![]() |
Cemo'cum ben de çok sevdim. Fuarda soğanlara bektım, baktım, baktım. Satıcı çocuk vereyim abla diyor, ben yok almam geçen yıl ektim açmadı diyorum. Sonra abla ek ve unut dedi, öyle yaptım. Geçen yıl göbek kısmına su gelmesin çürümesin diye gözünün içine baktım. Bunları ise sıradan paldır küldür suladım. İyi oldu vallahi. Daha iyisi de sizlerin olsun.
|
Vildan abla hepsi çok güzel maşallah. Yine coşmuş senin oralar. Ben hala bekliyorum Laleleri açmayacak mı ne. :) Bu arada muscariler de pek hoş. Gideyim de Cemo'nun bahçeden bi saksı muscari toplayam bari. :)))
|
Bir saksıda var valla Asuman gel götür, acmaya niyetleri yok bunların. Bakarsın sende acar:))
|
Sevgili vildan adıyaman lalesi nekadar tatlı maşallah eline saglık...
|
Merhaba Vildan Hanım, şükür bahara kavuştunuz.
Çok şükür bu yıl da erdik bahara Gülü gördü bülbül başladı zara Açıldı sinemde bin türlü yara Yine dert açmanın zamanı geldi Aşık Hüdai |
Merhaba Cumhur Bey'cim Çok şükür hep beraber bu baharı da gördük.
Ezel bahar olmayınca Kırmızı gül bitmez imiş Kırmızı gül bitmeyince Dertli bülbül ötmez imiş (Şah Hatayi) |
Herhalde Cumhur bey bu gidişle bizide şair yapacak gibi.
|
Fikret bey Cumhur Tonba sağolsun şair yürekli bir insan. Ama bu güzel terasta insana şiir söyletiyor değil mi;)
|
Bu ne yaman çelişki, bahar geliyor, güller açıyor, bülbüller ötüyor, ama yine de yaralar, dertler bir kenarda hep var gibi.
Dertsiz sağlıklı günler hepimize olsun arkadaşlar. Alıntı:
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Canan bahara erdi bile, üzeri tomurcuk dolu...
|
1 Eklenti(ler)
Muskarı cılız açtı, yaprakları salkım saçak..
|
Muscari:))
Vildancığım, gel burda dağ taş muscari:)) |
Ben de toplantı günü sevgili Satının getirdiği musacarilerden aldım çok seviyorum bunları renkleri çok güzel:) Canan a bayıldım Vildan hanım çok güzel:)
|
Çok güzeller sevgili vildan ellerine saglık
|
1 Eklenti(ler)
Terasta bıraktığım soğanlılardan iki frezya açmaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Clematiste 3 çiçek Mart sonundan beri yani en az 20 gündür üzerinde.
|
Şu clematislere bende bayılmaya başladım :D Yine benim favori rengim beyaz ;)
|
Geçen yıldan birini kaybettim, ikisi yeşerdi ve çiçek açtı. Dördüncüye her gün bakıyorım deli gibi. Bu günkü kontrolda sanki bir şeyler olacak gibi görünüyor.
Alırken çiçeklenme zamanı ve süresine dikkat etmek gerek. Şöyle Marttan başlayıp peşpeşe Eylül- Ekim'e kadar açan üç tür alsaydım senenin yarısı açarlardı. Açıkçası ben indirimleri takip ettim. Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim iki saksı ayı pençesi Ocak ve Şubat 2010 da büyümeye başladı. Geçen yaz sadece yaprak verdiler. Yaz boyu büyüdü ama çiçek açmadılar.
|
2 Eklenti(ler)
Şimdi iki koca saksı oldular ve birinde çiçek sapı oluşmaya başladı.
|
Terasınızda bu yaz renk çümbüşü olacak gibi , darısı olmayanların başına
|
Vildan hanımcığım 1 tane ayı pencesi de bende var umarım çiçeğini görürüz frezya ve clematisin maşallahı var çok güzeller:)
|
Sevgili vildan hanımcım ellerine saglık clematis harika ayı pençesinin çiçegini merak ettim bende inşallah görmek nasip olur saygılar...
|
Vildan hanım muhteşem güzellikler sergiliyorsunuz, elinize sağlık.
Bendeki ayı pençesi de üç yıllık bir bekleyişten sonra nihayet çiçeğini gösterecek. Şimdi rengi merak konusu... Selâmlar saygılar... |
Sitemize hoşgeldiniz mutema. Biraz emek ve çok da sevgi ile zamanla oluşuyr bu güzellikler. Bir yerden başlamak ilk adım.
Bu ayı pençesi dediğimiz çiçeğe iyi bakın AHL fidanlık yolunda var bunlardan, tohumunu da yol kenarındaki bitkiden almıştım. Bekçi şaşkın şaşkın bakıyordu, abla ne arıyorsun otların arasında diye. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Günebakan, Burak Alkan ve Zafer Bey, benimkilerden biri çok bekletmedi ikinci yılında açacak, diğerinde henüz bir çey yok. Yalnız yaprakların alt tarafını sık sık kontrol ediyorum, ince minik tırtıllar oluyor bazen. İlaçlıyorum geçiyor ama takip gerekiyor.
Dilerim bu yaz hepimizi sevindirirler. Bu fotoğraf AHL fidanlığında açmış hali, tohumu aldığım yerden, yani benim çiçeğimin rengi belli.. |
Sevgili Vildan hanım, ne kadar güzelmiş, bu ayı pençesi. Her gün yeni bir güzellik görüyor ve öğreniyoruz. ağaçlar.net okulu sayesinde pek çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.
Ayı pençesi açtığında, sizin güzel çekiminizden de görmek isterim. Her ne kadar rengi belliyse de. |
Sevgili Vildan hanım, ayı pençesi iki kökte bende var, geçen yıl güngör vermişti, iki daldı bu yıl coştu fakat görünürde tomurcuk falan yok,umarım benimkide açar, çok güzelmiş bayıldım çiçeğine.
|
1 Eklenti(ler)
O halde arkadaşlar son olarak AHL fidanlığında kendiliğinden yetişen ayıpençesi boy fotoğrafı. Yan yana iki çiçek sapı.
|
Güzelmiş, ilginç bir çiçek:) sizin tomurcukları merakla beyleyeceğiz demektir.:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025