agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Vildan Sönmez 22-02-2012 19:52

1 Eklenti(ler)
Koruma naylonu fayda etti gerçekten, o kadar çiçeği içeri alsam bize yer kalmazdı. Soğuklar bitiyor, sağlıkla güzel bir yaz diliyorum hepimize.

Bakın güzelim cananlarım nasıl geriledi....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı (Mesaj 915308)
Sayın Vildan Sönmez; Uzun zamandır sayfanıza uğramamıştım. Güzel terasınızda ne güzellikler var diye merak edip uğradım ki bol bol kar gördüm. Ne iyi etmişsiniz de çiçeklerinizi korumaya almışsınız. Bu sene İzmir bile kar gördü.

Sanırım bu sezon, terasınız yine çok güzel olacak. Kış ortancasını yeni tanıyorum. Adını duymuştum ama bu kadar görkemli olduğunu bilmiyordum. Sanırım ben de bir tane edineceğim.

Sağlıcakla kalın...

jineop 27-02-2012 08:32

Kış ortancası gerçekten çok güzel. Geçen sene fidanlıkta vardı. Almadığıma çok pişman oldum şimdi. Çelikten kolay yetişiyor mu? Sizin bitkiniz kaç yılda bu forma kavuştu?
Sağlıcakla kalın...

toprak 27-02-2012 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 915368)
Koruma naylonu fayda etti gerçekten, o kadar çiçeği içeri alsam bize yer kalmazdı. Soğuklar bitiyor, sağlıkla güzel bir yaz diliyorum hepimize.

Bakın güzelim cananlarım nasıl geriledi....

Merhaba Vildan Hanım,
Kışın gideceği yok galiba...
Bu kış çiçeklerim açık ve kapalı balkonlar arası gide gele helak oldular.
Akşama yeniden kapalı balkona alacağım, ufukat yine kar belirdi.

Umarım bahara çiçeklerinizin hepsi yeniden cıvıl cıvıl olurlar.
Hoçakalın

Vildan Sönmez 28-02-2012 15:12

1 Eklenti(ler)
Sevgili Jineop Kasım 2010 da Satı'cım getirmişti sağolsun. 2011 de bir sap çiçek açtı. Buyıl önce iki koca demet açltı, şimdilerde daha cılız da olsa bir sap daha açıyor.
Bahçende kış rengi olarak çok güzel duracaktır. Hem de yer toprağında daha çabuk büyüyüp gelişir...

Fotoğraf Kasım 2010'dan

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 917261)
Kış ortancası gerçekten çok güzel. Geçen sene fidanlıkta vardı. Almadığıma çok pişman oldum şimdi. Çelikten kolay yetişiyor mu? Sizin bitkiniz kaç yılda bu forma kavuştu?
Sağlıcakla kalın...

Vildan Sönmez 28-02-2012 15:27

Neredeyse bu hafta sonu naylonları açıp temizlik yapıyordum. Allahtan misafir geldi de kaldı, bu sabah Küçükçekmece'de tipi halinde kar vardı.
Ama olsun varsın, yağış varsa su da var demektir. Yaza kesinti olduğunu düşünün, yanarız her türlü :D:D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi toprak (Mesaj 917447)
Merhaba Vildan Hanım,
Kışın gideceği yok galiba...
Bu kış çiçeklerim açık ve kapalı balkonlar arası gide gele helak oldular.
Akşama yeniden kapalı balkona alacağım, ufukat yine kar belirdi.

Umarım bahara çiçeklerinizin hepsi yeniden cıvıl cıvıl olurlar.
Hoçakalın

sevim.K 28-02-2012 15:32

Bütün kar ve kışa karşılık yinede iyi bitkileriniz Vildan hanımcım. Kalanşolarınıza da üzülmeyin bulunabilecek bitkiler sonuçta. İsyesekte istemesekte bazı kayıplarımız olmuyor mu??

Vildan Sönmez 28-02-2012 15:53

Tabiii Sevim Hanım'cım, canlar sağ olsun yeter ki....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 917904)
Bütün kar ve kışa karşılık yinede iyi bitkileriniz Vildan hanımcım. Kalanşolarınıza da üzülmeyin bulunabilecek bitkiler sonuçta. İsyesekte istemesekte bazı kayıplarımız olmuyor mu??

cemo 28-02-2012 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 917900)
Neredeyse bu hafta sonu naylonları açıp temizlik yapıyordum. Allahtan misafir geldi de kaldı

Ben, 2 gün güneş görünce açtım muşambaları. Dün, paldır küldür geri kapadım:)) Yarım metre kar var üstlerinde, tabii ıslandı da sukulentler. Kalanlar gitmese bari. Beterin beteri var diyelim, ne edelim.

KAPTANzst 28-02-2012 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 917927)
Ben, 2 gün güneş görünce açtım muşambaları. Dün, paldır küldür geri kapadım:)) Yarım metre kar var üstlerinde, tabii ıslandı da sukulentler. Kalanlar gitmese bari. Beterin beteri var diyelim, ne edelim.

Aynı sıkıntı bendede car sayın cemo
Limonların örtüsü büyük. Daha yağmaz don yapmaz diye kaldırdım. Şimdi soguklar geliyor . İnşallah eksilere düşmez hava. Biryandan da hava durumunu günde 2 dafa takip ediyorum
Herkese kolay gelsin.

cemo 28-02-2012 18:10

Sayın kaptanzst, bitkileri açıp kapamaktan telef olduk inanın.Limon bahcede dikliydi yaprakları dondu. Üstündeki limonlarda tabii. Hasar cok anlayacağınız. Umarım, tez günde güneş yüzü görürüz hep beraber.

Vildan Sönmez 27-03-2012 20:31

2 Eklenti(ler)
Bahara erdik çok şükür. Havalar tam ısınmasa da kuytuya aldığım bodurlar açtı. Önce şeftali.....

Vildan Sönmez 27-03-2012 20:33

3 Eklenti(ler)
Ardından elma:D:D

Vildan Sönmez 27-03-2012 20:37

2 Eklenti(ler)
Geçen yılın soğanlarından Arap sümbülleri de açtılar....

Vildan Sönmez 27-03-2012 20:41

1 Eklenti(ler)
Cefakar sardunyam kış boyu azar azar kendini hatırlattı...

Vildan Sönmez 27-03-2012 20:43

1 Eklenti(ler)
Sevgili Satı, bak kış ortancam son bir gayretle açıyor..

cemo 27-03-2012 20:44

Sevgili Vildan, birde meyve de tutuyor bu meyveler de, ben hötcedenek düşeyim:))
Benim bahcedeki meyveler bu kadar güzel değil inan:(
Maaşallahh süphanallahhhh

sakdag 27-03-2012 20:49

Vildan hanım ben de onu soracaktım, daha arılar uyanmadı, tozlaşma olmadan nasıl meyve tutacaklar. Hele elma ne kadar erken açmış, benim bildiğim en son açan ağaçlardandır. Benim balkonda da bodur kiraz var, 3 güne kadar açar. Suluboya fırçasıyla çiçekten çiçeğe tozlaşma yapmayı deneyeceğim artık.

Vildan Sönmez 27-03-2012 23:09

2 Eklenti(ler)
Geçen yılın hasatı: 2 şeftali, 1 elma......
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 932288)
Sevgili Vildan, birde meyve de tutuyor bu meyveler de, ben hötcedenek düşeyim:))
Benim bahcedeki meyveler bu kadar güzel değil inan:(
Maaşallahh süphanallahhhh

Vildan Sönmez 27-03-2012 23:11

Sevgili sakdağ, 2010 ve 2011 fotoğraflarına baktım, bu zamanlarda yine çiçekliymişler. Ancak yeteri kadar tozlanma olmuyor demek ki, hasat bol olmuyor....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 932290)
Vildan hanım ben de onu soracaktım, daha arılar uyanmadı, tozlaşma olmadan nasıl meyve tutacaklar. Hele elma ne kadar erken açmış, benim bildiğim en son açan ağaçlardandır. Benim balkonda da bodur kiraz var, 3 güne kadar açar. Suluboya fırçasıyla çiçekten çiçeğe tozlaşma yapmayı deneyeceğim artık.

Adalet Yağcı 27-03-2012 23:22

Maşallah bu ne hız :)
Şeftaliler, elmalar, bu sene daha çok meyve alacağınıza bahse girerim.

Ağır bir kış atlattık, hepimize geçmiş olsun, şimdi geriye değil ileriye bakma zamanı, kayıplar için üzülmeyelim Vildan hanım, kalanchoları her yerde bulmak mümkün.

Sardunyalar üşümemişler ama bir hayli hırpalandıkları belli.
Ben sonbaharda hepsini de budayıp içeri almıştım, çok iyi durumdalar, tazelendiler, daha çok çiçek açacaklarına eminim, ne olsa sıcaklarla birlikte çabuk gelişiyorlar.

ahmeter 28-03-2012 14:39

Sayın Sönmez

Hatırlamanızdan memnun oldum Sellukanız yaşıyormu yoksa yanlış mı hatırlıyorum Selluka değil miydi iyi günler

günebakan 28-03-2012 15:03

İnşallah mahsuller bu sene daha çok olur Vildan hanım'cığım:)

Vildan Sönmez 28-03-2012 22:11

Ahmet Bey hatırlamam mı sellukaydı ve yanında su sümbülü...Maalesef ikisini de yaşatamadım. Özellikle arkadaşlardan gelen bitkileri kaybedince hem üzülüyor hem de mahçup oluyorum.....
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 933356)
Hatırlamanızdan memnun oldum Sellukanız yaşıyormu yoksa yanlış mı hatırlıyorum Selluka değil miydi iyi günler

Vildan Sönmez 28-03-2012 22:25

1 Eklenti(ler)
Itırıma uğur getirecek, çiçekler açacak....

Vildan Sönmez 01-04-2012 23:21

1 Eklenti(ler)
Bu saksıda telgraf çiçeği vardı, sulanamıyor şimdilerde, sebebi ortada, ana yokken baktım, büyümüş bir yavru ve bir de yumurta var..

günebakan 02-04-2012 13:34

Maşallah misafirleriniz ne kadar sevimli Vildan hanım'cığım artık o telgrafları torunlardan sonra sularsınız:)

türkansultan 02-04-2012 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 938929)
Bu saksıda telgraf çiçeği vardı, sulanamıyor şimdilerde, sebebi ortada, ana yokken baktım, büyümüş bir yavru ve bir de yumurta var..

Sevgili vildan hanım.

Maşallah sizin teras baharı getirmiş ne güzel.Ayrıca misafirinde çok şirin iki üç yıl üst üste benim balkonumuda mesken tutmuşlardı bu sene uğramadılar sevgiler vildan hanımcım.

Vildan Sönmez 04-04-2012 23:30

Gelirler Türkan Hanım, benimkiler yıl boyu çalışıyorlar :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi türkansultan (Mesaj 939390)
Sevgili vildan hanım.

Maşallah sizin teras baharı getirmiş ne güzel.Ayrıca misafirinde çok şirin iki üç yıl üst üste benim balkonumuda mesken tutmuşlardı bu sene uğramadılar sevgiler vildan hanımcım.

Vildan Sönmez 04-04-2012 23:32

Vallahi, uzun süre kıyıp koparamadık dalındam, bu yıl çiçek daha fazla, inşallah meyve de tutarlar. Elmalardan birini de Enez'e bahçeye götürmüştüm, acaba o ne durumda merak ediyorum...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonerordo (Mesaj 940764)
iki şeftali bir elma meyve tabağı yapmaya yeter sanırım. afiyet olsun. ben bu sayfayı bi kolaçan edeyim, güzel şeyler var gibi :)

Vildan Sönmez 04-04-2012 23:35

2 Eklenti(ler)
Keşke çiçeklenme dönemi daha uzun olsaydı. Cezayir menekşesi saksıda başedilebilir ancak bahçede sürekli yayılıyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025