![]() |
Elinize sağlık Vildan hanım, çok çok güzel.
|
Nefis bir renk. Ellerinize sağlık.
|
Çok şeker maşallah.
|
Bu zaman için mükemmel
|
Tam zamanı KAPTANzst. Kış ortancası ya da benim gençliğimde mahallemizde söylendiği gibi, adı üstünde: Şubat çiçeği. Bu zamanlarda açıyor. Sevgili Satı'ya tekrar tekrar teşekkür ediyorum...
Alıntı:
|
Çok güzel maşallah, selamlar.
|
Sevgili Vildan Sönmez,
Ortancanız harika, ellerinize sağlık son derece sağlıklı maşallah. Bu güzelliğin karşısına geçip afiyetle çay içmek ne iyi gelir bu karlı soğuk kış günlerinde. Paylaşımınız için teşekkürler Selam ve sevgilerimle |
3 Eklenti(ler)
Terasta kış zorlu geçiyor bu yıl, kayıplar var. Kış ortancasını aşağıya kapalı balkona aldım terasta garip kalmasın diye...
Mutfak camından baktıkça içimi açıyor. |
offfff
bu ne güzellik böyle.annemde gbir saksı var bundan.artık onu ele geçirmenin zamanı geldi. |
Kaçırmayın derim, en azından bir budak alın kendinize..
Alıntı:
|
Vildan Hanım Bergenyanız çok güzel çiçeklenmiş maşallah..
Nasıl baktınız anlatırsanız seneye bizimkiler ölmez sağ çıkarlarsa böyle çiçeklensin diye uygulamak isterim.:o Benimki cezalı terasta donmuş durumda.. Açma girişiminde bulunsaydı kapalı balkona gelebirdi.:) |
Bergenya çok güzel. Arkada da sanırım portulaca afra, çok güzel bir fon oluşturmuş. Kış günü bahar görüntüleri...
|
Feriha Hanım ilk kar yağdığında dışarıda ve yeni çiçeklenmişti. Yapraklarının etkilendiğini farkettim ve içeri aldım. Bunun dışında özel bir bakım istemiyor, güçlü bir bitki.
Alıntı:
|
Sevgili Vildan hanım,çok güzel görünüyor,maalesef benimkiler soğuğa yenik düştü.Kalançolar da tam tomurcuktaydı onları da kaybettim,sizce onları budasam yeniden sürgün verir mi?Sevgiler selamlar.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Berçin, yapraklarının etkilendiğini zamanında farkettim demek ki, hemen kapalı balkona aldım. Hatta dipten bazı yaprakları bozulmuştu. Kalanşoları ben de kaybettim, ihmalim için kendime çok kızıyorum keşke onleri da içeri alsaydım. Ben sağlam bir budama yaptım, bakalım şansımıza artık.
Alıntı:
|
Mükemmel kış ortancası fotoğrafları için teşekkürler Vildan hanım, bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtıyor.
Kalanşolarınız için bence ümit var, yaylada dört yıldır kışı açıkta geçiren bir kalanşom var, pek keyifli olmasa da yaşamaya devam ediyor. Biliyorsunuz yaylanın kışı İstanbul'dan çok daha sert geçer. |
İnşallah Adalet Hanım. Ben özellikle çok yıllık olmuş, hani eski dost tadında bitkilerimi kaybedince üzülüyorum. Bu kalanşolardan birini annem sen daha iyi bakarsın diye vermişti. Kadıncağız yıllardır çoğaltır dağıtırdı, ben dondurdum :(
Alıntı:
|
Ne güzel içimiz açıldı. İyi korumuşsunuz, yerini sevmiş, teşekkür etmiş.
Ellerinize sağlık. |
2 Eklenti(ler)
Kar yağışları başlamadan terasın eternit kaplı kısmın 2/3 ünü kapatan, yazın toplanacak şekilde kısmi koruma yaptırmıştık. Ancak yine de usta hatasında problem çıktı, kayıplar oldu, mesela hiç kalanşom kalmadı, latinler gitti, bazı sululentler su kesti. Allahtan soğuğa dayanıksız olanlardan begovil, Japon gülü, melissa, mercan gibileri içeri koridora almıştım.
Usta tamire geldiğinde karın ilk günü geri kalan parçayı da kapattırdık. Sadece hanımeli, tohumdan yetiştirdiğim hurma ve Acem borusu bu karın altında, bakalım yaşayacaklar mı ? |
2 Eklenti(ler)
Yoksa hepsi bu karın altında kalacaktı.
(Allah aç, açıkta olanlara yardım etsin) |
Bu sene tüm arkadaşların kayıpları çok fazla oldu galiba, Vildan Hanım, sert hava koşuları yüzünden. Ben de bu sabah örtü altında buz tutan opuntiamı görünce şok oldum.Kolları yayılıp kalmış öylece.
|
Arkadaşım kayıplara üzüldüm, özellikle anneciğinin verdiği kalonşoya.
Size de epey kar yağmış. Bizim bir metreye yaklaştı yine kar. Hiç durmadan yağıyor mubarek. Kayıpları kar kalktığında göreceğim. Umarım cok içim yanmaz.:( Kış ortancan içimi ısıttı ama:) Benimki bahcede tam tomurcuktaydı, 20 gündür üzeriden kar kalkmadı ki göreyim hali nicedir.:( Güneşli, sıcak günler diliyorum hepimize. |
Sevgili Vildan Hanım,1941'de ki duanıza amin diyorum.Bu kış çok çetin geçiyor,geçen sene buraya sadece serpiştirip geçmişti.Bende buna güvenerek fazla önlem almadım.Göreceklerim den korktuğum için terasa çıkmaya korkuyorum.Ama kalançoları dediğiniz budama yapmak için bugün çıkacağım,son hali sizin terasın hali gibiydi o gün inanın oturup ağladım.
Sevgiler. |
Sevgili Vildan Sönmez, kış ortancasının bu kadar güzel çiçekleri olduğunu hiç bilmiyordum. Rengine hele bayıldım. Benim gördüklerimde bol yaprak, az çiçek vardı. Keramet siz de olmalı. Sevgiler.
|
Teşekküe ederim sevgili Lir. Ama forumda gördüğüm en güzel kış ortancaları Berçin arkadaşımızın terasında. Umarım kardan zarar görmemişlerdir.
Alıntı:
|
Cemo bu gün anneme gittim, baktım ki kalanşodan kendine iki minik dal ekmiş, hatta birinde tomurcuklar bile var, yaniiiii kökü bizde, hele biraz büyütsün birine el koyacağım.:D:D:D
Alıntı:
|
Vildan hanım'cığım sanırım bu sene hepimizde biraz kayıplar olacak bende kalanşoları biraz geç içeri aldım ölmediler ama yaşarlarmı bilemem. kış ortancası harika görünüyor bayıldım edinilmesi gerekilenlerden bol bol çiçeklerini seyre benim için de:)
|
Karın verdiği hasar ve kayıp çiçeklere çok üzüldüm.
Ben kar ihtimali belirince açık balkondaki sardunya, kasımpatı ve kaktüslerimi gece gece kapalı balkona aldım. Denemek için küçük bir saksı kalançoyu geride bıraktım. Kar altında kaldı, şimdi buruşmuş ve solmuş. Ölüyormu, kalıyormu belli değil. Ama kurtulacağını tahmin ediyorum. Hurma, gül, servi ağacı, sümbüllerim ve dayanıklı birkaç kaktüs de kar altında kaldı. Ama etkilenmiş görünmüyorlar. Bazıları da kar sever. Bahara az kaldı... biraz daha dişimizi sıkacağız. Tekrar geçmiş olsun. |
Sayın Vildan Sönmez; Uzun zamandır sayfanıza uğramamıştım. Güzel terasınızda ne güzellikler var diye merak edip uğradım ki bol bol kar gördüm. Ne iyi etmişsiniz de çiçeklerinizi korumaya almışsınız. Bu sene İzmir bile kar gördü.
Sanırım bu sezon, terasınız yine çok güzel olacak. Kış ortancasını yeni tanıyorum. Adını duymuştum ama bu kadar görkemli olduğunu bilmiyordum. Sanırım ben de bir tane edineceğim. Sağlıcakla kalın... |
Sayın toprak çok iyi etmişsiniz. Bu yıl en dayanıklı çiçekler bile sarsıldı. Ben bütün kalanşolarımı kaybettim. En azı 2-3 yıllıktı.
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025