agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Vildan Sönmez 15-04-2012 20:07

3 Eklenti(ler)
Mesajlarımıza baktım Mart sonu ekmişiz. Sadece iki tanesi bir haftada çimlendi. Ancak 3. yaprak biraz geç çıktı. Bir tanesinin ilk yaprakları buruşmuş nedense. Onları kopardım. Şimdi bu saksıya birkaç tane daha ekeceğim ne olur ne olmaz..Bebek yorganı için pamuk lazım :p:p:
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 946965)
Pamuk fideleri nerede:)) Benimkiler hala çimlenmedi yahu:mad:

Vildan Sönmez 15-04-2012 20:10

1 Eklenti(ler)
Çimlenme deyince: aynı hafta ektiğim adenıumlardan 3 ü çimlendi. Bir tane de plumerıa kendini gösterdi ama çok küçük.

Vildan Sönmez 16-04-2012 21:24

2 Eklenti(ler)
Şeftali çiçekleri meyve yapacak gibi ;).

Elmalar ise teker teker dökülüyor.:eek::(

Vildan Sönmez 16-04-2012 21:28

1 Eklenti(ler)
Asparagus'um tazelendi yeni dalları kadraja sığdıramadım :D

Adalet Yağcı 17-04-2012 16:49

Alıntı:

Elmalar ise teker teker dökülüyor.
Size yetecek kadar kalır inşallah üzerinde.
Acaba döllenmediği için mi döktü çiçeklerini, çok da yoğun açmış, bitki besini vs. vermediniz değil mi?

Vildan Sönmez 17-04-2012 23:13

Geçen yıl da en son 2 tane meyve tutmuştu. Döllenme dersek, şeftali ile yan yana, yani bu sinek böcekler hep şaftaliye mi gitti anlamadım. Bir daha vardı onu Enez'e bahçeye götürdüm geçen son bahar. Sanırım bu elmanın da tayini çıkacak bu gidişle. Bitki besini de vermedim açıkçası...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 948635)
Size yetecek kadar kalır inşallah üzerinde.
Acaba döllenmediği için mi döktü çiçeklerini, çok da yoğun açmış, bitki besini vs. vermediniz değil mi?

Vildan Sönmez 17-04-2012 23:19

2 Eklenti(ler)
Çatalca kırlarından Arap sümbülü, Datça kırlarından orkide.

Vildan Sönmez 19-04-2012 22:04

2 Eklenti(ler)
Clematisimde ilk çiçek.

sebabahçe 21-04-2012 07:28

Kendiliğinden çıkıp çiçek açan bitkiniz nakkaş sarmaşığı çoğumuzun yetiştirmeyi istediği bir çiçek saksıya dökülen tohumlarından her sene yenileniyor güle güle büyütün

berçin 21-04-2012 13:11

Sevgili Vildan Hanım,terasınız yine bu sene muhteşem olacak anlaşılan,rengarenk olmuş şimdiden.Sevgiler.

Vildan Sönmez 08-05-2012 20:57

4 Eklenti(ler)
23 Nisan Bayramına birkaç gün ekleyip Datça'ya kaçtım ya da sığındım.Bilgisayarsız, internetsiz, çiçeklerle kırlarla bahçeyle ve sakin bir denizle yorgunluk attım.
Terasımda tedbir olarak pet sulamalar hazırladım, sağolsun 3 kez de kardeşim suladı ve firesiz atlattık bu 10 günü.

Dönüşümde çiçeklerimi coşmuş buldum. kışlık örtüleri kaldırıp tam iki gün saksıları çekip temizlemekle uğraştım ve Cumartesi çekirdek ailemizin görümceceğizim tarafıyla açılış yaptık, sırada kız kardeşceğizim var :)

Vildan Sönmez 08-05-2012 21:01

4 Eklenti(ler)
Yola çıkarken açılan clematisim dökülmeye başlamış, yasemin tomurcuklarla bezenmiş..

Vildan Sönmez 08-05-2012 21:05

3 Eklenti(ler)
Terasta gül yetiştirmekten vazgeçmişken gülyüzlü Ezgi'nin annesi Sevgili Dudi sayesinde cesaretlenmiştim.
Şimdi az da olsa açan 3 saksı gülüm var..

Dudi 08-05-2012 21:07

Dudi gül muhteşem olmuş Vildan abla :)

http://www.agaclar.net/forum/attachm...-adsc09276.jpg

Vildan Sönmez 08-05-2012 21:09

2 Eklenti(ler)
Ağaçlar.net yıldönümü toplantısında Zeki Yağlı Bey'in verdiği fidelerden gece mumu geçen yıl neredeyse kuruyordu, kışı atlattı ve bu yıl kendini gösterdi.

Vildan Sönmez 08-05-2012 21:14

5 Eklenti(ler)
Sardunyalar ve ceylanlar olmazsa olmaz ;)

jineop 08-05-2012 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 962195)
Ağaçlar.net yıldönümü toplantısında Zeki Yağlı Bey'in verdiği fidelerden gece mumu geçen yıl neredeyse kuruyordu, kışı atlattı ve bu yıl kendini gösterdi.

Vildan Hanımcım bu güzel çok arsız, yeri bol bulsa bir mevsimde rahatlıkla 50-60 cm yayılıyor. Sarkıtlara, delikli saksılara ve duvar üstlerinde sarkıtmaya çok uygun. Ellerinize sağlık her şey aynı sizin gibi çok güzel. Sağlıcakla...

Vildan Sönmez 08-05-2012 21:18

Teşekkür ederim Aysel Kardeşim.
Bu çiçeği ilk kez Datça'da Gülten Özbey arkadaşımızın bahçesinde görüp sevmiştim. Bu kez güzel yetişti ama yer toprağında bambaşka güzel oluyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 962208)
Vildan Hanımcım bu güzel çok arsız, yeri bol bulsa bir mevsimde rahatlıkla 50-60 cm yayılıyor. Sarkıtlara, delikli saksılara ve duvar üstlerinde sarkıtmaya çok uygun. Ellerinize sağlık her şey aynı sizin gibi çok güzel. Sağlıcakla...

günebakan 08-05-2012 21:19

Bu güzel teras için bizde sırayamı girsek ne yapsak hem çiçekler hem manzara harika görünüyor:)

Vildan Sönmez 08-05-2012 21:23

Geçen yıl sap üzerinde tek çiçekler açmıştı. Bu yıl buket yapmış haspam :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 962193)
Dudi gül muhteşem olmuş Vildan abla :)

Adalet Yağcı 08-05-2012 21:28

Vildan hanım, açılış muhteşem olmuş, böyle bir manzara ile bu teras hiç boş kalmaz herhalde.

Baharın en gözde bitkileri clematisler ve ceylanlar, ne kadar coşkulu açmışlar öyle.
Ayrıca, fotoğrafları ustanın elinden seyretmek de ayrı güzel.
Cıvıl cıvıl bir sezon diliyorum size.

Vildan Sönmez 08-05-2012 22:17

Adalet Hanım'cım teşekkür ederim, sizin clematislerinizin yanına bile yaklaşamazsa da ikinci yıla ermesi ve 8 çiçekle kendi limitine ulaşması sevindirici.
Geçen yılın ceylanlarından sadece bir tanesi biraz toparlanınca, yeniden aldım. Çünkü hem seviyorum hem de çok sorun çıkarmıyorlar. Terasımın en keyifli zamanı çünkü yaz mevsiminde aşırı güneş alıyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 962223)
Vildan hanım, açılış muhteşem olmuş, böyle bir manzara ile bu teras hiç boş kalmaz herhalde.

Baharın en gözde bitkileri clematisler ve ceylanlar, ne kadar coşkulu açmışlar öyle.
Ayrıca, fotoğrafları ustanın elinden seyretmek de ayrı güzel.
Cıvıl cıvıl bir sezon diliyorum size.

serkan_istanbul 09-05-2012 11:34

Maşallah teras cıvıl cıvıl olmuş.

nevsune 09-05-2012 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 962170)
Dönüşümde çiçeklerimi coşmuş buldum. kışlık örtüleri kaldırıp tam iki gün saksıları çekip temizlemekle uğraştım ve Cumartesi çekirdek ailemizin görümceceğizim tarafıyla açılış yaptık, sırada kız kardeşceğizim var :)

Yorgunluğunuza değmiş, dönüşünüz muhteşem görünüyor:) Herşey birbirinden güzel. Hele gece görüntünüze bayıldım. Keyfiniz hep böyle bol olsun.

Vildan Sönmez 10-05-2012 22:32

1 Eklenti(ler)
Datça'dan komşumuz Osman Amca, Allah rahmet eylesin. Bahçesindeki ıtırdan kırarak ektiğim minik dal geçen yıl büyüdü bu yıl çiçek açtı.

Devsekoya 12-05-2012 14:08

Vildan hanım bitkiler çok hoş gerçekten,boş kalan duvarı da selluka denilen nadir sarmaşıkla tamamlamanızı tavsiye ederim,emeğinize sağlık...

Yaylacı 12-05-2012 14:21

Sayın Vilan Sönmez, terasınızı renklerle süslediniz, umarım yakında başka renkleri de ekleyeceksiniz. Ellerinize, emeğinize sağlık.Çok güzel ve sağlıklı bitkiler.Saygılar efendim..

Vildan Sönmez 12-05-2012 17:38

Sayın Devsekoya, selluka sayın Ahmet Er göndermişti yaşatamadım ama ileride kesinlikle tekrar deneyeceğim bir sarmasık. O duvarın boşluğu da açıkçası gözüme batıyor bir şeyler yapılmalı değil mi ?
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Devsekoya (Mesaj 964769)
Vildan hanım bitkiler çok hoş gerçekten,boş kalan duvarı da selluka denilen nadir sarmaşıkla tamamlamanızı tavsiye ederim,emeğinize sağlık...

Vildan Sönmez 12-05-2012 17:39

Bilmukabele sayın Yaylacı, renklerin sonu gelmiyor, gelmesin de zaten...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 964774)
Sayın Vilan Sönmez, terasınızı renklerle süslediniz, umarım yakında başka renkleri de ekleyeceksiniz. Ellerinize, emeğinize sağlık.Çok güzel ve sağlıklı bitkiler.Saygılar efendim..

Vildan Sönmez 13-05-2012 00:59

5 Eklenti(ler)
Yeni renkler, acem halısı ve benzer sukulentler...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025