agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Vildan Sönmez 24-04-2011 10:34

1 Eklenti(ler)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun, dilerim çocuklarımız bizim yaşadığımızdan daha güzel bir dünyada yaşarlar...

mutama 24-04-2011 10:42

Vildan hanım ,

Umarım çocuklarımız bizden daha şanslı olurlar .4 yaşında bir oğlum var beraber çiçek ekiyoruz, su veriyoruz .Doğa sevgisini aşılamaya çalışıyorum umarım başarılı olurum.

sevim.K 24-04-2011 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 791359)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun, dilerim çocuklarımız bizim yaşadığımızdan daha güzel bir dünyada yaşarlar...

Ne güzel bir mesaj Vildan hanımcım. Çocuklarımızın bizden daha güzel bir dünyada yaşaması onlara kazandırdığımız değerlerin yanında "aç gözlü, doyumsuz, bencil insan" tanımlamasından çıkıldığı ölçüde mümkün. "İnsan kendi kendisinin kurdu" olmayı sürdürdükçe çocuklarımız, onların çocukları, onların da çocuklarını nasıl bir dünya bekliyor olacak. Ama biz;

Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli güzel günler" diyelim çocuklarımıza umutlarımızı besleyerek. Sevgiler:)

füsunANK 24-04-2011 14:45

Elinize, emeğinize ve güzeli daha da güzel gören gözünüze sağlık Sn. Vildan Sönmez. Hepsi birbirinden güzel bitkileriniz ve sizin çok çok güzel çekilmiş fotoğraflarınız bana pazar keyfi yaşattı. Siz de huzurla yaşayın bu şahane bitkiler arasında. Tebrik ederim.

Vildan Sönmez 24-04-2011 17:44

Allah bağışlasın, sayın Mutema, başarırsınız sabırla ve biraz da ısrarla.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mutama (Mesaj 791361)
Vildan hanım ,

Umarım çocuklarımız bizden daha şanslı olurlar .4 yaşında bir oğlum var beraber çiçek ekiyoruz, su veriyoruz .Doğa sevgisini aşılamaya çalışıyorum umarım başarılı olurum.

Vildan Sönmez 24-04-2011 17:52

İçimizde hep var olan umudu hiç kaybetmeden, çocuklarımıza geçmişimizi ve Ata'mızı unutturmadan güzel günleri göreceğiz Sevim Hanım'cım.
Güneş balçıkla ne kadar sıvanabilir ki ?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 791365)
Ne güzel bir mesaj Vildan hanımcım. Çocuklarımızın bizden daha güzel bir dünyada yaşaması onlara kazandırdığımız değerlerin yanında "aç gözlü, doyumsuz, bencil insan" tanımlamasından çıkıldığı ölçüde mümkün. "İnsan kendi kendisinin kurdu" olmayı sürdürdükçe çocuklarımız, onların çocukları, onların da çocuklarını nasıl bir dünya bekliyor olacak. Ama biz;

Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli güzel günler" diyelim çocuklarımıza umutlarımızı besleyerek. Sevgiler:)

Vildan Sönmez 24-04-2011 17:55

Teşekkür ederim Füsun Hanım, sağlık olsun yeter ki. Elimizde olanların keyfi ile huzur buluyoruz.

çıkarıp
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK (Mesaj 791452)
Elinize, emeğinize ve güzeli daha da güzel gören gözünüze sağlık Sn. Vildan Sönmez. Hepsi birbirinden güzel bitkileriniz ve sizin çok çok güzel çekilmiş fotoğraflarınız bana pazar keyfi yaşattı. Siz de huzurla yaşayın bu şahane bitkiler arasında. Tebrik ederim.

besimaz 26-04-2011 13:04

kıskandım

sanırım benim en kıskandıgım şey .kişilerin balkonlarında bahçe ve teraslarında
yetiştirilen bitki çicek ve sebzeler.
bu yııl bende balkonuma chery domates.salakatalık .normal domates,kahvaltılık biber , lale,feslegen hergün onları öpüp seviyorum.sizinde ellerinize saglık çok güzel görünüyor

berrinb 26-04-2011 17:49

Sayın Vildan Sönmez ,ben yeni bahçeciyim. Bahçe gezmekten ancak balkonlara sıra geldi.Sizin terasınıza girdim.harikalar yaratmışsınız,saksı içinde bu kadar sıhhatli ve renkli çiçekler yaratmak kolay değil,sizi tebrik ediyorum.Clematisleriniz,lilyumlarınız, adını bilemediğim bir sürü çiçek olacak şey değil,Tanrı nazardan saklasın.Hepsi gibi manzaranızda mükemmeldi,sıhhatle keyfini çıkarın efendim.İyi günler.

Vildan Sönmez 26-04-2011 19:48

Eminim yeterince zaman ayırırsanız daha da güzel bir balkonunuz olur. Benim de terasımdailk yıllarda birkaç saksı çiçek vardı. Hele bir cananım vardı hiç unutmam kocaman bahçelerde gördüğümüz ortancalara dönmüştü. Bir iki saksı çok büyümüş kaktüsüm vardı ki şimdilerde o kadar büyümüş kaktüsüm yok. Sonra onları kaybettim. Ve açıkçası ağaçlara üye olduktan sonra forumlarda arkadaşların yarattıkları örnek oldu, daha çok ilgilenince bu güzelliklere kavuştum. Daha güzelleri sizin olsun, fotoğraflarını bizimle paylaşın.

Ama sebze konusunda başarısızım, domates ve biber denedim ama beceremedim. çiçeklenseler de yaşatamadım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi besimaz (Mesaj 792456)
sanırım benim en kıskandıgım şey .kişilerin balkonlarında bahçe ve teraslarında
yetiştirilen bitki çicek ve sebzeler.
bu yııl bende balkonuma chery domates.salakatalık .normal domates,kahvaltılık biber , lale,feslegen hergün onları öpüp seviyorum.sizinde ellerinize saglık çok güzel görünüyor

Vildan Sönmez 26-04-2011 19:51

O güzelim regarenk bahçelerin sahibi arkadaşımız, Berrin hanım,
Bahçeli evde oturmayınca terasta bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte.
Hepimize sağlık diliyorum çiçeklerimizin ve yaşamanın tadını çıkarmak için.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 792624)
Sayın Vildan Sönmez ,ben yeni bahçeciyim. Bahçe gezmekten ancak balkonlara sıra geldi.Sizin terasınıza girdim.harikalar yaratmışsınız,saksı içinde bu kadar sıhhatli ve renkli çiçekler yaratmak kolay değil,sizi tebrik ediyorum.Clematisleriniz,lilyumlarınız, adını bilemediğim bir sürü çiçek olacak şey değil,Tanrı nazardan saklasın.Hepsi gibi manzaranızda mükemmeldi,sıhhatle keyfini çıkarın efendim.İyi günler.

Vildan Sönmez 26-04-2011 20:05

2 Eklenti(ler)
Kasım ayında yeşerip kışı dışarıda geçiren latin sanırım çok yıllık bir tür. Gövdesi yerde sürünmeye başlayınca zarar görmesin diye çıta desteğe bağladım. Üzeri tomurcuk dolu.

Vildan Sönmez 26-04-2011 20:06

2 Eklenti(ler)
Yüksekliği bir metreyi geçti, gövdesinin kalınlığu neredeyse parmağım kadar.
Bu gün çiçek açtı,

Vildan Sönmez 26-04-2011 20:09

2 Eklenti(ler)
Çiçekleri de oldukça iri, dilerim bol bol tohum yapar.

Sevgi Durul 26-04-2011 20:10

Latin çiçeği büyük bir kapta sanırım, çok büyümüş. Maşallah bir de geçen yıldan kalma.
Cinsi, ne bileyim türü değişiktir belki. Benim geçen baharda ektiğim latin çiçeği yaz sonunda sararıp ölmüştü. Pek tohum da yapmamıştı. Ama yaprak şekli çok hoşuma giden bir bitki.

bettyycim 26-04-2011 20:14

Bu çiçeğin yapraklarının ve çiçeklerinin yendiğini biliyorsunuz değil mi :confused: arkadaşlar :D

Vildan Sönmez 26-04-2011 20:33

Büyükada'da bir bahçede gördüğüm bahçe duvarından sarkmış latinlerin fotoğrafını bulursam eklerim. Bu farklı, daha güçlü bir tür.
Saksı da çok büyük.Daha önce benim ektiklerim de yaz sonu bitiyordu.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 792732)
Latin çiçeği büyük bir kapta sanırım, çok büyümüş. Maşallah bir de geçen yıldan kalma.
Cinsi, ne bileyim türü değişiktir belki. Benim geçen baharda ektiğim latin çiçeği yaz sonunda sararıp ölmüştü. Pek tohum da yapmamıştı. Ama yaprak şekli çok hoşuma giden bir bitki.

Vildan Sönmez 26-04-2011 20:34

Evet Bettycim, hatta organik bitki ve sebze satan yerlerde dondurulmuş çiçekleri salata malzemesi olarak satılıyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 792735)
Bu çiçeğin yapraklarının ve çiçeklerinin yendiğini biliyorsunuz değil mi :confused: arkadaşlar :D

bettyycim 26-04-2011 20:36

Ne güzel bir de, bir yerlerde okumuştum dana burnu nefret edermiş latin çiçeğinden ;)

günebakan 26-04-2011 21:42

Vildan hanım'cığım bu latin ne yapmış böyle almış başını gidiyor maşallah çiçekleri çok güzel. Ben de bu sene tohumdan yetiştirdim inşallah çiçeklerini de görürüm:)

Vildan Sönmez 27-04-2011 17:42

1 Eklenti(ler)
Bahsettiğim latinlerin fotoğrafını buldum. Büyükada'da insan boyunu aşan duvardan sarkıyorlardı. 2009 Mart ayında çekildi, ve önceki yıl da o bahçedeydi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 792753)
Büyükada'da bir bahçede gördüğüm bahçe duvarından sarkmış latinlerin fotoğrafını bulursam eklerim. Bu farklı, daha güçlü bir tür.
Saksı da çok büyük.Daha önce benim ektiklerim de yaz sonu bitiyordu.

Periş 27-04-2011 17:57

Sevgili vildan ladin çok güzel olmuş bu bitkinin yendigini yeni ögrendim acaba bir yararı varmı

Fatoş 28-04-2011 20:06

Sevgili Vildan hanım, balkondaki çiçekleriniz çok güzel, latin çiçeğinizin rengi çok güzel, latinler yerini severse çok yıllık oluyor, benim latinlerin bu yaz üçüncü yılı olacak. Bahçeye geçirmedim acaba diyorum bahçeye geçirsem böyle gelişir mi? Denemek lazım. Sevgilerimle.

Vildan Sönmez 28-04-2011 23:12

Sevgiler benden de Fatoş Hanım.
Bu latin çok yıllık bir tür olabilir. Ya da daha önce yaza çiçekli olsunlar diye baharda ekiyordum, onlar da terasın sıcağında bir süre sonra sararıyorlardı. Bu kışın soğuklarda büyüdü, soğuk olumlu etkiledi ve güçlendi. Hanngisi olursa olsun, bu güne kadar yetiştirdiğim en sağlam latin .

limon 29-04-2011 10:03

Vildan Hanım, Latinin sarmaşık türü de vardı. 3-5 sene önce tohumunu almıştım yapı marketten.

Yalnız bahçemde yetiştirmem mümkün olmayan bir bitki. Salyangozlar köküne kadar yiyip bitiriyorlar.

Vildan Sönmez 03-05-2011 19:50

Canım Limon, yeni bahçende salyangoz olmazsa tekrar denersin, olmaz mı ?

Vildan Sönmez 03-05-2011 19:53

3 Eklenti(ler)
Bir hafta arayla, coştu da coştu.

Vildan Sönmez 03-05-2011 19:55

2 Eklenti(ler)
Bu da sıradayım diyor, aynı güçlü dalları uzamaya başladı, çiçeği de göbeğinde alacalı..

zenfree 03-05-2011 20:01

Muhteşem. Tek sıra resmi geçit.:)

günebakan 03-05-2011 21:16

Vildan hanım'cığım latinler muhteşem görünüyor gerçekten:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025