![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-10-2015
|
Öneriniz için teşekkür ederim sayın:SDURUL ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir çiçeğim daha "Sedum spurium" Sayın:A NOMAD'ta görüpte beğendiğim "senecio rowleyanus". Çiçekçide görmüştüm ben öyle bakınca bir dal koparıp verdi inşallah bişey olmadan büyür ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizinkine çok benziyor ama nerdeyse aynılar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkonun çiçekleri yine değişti. Açelyalar açmaya başladılar, üzüm sümbülleri beklemeye devam ediyor, son olarak aldığım rengarenk siklamenlerde dışarıya çıkartılarak balkonuma daha çok renk kattılar, ekstradan da çiğdemlerimide dışarıya aldım ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapraktan çoğaltmaya çalıştığim sukulentlerim köklerini atmaya başlamışlar. İnşallah köklenip güzel çiçek olurlarda isteyenlerle paylaşırım ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sayfayı baştan sona gezdim çiçekler harika (her ne kadar sukulentler ilgi alanıma girmese de) Açelyalarının toprağını kurutmadan su ver. Her 15 20 günde bir limon tuzlu suyla sula bayılıyolar. Limon tuzunu küçük bi parça suya at erit sudan bi yudum al hafif mayhoş ekşimsi bi tat olduysa olmuş demektir o suyla sula çok severler Bol çiçekli günler. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Aman iyi dediniz bay tömürcek,limon tuzunu okumuştum ama uygulamayı unuttum.Bir daha ki sulamaya inşallah. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sevgi abla menekşelerine de uygula çok seviyolar ben hep veriyorum 15 20 günde bir. Ama çok ekşi yapmayın suyun tadı hafif mayhoş olsun tamam. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşelerimin hiç keyfi yok,anneleri yapşkanlı pamuk gibi bir hastalığa yakalanmıştı.Ben de sağlam yavruları aldım,çiçek de açtılar ama biri gene hastalanmış,diğerlerine bulaşmasın diye attım.Diğer ikisi de pek keyifsiz ama limon tuzunu bundan sonraki sulamada deneyeceğim.Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın Galip kuzucu Merhabalar açelyalarınız ve sıklamenleriz çok güzel açmışlar güle güle büyütün ellerinize emeğinize sağlık benim merak etiklerim yaprak sukulentleri hiç toprakta batırılı değil ama filizleri var merak ettim beni bilgilendirirseniz memnun olurum Saygılarımla . |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Açelya ve sıklamenleri bende seviyorum evimin önü renklensin diye aldım. Sukulent konusuna gelince sukulent türlerinin bir çoğu öyle çoğaltılabiliyor. Toprak sürekli nemli kaldıkça öyle köklenip filizleniyor ve yeni bir sukulent oluyor ama böyle yapraktan çoğaltma çok zaman gerektiyor. En iyisi çelikten (daldan) çoğaltma. Çelikten sukulentler daha cabuk kökleniyor arada çok zaman farkı oluyor. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın Galip kuzucu verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim Saygılarımla . |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Rica ederim sayın:birgecelikgelin Bende daha yolun başındayım ancak bu kadar bilgi verebildim kusura bakmayın... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Buda benim litops'um hemen gördüm aldım ama galiba çiçeği hemen geçecek ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni sukulentlere devam Bütün sukulent türlerini toplamakta kararlıyım ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Son sukulentin değişik bir şeymiş.Güle güle büyüt,sukulent büyütmek bence de daha zevkli ve sorunsuz.Ben de görebilsem alacağım ama şimdilik bulamıyorum. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sukulentlere ulaşmanız i'in aslında internetten zengarden sayfasından alan arkadaşlar var diye biliyorum isterseniz oraya bir bakabilirsiniz Ben göndereyim diyeyim ama sizin oraya kadar dayanırlarmı bilemem ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. Galip Bey kardeşim, şimdiye kadar sukkulentlerle pek ilgilenmedim. Ama ağaçlar.net'le tanışana kadar sukkulent konusunda hiçbir bilgim yoktu. Okudukça, gördükçe sevmeye başladım. O ne muhteşem çiçekler öyle. Daha önce hiç dikkat etmemişim. Birileri önayak olur da sukkulent biriktirmeme sebep olursa sevinerek sukkulent biriktirmeye başlıyacağım. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elimden geldiğince tüm sukulent çeşitlerini toplamaya çalışıyorum şuan elimde 40-50 arası sukulent çeşidi var. Eğer sizde merak salıp ilgilenirseniz çoğaltmanız için yaprak, dal falan gönderebiliriz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
3 tane farklı farklı sukulent çeşidi daha sukulentlerim hızlı bir şekilde çoğalmaya devam ediyor ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Sn. Galip Kuzucu. Maşaallah Sukularınızın sayısı hızla artmış ben görmeyeli. Bir isim manyağı olarak sizde görünce bile merak salıyorum bunların isimleri nedir diye. Birkaç tanesinin ismini bildiğimden yazmadan edemedim ![]() 3. ve 4. fotoğraftaki "Graptoveria cv 'Silver Star'" Alıntı:
Alıntı:
Saygılar, Sevgiler... |
||
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizde olmasınız bu konuda napardım bilemiyorum Çoğunun ismini sizler söylüyorsunuz bir dahaki yeni nesile beni hazırlıyorsunuz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı: