![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Çiçeklerde Son Durum
Mis Kokulu Frezyalar ![]() Sarı Kırmızı Frezyamız da açtı .. ![]() ve tek kök kasımpatı aynı saksıdalar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
|
Balkonumuzda bulunan Ali's Pembe Kiraz Domatesimizin ilk meyveleri ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
|
Ortanca Çiçeği
Geçen yıl binamızın önünde bulunan ortancalar bu yıl köklerinden yeniden sürgün verdiler. Sonuç ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
|
Adana'dan Bir Haber Geldi
Yıllardır yetiştirip turşu yaptığımız biberler , bu yılda gözdemiz olacak . ![]() Babam'ın ilk defa yetiştirdiği şenberber fasulyesi, 3. part toplanıyor şu an 3 metreyi geçmekte, annem geç pişmesinden şikayetçi ![]() ![]() İsot biber ![]() Ve Şampiyon Carolina Reaper , tek kök babama emanet ettim. ![]() ![]() Emanet ettiğim bir başka tür Alakır Etlisi domates meyve tutumu ve gelişimi çok güzel ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
|
Sayın Resulgur, özür dileyerek araya giriyorum ![]() Bunlar da sizden bana gelen kekik tohumlarının son hali : Gayet güzel görünüyorlar, tek sıkıntımız az sayıda olmaları. Bu yıl yetiştirelim, tamamının tohumunu alıp seneye inşaallah daha fazlasını elde ederiz ![]() Tekrar teşekkür ediyorum... Düzenleyen Erdal Hoca : 04-07-2017 saat 15:32 Neden: Düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Eğer resimlerde görünen fidecikler duruyorsa çok fazla fideniz olmuş ![]() Bir saksıda 2 kök olan fidelerden tohum almıştık. Sizin bu saksılara en fazla 2 kök bırakmalısınız. 2 kökten aldığınız tohum size fazlasıyla yetecektir. Bu arada tohumlarımın çimlenme oranı yüksek olduğunu görebildim , ayrıca ben teşekkür ederim. Kolay gelsin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
Balkon Hasatımız
Balkonumuzda bulunan 3 kök Jalepano Biber, 1kök Cenova Fesleğeni, 1 kök Alis Pembe ve 2 kök Tinytim domateslerin hasatına da başladık. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
|
Site Bahçesinden
Evimizin olduğu site bahçesine 2 kök yer kirazı fidesi dikmiştim. Dış zarı kuruyup dökülenlerden ve hafif sararmışlardan biraz topladık ![]() ![]() ![]() Garnet Domatesimiz .. Sn. Birnefestoprak'a teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
|
Ezan Çiçeği - Oenothers Biennis
Çok hoş limon sarısı çiçeklere sahip olan bu bitki , ezan okunduğu sırada aniden çiçek açarak görenleri etkiliyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaç Dostu
|
Frezya
Soğanlarla yetiştirdiğim frezyalar 2 yıl aradan sonra tohum küplerini oluşturmuş sanki ![]() ![]() Bakalım tohumdan yetiştirmek te kısmet olacak mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
|
Köklendirme Çalışmalarımız
Hibiscus Syriacus - Ağaç Hatmi - Gül hatmi - Fatmacık çiçeği ve Lonicera Caprifolium çiçeklerinde yaptığımı köklendirme çalışmamız. ![]() Yarı odunsu bu yılın sürgünlerinden alınan dallar ![]() 10-15 cm uzunluğunda hafif sertleşmiş dallarından aldığımız hanımeli çelikleri ![]() Hümik asitli suda köklendiriyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Resulgur, Sizden gelen kekik tohumlarının son halini göstermeden edemedim. Kekikleri ayırmaya kıyamadım. 1-2 ay içinde yeni görev yerime, başka şehre taşınıyorum. Bahçeli, müstakil bir ev mümkün değil; ama 1-2 tane büyük balkonlu bir ev denk getirebilirsem seneye daha çok ekmeyi düşünüyorum. ![]() Ayrıca gönderdiğiniz Tiny tim domateslerden de ekmiştim. 2-3 tanesini dağıttım. İkisi bende kaldı, onların son hali de aşağıda. ( Yani, yine sayfanızı işgal ediyorum, kusura bakmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Taşınmak ve ev yerleştirmek çok zor gerçekten , umarım güzel bir bahçeli eve yerleşirsiniz. Hayırlısı bakalım. Kolay gelsin . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kekikleri bu günlerde ayırsam çok mu geç kalmış olurum? Anladığım kadarıyla çok büyüyorlar, büyüdükçe de tohum sayıları artıyor, öyle değil mi ![]() Domateslerde 4-5 meyve görünüyor, küçücük. Onlar büyüyecek de domates olacak ![]() Taşınma konusunu düşününce uykularım kaçıyor, o nedenle şimdilik pek aklıma getirmemeye çalışıyorum. ![]() İyi dilekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum, selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Taşınma konusunu çok iyi biliriz. Muş tan geldiğimizde bir çok eşyamız zarar görmüştü , kırmışlar her şeyi , anlaşma da evi aldığımız gibi teslim edeceğiz demişlerdi oysa , elimizde kalan hasarsız sağlam eşya pek azdı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen hafta perşembe günü yeni görev yerime gidip göreve başlama imzamı attım. Eşimle şöyle 2-3 tur attık şehir içinde. Ev aradık, bahçeli ev mümkün görünmüyor. Balkonları büyük ve kullanışlı ev hayalimizi sürdürüyoruz. ![]() ![]() Alıntı:
Geç kalmış olmaz mıyım acaba? Yaklaşık 1 ay var taşınmama ![]() Düzenleyen Erdal Hoca : 07-08-2017 saat 21:45 Neden: Ekleme |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
|
Şeker otu (Stevia rebaudiana)
İskenderun ziraat bahçesinden babam a hediye aldığım stevia ilk sene yapraklarından hasat edilip kurutulduktan sonra dokunmadığımız saksısında 1 yıl sonra dip sürgününden yeniden filizlendi ve bu yıl bize 100 lerce tohum verdi. ![]() Tohumdan yetiştirilmesi çok zor olarak bilinen bu bitki Karadeniz de Rize'de yetiştirildi ve hasatı yapıldı. Şekere göre 15 kat daha fazla tatlandırıcı özelliği bulunuyormuş fakat ben o tadı alamadım daha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
|
Carolina Reaper ve Trinidad Scorpion (Butch T) Biber
Bu yıl en gözde biberlerimizin gelişimi çok güzel Adana nın kavurucu sıcaklarına çok iyi uyum sağlamışlar fideler çok sağlıklı görünüyorlar. Bu kısımda 3 çeşit biber yan yana Carolina, Scorpion ve jalepano - ![]() Babam dan jalepano ları kaldırmasını söyledim Niksar daki balkonumda saf tohumluklarım mevcut tohum sıkıntımız yok .. Carolina yı da oradan uzaklaştırmasını istedim . Çiçek tomurcukları oluşmaya başlamış , bu mucize biberleri çok merak ediyorum. Tohumlar Sn. bahcedenn den gelmişti , buradan selamlar. ![]() ![]() Carolina Reaper ![]() Trinidad Scorpion (Butch T) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
|
Adana dan
Babam a emanet ettiğim 10 kök şenberber fasulye (sn. heyyamola dan) den 3 4 kez yemek yapmışlar. Bu güzelleri de babam benim için saklamış ![]() Bu fasulyenin çok verimli fakat pişmesinde sıkıntı olduğunu, sert kaldığını söylediler. ![]() uzun yıllardır babam ın vaz geçilmez saru süs biberi , her yıl pet şişelere turşu doldurur. ![]() Çıprıka lar Adana sıcağında kısa yapraklı oluyor. Sn. Erdal Hoca tarafından denenmiş olan tohumlar çimlenme oranı yüksek olduğu anlaşıldığından etkinlikte tohum dağıtımına sunmayı düşünüyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
|
Kısa Bir Aradan Sonra
En son balkonumuzu çiçeklerden arındırmıştık . Bu yıl farklı bir gelişme oldu sonrasında ise tekrar saksı çiçeklerimiz ve ilk defa bir limonumuz oldu. ![]() Çelikten köklendirme yolu ile şu an 4 çeşit saksıda çiçek ve bir adet 25 LT lik saksıda limon ağacımız ile işe başladık. İleri ki zamanlarda bu çeşitleri çoğaltmayı düşünüyorum. Sürekli görüştüğüm Nazım abi de 2 adet yediveren limonu vardı. 3 yıldır tek tük meyve aldığını iklim şartları yüzünden kışın limonlar içeri taşımak zorunda kaldığını söyledi. Büyük olan limon ağacında tek bir tane limon vardı ve ağaçlar oda içerisindeydi .. ![]() ![]() Küçük olan fidanı istedim ve kendinden daha iyi bakacağımı söyledim. ![]() Saksı içerisinde taşlaşmış toprağı tamamen döktük ve fidanın kök budamasını yaptık. Kökler Hümik asit ile hazırladığım suyun içerisinde bir müddet bekledikten sonra internetten satın aldığım 25 LT saksının içerisinde - orman toprağı, hayvan, gübresi, perlit, torf karışımlı saksının içerisine fidanın dikimini gerçekleştirip, ![]() Fidanın uç dallarını budayıp eve getirdim. Salonumuzda şu an mutlu mesut , oda sıcaklığında, bol gübreli bir toprak ve ışık daha ne olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Bende iki tane limon ağacı aldım. Biri bodur mayer diğeride normal.. Gelişimlerini takip edeceğim. Lütfen her yaptığınız işlemden bizleride bilgilendirin. Ayrıca güle güle büyütün.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
soğuk |
|
|