View Single Post
Eski 25-02-2017, 11:18   #528
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Soğanlılarımdan birtakım görüntüler ve bilgiler eşliğinde bir sunum size.

Sayın alys'i bilen bilir, dürüst, uygun fiyat, cömert ve tertemiz alışverişin adresi olur kendisi. Ondan aldığım hiçbir soğanlı şimdiye kadar çiçeksiz bırakmadı beni. Geçen yıl SDurul ablamın tavsiyesiyle ilk alışverişimi yaptığım sırada özelden görüşme fırsatımız oldu.
Muscarilerle yeni yeni ilgilendiğim sıra bana kokulu bir muscari türünden bahsetti. Çok çok güzel bir kokusu var deyince bir yıl önceden siparişimi verdim, 10 adet istedim. Vakti gelince de hatırlatmamı yaptım ve bu sonbahar elime geçti. Sadece ben istediğim için bir tek benim için getirtmiş.

Bahsi geçen muscarimin fotoğrafı bu;
Name:  IMG_4621.jpg
Views: 432
Size:  69.5 KB
Name:  IMG_4624.jpg
Views: 438
Size:  57.8 KB

Muscari ambrosiacum adı.
Kokusunu ilk yaymaya başladığı sıra kokunun sümbüllerden geldiğini sanmıştım. Yan tarafta yoğun kokulu diye geçinen nergislerim de olunca ondan koku geleceğine hiç ihtimal vermeden saksının önüne diz çöküp koklayınca şaştım kaldım.

Hava rüzgârlı da olunca "yok canım sümbülden geliyordur" diye söylenip emin olmak için koca saksıyı kucaklayıp odaya getirdim. Aman Allah'ım bir muscariden beklenmeyecek güzel bir koku Bayıldım, bayıldım Sümbül gibi bir koku kraliçesiyle yarışacak yoğunlukta bir koku. Ve çok da güzel.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön