![]() |
1 Eklenti(ler)
Pasiflora saksısına toprakla karışmış geçen yıldan frezya...
|
2 Eklenti(ler)
Yine birçok saksıda kendiliğinden çıkıyor bu minik çiçek....
|
Uzun kış hepimizi yordu, nihayet balkonların bahçelerin bayramı geldi.
Nazlanmadan kendiliğinden çıkan çiçeklere bayılırım, lobeliayı andırıyor, özgür bırakın bence, kafasına göre takılsın. |
Vildan hanım o kendiliğnden çıkan çiçeğinizin adı nakkaş sarmaşığı çiçekleri çok küçük ama çok hoşlar:)
|
Zaten özgür takılıyor Adalet Hanım'cım. Saksı değiimi, toprak karışımı derken her saksıda çıkabiliyor.
Alıntı:
|
Sevgili Günebekan, bu ufaklığın adını hep öğrenir hep te unuturum :(
Alıntı:
|
Nakkaş sarmaşığı çok zarifmiş. Ne kadar çiçekli kalıyorlar Vildan Hanım?
|
Nakkaş sarmaşığı dün eve ektim kapını önünde karda kışı atlatmış çok dayanıklı, Benim geçen senelerde gölgede kalanlar beyaza yakın eflatun, güneş görenler daha mor açıyor onu söyliyeyim dedim bilirsiniz belki ama aklınızda olsun. Kibar ve sevdiğim bir bitki.
|
Bahar dallarını pek severim çok güzeller Maaşallah Kış ortancası susuzluğa dayanıklımı yazın hiç açmazmı?
|
Sürekli çiçek açıyor ve askılı saksıya ekilirse hoş bir görünümü oluyor.
Alıntı:
|
Canan Hanım kış ortancası oldukça kuvvetli bir bitki. Çok susuz kalırsa alt yaprakları sararıp kuruyor.
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Nakkaş heryerde...
Ağaç hatmi, sedum, sardunya ve geçen yıldan lisianthusla birlikte... |
3 Eklenti(ler)
Mis kokulu frezyalar...
|
Lisianthuslar çok kuvvetli geliyorlar. Kapalı ısıtmasız bir ortamda kışı rahat geçirebiliyor o zaman. Bu senenin fidelerinden birazını saksılara ekmek farz oldu. Nakkaş sarmaşığı çok zarif. Sevgiler.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Lisiantuslardan bahsetmişsiniz sayın jineop. Ben fidelerini hiç görmediğimden acaba bunlarmı dedim. Bu saksıdaki top gibi olan yaşilliklermi lisi |
Evet KAPTANzst geçen yıl çiçeklenmesi bitince dipten 4 parmaktan kestim. Şimdi kuvvetle geliyor. Jineop'un dediği gibi ısıtmasız ama kapalı ortamda kışı atlatabiliyor. Hatta önceki yıllarda dışarıda sadace havalı naylonlara sararak 3. yılı gören lisilerim olmuştu.
Alıntı:
|
Sizin tecrubelerinizi kulağımıza küpe yapmamız lazım.
Bilgiler için teşekkür ederim |
Arkadaşların balkon ve bahçelerinden, büyüklerimizden, deneye deneye, kayıplarla öğreniyoruz.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sonbaharda tohumdan yeşeren aslanağzı gelişti ve çiçek açtı..
|
2 Eklenti(ler)
Uyku çiçeği de deriz ya oxalisler tazelendi ve bol çiçeklendi....
|
2 Eklenti(ler)
Görümcem geçen hafta eli kolu dolu geldi :D
Torfta kalmasın diye saksı değiştirdim, Sarışın keyiflendi 2. çiçeğini açtı diğeri sevmedi hafif soldu :( |
Alıntı:
Çiçeği de görümce kadar güzelmiş. Pembe olana bayıldımmmm. Pamuk fideleri nerede:)) Benimkiler hala çimlenmedi yahu:mad: |
Kadının birine demişlerki görümcen geliyor. (Kadın) amannnn genemi geliyor demiş (kadına) demişlerki ama eli kolu dolu geliyor.(kadın) aaaaa gelicek tebiki bizden başka kimi varki demiş..
|
:):):d
|
Hepimize lazım böyle görümce:))
|
Uyku çiçeği.... Masal gibi... İlk kez görüyor olmam bu forumun hiç de garipsemeyeceği bir durum tabi, acemi çiçekseverliğin gözü kör olsun:) ama ne kadar da güzelmiş, hemen ilk etapta edinilecek çiçekler listeme alıp araştırmaya başlıyorum. Ellerinize sağlık sayın Vildan Sönmez...
|
Sevgili Cemo, sevgili Nilgün, sevgili günebakan, benden 3 yaş küçük, ortak zevkler ve dünyaya aynı gözden bakınca, o benim görümcem değil arkadaşım oldu...
|
Bu forumda hem yeni çiçekler tanıyacaksınız hem de eskiden beri gözünüzün önünde duran ama farkedemediğiniz pek çok çiçeğin farkına varacaksınız. Mesela ben, yana yakıla edindiğim (Satı ve Güler Hanım sağolsun) çocukluğumdan bildiğim atlas ve sedum seiboldi yetiştirmek için uğraşıyorum.
Alıntı:
|
Bende sizin gibi çok şanslıyım benimde görümcem le ilişkim çok iyidir arkadaş kardeş hatta eşimin ailesiyle aramda köprü oluyor.
|
Alıntı:
Kolaylıkla, heyecanla ve mutlulukla yetiştirdiğiniz birbirinden güzel atlaslarınız ve sedum seiboldileriniz olur inşallah... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025