agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)




Beğeni Düzeni4813Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-04-2017, 10:51   #1
Ağaç Dostu
 
Erdal Hoca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Geçen yıl ektiğimiz tohumlardan saksıda kalan kekikler bu yıl kışı atlatıp bir kısmı tekrar tohuma kalkmış .. Yeni çıkan sürgünlerini toplayıp kekik salatası yaptık .. kekikler doğrandı üzerine biraz soğan domates nar ekşisi tuz zeytin yağı birlikteliği ile iştah açıcı bir besin oldu.

Eklenti 642674

Eklenti 642675

Eklenti 642676


Sayın Resulgur, kekiklere ve sizin salata tarifinize bayıldım. Bu tür kekiklerin özel bir adı var mı, ayrıca tohumunu elde etmek mümkün mü? Nereden bulabiliriz? Bu mevsimde ekilse bir sakıncası olur mu?

Saygılar,


Düzenleyen Erdal Hoca : 28-04-2017 saat 11:01 Neden: ekleme yapıldı
Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2017, 23:19   #2
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca Mesajı Göster
Sayın Resulgur, kekiklere ve sizin salata tarifinize bayıldım. Bu tür kekiklerin özel bir adı var mı, ayrıca tohumunu elde etmek mümkün mü? Nereden bulabiliriz? Bu mevsimde ekilse bir sakıncası olur mu?

Saygılar,
Sn. Erdal Hocam Eşim Hataylı bu yörelerde sabah kahvaltıları çok zengin oluyor. Antakya çarşısında geçen yıl yarım çuvaldan fazla kekik satın aldık buz dolabı poşetlerinde uzun zamandır saklanabiliyor. Her daim çıkarıp lezzetli mis gibi salatanızı hazırlayabilirsiniz.

Bu tür kekik adı ; Çıbrıka, Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi diye geçiyor. Etkinlikte tohum paylaşımı olmuştu .. Bizde tohum elde ettik elimde biraz tohum var size göndereyim. Bu mevsimde tohum ekimi yapabilirsiniz.

• Çeşidin Hikayesi: Trakya'da Çıbrıka, Bulgaristan'da Çıbrıtsa, Pomaklarda Çobrisa ve agaclar.nette adı Sater otu, Çuprika, Çibirsi olarak geçen bitki. Özellikle Bulgaristan’dan göçen ve bilhassa da Pomak kökenli yurttaşlarımızın Trakya ve Marmara bölgesindeki bazı kırsal yerleşim alanlarında evsel kullanım için yetiştirdikleri bir baharat türüdür.

Tarhana yaparken eğer evde bebek yoksa mutlaka kullanılır, diğer çorba çeşitlerinde ve köfte harcında da kullanılır, özellikle etli yemeklerde tercih edilir, pişmiş kuru fasulyenin üzerine serpilir, haşlanmış yumurta veya haşlanmış patatesle mükemmel olur, kızarmış ekmeğin üzerine sürülen yağa serpilir...

Her baharatçıda bulamayacağınız bir çeşittir.

Adana da babama çimlendirdiğim tohumlar büyümüş de kendi tohumlarını saksı dibine dökmüş, onlarda fide olmuşlar. Bardaklara aldım Niksar a getirdim. Bir resim atayım sizin için

Name:  çbrıka.jpg
Views: 526
Size:  54.6 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
soğuk


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025