agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)




Beğeni Düzeni6705Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-05-2014, 09:52   #1
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
Sayfanız çok şık olmuş, bitkilerinizde bakımlı gözüküyorlar. . . Yağmur hayattır, burada da yağsa keşke. Siz neredesiniz?

lusoari beğendi.
jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2014, 10:52   #2
Ağaç Dostu
 
lusoari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2012
Şehir: erivan ve istanbul
Mesajlar: 1,490
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jojoba Mesajı Göster
Sayfanız çok şık olmuş, bitkilerinizde bakımlı gözüküyorlar. . . Yağmur hayattır, burada da yağsa keşke. Siz neredesiniz?
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim sevgili Jojoba.
Ben aslen doğma, büyüme İstanbul'luyum ama üniversite eğitimim için Ermenistan'ın Erivan şehrine geldim, burada nişanlandım ve kısacası burada kaldım, şimdi ailecek burada yaşıyoruz. Bin metrekarelik bir toprakta tek katlı, iki ev yaptırdık biri abime biride bana. İnşaat işi gerçekten çok zormuş, henüz tam anlamıyla bitmiş bile sayılmaz.
Burayı aldığımızda dümdüz bir toprak alandı, o senenin sonbaharında bir sürü meyve ağaçları alıp diktim, o zamanlar ağaçlar çok küçük olduğu için sebzede yetiştirebiliyordum. Tabii çocukluğumdan beri yeşili sevdiğim halde sebze, meyve yetiştirmeyi bilmiyordum hatta meyve ağaçlarını bile tanımıyordum denebilir.
Yaşadığımız sokakta dört tane muhteşem gül seraları var, komşularımız yetiştiriyorlar onların hakkını, yaptıkları iyilikleri unutmak ne mümkün! İlk başlarda ordan burdan sebze fidesi getirirdim ama nasıl dikileceğini, nasıl bakılacağını bilmediğim için her gün yardım isterdim, zaman içinde her şeyi dahada iyi öğrendim. Şu anda sayısını bilmediğim kadar güllerim, meyve ağaçlarım, sayısız salon ve bahçe bitkilerim var.
Kendimi mutlu ve huzurlu hisettiğim bahçemdeyim. Yeğenlerimede yeşil ve hayvan sevgisini aşılamaya çalışmak ve bunun sonucu olarakta meyvelerini toplamak kadar güzel bir duygu olamaz. Allah'tan tek dileğim biz insanların doğayı sevmesi ve ona zarar vermemesi, doğa bizsiz yaşayabilir ama biz doğasız yaşayamayız.
Kimimizin bahçesi vardır, kimimizin balkonu, kimimizinde salondaki saksıları. Üçüde farklı şeyler olmasına rağmen bunları birleştiren, ortak tek bir kelime vardır " sevgi ".

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025