![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
Rica ederim Hocam. Bu tür keskin aromalı bitkiler zeytin yağ tuz ve limon ile çok uyumlu oluyor. Bende bu yıl değişik bir nane türü yetiştiriyorum http://www.agaclar.net/forum/1504615-post553.htm burada paylaştım. Damak tadına ve lezzete önem veren biriyim. Bahsettiğim yörelerde ZAHTER , ZAHTER HALİL yöresel halk dilinde söylenen kekik türleri evet var fakat bizim bu tür etkinlikte olan türden çıbrıka diye temin ettik öyle biliyoruz. Aroması daha keskin geldi bana biraz acımtrak .. ![]() Araştırmalarımda ; -Zahter ülkemizde özellikle doğal ortamı olan dağlardan toplanan ve dağ kekiği olarakta anılan fakat kekik ailesinden olmayan şifalı yeşillik türüdür. Zahter çok eski tarihlerden bu yana ülkemizde yetiştirip tüketilmektedir. Tadı kekiği andırır ve aromatiktir, ayrıca kokusuda çok güzeldir. Kolayca yetiştireceğiniz zahterin yapraklarını kurutarak çay yapabilir, içinde bekleterek aromasının zeytinyağına geçmesini sağlayarak kullanabilir ve sağlığınıza sağlık katabilirsiniz. Zahter mide ve kalp için çok faydalıdır, idrar söktürücüdür, vücuttaki kan akışını hızlandırır, kan şekerini düzenler, cinsel gücü arttırır ve daha bir çok faydaya sahiptir. Denmiş .. Satın aldığımız bitki buydu diye düşünüyorum. Merak edenler için tarif de paylaşalım. ![]() Zahter Salatası 250 gr. zahter 1 çay kaşığı nar ekşisi 1 orta boy soğan 1 tatlı kaşığı salça veya toz biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım demet maydanoz Zahterin taze yaprakları alınır, yıkanır. Doğranıp acı suyu çıksın diye tuzla ovulur. Tekrar yıkanır. Soğan ince doğranıp zaterle ovulur. Biber, nar ekşisi, maydanoz ve zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. ![]() Resim Alıntıdır. Bahsettiğiniz saksılarda yetiştirebilirsiniz. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
soğuk |
|
|