![]() |
1 Eklenti(ler)
Çan sarmaşıığım gayet güzel gelişiyor, henüz tomurcuk belirtisi yok.
Hemen yanındaki lavanta. |
3 Eklenti(ler)
İki saksıdaki pembe domateslerim, Enez ve Sultanköy karması. çiçekleri açmaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Acı biber olmadan olmaz, bir saksı da bize yeter teras için.
|
2 Eklenti(ler)
Bu pembe domates koltuk sürgünleri çabuk köklenir demişti sevgili eniştem.
İki günde kökler göründü. Beşinci günde kökler bu durumdaydı. |
2 Eklenti(ler)
Latinlerim açıklı koyulu açmaya devam ediyor. Tohum oluşturmaya başlayanlar da var.
|
1 Eklenti(ler)
Bu karanfilleri klasik karanfil diye aldım.Hani eski usul, bahçelerimizde ve teneke saksılarda yetişirdi.
|
Sevgili Vildan, teras bahçene ve çiçeklerine bayıldım, ellerine sağlık. Bu güzel mekan da mutlu bir yaz geçirmeni dilerim.
|
Teşekkürler Nur Hanım. Sizin terasınızı görünce, ahşap saksı koruyucunuzun farklı bir şekli geliyor aklıma. Yapabilirsem fotoğraflarım.
|
Merhaba Vildan Hanım,
Ellerinize, yüreğinize sağlık. Bahçe demek lazım, terası aşmış gerçekten. Mesajlarınızda karanfilden söz etmişsiniz, hani teneke kutularda mis gibi baharat kokan türden. Bu da beni buralara sürükleyen karanfilim. Ben tohumdan yetiştirmeyi başaramadım henüz. Bu sene çok iyi geliştiler ama yaprak biti ve kırmızı örümcek fidelerimi mahvetti yine. Vazgeçmiş değilim, yeni tohumlarla denemeye devam. Arzu ederseniz tohumlarından gönderebilirim. Sevgiler... |
Sevgili Maki01 sevinirim gerçekten.Hani o pembeli bordolu ebruli, ya da koyu bordo, ya da bembeyaz, ya da pembe ama o eski karanfiller..
Şimdi kültürle değiştirilen çiçekler çok güzel ama ben eskileri daha çok seviyorum. Alıntı:
|
Verdiğim linkte fotoğrafı var. Evet, bildiğimiz eski türlerden, acı baharat kokulu, katmerli ve de pembe :)
Adresinizi mesajla iletir misiniz lütfen? |
2 Eklenti(ler)
Sayın maki01, karanfillerim açmış, mis kokuyor. (hani baharat gibi genizinize işliyor)
Bir kök katmerli, bir kök yalınkat. |
Harika görünüyorlar Vildan Hanım, kokuları da öyledir eminim. Güle güle büyütün.
Pembe katmerli karanfıl tohumlarınız da yolda, yarın ya da Perşembe günü size ulaşmış olur. Bol çiçekli günler diliyorum... |
Sevgili Vildan Hanım,
Bana yardımcı olduğunuz için, zarif ve paylaşımcı tavrınız için ne desem ki? Çok mutlu ettiniz ve duygulandırdınız beni:) Çok teşekkür ederim. Sevgiler |
Sevgili maki01 tohumlarım geldi.
Çoook çok teşekkürler. Dilerim linktekiler gibi karanfillerimiz olur. Sormak istediğim bir şey var ayrıca. Pamuk diyarındasınız. Hiç saksıda pamuk yetiştirmeyi düşündünüz mü, ya da denediniz mi? |
Sizin ellerinizde karanfiller hayat bulacak, biliyorum :) Güle güle büyütün.
Pamuğu biz Çukurova'lılar hep tarlada görmeye alışmışız, saksıda yetiştirmeyi hiç düşünmedim. Saksıda gelincik yetiştirmek gibi, neden olmasın? |
Vildan hanımmmmmmm
Bahçeniz o kadar güzel kii daha önce nasıl görmedim bilmiyorum. Sadece ilk sayfayı gördüğümü hatırlıyorum. ama sonraki sayfalara şimdi baktığımda herşey o kadar güzel kii.. Pembe karanfilleriniz gerçekten çok güzeller. liliumlar. nergisler. allahım cennet gibi çiçekleriniz var. insan kendini cennette gibi hissediyor dolaşırken. Bu arada askere gitmeden önce bahçeme mutlaka pembe karanfil ve lilium ekeceğim. eğer zamanıysa hemen alıp ekmeyi düşünüyorum.ve nergis köşesi yapacağım bahçemde. çok beyendimmmm |
Sevgili Vildan hanım, şimdi kapım çaldı, kargo çiçeklerimi ulaştırdı, henüz açmadım, hemen bilgisayarın başına koştum, çiçeklerim de kucağımda:) size teşekkür etmek için. Sağolunuz, var olunuz, ayrıca da kargo ücretini ödemeniz beni hem mahcup etti, hem duygulandırdı. Bu minnet borcunu bakalım nasıl ödeyeceğim. Sevgiler, teşekkürler
|
Sevgili Vildan hanım, özel mesaj gönderemedim:( size çoook teşekkür ederim, beni mahcubettiniz, Öyle güzel ambalaj yapmışsınız ki, mükemmel durumdalar, keyifleri yerinde. Bana adresinizi yazarsanız ben de, size beni hatırlacak minik bir el işimi yollamayı çok arzu ediyorum. Beni kırmazsanız mutlu olurum. Sevgiyle kalın
|
Eğer düşündüğünüz şeyi yapmanıza yetecekse çok sevinirim. Papirusların köklerini istediğiniz gibi temizleyip, seyreltmeniz için ben bir şey yapmadım.
Dün sabah Yurt İçi Kargo ezilir, sorumluluk almayız deyince ta akşam üzeri MNG KARGO ile gönderdim. Adresim için de ne diyeyim, göndermesem siz kırılacaksınız, ben seve seve siz istemeden gönderdim. Biz bunu ağaçlarda hep yapıyoruz. Fethiyeden Caretta'dan gelen kaktüslerim büyüyor. Daha dün Adana'dan Maki01'den karanfil tohumlarım geldi. Bu arada göndereceğim çan sarmaşığını bekleyen biri var biliyorum:D Bütün arkadaşlar gibi Merakla bekliyoruz şimdi... Sevgiler... |
Sizler harikasınız, sağolunuz. Ama ricamı yerine getirirseniz, benim de sizde minik bir anım olur, ben çiçeklerime her bakışımda sizi hatırlayacağım. Sevgiler
|
2 Eklenti(ler)
Terasımdaki birinci kuşak iki kumru yavrusu ben fotoğraf çekene kadar uçtu gitti.Tabii korkutmamak için sulayamadığım bir saksı latin çiçeği de.
İkinci kuşak kumrularım Enez'de asma çardağında. Cuma günü yeni bir konuğum vardı. Bu kez sakız sardunya saksısında bir yumurta vardı. Pazartesi günü iki yumurta oldular..Onlar da üçüncü kuşak.... |
Kumrular fena benimsedi sizin terası Vildan Hanım:)
|
Sevgili selen, daha önce de kumru konuklarım vardı. Ama bu yıl üçüncü oldu. Hayırdır inşallah diyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Ağaç bamyası sarmaşığı tomurcuklandı ve ilk çiçek açtı.
|
2 Eklenti(ler)
Bauhause'dan aldığım paketlerde turuncu ve beyaz üstüne lila benekler vardı ama benim lilium beyaz açtı.
|
1 Eklenti(ler)
Artık yeni sardunya istemezken, Koçtaşta pembe yapraklarının yarısı kırmızı, bazıları pembe üzerine beyaz benekli sardunyaya dayanamadım.
|
1 Eklenti(ler)
Çan sarmaşıkşarını yukarıya doğru iki ters V seklinde sardırmaya çalışıyorum. Aslında daha yükseğe çıkabilirdi, ama incecik kollarda kendi içinde dolanmış. Kırmamak için bu kadar açabildim.
Hala tomurcuk yok. |
2 Eklenti(ler)
Kendiliğinden bodur kalan acem borusu çiçeklenmeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Latinim az çiçek açıyor ve sarkma eğiliminde.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025