View Single Post
Eski 10-03-2015, 15:10   #92
Yagmur143
Ağaç Dostu

Yagmur143's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Önce tatlı oğlunuza bin defa maaşAllah. Rabbim onları korusun sizlere bağışlasın.

Evet alerjik bünyesi onun için zordur. Büyüdükçe atlatabilir. Ama alerjinin rahatsız etmediği kimse yok artık. Çiçeğin böceğin, kedinin hiç bir suçu yok bence onlar günah keçisi..

Yani alerjenler çevreden ziyade, endüstri diyorum ben. Bazı gıdalara katılan koruyucular, yapay tatlandırıcılar, hormonlanan tavuklar, ne idiğü belirsiz sucuklar salamlar, Kesilmesin diye günlük sütlere bile katılan ilaçlar,sentetik giysiler, Tekstilde kullanılan boyalar, çamaşır ve bulaşıkta kullanılan deterjanlar, çeşitli kozmetikler, temizlenirken zehirlendiğimiz şampuanlar aklıma gelmeyen birçok suçlu var.

Çiçeklerimiz, hayvanlarımız çook masum kalır bence.

Kedi dediniz aklıma birzamanlar beraber yaşadığımız köpeğim geldi.

Ben de baskılara çok maaruz kaldım, çocuğumun da alerjisi vardı ama hiçbir zaman köpeğimden kaynaklı rahatsız olmadı, 14 yıl içimizde yaşadı ve göçtü.

Hatta çok olumlu etkisi vardı en azından psikolojik sağlığımızda.

Diyeceğim o ki kedinizi aşılı tutarsanız çocuğunuza hiç bir zararı olmayacaktır.

Kaldı ki onu çok seven yavrunuzun gelişiminde çok faydası olacaktır.

Bunlar benim nacizane fikrimdir, asıl karar sizindir.

Çok sevilen ne çiçekten ne kediden zarar gelmeyecektir. Merak etmeyin.

Allah korur. sevgi korur.
Sevgili asmalıtepe, öncelikle hoşgeldiniz. Ne güzel anlatmışsınız içinde bulunduğumuz durumu... Doğal olan çok az şey var günümüzde. Üstüne üstelik hava kirliliği olan bir yerde yaşıyoruz. Fabrikalar, termik santraller, kömür işletmeleri...

Oğlum doğmadan önce de benim çiçeklerim vardı. Daha birkaç aylıkken bile çıkar balkonda çiçeklerin arasında otururduk. Sadece bahar aylarında sıkıntı yaşadığımız için, ben çiçeklerimin çok suçlu olduğunu düşünmüyorum.. Sanıyorum doktorumuzda önlem olsun diye , evde hiç çiçek yetiştirmememiz gerektiğini söyledi.

Kendimize ait bir kedimiz yok ama mahallemizde çok kedi var. Kedi, köpek, koyun, keçi, tavuk vs. bir çok hayvan var buralarda. Oğlum onlara dokunmayı, onlara yiyecek vermeyi çok sever... Onlardan zarar geleceğini sanmıyorum.

Siz zaten çok güzel özetlemişsiniz. "Çok sevilen ne çiçekten ne kediden zarar gelmeyecektir."

sevgiler...Asmalıtepe'niz size her zaman mutluluk getirsin...

Yagmur143 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön