntı:
Maşallah sizin teras baharı getirmiş ne güzel.Ayrıca misafirinde çok şirin iki üç yıl üst üste benim balkonumuda mesken tutmuşlardı bu sene uğramadılar sevgiler vildan hanımcım. |
Gelirler Türkan Hanım, benimkiler yıl boyu çalışıyorlar :D
Alıntı:
|
Vallahi, uzun süre kıyıp koparamadık dalındam, bu yıl çiçek daha fazla, inşallah meyve de tutarlar. Elmalardan birini de Enez'e bahçeye götürmüştüm, acaba o ne durumda merak ediyorum...
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Keşke çiçeklenme dönemi daha uzun olsaydı. Cezayir menekşesi saksıda başedilebilir ancak bahçede sürekli yayılıyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025