agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Vildan Sönmez 01-12-2011 11:40

Merhaba aburcuburs(ne güzel kullanıcı adı bu )

Lisianthuslar için yeni sezonu bekliyeceksiniz. Arkadaşımız kgürsan forumda satışını yapıyor.
Ağaç bamyasını çelikten ektim, ancak daha sonra arkadaşlara yetiştirmek için denediklerim tutmadı maalesef.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aburcuburs (Mesaj 884130)
Vildan hanım merhaba,
acaba bu Lisiantus'u nereden bulabilirim? Maşallah sizinkilerde pek bir hoş... ayrıca ağaç bamyasını nasıl büyüttünüz? tohumdan mı?

Vildan Sönmez 04-12-2011 19:24

4 Eklenti(ler)
İyi ki varsınız dedirten kasımpatı ve kadife çiçekleri.......

Vildan Sönmez 04-12-2011 19:27

2 Eklenti(ler)
Bu kırmızı ve sarı kasımpatıları Koçtaş'tan almıştım, çiçekleri solunca saplarını kestim, yeniden çiçeklendiler..

zenfree 04-12-2011 19:30

10 üzerinden 10'u hakediyorlar. Renkler harika, sonbaharın neşesi.:)

KAPTANzst 04-12-2011 19:58

Selam Vildan hanım.
Bu bodur kasımpatılar bu sene çok yaygınlaştılar. Çoğaltma işlemleri köktenmi sadece oluyor. Tohumla çoğaltılırmı.
Niyetimide bu arada diyeyim:o
Parklardan tohumunumu çalsam kökünümü:D:D
Ya da sizin bahçeden:dilli:
Ben bu güzelliklerden seneye mahrum kalamam

Vildan Sönmez 04-12-2011 21:27

Tohumdan yetiştirmede pek başarılı değilim, Mutlu Bey, Koçtaş ve Bauhause'dan aldım. Galiba en iyisi kökten çözüm :D:D
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 885014)
Selam Vildan hanım.
Bu bodur kasımpatılar bu sene çok yaygınlaştılar. Çoğaltma işlemleri köktenmi sadece oluyor. Tohumla çoğaltılırmı.
Niyetimide bu arada diyeyim:o
Parklardan tohumunumu çalsam kökünümü:D:D
Ya da sizin bahçeden:dilli:
Ben bu güzelliklerden seneye mahrum kalamam

aburcuburs 05-12-2011 07:18

teşekkür ederim Vildan Hanım :))
İnanın terasınıza bayıldım Maşallah... Ayrıca kasımpatılarınız harika. Böylesine canlı ve güzel renklerine hiç rastlamadım :)

berçin 13-12-2011 22:56

Sevgili Vildan Hanım,terasınız renklerinden hiçbir şey kaybetmemiş.Kasımpatılar yine çok güzel,ben bu sene tohumdan yetiştirmeyi düşünüyorum.(becerebilirsem):)Samsun'da bir hafta çok soğuk ve rüzgarlı geçti,benim kasımpatılar bir gecede soğuktan yandı.Budamıştım şimdilerde yeni tomurcukları var.Sevgiler,esen kalın.

fikreteren 17-12-2011 18:01

Çok güzel bir bir kasımpatı şöleni Vildan hanım.Elleriniz dert görmesin.

Vildan Sönmez 18-12-2011 18:12

Tohumdan yetiştirecek sabrınız varsa ne iyi, deneyin sevgili Berçin. Ben beceremiyorum.:(:(

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 887719)
Sevgili Vildan Hanım,terasınız renklerinden hiçbir şey kaybetmemiş.Kasımpatılar yine çok güzel,ben bu sene tohumdan yetiştirmeyi düşünüyorum.(becerebilirsem):)Samsun'da bir hafta çok soğuk ve rüzgarlı geçti,benim kasımpatılar bir gecede soğuktan yandı.Budamıştım şimdilerde yeni tomurcukları var.Sevgiler,esen kalın.

Vildan Sönmez 18-12-2011 18:14

Fikret Bey, kasımpatıların bu tur çiçekleri de soldu. Ben de yine solanları ayıkladım. İnşallah bir tur daha açarlar..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 888945)
Çok güzel bir bir kasımpatı şöleni Vildan hanım.Elleriniz dert görmesin.

fikreteren 18-12-2011 19:13

Vildan hanım artık seneye inşallah..

ciceksever70 01-01-2012 08:46

Vildan hanimcigim, size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.

alcen 01-01-2012 10:20

Nice uzun,güzel,sağlıklı,bol bol,paralı yıllar dilerim.

sevim.K 01-01-2012 10:25

Günaydın Vildan hanımcım. İyi yıllar:)

Ne kadar güzel renk renk çiçekler:) Böyle güzellikleri gördükçe yeniden balkonu çiçek bahçesine döndüresim geliyor.

günebakan 01-01-2012 10:31

Vildan hanım'cığım sizin ve ailenizin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim:)

vehibe 01-01-2012 10:34

Sayın vildan hanım, mutlu bir yıl diliyorum.

sevim4 01-01-2012 11:10

Sevgili vildan hanım nice mutlu yıllara.

Vildan Sönmez 08-01-2012 17:40

1 Eklenti(ler)
Teraslar, balkonlar, kasımpatıların zamanı da geçince sardunyalara mı kaldı ?

Vildan Sönmez 08-01-2012 17:43

1 Eklenti(ler)
Yaprakları sararınca tamamını koparttığım oxalıs yeniden sürdü, yağmur altında yemyeşil güzelliğiyle...

Vildan Sönmez 08-01-2012 17:44

2 Eklenti(ler)
Satı'cığımdan kış ortancası, geçen yıl tek dal açmıştı, bu yıl ikiledi :D

Vildan Sönmez 08-01-2012 17:46

2 Eklenti(ler)
Son çiçekler, sarı ve turuncu latinler seyrek de olsa açıyorlar...

bettyycim 08-01-2012 17:50

Sevgili Vildan abla, latin çiçeklerinin tadına baktın mı enfes bir tadı var roka ile tere arasında değişik bir lezzet, denemediysen tavsiye ederim :D

serkan_istanbul 08-01-2012 19:23

harikalar maşallah bende baya yedim bu sene latin çiçeklerinden salatalarıma karıstırdım yapraklarını ve çiçeklerini.

Vildan Sönmez 08-01-2012 19:57

Duydum ama hiç denemedim, çiçek az ama yapraklarından katayım yarın akşam salataya :)

serkan_istanbul 08-01-2012 20:11

LATİN ÇİÇEĞİ
Diğer İsimleri : Frenkteresi, Tropaeloum, Nasturtium, Capucine

Botanik Bilgi : Latinçiçeğigiller familyasının örnek bitkisidir. Boyları 40 cm’den başlayıp kimi tırmanıcı türlerinde metrelerce uzayabilir. Türüne göre latinçiçekleri bir ya da çokyıllık otsu bitkidir. Gök yeşili yaprakları vardır.. Hoş kokulu parlak çiçekleri, kızıl, turuncu, sarı, maun ve krem renginde renklerindedir. Bitkinin tohumları fasulye iriliğinde olup bitki, tohumuyla çoğalır.

Yetiştirildiği Yerler : Anayurdu Latin Amerika’daki serin And Dağları bölgesidir. Gösterişli çiçekleri ve yaprakları nedeniyle dünyaya yayılan latinçiçeği, ülkemizde de bazı yerlerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

Bilinen Bileşimi : C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler bulunur. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakıcı lezzeti olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Körpe çiçek tomurcukları ve yeşil durumdaki tohumları turşu yapılarak tüketilir.

Sirkesinin Yapılışı : 500 ml ( yarım litre ) sirkeye 25 tane çiçek kullanılıyor. Bunun için bir kavanoza beyaz üzüm sirkesini koyuyorsunuz ve içine çiçekleri atıyorsunuz. Kavanozu sıkıca kapatıp, ışık almayan bir ortamda 3 hafta bekletiyorsunuz.sonucunda salatalarda kullanabileceğiniz ve harika tadı ve rengi olan bir sirke oluşuyor.

Faydaları

İştah açarve hazmı kolaylaştırır.

İskorbüt hastalığına fayda sağlar. idrar söker

Solunum yollarındaki rahatsızlık, bronşit, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda etkilidir.

Saç dökülmeleri ve tırnak kırılmalarını önlediği düşünülmektedir.

ykolko 08-01-2012 20:44

Sayın Vildan hanım madem salata yapacaksınız Oxalis debilis'in de yapraklarının bir tadına bakmanızı tavsiye ederim,Kuzu kulağı diye bir bitki vardır (eskiler daha iyi bilir uzun süredir rastlamıyorum) aynı onun gibi ekşi bir tat.
Salataya katkım olsun :)
Huzur dolu,sağlıklı günler dilerim.

Vildan Sönmez 08-01-2012 21:14

Sağolun Serkan Bey, bizim latincik nelere yarıyormuş meğer, turşu, sirke iyi vallahi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 897108)
LATİN ÇİÇEĞİ
Bilinen Bileşimi : C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler bulunur. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakıcı lezzeti olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Körpe çiçek tomurcukları ve yeşil durumdaki tohumları turşu yapılarak tüketilir.

Sirkesinin Yapılışı : 500 ml ( yarım litre ) sirkeye 25 tane çiçek kullanılıyor. Bunun için bir kavanoza beyaz üzüm sirkesini koyuyorsunuz ve içine çiçekleri atıyorsunuz. Kavanozu sıkıca kapatıp, ışık almayan bir ortamda 3 hafta bekletiyorsunuz.sonucunda salatalarda kullanabileceğiniz ve harika tadı ve rengi olan bir sirke oluşuyor.

Faydaları

İştah açarve hazmı kolaylaştırır.

İskorbüt hastalığına fayda sağlar. idrar söker

Solunum yollarındaki rahatsızlık, bronşit, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda etkilidir.

Saç dökülmeleri ve tırnak kırılmalarını önlediği düşünülmektedir.

Vildan Sönmez 08-01-2012 21:20

Sayın ykolko, benim fotoğraftaki en bilinen oxalis, minik pembe çiçekli olan. Salataya katabileceğiz yani, özellikle Enez'de bahçede bol bol var...
Kuzukulağını da çok iyi bilirim, çocukluğumda evimizin etrafında, kırda bahçede teyzeler toplar ıspanak gibi pişirirlerdi..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykolko (Mesaj 897122)
Sayın Vildan hanım madem salata yapacaksınız Oxalis debilis'in de yapraklarının bir tadına bakmanızı tavsiye ederim,Kuzu kulağı diye bir bitki vardır (eskiler daha iyi bilir uzun süredir rastlamıyorum) aynı onun gibi ekşi bir tat.
Salataya katkım olsun :)
Huzur dolu,sağlıklı günler dilerim.

Vildan Sönmez 15-01-2012 17:20

1 Eklenti(ler)
Ocak Ayının çiçeklisi: Kış ortancası

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025