agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)




Beğeni Düzeni9809Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-04-2018, 14:39   #11
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca Mesajı Göster
Dilara'cığım,pirince pişmeden su koyacağız değil mi?
Abla, pirinci pişirmeden önce yıkıyoruz ya o su. Kaynar suda pirinci yıkıyoruz pirinci süzüp yıkama suyundan 1 su bardağı alıp 5lt. bir kavanoza koyuyoruz. Üzerine tülbent bağlayıp gölge ve mümkünse bir ağaç altında bir hafta bekletiyoruz yoksa balkon da olur.

Bir hafta sonra 3 lt. süt ekliyoruz üzerine yine tülbent bağlayıp bodrum gibi bir yerde (ben evin koridorunda bekletiyorum) bir hafta daha bekliyor. Bu süre içinde süt, peynir gibi olup kavanozun yukarısına toplanıyor. Altta biriken sıvıyı başka bir şişeye alıp dolaba kaldırıyoruz. Sardunyalara işte bu sıvıdan veriyorum.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
kokulu bitkiler, sardunya, sardunya bakımı, siklamen, soğanlı bitkiler


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025