View Single Post
Eski 06-06-2016, 12:47   #526
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Özellikle Güler atlasın enfes performansına tanıklık ederek bol çiçekli bir sezon olacak umuduyla başlamıştık ama hiç yabancısı olmadığım 'hayal kırıklığı' yine gelip 'irice bir öküz misali' göğsüme oturdu...

Sevgili sakdag'ın da yakın zamanda hatırlattığı sulama dengesi konusunda azami özeni gösteriyor olmama (-ki aslında problemin sulamayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum, bunu düşündürecek bir hata yapmadım, Güler atlas da benzer şekilde epey tomurcuk kaybetmişti ve onda da sulamayla alakalı bir sorun yoktu) ve başka faktör de bulamamama rağmen Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) yine (geçen sene de çok tomurcuk kaybetmiş ve sadece bir çiçek açabilmişti) bol bol tomurcuk kaybetti.
Üstünde, atağa kalkmış olan 2 tomurcuk ve birkaç tane de şimdilik sağlam duran küçük tomurcuk kaldı sadece...

Ben ondan da görkemli bir çiçek şöleni beklerken belli ki bu seneyi sadece birkaç çiçekle kapatacak, ne diyeyim buna da şükür...

Genel görüntümüz, 2 büyük tomurcuğu işaretledim:

Name:  1.jpg
Views: 464
Size:  59.3 KB

Tomurcuklara yakından bakalım:

Name:  Fotoğraf4269.jpg
Views: 462
Size:  70.1 KB

Name:  Fotoğraf4268.jpg
Views: 446
Size:  31.8 KB

Bu arkadaş annemin getirdiği ve rengini bilmediğim menekşem, o da tomurcuklanmaya başlıyor:

Name:  Fotoğraf4266.jpg
Views: 435
Size:  40.7 KB

Diğer haber ve gelişmelerimiz:

Beyaz çiçekli echinopsis meyve tuttu zannediyordum ya, tutmamış...
Bir de hanımelilerim ısrarla tomurcuklanmayınca ikisini de dibine kadar budadım, aslında söküp atacaktım ama kocam mani oldu.
Mavi kelebek çeliklerimin üçü de yeni yapraklar çıkararak yavaş yavaş gelişiyorlar çok şükür.

Şimdilik bizden bu kadar, umarım daha iyi gelişmeler olur da burada keyifle paylaşabilirim...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön