agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Vildan Sönmez 11-09-2009 21:33

1 Eklenti(ler)
İki koca saksıdaki sedum (yanılmıyorsam) tomurcuk dolu ve yavaş yavaş açılmaya başladılar.

Vildan Sönmez 11-09-2009 21:35

1 Eklenti(ler)
Mehtap Hanımdan aldığım ahtapot gibi sukulent bir tane minik çiçek açtı.

Vildan Sönmez 11-09-2009 21:37

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğimi Mart sonlarında Çatalca'da Aziz Nesin Vakfı karşısındaki bir seradan almıştım. Vakıf da serada sel suları altında şimdi.

Vildan Sönmez 11-09-2009 21:39

2 Eklenti(ler)
Üzeri tomurcuklarla dolu dallar uzattı. Sera sahibi mor açacak demişti. Tomurcuklar renklenmeye başladı.

Vildan Sönmez 11-09-2009 21:44

2 Eklenti(ler)
Son yağmurlarda bir gün yağmurda bıraktığım saksıları eternitle kapalı bölüme birkaç grup yapıp topladım.

Vildan Sönmez 11-09-2009 21:49

Seller bir çok can aldı. Biri de bizim şirkete ait antreponun gece bekçilerinden, gencecik bir çocuk. Meğer evliymiş iki de çocuk. ÇOk üzüldük.

Bir yandan da kendimize göre tedbir alıyoruz işte. Hergün yaprakları süpürüp sürekli gideri kontrol ediyorum, tıkanmasın diye.
Bir arkadaşımın evini terastan su bastı. Paspası nemli görüp kapıyı açmasıyla içeriye sular dolmuş. Meğer yapraklardan gider tıkanmış, teras bir havuz gibi su dolmuş.

Vildan Sönmez 11-09-2009 21:52

1 Eklenti(ler)
Bir grup da hala açamayan çan sarmaşığı ve yanındakiler

Vildan Sönmez 11-09-2009 21:56

1 Eklenti(ler)
Bazı sardunyaları da demirlere astım.
Fayanslardaki siyahlıklar sıcaktan ve güneşten oluşan dökülmeler.

feriha 11-09-2009 22:35

Hepimiz çok üzüldük Vildan Hanım, başınız sağolsun.

Tedbiri elden bırakmayın. Babamda kumdan bir torba doldurmuş bugün, set gibi teras kapısının önüne koymak için. Olası şiddetli bir yağışta tahliyeye yardım edene kadar bir süre suyu engeller diye düşündü sanırım.

Biz abartılı endişelendiğini düşünmüştük demek yaşanıyor.. Yaprak temizliği dediğiniz gibi sık sık yapıyoruz. Ama ani bir yağışta saksılardaki topraklar dışarı çıkarsa işte o zaman yapacak birşey yok...

Vildan Sönmez 11-09-2009 22:54

Feriha Hanım, ben de bunu düşünerek üstü kapalı olan tarafa topladım saksıları, yoksa sardunyaları da mı oraya çeksem diyorum şimdi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 495822)
Biz abartılı endişelendiğini düşünmüştük demek yaşanıyor.. Yaprak temizliği dediğiniz gibi sık sık yapıyoruz. Ama ani bir yağışta saksılardaki topraklar dışarı çıkarsa işte o zaman yapacak birşey yok...

trida 11-09-2009 23:38

Vildan hanım, başınız sağolsun.

Dilerim beklenildiği söylenen aşırı yağışlar tekrarlamaz, hepimize geçmiş olsun.

sevim.K 11-09-2009 23:53

Vildan hanım: sarmaşığınızın altındaki büyük saksıda sedum var sanırım öbek öbek çiçekli. Ne güzel görünüyor:)

Vildan Sönmez 12-09-2009 00:36

Evet Sevim hanım bir saksı sarmaşığın önünde, bir saksı da demirli pencerenin önünde olmak üzere iki büyük saksı. Ağustos'ta tomurcuklanmaya başlıyor, Eylül'de de açıyor.
Bu iki saksıyı bütün yıl çiçekli olmadığı için sevmeyen yengem 3-4 yıl önce vermişti.

Vildan Sönmez 13-09-2009 18:49

1 Eklenti(ler)
400 nolu mesajdaki çiçeğim açtı. Adını bilmiyorum,tek bildiğim susuzluğa hiç dayanamıyor, yaprakları hemen soluyor.

Vildan Sönmez 13-09-2009 18:54

1 Eklenti(ler)
çeliklerini şansımı denemek için sarmaşık gülün saksısına öylesine diktiğim ve bu yıl yaz ortasında yeşeren japon güllerim açtılar. Ayrı ayrı saksılara almak için çiçeklenmesinin bitişini bekliyeceğim.

Öndeki gülde ilaçlanacak..

Vildan Sönmez 13-09-2009 18:55

2 Eklenti(ler)
Katmerli somon- pembe

Vildan Sönmez 13-09-2009 18:56

1 Eklenti(ler)
Bu da katmersiz ama kocaman muhteşem kırmızı...

sevim.K 13-09-2009 19:04

Eskiden japon gülü diye büyüttüğümüz çiçeğim vardı. Dikensi bir gövde ve dallarda küçük çiçekler açıyordu. Bu japon güllerinin gövdeleri daha farklı çiçekleri de. Katmerli ne güzel:)

Vildan Sönmez 13-09-2009 20:18

1 Eklenti(ler)
Sevim Hanım, sanırım bu çiçekten söz ediyorsunuz. Euphorbia Milii...
Bende de var aşağıdaki fotoğraf Mayıst ayında çekildi.Ama hiç gelişmedi hala aynı. Çin gülü de diyorlar forumdaki başlık :

http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=5285

limon 13-09-2009 21:15

Bir kaç çelik denememde başarısız olunca ben bu işi beceremiyorum deyip pes etmiştim.

Taa ki Japon Güllerinin tepelerini budayınca elimdekilerilerin yapraklarını temizleyip aynı saksıya dikene kadar. Ayrıca japon gülünün solan çiçeği kendi saksısına düşüp sanırım tohumunu bıraktı ve filizlenip büyüdü. Hep nazlı sandığım Japon Gülü meğer çok kolaymış.
Çeliklerim iki haftadır iyi durumda görünüyorlar, köklenip köklenmediklerini henüz bilmiyorum ama bıraktığım iki yaprak çok canlı yeşil duruyor. Ayrıca tepesinden yeni yapraklar sürüyor.
Katmerlisi de çok güzel ama yalın katlısı gözalıcı rengiyle ve iriliğiyle gerçekten muhteşem. Sabah Onun sürpriziyle güne başlamak ta ayrı mutluluk.

Üstü tomurcuktan görünmeyen sedum türünüze bayılıyorum.

Arzu Kasapoğlu 13-09-2009 21:32

1 Eklenti(ler)
Vildan hanım, japon güllerimiz aynı sanırım :) Siz resim ekleyene kadar ben japon gülümü turuncu katmerli açacak diye bekliyordum. Aslında o niyetle almıştım ama bu renkte çok güzelmiş.

Yeni açan kırmızı japon gülünüz de muhteşem.

Vildan Sönmez 13-09-2009 22:24

Limon, kırmızı gerçekten çok göz alıcı.
Kızkardeşim Çapa'da çalışırken hastanede laboratuarda Japon gulünü saksıda yetiştirip, çeliklerle üretirdi. Benimkiler geçen yıl sopa gibiydi, bu yaz birden coştular.

O sedum çiçekleri bittikten sonra dalları solup dökülüyor , boş saksı kalıyor. Sonra kış sonu, topraktan önce minik yumrular gibi fazlasıyla çıkıyor. Bu yıl öyle sıktı ki dallarını koparıp çok dağıttım. Hatta Temmuzda Enez'e yere ektim.

Şu anda tutacağını sanmıyorum, yeni sezonda isterseniz bölüşürüz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 496794)
Bir kaç çelik denememde başarısız olunca ben bu işi beceremiyorum deyip pes etmiştim.

Taa ki Japon Güllerinin tepelerini budayınca elimdekilerilerin yapraklarını temizleyip aynı saksıya dikene kadar. Ayrıca japon gülünün solan çiçeği kendi saksısına düşüp sanırım tohumunu bıraktı ve filizlenip büyüdü. Hep nazlı sandığım Japon Gülü meğer çok kolaymış.
Çeliklerim iki haftadır iyi durumda görünüyorlar, köklenip köklenmediklerini henüz bilmiyorum ama bıraktığım iki yaprak çok canlı yeşil duruyor. Ayrıca tepesinden yeni yapraklar sürüyor.
Katmerlisi de çok güzel ama yalın katlısı gözalıcı rengiyle ve iriliğiyle gerçekten muhteşem. Sabah Onun sürpriziyle güne başlamak ta ayrı mutluluk.

Üstü tomurcuktan görünmeyen sedum türünüze bayılıyorum.

Vildan Sönmez 13-09-2009 22:29

Baş sağlığı dileklerinize de teşekkür ederim, iki gece bekçisinden biri binaya telefona gitmiş selin geldiğini görünce üst kata çıkıp kurtulmuş, diğeri mobese kulube ile beraber sele kapılmış. Çok talihsiz bir ölüm, çok üzücü.

Vildan Sönmez 13-09-2009 22:33

Arzu Hanım, bu renk çok asaletli, hanım hanımcık ama kırmızı olan,
vahşi Carmen :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 496804)
Vildan hanım, japon güllerimiz aynı sanırım :) Siz resim ekleyene kadar ben japon gülümü turuncu katmerli açacak diye bekliyordum. Aslında o niyetle almıştım ama bu renkte çok güzelmiş.

Yeni açan kırmızı japon gülünüz de muhteşem.

Vildan Sönmez 15-09-2009 23:31

2 Eklenti(ler)
Mehtap Hanım'dan gelen Adenıumlardan biri aylar önce dipten çürümüştü.
Elimle çürükleri alıp tekrar toprağa diktim. Şimdi ikisi de yanlardan sürgün oluşturuyor.

çekirdek 16-09-2009 21:24

Epeydir bakmamıştım terasına. Ne kadar güzel olmuş çiçeklerin. Sanırım hepsi de çiçeklenmeden yana üzmüyor seni, kaktüsler bile.

Vildan'cığım, sakın kızma ama ne o fayanslarının hali öyle..:( Peki madem sazları uyduramadık şöyle bir uydurma daha yapalım: Fayanslara yapıştırılan desnli kağıtlar var ya, onların kuşlu-doğalı ya da balıklı olanlarından biraz alıp dökülen yerlere yapıştırılabilir. 'Hıh' deme, vallahi güzel oluyor :)

Vildan Sönmez 16-09-2009 23:04

Merhabaaaa
Vizontele'de Deli Emin'in sıkça kullandığı bir replik vardı: 'Şerrefsizim benim aklıma gelmişti '

Bir süredir fayansları komple doğal taş desenli ya da ağaç desenli duvar kağıdı ile kaplasam, ne kadar dayanır diye düşünüp duruyorum. Sonra açık havada ıslanır daha kötü olur deyip vazgeçiyorum. Ama söylediğin şey kolay ve pahalı da değil. Bu Cuma izne çıkıyorum, izin dönüşü ilk işim bu dediğini yapmak. Sağol, her şey gönlünce olsun.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çekirdek (Mesaj 498083)
Epeydir bakmamıştım terasına. Ne kadar güzel olmuş çiçeklerin. Sanırım hepsi de çiçeklenmeden yana üzmüyor seni, kaktüsler bile.

Vildan'cığım, sakın kızma ama ne o fayanslarının hali öyle..:( Peki madem sazları uyduramadık şöyle bir uydurma daha yapalım: Fayanslara yapıştırılan desnli kağıtlar var ya, onların kuşlu-doğalı ya da balıklı olanlarından biraz alıp dökülen yerlere yapıştırılabilir. 'Hıh' deme, vallahi güzel oluyor :)

Vildan Sönmez 17-09-2009 20:23

Yaz bitti, ben yıllık izne gidiyorum. Dilerim yaz başındaki gibi yarıda dönmem.

Bazı çiçeklerim ilk tomurcuklarını veriyor. Açtıklarını göremiyeceğim yazık ki.

Vildan Sönmez 17-09-2009 20:24

1 Eklenti(ler)
Pandora yaseminde biricik tomurcuk.

Vildan Sönmez 17-09-2009 20:33

1 Eklenti(ler)
İki kök cam güzelimden biri çürüdü, diğerini kurtarmak için dipten kesmiştim canlandı ve bir çiçek açtı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025