Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca
Sayın Resulgur, kekiklere ve sizin salata tarifinize bayıldım. Bu tür kekiklerin özel bir adı var mı, ayrıca tohumunu elde etmek mümkün mü? Nereden bulabiliriz?  Bu mevsimde ekilse bir sakıncası olur mu?
Saygılar,
|
Sn.
Erdal Hocam Eşim Hataylı bu yörelerde sabah kahvaltıları çok zengin oluyor. Antakya çarşısında geçen yıl yarım çuvaldan fazla kekik satın aldık buz dolabı poşetlerinde uzun zamandır saklanabiliyor. Her daim çıkarıp lezzetli mis gibi salatanızı hazırlayabilirsiniz.
Bu tür kekik adı ;
Çıbrıka, Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi diye geçiyor. Etkinlikte tohum paylaşımı olmuştu .. Bizde tohum elde ettik elimde biraz tohum var size göndereyim.

Bu mevsimde tohum ekimi yapabilirsiniz.
• Çeşidin Hikayesi: Trakya'da Çıbrıka, Bulgaristan'da Çıbrıtsa, Pomaklarda Çobrisa ve agaclar.nette adı Sater otu, Çuprika, Çibirsi olarak geçen bitki. Özellikle Bulgaristan’dan göçen ve bilhassa da Pomak kökenli yurttaşlarımızın Trakya ve Marmara bölgesindeki bazı kırsal yerleşim alanlarında evsel kullanım için yetiştirdikleri bir baharat türüdür.
Tarhana yaparken eğer evde bebek yoksa mutlaka kullanılır, diğer çorba çeşitlerinde ve köfte harcında da kullanılır, özellikle etli yemeklerde tercih edilir, pişmiş kuru fasulyenin üzerine serpilir, haşlanmış yumurta veya haşlanmış patatesle mükemmel olur, kızarmış ekmeğin üzerine sürülen yağa serpilir...
Her baharatçıda bulamayacağınız bir çeşittir.
Adana da babama çimlendirdiğim tohumlar büyümüş de kendi tohumlarını saksı dibine dökmüş, onlarda fide olmuşlar. Bardaklara aldım Niksar a getirdim. Bir resim atayım sizin için