agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

çekirdek 11-05-2009 16:54

Vildan Hanım, bir de bütün bir balkon çekimi bekliyoruz :) Sanırım hemen hepsi de çiçekli şimdilerde.

Resimleriniz bana; hani bir köye gidersiniz de (çoğunlukla da dağ köylerindedir) kadınların gömleği patlayan bir pembede bol ve büyük güllü desenli, alttaki şalvarı yine patlayan turuncuda ya da mavi üzerinde kocaman ve rengarenk lale desenlidir ya, ve o kumaş ille de pazendir ya..., bu görüntüleri çağrıştırdı.

Ne güzeldir; hiç tasarımlı, hiç modalı, ille de uyum kaygısından uzak, doğayla bütünleşmişliklerinin verdiği iç dünyalarının renkliliğinin dışa vurumudur. (Vallahi bu cümleyi kurmak için çok uğraşmadım :D) Salınırlar öylesine, nazlı nazlı.

Çiçek fotolarınızı görünce onları anımsadım, canan çiçeği bile her seferinde aynı etkiyi yapıyor bende.

Vildan Sönmez 11-05-2009 21:10

Sevgili Çekirdek,
İstanbul toplantısında söylediğim gibi çiçeklerim terasta gölgeliğin altında. Kenarlara doğru yaymak benimde çok hoşuma gidiyor ancak, 3 günde sardunyalar bile kavrulup sararıyor. Ama biraz daha çiçeklensinler yine bir bütün teras fotoğraflaması yaparım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çekirdek (Mesaj 419000)
Vildan Hanım, bir de bütün bir balkon çekimi bekliyoruz :) Sanırım hemen hepsi de çiçekli şimdilerde.

Vildan Sönmez 11-05-2009 21:16

1 Eklenti(ler)
O bahsettiğiniz dağ köylerini ben de çok severim. Böyle bir dağ köyünde, yayla evine ne dersiniz ?
Ben Enez'deki bahçeme çim ekmemekte ısrarlıyım. Ama bu yayla çimleri üzerine uzanıp bulutlara bakmaya hayır demem doğrusu.

Alıntı:

Resimleriniz bana; hani bir köye gidersiniz de (çoğunlukla da dağ köylerindedir)

Vildan Sönmez 11-05-2009 21:27

1 Eklenti(ler)
Hiç uğraşmadan yazdığınız aşağıdaki yazı için de vallahi bravo diyorum ve teşekkür ediyorum.
Siz de bana 78 li yılları, gençliğimi anımsattınız. Benim öğrencilik yıllarımda bu bahsettiğiniz rengarenk çiçekli pazen elbiseler, üniversite öğrencisi kızlar arasında modaydı. Benim elbisem robadan fırfırlı, siyah üzerine pembe kırmızı ve mor minik çiçekliydi.74-78 dönemi arkadaşlarımla hala görüşüyorum ve bu elbiselerimizi hatırlatıyoruz birbirimize. (Renklere bakar mısınız ?)
Ama olsun,Yıllar sonra Azra Akın bizim pazen elbisenin ince askılısını dünya güzellik yarışmasında gece kıyafeti olarak giydi ya...Helal olsun.Ne varsa Anadolu da var.

Alıntı:

kadınların gömleği patlayan bir pembede bol ve büyük güllü desenli, alttaki şalvarı yine patlayan turuncuda ya da mavi üzerinde kocaman ve rengarenk lale desenlidir ya, ve o kumaş ille de pazendir ya..., bu görüntüleri çağrıştırdı.

Ne güzeldir; hiç tasarımlı, hiç modalı, ille de uyum kaygısından uzak, doğayla bütünleşmişliklerinin verdiği iç dünyalarının renkliliğinin dışa vurumudur. (Vallahi bu cümleyi kurmak için çok uğraşmadım :D) Salınırlar öylesine, nazlı nazlı.

Çiçek fotolarınızı görünce onları anımsadım, canan çiçeği bile her seferinde aynı etkiyi yapıyor bende.

Vildan Sönmez 12-05-2009 01:23

Çiçeğimin aynısı Oceanheart ın 105 nolu mesajında var adını o da bilmiyormuş.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...ewpost&t=11688

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 418055)
Vildan Hanım, hepsi birbirinden güzeller, elinize sağlık. Clematis, enteresan bir bağımlılık yaratıyor. Çeşidi çok olduğundan olsa gerek, gördüğünüz her renge sahip olmak istiyorsunuz :) Bugünlerde Bauhause a bir daha uğramak gerek, yeni çeşitler gelmiş. (Denizakvaryumu sağolsun takipte, batıracak bizi...)

Bu arada 63 teki bitkiniz sanıyorum Gün Güzeli, Hemerocallis.
http://images.google.com.tr/images?h...Cn+g%C3%BCzeli

Arzu Kırlangıç 12-05-2009 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 417768)
Bu soğanlı adını bilmediğim çiçek sapın ucunda mavi-mor çiçekler açıyor.Aşk merdiveninin arasında yıllardır çıkardı,nerden geldi bilmiyorum.Bu yıl ayırdım,bir saksıda sevgili görümceme verdim.

Vidan hanım ; Çiçeğinizin ismi yanılmıyorsam tradescantia ( Telgraf çiçeğinin değişik bir türü )

Vildan Sönmez 12-05-2009 15:05

1 Eklenti(ler)
İşte yardımlaşmanın sonu:
Oceanheart'ın bahçesinde de yazmışsınız, tradescantia nette aradım.Aynen aşağıdaki fotoğraftaki gibi açıyor.Çok teşekkür ederim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç (Mesaj 419827)
Vidan hanım ; Çiçeğinizin ismi yanılmıyorsam tradescantia ( Telgraf çiçeğinin değişik bir türü )

ardabora 12-05-2009 23:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 417775)
Bu papatyaları,leylekler değilse de kuşlar getirdi.Zakkum ağacının dibinde kendiliğinden çıktı...

Kuşlara gerek kalmıyor Vildan hanım,AYNİSEFA tohumunu karıncalar da çok güzel yayıyorlar,rüzgar da...

Vildan Sönmez 13-05-2009 00:46

Sevgili Ardabora, 8. kata çıkana kadar yorulmuşlardır.:)
Ancak şaka bir yanı dediğiniz doğrudur.Komşu balkonlardan getirmişlerdir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 420235)
Kuşlara gerek kalmıyor Vildan hanım,AYNİSEFA tohumunu karıncalar da çok güzel yayıyorlar,rüzgar da...

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:32

1 Eklenti(ler)
Bu cumartesi son durum:
Soğandan yetişen Dahlıalardan biri.Şimdilik iyi gidiyor.

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:33

1 Eklenti(ler)
Camdaki demirlere asılı acem halısı coştu.

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:36

2 Eklenti(ler)
Duvara asılı 2 saksıdakiler de açtı iyice.Biri farklı bir tür.

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:37

1 Eklenti(ler)
Bir de yakından görelim.

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:39

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen şebboyları seyrelttim.

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:41

1 Eklenti(ler)
Cumalıkızık'tan aldığım bu sukulent hala aynı teneke kutuda.Kutu küçük geliyor ama ellemeye korkuyorum.

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:43

1 Eklenti(ler)
Ortancayı bahçede ve saksıda yetiştiremedim daha önce.Ama bauhause da 3.5 liraya görünce şansımı bir daha denemek için aldım.

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:46

2 Eklenti(ler)
Bu sukulent her yaprağının altından yeni bir top yapıyor. ve eski yaprak soluyor

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:48

1 Eklenti(ler)
Beyaz petunyalar çok nazlı duruyor.

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:51

3 Eklenti(ler)
Geldik mutfak balkonuna. İki cam kenarının birinde petunya ve yıldız çiçeği var.

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:52

1 Eklenti(ler)
Ve kalanchea inanılmaz bir çoşkuyla hala açıyor, neredeyse hiç yaprak görünmüyor.

Vildan Sönmez 16-05-2009 10:55

2 Eklenti(ler)
2.Cam kenarında menekşeler var.Bu beyaz biyeli olanın çiçekleri de çok dayanıklı çıktı.

Vildan Sönmez 16-05-2009 12:54

1 Eklenti(ler)
satıcı bu çiçeğin mor açtığını söyledi. Aklıma gelen minik top top açan bir çiçek var ama adını bilmiyorum.

Vildan Sönmez 16-05-2009 14:08

2 Eklenti(ler)
Herkesin amaryllisi açtı. Benimkiler daha yeni tomurcuk veriyor.

Vildan Sönmez 16-05-2009 14:10

1 Eklenti(ler)
Büyükada'dan aldığım birkaç dal yeşerdi forumda ada yasemini olabileceği söylenmişti.Şimdi tomurcuk geliyor. Açınca hepbirlikte anlayacağız.

limon 16-05-2009 14:23

Adasını bilmem ama bu kesinlikle Yasemin :) "Herkesin amarylisleri açtı" yazmışsınız ama benimkiler daha ikinci yapraklarını yeni verdiler. Sizinkiler tomurcuktalar, maşallah. :)

Vildan Hanım, bitkilerinizin hepsi birbirinden keyifliler. İnanılmaz güzellikte çiçekler açmışlar. Ellerinize sağlık.

Ortancayı gölgeye alıp, toprağını devamlı nemli tutarsanız yaşamaması için sebep yok. Fazla bir şey istemeyen bitkilerdendir bence. Kutuda satılan ortanca gübrelerinden alıp orada yazdığı gibi arada gübrelerseniz daha da keyiflenir. Bir kutu gübre size bir kaç sene gider. Güle güle büyütün.

Petunyaların her rengini sevsem de beyazını başka severim. Hem daha bol çiçeklenir hem de çiçekleri daha iridir. Karışık renk dikmektense böyle aynı renkleri aynı saksıya tercih ederim.

Vildan Sönmez 16-05-2009 16:21

Sevgili limon,

Şubattı sanırım adada evler bomboş, bir bahçeden taşmış kuru bir kaç dalı ne olduğunu bilmeden küçük bir saksıya ektim. Yasemin çıkmasına çok sevindim.İnşallah geçici bir iyilik değidir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 423193)
Adasını bilmem ama bu kesinlikle Yasemin :)

Necla Hanım'cım
Sağolun iyi dilekleriniz için. sağlık mutluluk hepimizle olsun.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Nejla K.
Vildan Hanım, balkonunuz çok renkli ve bakımlı... Sağlıkla yaşayın, mutlulukla gülümseyin ve sevgi ile kalın...

Vildan Sönmez 16-05-2009 16:30

1 Eklenti(ler)
Ben amaryllisimin geciktiğini düşünüyordum.
Çünkü forumdaki başlığında harika açmış çıçekler gönderdi arkadaşlar. Bu iki soğan belki 10 yaşından fazladır. Heryıl açar, ama nedense yavrulamıyor.
Bu fotoğrafı galeriye 2005 de yüklemişim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 423193)
"Herkesin amarylisleri açtı" yazmışsınız ama benimkiler daha ikinci yapraklarını yeni verdiler. Sizinkiler tomurcuktalar, maşallah. :)

Ferda Ülkümen 16-05-2009 16:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 423185)
Büyükada'dan aldığım birkaç dal yeşerdi forumda ada yasemini olabileceği söylenmişti.Şimdi tomurcuk geliyor. Açınca hepbirlikte anlayacağız.

Vildan hanım, bu ada yasemini değil, Yıldız çiçekli yasemine benziyor.

http://www.agaclar.org/agac.asp?id=950

Vildan Sönmez 16-05-2009 16:47

Ferda Hanım harikaymış. Bu fotoğtaftaki kadar olur mu bilmem ama yaşasın, biraz gelişşin razıyım.
Şimdi o bahçenin çiçekli halini görmek için adaya gitmek şart oldu.

Ferda Ülkümen 16-05-2009 16:51

O fotoğraftaki çok kısa sürede bu hale geldi.

Kokusu da var.

Dün koçtaşta gördüm, Arap yasemini diye etiket koymuşlar, 36 lira idi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025