agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Vildan Sönmez 16-06-2009 21:21

1 Eklenti(ler)
Çan sarmaşıığım gayet güzel gelişiyor, henüz tomurcuk belirtisi yok.
Hemen yanındaki lavanta.

Vildan Sönmez 16-06-2009 21:23

3 Eklenti(ler)
İki saksıdaki pembe domateslerim, Enez ve Sultanköy karması. çiçekleri açmaya başladı.

Vildan Sönmez 16-06-2009 21:25

1 Eklenti(ler)
Acı biber olmadan olmaz, bir saksı da bize yeter teras için.

Vildan Sönmez 16-06-2009 21:31

2 Eklenti(ler)
Bu pembe domates koltuk sürgünleri çabuk köklenir demişti sevgili eniştem.
İki günde kökler göründü. Beşinci günde kökler bu durumdaydı.

Vildan Sönmez 16-06-2009 21:33

2 Eklenti(ler)
Latinlerim açıklı koyulu açmaya devam ediyor. Tohum oluşturmaya başlayanlar da var.

Vildan Sönmez 16-06-2009 21:35

1 Eklenti(ler)
Bu karanfilleri klasik karanfil diye aldım.Hani eski usul, bahçelerimizde ve teneke saksılarda yetişirdi.

bennur 19-06-2009 13:43

Sevgili Vildan, teras bahçene ve çiçeklerine bayıldım, ellerine sağlık. Bu güzel mekan da mutlu bir yaz geçirmeni dilerim.

Vildan Sönmez 19-06-2009 14:01

Teşekkürler Nur Hanım. Sizin terasınızı görünce, ahşap saksı koruyucunuzun farklı bir şekli geliyor aklıma. Yapabilirsem fotoğraflarım.

maki01 19-06-2009 17:53

Merhaba Vildan Hanım,
Ellerinize, yüreğinize sağlık. Bahçe demek lazım, terası aşmış gerçekten. Mesajlarınızda karanfilden söz etmişsiniz, hani teneke kutularda mis gibi baharat kokan türden. Bu da beni buralara sürükleyen karanfilim.
Ben tohumdan yetiştirmeyi başaramadım henüz. Bu sene çok iyi geliştiler ama yaprak biti ve kırmızı örümcek fidelerimi mahvetti yine. Vazgeçmiş değilim, yeni tohumlarla denemeye devam. Arzu ederseniz tohumlarından gönderebilirim.
Sevgiler...

Vildan Sönmez 21-06-2009 23:39

Sevgili Maki01 sevinirim gerçekten.Hani o pembeli bordolu ebruli, ya da koyu bordo, ya da bembeyaz, ya da pembe ama o eski karanfiller..
Şimdi kültürle değiştirilen çiçekler çok güzel ama ben eskileri daha çok seviyorum.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 448631)
Merhaba Vildan Hanım,
Ellerinize, yüreğinize sağlık. Bahçe demek lazım, terası aşmış gerçekten. Mesajlarınızda karanfilden söz etmişsiniz, hani teneke kutularda mis gibi baharat kokan türden. Bu da beni buralara sürükleyen karanfilim.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=199
Ben tohumdan yetiştirmeyi başaramadım henüz. Bu sene çok iyi geliştiler ama yaprak biti ve kırmızı örümcek fidelerimi mahvetti yine. Vazgeçmiş değilim, yeni tohumlarla denemeye devam. Arzu ederseniz tohumlarından gönderebilirim.
Sevgiler...

maki01 22-06-2009 01:35

Verdiğim linkte fotoğrafı var. Evet, bildiğimiz eski türlerden, acı baharat kokulu, katmerli ve de pembe :)
Adresinizi mesajla iletir misiniz lütfen?

Vildan Sönmez 23-06-2009 21:50

2 Eklenti(ler)
Sayın maki01, karanfillerim açmış, mis kokuyor. (hani baharat gibi genizinize işliyor)
Bir kök katmerli, bir kök yalınkat.

maki01 23-06-2009 23:10

Harika görünüyorlar Vildan Hanım, kokuları da öyledir eminim. Güle güle büyütün.
Pembe katmerli karanfıl tohumlarınız da yolda, yarın ya da Perşembe günü size ulaşmış olur.
Bol çiçekli günler diliyorum...

bennur 24-06-2009 10:14

Sevgili Vildan Hanım,
Bana yardımcı olduğunuz için, zarif ve paylaşımcı tavrınız için ne desem ki? Çok mutlu ettiniz ve duygulandırdınız beni:) Çok teşekkür ederim.
Sevgiler

Vildan Sönmez 25-06-2009 14:08

Sevgili maki01 tohumlarım geldi.
Çoook çok teşekkürler. Dilerim linktekiler gibi karanfillerimiz olur.

Sormak istediğim bir şey var ayrıca.
Pamuk diyarındasınız. Hiç saksıda pamuk yetiştirmeyi düşündünüz mü, ya da denediniz mi?

maki01 25-06-2009 14:19

Sizin ellerinizde karanfiller hayat bulacak, biliyorum :) Güle güle büyütün.

Pamuğu biz Çukurova'lılar hep tarlada görmeye alışmışız, saksıda yetiştirmeyi hiç düşünmedim. Saksıda gelincik yetiştirmek gibi, neden olmasın?

Lithi-um 25-06-2009 14:24

Vildan hanımmmmmmm

Bahçeniz o kadar güzel kii daha önce nasıl görmedim bilmiyorum. Sadece ilk sayfayı gördüğümü hatırlıyorum. ama sonraki sayfalara şimdi baktığımda herşey o kadar güzel kii.. Pembe karanfilleriniz gerçekten çok güzeller. liliumlar. nergisler. allahım cennet gibi çiçekleriniz var. insan kendini cennette gibi hissediyor dolaşırken. Bu arada askere gitmeden önce bahçeme mutlaka pembe karanfil ve lilium ekeceğim. eğer zamanıysa hemen alıp ekmeyi düşünüyorum.ve nergis köşesi yapacağım bahçemde. çok beyendimmmm

bennur 25-06-2009 14:38

Sevgili Vildan hanım, şimdi kapım çaldı, kargo çiçeklerimi ulaştırdı, henüz açmadım, hemen bilgisayarın başına koştum, çiçeklerim de kucağımda:) size teşekkür etmek için. Sağolunuz, var olunuz, ayrıca da kargo ücretini ödemeniz beni hem mahcup etti, hem duygulandırdı. Bu minnet borcunu bakalım nasıl ödeyeceğim. Sevgiler, teşekkürler

bennur 25-06-2009 14:54

Sevgili Vildan hanım, özel mesaj gönderemedim:( size çoook teşekkür ederim, beni mahcubettiniz, Öyle güzel ambalaj yapmışsınız ki, mükemmel durumdalar, keyifleri yerinde. Bana adresinizi yazarsanız ben de, size beni hatırlacak minik bir el işimi yollamayı çok arzu ediyorum. Beni kırmazsanız mutlu olurum. Sevgiyle kalın

Vildan Sönmez 25-06-2009 16:13

Eğer düşündüğünüz şeyi yapmanıza yetecekse çok sevinirim. Papirusların köklerini istediğiniz gibi temizleyip, seyreltmeniz için ben bir şey yapmadım.
Dün sabah Yurt İçi Kargo ezilir, sorumluluk almayız deyince ta akşam üzeri MNG KARGO ile gönderdim.
Adresim için de ne diyeyim, göndermesem siz kırılacaksınız, ben seve seve siz istemeden gönderdim.
Biz bunu ağaçlarda hep yapıyoruz. Fethiyeden Caretta'dan gelen kaktüslerim büyüyor. Daha dün Adana'dan Maki01'den karanfil tohumlarım geldi.
Bu arada göndereceğim çan sarmaşığını bekleyen biri var biliyorum:D
Bütün arkadaşlar gibi Merakla bekliyoruz şimdi...

Sevgiler...

bennur 25-06-2009 17:53

Sizler harikasınız, sağolunuz. Ama ricamı yerine getirirseniz, benim de sizde minik bir anım olur, ben çiçeklerime her bakışımda sizi hatırlayacağım. Sevgiler

Vildan Sönmez 30-06-2009 21:58

2 Eklenti(ler)
Terasımdaki birinci kuşak iki kumru yavrusu ben fotoğraf çekene kadar uçtu gitti.Tabii korkutmamak için sulayamadığım bir saksı latin çiçeği de.

İkinci kuşak kumrularım Enez'de asma çardağında.

Cuma günü yeni bir konuğum vardı. Bu kez sakız sardunya saksısında bir yumurta vardı.
Pazartesi günü iki yumurta oldular..Onlar da üçüncü kuşak....

selenn 30-06-2009 22:11

Kumrular fena benimsedi sizin terası Vildan Hanım:)

Vildan Sönmez 30-06-2009 22:19

Sevgili selen, daha önce de kumru konuklarım vardı. Ama bu yıl üçüncü oldu. Hayırdır inşallah diyorum.

Vildan Sönmez 02-07-2009 00:07

2 Eklenti(ler)
Ağaç bamyası sarmaşığı tomurcuklandı ve ilk çiçek açtı.

Vildan Sönmez 05-07-2009 22:33

2 Eklenti(ler)
Bauhause'dan aldığım paketlerde turuncu ve beyaz üstüne lila benekler vardı ama benim lilium beyaz açtı.

Vildan Sönmez 05-07-2009 22:35

1 Eklenti(ler)
Artık yeni sardunya istemezken, Koçtaşta pembe yapraklarının yarısı kırmızı, bazıları pembe üzerine beyaz benekli sardunyaya dayanamadım.

Vildan Sönmez 05-07-2009 22:37

1 Eklenti(ler)
Çan sarmaşıkşarını yukarıya doğru iki ters V seklinde sardırmaya çalışıyorum. Aslında daha yükseğe çıkabilirdi, ama incecik kollarda kendi içinde dolanmış. Kırmamak için bu kadar açabildim.

Hala tomurcuk yok.

Vildan Sönmez 05-07-2009 22:41

2 Eklenti(ler)
Kendiliğinden bodur kalan acem borusu çiçeklenmeye başladı.

Vildan Sönmez 05-07-2009 22:43

1 Eklenti(ler)
Latinim az çiçek açıyor ve sarkma eğiliminde.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025