![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Benim de ikizlerden birinin soyaya diğerinin de çimene alerjisi vardı.Her baharda vücutalrında kocaman kırmızı kabarmalar oluyordu.Allahtan atlattık.Geçen seneden beri yok.Şimdi 7 yaşındalar.Galiba bağışıklık sistemleri geliştikçe atlatıyorlar.İnşallah bu prens de atlatır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Alıntı:
Oğlum doğmadan önce de benim çiçeklerim vardı. Daha birkaç aylıkken bile çıkar balkonda çiçeklerin arasında otururduk. Sadece bahar aylarında sıkıntı yaşadığımız için, ben çiçeklerimin çok suçlu olduğunu düşünmüyorum.. Sanıyorum doktorumuzda önlem olsun diye , evde hiç çiçek yetiştirmememiz gerektiğini söyledi. Kendimize ait bir kedimiz yok ama mahallemizde çok kedi var. Kedi, köpek, koyun, keçi, tavuk vs. bir çok hayvan var buralarda. Oğlum onlara dokunmayı, onlara yiyecek vermeyi çok sever... Onlardan zarar geleceğini sanmıyorum. Siz zaten çok güzel özetlemişsiniz. "Çok sevilen ne çiçekten ne kediden zarar gelmeyecektir." sevgiler...Asmalıtepe'niz size her zaman mutluluk getirsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili Yağmur, Sayın aleydi zaten o kadar güzel anlatmış ki birşey eklemeye gerek bile yok ama ben de size destek olmak için küçücük birşey söylemek istiyorum. ![]() Ben de kendimi bildim bileli, çocukluğumdan beri alerji hastasıyım hatta sadece ben değil annem ve ağabeyimde de var, yapılan testler vs. hepsi aynı sonuçları gösteriyordu (ev akarları, hayvanlar, bitkiler, çikolata diye upuzun olan bir liste) tedavimizide olduk ama doktorun söylediğine göre alerjik durumumuz asla geçmeyecek sadece hafifleyecekti ama doktorumuzun tavsiyesi üzere alerjimiz var diye kendimizi kısıtlamamıza gerek olmadığıydı aradan belki 20 sene geçmiştir ve kendimi bildim bileli evimizde hayvan olmadan 1 gün bile yaşamadık ve ben çikolataya olan düşkünlüğümden hiç vaz geçmedim bugün ise alerjim olduğu halde veteriner olduğum için hiç pişman olmadım. Hayvanları, çiçekleri sevdiğim gibi artık alerjimide seviyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Rabbım sifasını versın ınşallah...Büyüdükçe bağısıklık kazanıyor coçuklar.Üzülmeyin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sevgiyle kalın... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ediyorum sevgili sonkez. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili yağmur143, öncelikle yakışıklı prense geçmiş olsun diyorum. arkadaşlar çok güzel bu konuyu anlatmışlar.karar vermesi size kalıyor.benimde alerjik astımım var. neye olduğunu da bilmiyorum.bilmekte istemiyorum.eşiminde bahar alerjisi oluyor. o kendisini zeytin çiçeğinden şüphe ediyor çevremiz hep zeytinlik hangi birisini yok edebiliriz.o dönemlerini ilaç kullanarak rahatlatmaya çalışıyoruz.Allah'ım daha kötü hastalıklardan korusun oğlunuzu ve diğer çocukları. sevgili yağmur143,sukulent arajmanın çok hoş olmuş. ellerine sağlık.güle güle büyüt. inşallah kocaman sukulent saksıların olması dileğimle.sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sukulent aranjmanımı aslında -saksı yokluğunda- rastgele yaptım. Beğenin için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni yerlerine geçecekler. Senden çektiğim küçük kopyayla evde kullanmadığım seramik şekerlikler artık saksı olacaklar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Çeçtiğimiz yıl İstanbul gezisinden Sultan Ahmet Camiinin bahçesinde, LALELER VE KUZENLER ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Vaaayy!! Sn. Yagmur143, gerçek mi bu ya, maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Evet gerçek... Her sene nisan-mayıs gibi İstanbul'a gideriz. Biraz tesadüf biraz bilerek. Lale zamanında İstanbul' da olmak bir başka güzel oluyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Hafta sonu oğlum hasta olunca işten üç gün izin aldım. Oğlumdan arda kalan zamanlarda da çiçeklerimle ilgilendim. Bazılarında toprak , bazılarında saksı değişimi yaptım. Daha önce bir yerlerde ruj çiçeğinin eski dallarının her yıl kesilmesi gerektiğini okumuştum. Sanırım doğru... Ruj çiçeğimin eski yaprakları sararıp buruşmaya başladı. Eski dalları kestim , çiçekleri iki saksıya paylaştırdım. ![]() Bunlarda arkadaşım ve annem için ayırdığım çelikler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Babamın en sevdiği çiçektir hercai menekşe... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
En yeni çiçeğim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Alıntı:
Sevgili Yağmur143 çalışan anne olmak böyle birşey.. İyi olmuştur inşallah. Size de ona da sevgiler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Geçmiş olsun sevgili Yağmur. Umarım iyileşmiştir kuzucuk bu aralar viral salgın var aman dikkat! Herşey gönlünce olsun sevgiler..Bu arada çiçeklerin çok şeker ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sevgi ve saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çiçeklerimi beğenmene de sevindim. Teşekkür ederim. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Bu görüntü çok hoşuma gitti. Sizlerle paylaşmak istedim. Kalanşolar ve arka planda erik ağacının çiçekleri... İki gündür kırağı düşüyor. Bu çiçekler ne olur meyve tutar mı bilemiyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Atlasımın tomurcukları belirginleşmeye başladı... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
İlk aranjmanım... Uzun zamandır aranjman için uygun saksı arıyordum. Sevgili münevver48 in evdeki tas-tabaklarını kullandığını görünce aklıma bunların saksı olabileceği geldi.. Kullanmadığım eski bir güveç... Saksı olunca da fena olmadı.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
İkinci aranjmanım. Çok eskiden iş yerinden bize eşantiyon olarak verilen baykuş gözlü şekerlik... (adı böyle) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Üçüncü aranjmanım. Kullanmadığım cam bir kase... Aslında bu aranjmanım yarım kaldı. Ön tarafa koyacak sarkıcı bir sukulent bulamadım. Daha sonra ilaveler yapacağım... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
![]() benim atlas da tomurcuk gibi bir şey gördüm. aslında eminim ama ne zaman kök yaptı da tomurcuk veriyor dedim. sizde aynı şeyi paylaşınca bu tomurcuklar açarmı dersiniz. elimde iki yıllık bir atlas var ama daha çiçek görmedik.bende atlas yetiştirme pek tecrübem yok.sizde saksı yenilerken dal olarak mı yoksa köklümü diktiniz merak ettim.sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim çiçekte olan atlas köklüydü. Yani ben köklendirmiştim. Diğer üç büyük kök bozulduğunda sağlam kalan atlasım.. Eğer bozulmasaydılar bol bol çiçek açacaklardı. Bir saksım daha var ama onda tomurcuk göremedim. Çeliklerin dikildiği yıl çiçek açtığına şahit oldum. İnşaAllah sendeki de tomurcuğunu büyütüp çiçeğini gösterir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yağmur143 aranjmanların çok güzel olmuş, çok beğendim. Yaz boyunca saksılarından dolup taşacaklardır. İlginç bir ayrıntı takıldı gözüme, o toprak şekerlikten bende de var... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
sevgili yağmur143, dikildiği ilk yıl çiçeklenmesine sevindim. fakat bu kadar çabuk kök çalışmasını nasıl yaptı ve tomurcuk verdi.acaba geldiğinde çeliklerde tomurcuk mu vardı?bunlarda yılbaşı gibi yer değişikliği nedeniyle tomurcuklar telef olurmu bilemedim.olursa üzülürüm ama yeterki çelikler tutsun varsın tomurcuklar dökülsün.kusura bakma seni de sorularımla zor durumda bıraktım.nede olsa siz daha tecrübelisiniz.sevgilerimle oğlulcuğuna da çok geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Münevver Hanım'ın baharatlıkları gibi sizin aranjmanlarınız da çok güzel olmuş. Büyüdüklerinde çok güzel poz verecekler. O şekerlikteki gözler de kuşları korkutsun da minikler rahat büyüsün Ruj çiçeğini ben de çok seviyorum. Umarım bir gün bu güzellikten ben de alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili sakdağ seramik fabrikasında çalışıyorum. Bu şekerlikleri bize her yıl eşantiyon olarak verirlerdi önceden. Bende hediye olarak cok kisiye vermisimdir. Belki size de bizim fabrika da çalışan biri hediye etmiştir. Son yillarda vermiyorlar. Aslında baykus gözlü sekerligi bende pek sevmezdim. Ama böyle hoşuma gitti. Bir tane daha var. Sukulentlerim çoğalırsa onuda saksı yapmayı düşünüyorum. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|