![]() |
1 Eklenti(ler)
Geçen yılın soğanlarından açan nergis...
|
2 Eklenti(ler)
2.saksı ceylanım da açtı. Koyu bordo kadıfe gibi görünüyor.
|
1 Eklenti(ler)
2.saksıdaki alacalı latinin yeni çiçeği farklı renkli.
|
Kadife çok güzelmiş:)
|
Ceylanlar enfes görünüyor...
|
Balkonların tadı gelmeye başladı, latinler tek kelime ile harika olmuşlar, tek kökte iki ayrı renk olması da ilginç.
Ceylan ise adını hak edecek kadar güzel açmış. Keyifli bir sezon diliyorum. |
Bende beyaz sakızım yok deyip duruyordum. Akşam üzeri eve gelirken mini halin önünde sergi gördüm. Şekerpareler, begonyalar yeni gine katmerli gül çiçekli sarkan cam güzelleri. Bayıldım. Sadece iki sakız sardunya alabildim. Beyaz sakız sardunya ile kırmızı beyaz çiçekli sakız. Ama aklım sergide kaldı. :)
|
Burak Bey, üç farklı ceylanım, var üçü de ayrı güzel. İkisi açtı, üçüncüsü tomurcukta.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Adalet Hanım daha önce uzun balkon saksılarında latin ektim ama ilk defa böyle oldu.Bu akşam baktım iki dal daha uzamış. Yarın onlara da destek yapacağım. Çok rüzgar almasa balkon demirlerine sardırsam çok güzel görünür ama çiçekler çabuk dökülür diye yapamıyorum.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıldan mor frezya, rengi fotoğraftakinden daha güzel. Daha tatlı, koyu pembe hareleri var.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Satı ile Kasım'da Fahri Yardımcı Yürüyüşünde sedumlarla beraber aldığımız ot papatya çıktı.
Yaprakları grimsi hafif tüylü, Fahri kardeşimin ruhu şad olsun... |
3 Eklenti(ler)
Uyku çiçeği kendini toparlamaya başladı...
|
2 Eklenti(ler)
Orkidelerim geliyor yavaş yavaş, ilk çiçek açtı sonunda..
|
1 Eklenti(ler)
Ceylanım poz verdi :cool:
|
Ceylan orkide konuşuyor ya resimlerde çok net ve güzel elinize saglık muhteşem
|
Vildan abla, yine döktürmüşsün, o kadar güzel fotoğraflamışsın ki çiçeklerin tüm ayrıntıları görünüyor. Ellerine sağlık.
|
Sevgili Vildan Sönmez , terasınızı büyük bir keyifle dolaştım.
Nasıl güzel nasıl güzel ... Yukarıdaki ceylana ne demeli , kadifemsi bordo rengiyle görüntüsü nasılda asil duruyor, insanın ruhunu okşuyor Diğer ceylanın pozuda süper ancak pozu ayarlayanda süper... Fotolarınız ,çekimlerinizde profosyönelce ,kutluyorum bu nedenle... Bence bu balkon ,teras vs tanıtımlarda bu fotolamanın ustaca oluşuda ayrı bir görsellik katıyor , zenginleştiriyor. Bitkileri ,çiçekleri tanımlarken kullandığınız üslupta gözden kaçmıyor. Sanırım terasınızın takipçisi olacağım. Emeklerinize sağlık , sevgilerle. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba Vildan hanım latinlerinize bayıldım bittim nazar değmesin maaşallah.Geçen seneden beri gittiğim seralarda bir türlü bulamadım ,en sonunda tohumunu görüp aldım okadar tohumdan yer kalmadı diye son bitanesini boş kaktüs saksısına ektiğimle arkadaşıma ektiğim ama almaktan vaz geçtiği için bana kalan dört taneden biri çıktı .Onları yeni doğmuş bebekler gibi seviyorum şimdi sizinkileri görüncede getirdim seyrettirdim ,bir an önce özensin büyüsünler diye
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Burak Alkan ve Özbey Kardeşim,çok teşekkür ederim. tabii ki bu günlerde sadece çiçeklenenleri fotoğraflıyorum. Teras dağınık bu günlerde, ama sonrası için bazı düzenlemeler yapmaya çalışıyoruz, özellikle eşim uğraşıyor gündüzleri. Braz güzel olsun, çok da derli toplu diye bir şeyler yapıyoruz, bitince göreceğiz hep birlikte.
Ayı pençesi çiçek sapı uzamaya devam ediyor.... |
2 Eklenti(ler)
Kahramanmaraş'a sevgiler, arkadaşım. Ceylan hem çiçekli hem de dayanıklı olduğu için seviyorum.
Terasıma her zaman beklerim... Bu minik bİr kez geldiyse saksılardan birine artık her saksıda çıkabilir, şaşırmayın :D Alıntı:
|
Vildancığım, ceylan sürekli çiçeklimi senin. Benim gecen sene ceylanlarım cok kıza süreli actı. Bende kızdım arka bahceye diktim:) Hala acmadılar. Bendekiler dayanıklı ama ciceksiz:)
Ayı pencesinin istekleri neler. Günebakan arkadaşım sağolsun, fide vermişti. Bahceye dikeceğim ama isteklerini bilmiyorum. Nakkaş sarmaşığını görünce aaa dedim, maşallah bu teras bir derya. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Serpil, aldığım en güzel mesajlardan biri oldu sizinki. Ev ahalisi de bayıldı.
Latinleriniz dilerim keyifle büyür. Ama artık dışarı çıkmak istiyorlar galiba. En azından birini açık havaya çıkarın. Mis gibi de kokuyor...Daha güzelleri sizin olsun... |
Cemo'cum, ceylanılarm kışı terasta serada geçirdiler. Şimdi sera açıldı, ikisinde tomurcuklar açmaya başladı, üçüncü yolda. Yaz boyu az da olsa açıyor, sadece solan çiçek saplarını koparıyorum, yeniler geliyor.
Ayı pençesi hiç korumasız açıkta kışladı. Buralarda bahçelerde neredeyse kendi kendine yetişiyor, senin bahçende daha da güzel olacaktır. Ağaç altlarında, yarı güneşte gördüklerim daha canlı yeşil, buna dikkat ettim. Benim saksıdakilerde ise ilk gözüme çarpan şey:susuzluğa hiç dayanamıyor, hemen buruşup pörsüyor, sulayınca hemen diriliyor...Bir de incecik taprağının renginde tırtıl oluyor zaman zaman, ilaçlıyorum. Alıntı:
|
Sevgili Vildan hanım, latininiz çok harika görünüyor.
Bir ay kadar evvel bir eczanenin ön tarafında yerde yayılmış ve çiçeklenmiş latinleri görünce bakakaldım. İçeriden orta yaşlı bir bey (sanırım eczacıydı) çıkıp geldi. Harika olmuş bunlar dedim. Meğer beni öyle görünce elinde tohumlarıyla gelmiş. Bana sekiz adet tohum verdi. Onları ektim sekizde sekiz çimlendiler:p Terasta bir metre kadar yükseklikte tuğla duvarım var görüntüsü pek hoş değil üstüne uzun saksılar koyup latinleri aşağı doğru sarkıtmak istiyorum. İnşallah olur. |
2 Eklenti(ler)
Hiç eklemediğim iki fotoğrafla ilginize teşekkür ederim arkadaşlar,
Ekim, sonbahar güzelleri.... |
Çok güzel. Monet'in bahçeleri gibi.:)
|
Hakkı Bey, böyle sarkan latin de olur, cezayir menekşesi ya da vinca denen sarmaşık da olur. Son derece dayanıklı, çabuk büyüyor ama bahardan sonra çiçeği az oluyor. Ben geçen yıl askılı saksıya ektim, şimdi çiçekli ama sonra sadece yeşillik olarak kalacak.(1616 da sarkan dalları görünüyor)
ektim, Alıntı:
|
Teşekkürler canım, yarı gölge ve sulak yere dikeyim o zaman bende.
Ceylan acınca da, cicekleri solar solmaz koparacağım anlaşıldı. Tabii unutmazsam:) |
Ev ahalisi , yukarda çiçeği ve yaprağı yeniyormuş mesajını görünce bebekler görücek diye sayfayı nasıl apar topar kaydırdığımı sonrada yok aşkım ne yemesi ben sizi sadece seyredicem diye dil dökmemi görseler katılırlardı herhalde.Allahtan ağaçlar net ve siz halden anlayan dostlar var kendimi burada normal hissediyorum. Dışarıya çıkarmaya gelince, bakmayın resimlerine çok narinler henüz korkuyorum ,şimdilik camdan bakıyorlar balkondakilere .
|
Akşam güneşi güzele vurur derler ya, hakikaten hepsine de vurmuş. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025