![]() |
|
![]() |
#511 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Ağaç Dostu
|
Bu mesajımda çiçeğinin açılmaya başladığını paylaştığım dendrobium artık tamamen açtı, rengi kırık beyaz ve 'sadece burnunuzu çiçeğe daldırdığınızda fark edilebilecek kadar hafif' baharat benzeri bir kokusu var... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım, maşallah tomurcukların biri açılıp diğeri kapanıyor. Seyirlerine doyum olmuyordur. Bir gecelik gelin de inşallah yüzünü güldürmeye devam eder. Sulama periyoduna dikkat lütfen, çok suda az suda zarar veriyor tomurcuklara. Zafer Abi'den gelen E. curio'da durum nedir? Tomurcuklanma yok mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef sevgili sakdag, E.curio oldukça tembel çıktı, tık yok... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki de öyle tembel tembel büyümeye devam ediyor. Bir sonraki bahara inşallah. Bu atlasgillerden beş yıl çiçek bekletenler var... Forumda kimdi tam hatırlayamadım ama on üç yıl sonra açan bir kaktüsü vardı.... Beklemeye devam... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
|
Ben artık kendisine yeşillik muamelesi yapmaya karar verdim zaten, ne yapalım payımıza yine sabır düştü ![]() Yabancı bir kaynakta tek başına yaşarsa çiçeklenmeyeceğine dair bir bilgi okumuştum ancak kardeş olarak kendi cinsine mi, başka bir atlas türüne mi ihtiyaç duyuyor olduğu belirtilmemişti. Benim hımbılcan zaten yanında E.chi chi castenango ile birlikte yaşıyor, ona rağmen tık yok yani ![]() Ne olur-ne olmaz diye aynı saksıya kendi cinsinden bir küçük çelik de daldırdım geçenlerde... Her yolu deniyorum ikna edebilmek için, gerçi güler atlasın bu seneki performansını görüp de gaza gelmediyse onu ikna etmek belli ki pek kolay olmayacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzeli paylaşmadan edemedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz echinopsisim 2 çiçek birden açtığında elle tozlaştırma denemiştim, henüz 'oldu bu iş' demek için erken belki ama her iki çiçek de meyve tutmuş gibi görünüyor gözüme... ![]() ![]() Dendrobium nobile çiçekleri ve çiçeklerinin kökleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Herkes güzel kokusundan bahsediyor ya ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu
|
Sadece açtığı gece boyunca-sabahın erken saatlerine kadar kokuyor (ama ne koku, hem çok yoğun hem de enfes) ancak sonrasında sıfır koku ile devam ediyor, belki bu yüzden koku alamamışsınızdır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yeniden çiçek açmasına gelince, eğer halihazırda tomurcukları yoksa önümüzdeki seneyi beklemek gerekecektir, çünkü bu vakitten sonra yeni tomurcuk çıkartmazlar maalesef. Yıl olmuş 2016 ama hala mesajla koku paylaşamıyoruz ya, yerim ben böyle teknolojiyi ![]() ![]() (Bu konuda hayıflandığım başka şeyler de var: Mesela kuyruklu yıldıza on yıl sonra inmek üzere araç gönderilebiliyor, gezegenlerden toprak örnekleri alınıp uzaktan kontrolle analiz edilebiliyor, yapay kan bile yapılabiliyor ama hala kendi kendini temizleyen evlerden bahseden yok! Madem teknoloji pek ilerledi yapsanıza öyle evler, şu teknolojiyi bir kerecik de ütopik olmayan/işe yarar şeyler için kullansanıza ama yok, illa abidik-gubidik şeyler için efor sarf edilmesi lazım, boşa harcıyorlar mis gibi beyinleri ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
|
Temizlik dedin de yaramı deştin şimdi ![]() ![]() Üstüne balkonumdaki çiçeklerimin sürekli dökülen yaprakları, saksı tabağından taşan suları, bir yağmur yağınca saksılara çarpan yağmur sularının balkona dağıttığı çamurlar ... Pencerelere, demirlerine, demir ve ahşap kapılara yığılan tozlar. ![]() ![]() ![]() ![]() Yaa kardeşçeğizim iki lafın belini gıralım azıcık derdimi dökeyim dedim ama bizim oğlan uyandı ona bakıvereyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu derin muhabbetimizi kahveye taşıdım, belki delikanlı oyuna falan dalınca devam edebiliriz diye... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
|
Özellikle Güler atlasın enfes performansına tanıklık ederek bol çiçekli bir sezon olacak umuduyla başlamıştık ama hiç yabancısı olmadığım 'hayal kırıklığı' yine gelip 'irice bir öküz misali' göğsüme oturdu... Sevgili sakdag'ın da yakın zamanda hatırlattığı sulama dengesi konusunda azami özeni gösteriyor olmama (-ki aslında problemin sulamayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum, bunu düşündürecek bir hata yapmadım, Güler atlas da benzer şekilde epey tomurcuk kaybetmişti ve onda da sulamayla alakalı bir sorun yoktu) ve başka faktör de bulamamama rağmen Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) yine (geçen sene de çok tomurcuk kaybetmiş ve sadece bir çiçek açabilmişti) bol bol tomurcuk kaybetti. Üstünde, atağa kalkmış olan 2 tomurcuk ve birkaç tane de şimdilik sağlam duran küçük tomurcuk kaldı sadece... Ben ondan da görkemli bir çiçek şöleni beklerken belli ki bu seneyi sadece birkaç çiçekle kapatacak, ne diyeyim buna da şükür... Genel görüntümüz, 2 büyük tomurcuğu işaretledim: ![]() Tomurcuklara yakından bakalım: ![]() ![]() Bu arkadaş annemin getirdiği ve rengini bilmediğim menekşem, o da tomurcuklanmaya başlıyor: ![]() Diğer haber ve gelişmelerimiz: Beyaz çiçekli echinopsis meyve tuttu zannediyordum ya, tutmamış... Bir de hanımelilerim ısrarla tomurcuklanmayınca ikisini de dibine kadar budadım, aslında söküp atacaktım ama kocam mani oldu. Mavi kelebek çeliklerimin üçü de yeni yapraklar çıkararak yavaş yavaş gelişiyorlar çok şükür. Şimdilik bizden bu kadar, umarım daha iyi gelişmeler olur da burada keyifle paylaşabilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Masallah gümbür,gümbür geliyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili sonkez, inşallah dediğiniz gibi gümbürdetirler ![]() Akşam sevgili ustam ve abim Zafer İnandıklı ile konuşarak Prensesimin (Epiphyllum oxypetalum/Bir gecelik gelin) tomurcuk kayıplarını şikayet ettim, iyi ki etmişim, söyledikleriyle bana epey moral verdi ve aç gözlü davranmayı bırakıp mevcut durumdan memnun olmam gerektiğini bir kez daha hatırlattı sağ olsun ![]() Dedi ki: Prenses henüz bebek (şu an tam olarak 2 yaşında), ilk çiçeğini daha geçen sene açtı, bu sene 3-5 çiçek bile açsa onun için zafer olacaktır. Tomurcuklarını dökmesinin sebebi, besleyebileceği kadar çiçeğe yönelmek ki bu çok normal. Daha eylül-ekim ayına kadar da çiçeklenme dönemi sürecek, sakin ol, kendine dert arama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Yaşasın Zafer Bey, gerçekten çok güzel izah etmiş; çok mantıklı. Sağolsun ben bile rahatladım sevgili A-NOMAD'ım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
|
Canım sorma benim de içime sular serpildi, meğer dertsiz başıma dert çıkarıyormuşum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
|
İkinci tur domateslerimiz kızarmaya başladı, bereketli red robin ![]() ![]() Mavi kelebeklerimin (Clerodendrum ugandense) son durumlarını ise burada paylaştım. Düzenleyen A_NOMAD : 07-06-2016 saat 13:04 Neden: Bağlantı ilavesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaç Dostu
|
Sakarlıkta sınır tanımayan ben, az önce bir kazaya daha imza attım. ![]() Dendrobium nobile saksısına çarptım ve hop, saksı yerde! Keiki kırıldı (kökleri yaklaşık üçer cm. olmuştu neyse ki) mecburen onu mini saksıya -elimdeki azıcık yosunu kullanarak- diktim, tutar mı bilmem... (Köklenmiş olan çiçek de kırıldı, onu da diktim bir yere ama kökü olsa da yeşil aksamı olmadığından bir anlamı olacağını sanmam) Erken yaşta hayatla tanışmak zorunda kalan keiki... ![]() Bıdık haline bakmadan yandan da tomurcuk mu çıkarıyor ne? ![]() Hazır yerle yeksan olmuşken dendro.nun köklerini kontrol ettim, maşallah sapasağlam ve bir sürü de yeni kök çıkarmış, tekrar saksısına diktim hemen, umarım yaşar... Ah eneskrky ah, hep sen sardın başıma bunları ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Menekşeler ne kadar güzel çiçeklenmişş ![]() ![]() Derken en alta bir saksı düşmesi vakası görüyorum Ablacım şahane yapmışsın yeni yavrun hayırlı olsun ![]() ![]() ![]() Daha bu başlangıç ablacım başına cymbidium cattleya da saracağım ![]() Küçük phal ne alemde alışmıştır umarım bendeki son kalan çiçeklendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aman şimdilik başıma başkalarını sarma lütfen, bu ikisi yeterince ömrümü yedi şimdiden ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
|
Bir gecelik gelinin tomurcuklarına üzüldüm sevgili arkadaşım... Neyse elinde iki güzel tomurcuk var. Ya ben ne napayım, utanmasa ağaççık modundan ağaç sıfatına terfi edecek bitkim( ki tavana değiyor) bir tane tomurcuk verdi ya.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
Aman arkadaşım stres yok (stresle başa çıkamıyorsanız Zafer İnandıklı ile konuşun, bütün endişeleri kovma yeteneği var kendisinin ![]() ![]() Balık kılçığına çiçek açtırdınız ya bu sene, diğerlerine bakıp sinir olmak yerine onun keyfini sürün bence ![]() O fotoğraflara burnumu yapıştırdım resmen, kokuyu öyle merak ettim ki ![]() Bende de küçük bir çelik var, artık ömrümüz olursa belki 10 yıl sonra falan bize de kısmet olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
Selamlar bitkileriniz ile aranızdaki bağa hayran kaldım. Ne kadar hoş isimleri bile var. Milli nizin son hali ile mavi kelebeklerinizin çiçeklerini çok merak ediyorum. Emeğinizin ve sevginizin karşılığını ne de güzel alıyorsunuz.Bol çiçekli günle dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Mavi kelebeklerimin çiçeklerini görmek için biraz beklememiz gerekecek, biliyorsunuz henüz bebekler ama E.milii'yi sizin için fotoğrafladım hemen. Küçücük haliyle epey çiçek sunduğu ve bolca dallandığı için yorulmuştu, biraz dinlendi ve şu sıralar yeniden çiçeklenmeye başlıyor... Şimdiden saksısını doldurdu, küçük bir çalıya dönüştü maşallah ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
|
Bu görüntüyü seviyorum, yerim sizi ![]() ![]() ![]() Prensesimin (Epiphyllum oxypetalum/Bir gecelik gelin) tomurcuklarının biri kıvrıla kıvrıla bir haller oldu ama 'kıvrılsam da bükülsem de bu çiçeği gelin edeceğim işte' diyor, aferin kızıma ![]() Fotoğrafta da görüldüğü gibi kıvrılan tomurcuğumuzun boyun kısmında -sebebini anlamadığım- bir hasar var, belli ki kıvrılması bu yüzden... ![]() Sağlam tomurcuk ile arasındaki fark çok net, aşağıda sağlam tomurcuğumuz: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|