![]() |
2 Eklenti(ler)
Sonbaharda ektiğim siklamenlerden sadece ikisi çiçek açtı, diğerleri yeşil yapraklarını çıkardı sadece. Nergisler de öyle, zambaklar da. Belki de sabırsız oluyoruz.
Adıyaman lalelerinden ikisi ve lilyumlar tomurcukları görünmese de kuvvetli gelişiyor. Muscariler çiçeklendi. |
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl inatla küpe çiçeği aldım, sadece bir tanesi yaşadı ve kışı da atlattı.
İki dal üzeride bir çok sürgün var. |
1 Eklenti(ler)
Snowman'dan aldığım saxıfraga arendsıı tomurcukları ve sapları iyice belirginleşti.
|
1 Eklenti(ler)
Datça'da Özbey arkadaşımızın verdiği tohumlardan, fasulye sarmaşığı filizlendi.
|
1 Eklenti(ler)
Haftasonu kaktüslerin içeride olanlardan bazılarını raflarına yerleştirdim.
|
Sevgili vildan hanım çok güze sayın sınovmandan bende sipariş vermek istedim ama bir türlü cevap vermedi saxifraga.
|
Vildan hanımcığım, coşku başlamış, yakında bahçeler balkonlar şenlenecek iyice.
Küpe çok güzel sürgünler vermiş, ama iki uzun dalı ucundan budasanız diyorum, çok daha gür gelişirdi. Saxifragayı ben yaylaya götürmüştüm ne durumda bilmiyorum, yağmurdan gözünü açamadı yavrucaklarım, sizinki çok güzel gelişmiş. |
Sevim Hanım, farkettim ben. Ancak siz sukulentin bilgi başlığına yazmışsınız snowman görmemiş olabilir. Bence satışların yapıldığı aşağıdaki başlığa tekrar yazın...
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17546 Alıntı:
|
Doğru söylüyorsunuz Adalet Hanım, acaba şimdi yapsam, hatta onları da köklendirsem olur mu ?
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hocam100'den aldığım amarilis geçen haftadan beri tomurcuğunu büyüttü.
|
2 Eklenti(ler)
Dünden beri önce birinci çiçek, ardından da ikincisi açtı. Öyle güzel bir kırmızı ki...
|
Kırmızı açtı, beyaz olan biraz daha nazlı galiba tomurcuk yvaş büyüyor.
Benim çok yaşlı pembe beyaz olan yaz başında açıyordu. Bunlar bahara girerken açtı. |
Vildan Hanım; kırmızı amaryilsinizin rengi çok güzel. Güle güle büyütün. Bende kırmızı iç kısmı beyaz olanlardan sanırım bir yirmi kadar var. Üzaerinde henüz tek tomurcuk bile yok.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Almira 20 kadar mı? Çok zenginsiniz.
Benim eski amarilislerim kırmızı - beyaz iki tane. birde yıllardır gelişmeyen ve hiç açmayan yavrusu var. Onlar 98 nolu mesajda, Mayıs başında tomurcuklanıp,ay sonunda açmışlar. Yani bizim bu türler farklı. Şimdi açan iki kırmızı bir beyaz kökle toplam altı amarilisim var. Bu fotoğraf yaz başında açan eski amarilisimin: Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benimkiler bunlardan. Saymadım ama yirmiden fazla da olabilir.:D
|
Sevgili Vildan Sönmez, sevgili almira amaryllisleriniz çok güzeller.
Benim de üç tane var, ama renklerini dahi bilmiyorum. Henüz bir kıprtı yok, umuyorum ki bu baharda açarlar. |
1 Eklenti(ler)
Günün büyük bölümü işyerinde geçiyor.Pencerelerden birinin girinti bölümü aldığı gün ışığı ile özellikle menekşelere çok iyi geldi.
|
2 Eklenti(ler)
Genç arkadaşlarımdan çiçek sevgisini paylaştığım Özlem özellikle menekşelere çok düşkün.
İlk aldığımız mor menekşelerimiz: |
1 Eklenti(ler)
Sonra kenarlarında uçuk mor renk bulunan beyazımız:
|
1 Eklenti(ler)
Bu en yenimiz, aynı kökte hem mor hem de pembe çiçek açıyor..
|
1 Eklenti(ler)
Bu uzun saksıda üç renk kalanşo var: sarı, pembe ve siklamen. Solan çiçeklerin sapını dipten kırdıkça yepyeni sürgünler verdi.
|
3 Eklenti(ler)
Çiçekleri ilk açtığında çok daha dolgundu ama o zaman fırsat bulup fotoğraf çekemedik.
|
Vildan Hanım bütün çiçekleriniz muhteşem.Mor ve pembe açan menekşeniz pembe üzeri çilli açarsa hiç şaşırmayın.Arada böyle açıyorlar.Asıl rengi Pembe üzeri mor çilli.
|
Sevgili Vildan hanım, açılış şahane...
Eh artık ısınsın şu havalar da havaya girelim biz de. İki renk açan menekşeniz enteresan, keşke hiç bozulmadan hep öyle açsa. Benim kalanşo balkonda kaldı bu sene bu yüzden yaprakları bozuldu, sizinkiler çok sağlıklı maşallah. |
Fatih Bey, mor, pembe ve beyazın değişik çilli ve kenarı biyeli olanlarını biliyorum ama bu çok net yalınkat pembe ve mor. çilli olusa da sevinirim doğrusu. Bakalım bekleyip göreceğiz..
Alıntı:
|
Sevgili Hatice son aldıklarımız saksısı da kendisi de daha küçükler.
Ama diğer 3 saksıdakiler görseniz, servis tabağı gibiler;) |
1 Eklenti(ler)
NE güzel demişsiniz Adalet Hanım'cım. Bazı tohumları ektim yeşerdiler, bazıları için havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum.
Bu son mesajdakiler hep içeride ofisteydi. Evdekileri de çok soğuklarda ya içeri aldım, ya da terasta poşetledim. Sizin kalanşo da sorun yapraklarsa siz halledersiniz, daha vahimse bir sözünüz yeter Adalet Hanım. Bakın bu kalanşo Antalya'dan Caretta'dan gelmişti. üç yıldır fazla büyümedi, açmaya çalıştı. Bu yıl kendine geldi. Alıntı:
|
Ay çok güzel vildan hanim pempe moru aynı kökte ildefa gördüm.
kalanhorlar katmerli çovalırsa bizede düşermi vildan hanim. |
1 Eklenti(ler)
Şirketteki katmerli kalanşoları bu yıl Koçtaş'tan almıştım. Eğer bozulmazlarsa size de ekerim Sevim Hanım. Bakın bu da evdeki katmerli. Asıl bitki annemindi. O kadar çok dağıttıki bundan....
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da çelikten ektiğim yalınkat, ilk yılında az da olsa çiçek açtı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025