![]() |
Herşey ne kadar güzel. Maşallah.
|
Bu güzel terasın farkına kumru da varmış olacak ki saksıya kurulmuş, bir de poz vermiş. Herşey çok güzel ve çok bakımlı. Ellerinize sağlık.
|
Vildan Hanım,Bir üçlü bukadar mı birbirine yakışır? O ne renk öyle kumruda ,saksısıyla uyum sağlamış.Birde latin açarsa fotoğraf değil tablo olacaklar.
Sağlıkla kalın. |
Vildan hanım,
İsteseniz böyle bir poz yakalayamazsınız. Çok harika. Şahane. Olağan üstü bir güzellik. Bol bol fotoğraflamanızı bekliyoruz. Belgesel niteliğnde olur. Sevginin her türü orada. Saygı ve sevgiler. |
Evet arkadaşlar çiçeklenince de çekeceğim, yavrular çıkınca da.
Yavrular yumurtadan çıktıktan 18 gün sonra uçuyormuş. Ancak kuluçka süresini bulamadım nette. |
Kumruların kuluçka süreleri onbeş günmüş Vildan Hanım.
|
Teşekkürler Arzu Hanım'cım. İlk yumurta 28 Mayıs. Bu durumda 15 Haziran gibi yavruları bekliyoruz.
|
Desenize 11 gün sonra ilk yavruyu göreceğiz. Burdan ufak bir kutlama da yapalım ilk kumru bebek şerefine. Çok şansı olacak gözlerini çok güzel bir ortamda açacak.
|
Çok hoş. Saksıya nasıl da kurulmuş:) Demek kumrular daha insana yakın olabiliyorlar. Şanslıymışsınız; kumru yavru sahibi olmak, güvercinlerden daha kolay görünüyor:)
Geçen yaz benim hem balkonda hem de pencere dışındaki bir saksıda güvercin yavrularım vardı. Anneleri beni görünce kaçıp giderdi. Pencere önündeki yavrular annelerinin bir anlık ayrılmasını fırsat bilen kargalarca öldürüldüler. Ben koşup yetişene kadar olan oluvermişti. Günlerce üzüldüm onlara. Sonra bari balkondaki yavruların başına bir şey gelmesin diye günlerce dışarı çıkamamıştım. Neyse onlar büyüdüler de içim rahat etti. Güvercinlerin uçma süreçleri de kumrulardan bayağı bir uzun. Benim ya yavrular ya da anne-baba, balkonu kendi evleri sanıp bu yaz ben ağ gerene kadar ayrılmadılar hiç. Şimdi konacak yer yok ama hala çatıdan bakıp duruyorlar. Sizinkiler de artık evi sahiplenirler:) Kolay gelsin:) |
Sevgili Nevsune,
Benim de bitişik komşum terasında güvercin besliyor. Şimdiye kadar çiçeklerime bir zarar vermediler (ama tersı bayağı pisletiyorlar). Ancak kumru kuluçkaya yattıktan sonra bir gün baktığımda anne yoktu ve yerde bolca kuş tüyü vardı. Belli ki bir kavga olmuş.Eyvah dedim anne kaçtı ama neyseki tekrar geldi, yumurtalarının başında hala. |
Vildan Hanım, çiçeklerinizin hepsi çok güzel maşallah. 117. mesajda geçen ''serpervivum'' isimli bitkiden bende de var, adını bilmiyordum, bir arkadaşım hediye etti, yöresel adının peygamber sofrası olduğunu söylemişti, literatürdeki ismini bilmediğim için netten bakım bilgilerine de ulaşadım. Açık terasta 2 günde bir suluyorum, ama alt yapraklarının rengi yeşilden sarıya döndü, hatta sadece orta kısmı yeşil kaldı. Yan kısmından sarkan küçük sarkaçlarda hiç büyümüyor. Siz nasıl bakıyorsunuz bu bitkiye, güneş-gölge ve su istekleri nasıl?
|
Cumalıkızıktan 2-3 yıl önce almıştım bu serpervivumu.Çiçeğin uzantıları henüz top yapmamıştı satan amcaya sorduğumda sarrkaç değil çiçek olduğunu söyledi ama henüz çiçek görmedim. Hala aynı konserve kutusunda. Alt yapraklardaki kurumalar sanırım saksısı küçük geldiğinden. Nette baktım uyku dönemi Ocak-Şubat ya da yarı uyku dönemi Temmuz-Ağustos ayında değiştirin diyor. Sarkaçları kırmaktan korksam da Temmuz gibi daha büyük bir saksıya alacağım.
Bol güneş istiyor. Hava soğuksa ya da güneşsizse sulamıyorum. saksının altındaki tabakta hiç su bırakmıyorum. Toprağı kurumuşsa suluyorum. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11084 |
2 Eklenti(ler)
Haziran başı durum raporu :)
Dahliamın genel görüntüsü güçlü,yemyeşil, ancak tomurcuklarında kararma var. Geçen yıl da böyle olmuştu.Ve düzgün çiçek açamamıştı. |
2 Eklenti(ler)
Lilyumların tomurcukları da bitki de gayet iyi görünüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeği Sultanköy'den kardeşimin bahçesinden aldım.Odunlaşmış bir sapta, hatmi benzeri bir çiçeği var. Bu kök geçen yıldan kalma.
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz petunyalar beyaz bulutlar gibi..
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan şebboylar açtı. Biri pembe biri lila yalınkat, biri de katmerli lila.
|
1 Eklenti(ler)
Yuka artık tavanı aştı.15 yaşından büyük ve son yıllarda yaz kış dışarıda.
Yanındaki ağaç bamyası. |
1 Eklenti(ler)
Bu sardunya koyu siklamen rengi ama hiçbir fotoğraf gerçek rengini yansıtamıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Latinlerin bir saksısını kumru ailesine reserve ettik. Diğer saksıdakiler açmaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Terasta ufak bir boya badana işlemi yapıldı. Bazı saksılar pencere demirlerine asıldı.Böylece aşırı güneşten de korunuyorlar.
|
yer kazanma içi yapılan uygulama ve görüntü süper olmuş ellerinize ve emeğinize sağlık
|
Bu çiçeğe bayıldım. Bu ayın yarışmasına ekleseydiniz keşeke.
|
İri çiçekli ebegömeci sanırım.
|
Alıntı:
Güzel terasınızda sağlıklı, mutlu günler diliyorum.. Not: Yazımda hata yapmışım. "kalanchoe" olacakmış :) Olsun yine de sizinki kadar güzeline rastlamadım. Kutluyorum sizi.. |
Sevgili zenfree bu fotoğraf Haziranda çekilmişti. Diğerlerinden de seçim yapamadım.
Alıntı:
|
Teşekkürler Çiğdem Hanım.Aslında yer sorunumdan çok aşırı güneşle ilgili sorunum var terasımın yarısının üzeri örtülü. Güneş öğleden önce geliyor, batana kadar da etkiliyor.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba Maki,
Kalanchom çok güzel ve uzun süre açtı. Solan çiçekleri temizledim. Şimdi daha seyrek ama yine çiçekli ve yeni tomurcuklar geliyor.. |
Sağol Sebo, daha güzelleri de senin olsun dilerim.
Arzu Hanım'cım haklısınız, ben hatmiye benziyor dedim ya ebegümeciye de benziyor. |
Pencereniz ne kadar güzel olmuş, pembe çiçek nefis birşey gerçekten.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025