agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10111Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-05-2016, 19:33   #511
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Beyaz echinopsisim bu gece 2 çiçekle şov yapmaya hazırlanıyor

Eklenti 614597
...
Seyrine ve kokusuna doyulmaz bir gösteri başladı...

Name:  beyaz-26.jpg
Views: 677
Size:  38.0 KB

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 11:13   #512
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Bu mesajımda çiçeğinin açılmaya başladığını paylaştığım dendrobium artık tamamen açtı, rengi kırık beyaz ve 'sadece burnunuzu çiçeğe daldırdığınızda fark edilebilecek kadar hafif' baharat benzeri bir kokusu var...

Name:  Fotoğraf4203.jpg
Views: 550
Size:  26.5 KB

Eski 28-05-2016, 12:39   #513
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Güler atlasınızın suyuna biraz potasyum (Peters) katın belli mi olur bakarsınız yeni yeni çiçekler verebilir.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 20:44   #514
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Sevgili arkadaşım, maşallah tomurcukların biri açılıp diğeri kapanıyor. Seyirlerine doyum olmuyordur. Bir gecelik gelin de inşallah yüzünü güldürmeye devam eder. Sulama periyoduna dikkat lütfen, çok suda az suda zarar veriyor tomurcuklara.

Zafer Abi'den gelen E. curio'da durum nedir? Tomurcuklanma yok mu?

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 20:46   #515
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Maalesef sevgili sakdag, E.curio oldukça tembel çıktı, tık yok...

Eski 28-05-2016, 20:50   #516
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Bendeki de öyle tembel tembel büyümeye devam ediyor. Bir sonraki bahara inşallah. Bu atlasgillerden beş yıl çiçek bekletenler var... Forumda kimdi tam hatırlayamadım ama on üç yıl sonra açan bir kaktüsü vardı.... Beklemeye devam...

Eski 28-05-2016, 20:54   #517
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Ben artık kendisine yeşillik muamelesi yapmaya karar verdim zaten, ne yapalım payımıza yine sabır düştü

Yabancı bir kaynakta tek başına yaşarsa çiçeklenmeyeceğine dair bir bilgi okumuştum ancak kardeş olarak kendi cinsine mi, başka bir atlas türüne mi ihtiyaç duyuyor olduğu belirtilmemişti. Benim hımbılcan zaten yanında E.chi chi castenango ile birlikte yaşıyor, ona rağmen tık yok yani
Ne olur-ne olmaz diye aynı saksıya kendi cinsinden bir küçük çelik de daldırdım geçenlerde...

Her yolu deniyorum ikna edebilmek için, gerçi güler atlasın bu seneki performansını görüp de gaza gelmediyse onu ikna etmek belli ki pek kolay olmayacak

Eski 31-05-2016, 09:20   #518
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Bu güzeli paylaşmadan edemedim

Name:  Fotoğraf4219.jpg
Views: 529
Size:  45.0 KB

Eski 31-05-2016, 11:55   #519
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Beyaz echinopsisim 2 çiçek birden açtığında elle tozlaştırma denemiştim, henüz 'oldu bu iş' demek için erken belki ama her iki çiçek de meyve tutmuş gibi görünüyor gözüme...

Name:  Fotoğraf4243.jpg
Views: 504
Size:  62.3 KB

Dendrobium nobile çiçekleri ve çiçeklerinin kökleri , keiki ve keikinin kökleri Nerden bakarsak bakalım tuhafız vesselam, bu orkide bulduğu her yerden kök çıkardığına göre kök seviyor belli ki...

Name:  Fotoğraf4226.jpg
Views: 495
Size:  33.8 KB

Name:  Fotoğraf4227.jpg
Views: 494
Size:  69.9 KB

Name:  Fotoğraf4229.jpg
Views: 509
Size:  69.8 KB

Eski 31-05-2016, 13:36   #520
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Seyrine ve kokusuna doyulmaz bir gösteri başladı...

Eklenti 614635

Herkes güzel kokusundan bahsediyor ya Ben niye alamadım benimkiler de açtıydı geçenlerde

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 13:54   #521
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Herkes güzel kokusundan bahsediyor ya Ben niye alamadım benimkiler de açtıydı geçenlerde
Sadece açtığı gece boyunca-sabahın erken saatlerine kadar kokuyor (ama ne koku, hem çok yoğun hem de enfes) ancak sonrasında sıfır koku ile devam ediyor, belki bu yüzden koku alamamışsınızdır...

Eski 31-05-2016, 14:23   #522
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Bak şimdi iyice merak ettim. Bizimkiler tekrar ne zaman açar ki Saksısında sıkış tıkış başka bir kaktüsle beraber yaşıyor.

Eski 31-05-2016, 15:02   #523
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
...Bizimkiler tekrar ne zaman açar ki Saksısında sıkış tıkış başka bir kaktüsle beraber yaşıyor.
Kedilerin küçük karton kutuları sevmesi misali kaktüsler de sıkışıklıktan pek şikayet etmiyorlar bildiğim kadarıyla, hele ki echinopsisler ve silvestriiler maşallah 'ne kadar çok çocuk olursa o kadar iyi' düsturunu benimsediklerine göre...

Yeniden çiçek açmasına gelince, eğer halihazırda tomurcukları yoksa önümüzdeki seneyi beklemek gerekecektir, çünkü bu vakitten sonra yeni tomurcuk çıkartmazlar maalesef.

Yıl olmuş 2016 ama hala mesajla koku paylaşamıyoruz ya, yerim ben böyle teknolojiyi
(Bu konuda hayıflandığım başka şeyler de var: Mesela kuyruklu yıldıza on yıl sonra inmek üzere araç gönderilebiliyor, gezegenlerden toprak örnekleri alınıp uzaktan kontrolle analiz edilebiliyor, yapay kan bile yapılabiliyor ama hala kendi kendini temizleyen evlerden bahseden yok! Madem teknoloji pek ilerledi yapsanıza öyle evler, şu teknolojiyi bir kerecik de ütopik olmayan/işe yarar şeyler için kullansanıza ama yok, illa abidik-gubidik şeyler için efor sarf edilmesi lazım, boşa harcıyorlar mis gibi beyinleri )

Eski 31-05-2016, 15:49   #524
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Temizlik dedin de yaramı deştin şimdi Eskiden ne severdim temizlik yapmayı, ikizlerim dünyaya geldikten sonra ve şu cadde üstündeki eve taşındıktan sonra sorma halimi Temizlik yapsan bir türlü yapmasan bir türlü.

Üstüne balkonumdaki çiçeklerimin sürekli dökülen yaprakları, saksı tabağından taşan suları, bir yağmur yağınca saksılara çarpan yağmur sularının balkona dağıttığı çamurlar ...

Pencerelere, demirlerine, demir ve ahşap kapılara yığılan tozlar. Bu evde tam 22 tane kapı var ne'ediciydin mübarek bu kadar kapıyı da ev sahibi olsaydım 15 tanesini iptal ederdim Sadece pencere ve kapı silmek bile insanın günlerini alıyor Kiracıyız işte son anda ve bir günde bulunan ev böyle oluyor. Taşınmak desen bin mesele iki küçük çocukla.

Yaa kardeşçeğizim iki lafın belini gıralım azıcık derdimi dökeyim dedim ama bizim oğlan uyandı ona bakıvereyim

Eski 31-05-2016, 16:25   #525
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
...Yaa kardeşçeğizim iki lafın belini gıralım azıcık derdimi dökeyim dedim ama bizim oğlan uyandı ona bakıvereyim
Ben de tek dertliyi kendim zannediyordum, meğer yalnız değilmişim
Bu derin muhabbetimizi kahveye taşıdım, belki delikanlı oyuna falan dalınca devam edebiliriz diye...

Eski 06-06-2016, 12:47   #526
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Özellikle Güler atlasın enfes performansına tanıklık ederek bol çiçekli bir sezon olacak umuduyla başlamıştık ama hiç yabancısı olmadığım 'hayal kırıklığı' yine gelip 'irice bir öküz misali' göğsüme oturdu...

Sevgili sakdag'ın da yakın zamanda hatırlattığı sulama dengesi konusunda azami özeni gösteriyor olmama (-ki aslında problemin sulamayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum, bunu düşündürecek bir hata yapmadım, Güler atlas da benzer şekilde epey tomurcuk kaybetmişti ve onda da sulamayla alakalı bir sorun yoktu) ve başka faktör de bulamamama rağmen Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) yine (geçen sene de çok tomurcuk kaybetmiş ve sadece bir çiçek açabilmişti) bol bol tomurcuk kaybetti.
Üstünde, atağa kalkmış olan 2 tomurcuk ve birkaç tane de şimdilik sağlam duran küçük tomurcuk kaldı sadece...

Ben ondan da görkemli bir çiçek şöleni beklerken belli ki bu seneyi sadece birkaç çiçekle kapatacak, ne diyeyim buna da şükür...

Genel görüntümüz, 2 büyük tomurcuğu işaretledim:

Name:  1.jpg
Views: 464
Size:  59.3 KB

Tomurcuklara yakından bakalım:

Name:  Fotoğraf4269.jpg
Views: 462
Size:  70.1 KB

Name:  Fotoğraf4268.jpg
Views: 446
Size:  31.8 KB

Bu arkadaş annemin getirdiği ve rengini bilmediğim menekşem, o da tomurcuklanmaya başlıyor:

Name:  Fotoğraf4266.jpg
Views: 435
Size:  40.7 KB

Diğer haber ve gelişmelerimiz:

Beyaz çiçekli echinopsis meyve tuttu zannediyordum ya, tutmamış...
Bir de hanımelilerim ısrarla tomurcuklanmayınca ikisini de dibine kadar budadım, aslında söküp atacaktım ama kocam mani oldu.
Mavi kelebek çeliklerimin üçü de yeni yapraklar çıkararak yavaş yavaş gelişiyorlar çok şükür.

Şimdilik bizden bu kadar, umarım daha iyi gelişmeler olur da burada keyifle paylaşabilirim...

Eski 06-06-2016, 21:37   #527
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Masallah gümbür,gümbür geliyorlar

YeniGine ve A_NOMAD beğendi.
sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 22:21   #528
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Teşekkür ederim sevgili sonkez, inşallah dediğiniz gibi gümbürdetirler

Akşam sevgili ustam ve abim Zafer İnandıklı ile konuşarak Prensesimin (Epiphyllum oxypetalum/Bir gecelik gelin) tomurcuk kayıplarını şikayet ettim, iyi ki etmişim, söyledikleriyle bana epey moral verdi ve aç gözlü davranmayı bırakıp mevcut durumdan memnun olmam gerektiğini bir kez daha hatırlattı sağ olsun

Dedi ki: Prenses henüz bebek (şu an tam olarak 2 yaşında), ilk çiçeğini daha geçen sene açtı, bu sene 3-5 çiçek bile açsa onun için zafer olacaktır. Tomurcuklarını dökmesinin sebebi, besleyebileceği kadar çiçeğe yönelmek ki bu çok normal. Daha eylül-ekim ayına kadar da çiçeklenme dönemi sürecek, sakin ol, kendine dert arama

Eski 06-06-2016, 23:21   #529
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Yaşasın Zafer Bey, gerçekten çok güzel izah etmiş; çok mantıklı. Sağolsun ben bile rahatladım sevgili A-NOMAD'ım...

A_NOMAD ve uyap beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2016, 00:18   #530
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
...ben bile rahatladım...
Canım sorma benim de içime sular serpildi, meğer dertsiz başıma dert çıkarıyormuşum

YeniGine ve uyap beğendi.
Eski 07-06-2016, 12:27   #531
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

İkinci tur domateslerimiz kızarmaya başladı, bereketli red robin

Name:  fotoğraf4289.jpg
Views: 401
Size:  57.3 KB

Mavi kelebeklerimin (Clerodendrum ugandense) son durumlarını ise burada paylaştım.

Düzenleyen A_NOMAD : 07-06-2016 saat 13:04 Neden: Bağlantı ilavesi.
Eski 07-06-2016, 14:07   #532
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Sakarlıkta sınır tanımayan ben, az önce bir kazaya daha imza attım.
Dendrobium nobile saksısına çarptım ve hop, saksı yerde!

Keiki kırıldı (kökleri yaklaşık üçer cm. olmuştu neyse ki) mecburen onu mini saksıya -elimdeki azıcık yosunu kullanarak- diktim, tutar mı bilmem...
(Köklenmiş olan çiçek de kırıldı, onu da diktim bir yere ama kökü olsa da yeşil aksamı olmadığından bir anlamı olacağını sanmam)

Erken yaşta hayatla tanışmak zorunda kalan keiki...

Name:  Fotoğraf4295.jpg
Views: 414
Size:  25.1 KB

Bıdık haline bakmadan yandan da tomurcuk mu çıkarıyor ne?

Hazır yerle yeksan olmuşken dendro.nun köklerini kontrol ettim, maşallah sapasağlam ve bir sürü de yeni kök çıkarmış, tekrar saksısına diktim hemen, umarım yaşar...

Ah eneskrky ah, hep sen sardın başıma bunları

Eski 07-06-2016, 14:16   #533
Ağaç Dostu

eneskrky's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2014
Menekşeler ne kadar güzel çiçeklenmişş atlaşlar yeni tomur cukta dendrobium açmış her şey şahane )
Derken en alta bir saksı düşmesi vakası görüyorum
Ablacım şahane yapmışsın yeni yavrun hayırlı olsun ) ana bitkinde çiçeklenme geçsin yavrulamaya başlıyacak tüm hızla hazır ol torunlar geliyor bu ilk evladın
Daha bu başlangıç ablacım başına cymbidium cattleya da saracağım )
Küçük phal ne alemde alışmıştır umarım bendeki son kalan çiçeklendi

eneskrky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2016, 14:26   #534
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky Mesajı Göster
...Küçük phal ne alemde alışmıştır umarım bendeki son kalan çiçeklendi
Ufaklık biliyorsun epey sıkıntı yaşadı ama sonunda köklendirebildim. Pek iç açıcı görünmüyor farkındayım ama 4 tane kökü oldu, yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyor işte. Ben de bu azminin karşısında saygıyla eğiliyorum mecburen...

Name:  Fotoğraf4297.jpg
Views: 418
Size:  31.8 KB

Aman şimdilik başıma başkalarını sarma lütfen, bu ikisi yeterince ömrümü yedi şimdiden

Eski 09-06-2016, 12:50   #535
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Bir gecelik gelinin tomurcuklarına üzüldüm sevgili arkadaşım... Neyse elinde iki güzel tomurcuk var. Ya ben ne napayım, utanmasa ağaççık modundan ağaç sıfatına terfi edecek bitkim( ki tavana değiyor) bir tane tomurcuk verdi ya.... Bu yıl hep birer tomurcuk var çiçeklerimde... sinir bozucu, ya onlarda dökülürse diye daha da stresli oluyor...

Eski 09-06-2016, 14:13   #536
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
...ya onlarda dökülürse diye daha da stresli oluyor...
Aman arkadaşım stres yok (stresle başa çıkamıyorsanız Zafer İnandıklı ile konuşun, bütün endişeleri kovma yeteneği var kendisinin ), stres çok kötü birisi

Balık kılçığına çiçek açtırdınız ya bu sene, diğerlerine bakıp sinir olmak yerine onun keyfini sürün bence

O fotoğraflara burnumu yapıştırdım resmen, kokuyu öyle merak ettim ki
Bende de küçük bir çelik var, artık ömrümüz olursa belki 10 yıl sonra falan bize de kısmet olur

Eski 09-06-2016, 14:14   #537
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-05-2013
Selamlar bitkileriniz ile aranızdaki bağa hayran kaldım. Ne kadar hoş isimleri bile var. Milli nizin son hali ile mavi kelebeklerinizin çiçeklerini çok merak ediyorum. Emeğinizin ve sevginizin karşılığını ne de güzel alıyorsunuz.Bol çiçekli günle dilerim.

esemeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2016, 14:32   #538
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esemeral Mesajı Göster
...Milli nizin son hali ile mavi kelebeklerinizin çiçeklerini çok merak ediyorum...
Beğeniniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim

Mavi kelebeklerimin çiçeklerini görmek için biraz beklememiz gerekecek, biliyorsunuz henüz bebekler ama E.milii'yi sizin için fotoğrafladım hemen. Küçücük haliyle epey çiçek sunduğu ve bolca dallandığı için yorulmuştu, biraz dinlendi ve şu sıralar yeniden çiçeklenmeye başlıyor...

Şimdiden saksısını doldurdu, küçük bir çalıya dönüştü maşallah

Name:  Fotoğraf4311.jpg
Views: 426
Size:  61.3 KB

Eski 09-06-2016, 18:58   #539
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Bu görüntüyü seviyorum, yerim sizi

Name:  Fotoğraf4312.jpg
Views: 424
Size:  28.2 KB

Prensesimin (Epiphyllum oxypetalum/Bir gecelik gelin) tomurcuklarının biri kıvrıla kıvrıla bir haller oldu ama 'kıvrılsam da bükülsem de bu çiçeği gelin edeceğim işte' diyor, aferin kızıma

Fotoğrafta da görüldüğü gibi kıvrılan tomurcuğumuzun boyun kısmında -sebebini anlamadığım- bir hasar var, belli ki kıvrılması bu yüzden...

Name:  Fotoğraf4314.jpg
Views: 370
Size:  61.5 KB

Sağlam tomurcuk ile arasındaki fark çok net, aşağıda sağlam tomurcuğumuz:

Name:  Fotoğraf4313.jpg
Views: 357
Size:  62.7 KB

Eski 10-06-2016, 02:54   #540
Ağaç Dostu

umutyolcusu's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Galeri: 19
Sayın A-NOMAD milinin dallanması için bir formülünüz var mı nerede duruyor saksı?

A_NOMAD ve Jakin beğendi.
umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025