agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni6705Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-06-2014, 19:49   #1
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lalem Mesajı Göster
Çok çeşitli , çok bakımlı çiçekleriniz var Sayın Lusoari ...Özellikle sihirbaz gülleriniz , orkideleriniz harika. . Bende bu sıralarda orkidelere meraklandım. Geçen hafta beş tane orkide aldım , bakımını yeni öğreniyorum . Sizden biraz bilgi alabilirim , sizin orkideler çok sağlıklı .
Beğenmenize sevindim Sayın Lalem, sihirbaz gülleri oldum olası çok sevmişimdir ama hastalıklara karşı biraz dayanıksızlar, pembe beyazlı olanının rengi aslında daha güzel ama gerçek rengini makine belli etmiyor.
Orkideler benim için bitkilerin kraliçesidir. Deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum ki, orkidelerin bakımı afrika menekşelerinden daha kolay. Sabah erken çok hafif bir güneş alsalar kafidir, yeri bol esintili olursa ve sabahları **** akşamları fıs fıs yapıp, sulamasınada dikkat ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmam.
Eğer yardımıma ihtiyacınız olursa seve seve hazırım.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2014, 21:53   #2
Ağaç Dostu

musbet's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2011
Sevgili lusoari vakit ayırıpcevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Orkideleri sulamak benim içinde sorun oluyor, ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum ama ben akvaryumdan aldığım suyu kullanarak daldırma yöntemiyle suyuyorum. Ve yine aynı suyla her sabah fıs fıs yapıyorum köklerine ve yapraklarna bu kadar. Demek ki sizin gibi bol çiçekli orkidelere sahip olmak için orkide besini şart

musbet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2014, 22:23   #3
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Rica ederim Sevgili Musbet sorularınızı seve seve cevaplıyorum.
Bence akvaryum suyu iyi bir su çeşidi, orkideler içinde bol oksijen bulunduran suları çok sever.
Besin vermeyi genelde unutuyorum, hatta hatırlıyorum da komşumun çok eskiden bir orkidesi vardı senenin 12 ayı çiçekliydi, bir gün dayanamayıp sordum sen buna ne yapıyorsun diye Allah'ın suyundan başka bir şey vermiyorum, zaten uğraşacak zamanımda yok dedi. Bence en önemlisi yerini sevmesi.

Eski 24-06-2014, 22:36   #4
Ağaç Dostu

dinozor's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2013
Galeri: 2
Sayın lusoari, bitkileriniz çok güzel fakat daha da güzeli sizin sevginizin, ilginizin hissedilmesi. Anladığım kadarıyla yakın zamanda evleneceksiniz Umarım vakti geldiğinde de kocaman, kalabalık bir aile olup beraberce mutluluk dolu, sağlıklı, huzurlu koca bir ömür geçirirsiniz

dinozor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2014, 08:53   #5
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dinozor Mesajı Göster
Sayın lusoari, bitkileriniz çok güzel fakat daha da güzeli sizin sevginizin, ilginizin hissedilmesi. Anladığım kadarıyla yakın zamanda evleneceksiniz Umarım vakti geldiğinde de kocaman, kalabalık bir aile olup beraberce mutluluk dolu, sağlıklı, huzurlu koca bir ömür geçirirsiniz
Sevgili Dinozor, çok güzel, samimi sözleriniz için teşekkür ederim. Mesajınızı okuyunca mutluluğumu anlatmama kelimeler yetmez.
Bu arada hoş geldiniz sayfama, beğenmenize sevindim. Daha güzelleri sizlerin olsun, tekrar teşekkür ederim.

Eski 25-06-2014, 05:22   #6
Ağaç Dostu

Maude's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2008
Galeri: 4
Ilk sayfadan itibaren çok keyifli bir tur oldu. Sabahın erken saatinde uyanıp, uykusunu tekrar yakalayamamış benim için, güne pozitif enerjiyle başlamak için bir neden daha... Teşekkürler paylaşımlarınız için. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

Maude Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2014, 09:01   #7
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Maude Mesajı Göster
Ilk sayfadan itibaren çok keyifli bir tur oldu. Sabahın erken saatinde uyanıp, uykusunu tekrar yakalayamamış benim için, güne pozitif enerjiyle başlamak için bir neden daha... Teşekkürler paylaşımlarınız için. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
Sayfama hoş geldiniz Sevgili Mauda. Sizlere güzel enerjiler yansıtabildiysem ne mutlu bana. İnşallah daha güzelleri sizin olsun.

Eski 25-06-2014, 16:49   #8
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Pembe atlas sonunda açtı.

Eklenen Resimler

Eski 25-06-2014, 20:13   #9
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Abi maşallah atlasın harika İçerde mi tutuyosun sürekli içer de mi çiçek açtı yani?

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2014, 20:26   #10
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Abi maşallah atlasın harika İçerde mi tutuyosun sürekli içer de mi çiçek açtı yani?
Sağolasın canım kardeşim. Ben atlası bu sene ocak ayının ortalarında diktim hiç büyüme göstermedi geçenlerde de her gün düzenli yağmur yağdığı için korktum ve içeri aldım, sürgün falan vermeden beni şaşırtıp tomurcuk oluşturdu.
Bulunduğu cam önü aslında orkidelere aitti ama, mecburen onları güneşten korumak için masanın üstüne alınca oraya da Sevgili Güler hanımdan gelen atlasla bu eski atlası koydum. ( cam sürekli açık ) Artık kısmet mi ne bilemiyorum!

Eski 25-06-2014, 20:28   #11
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Sağolasın canım kardeşim. Ben atlası bu sene ocak ayının ortalarında diktim hiç büyüme göstermedi geçenlerde de her gün düzenli yağmur yağdığı için korktum ve içeri aldım, sürgün falan vermeden beni şaşırtıp tomurcuk oluşturdu.
Bulunduğu cam önü aslında orkidelere aitti ama, mecburen onları güneşten korumak için masanın üstüne alınca oraya da Sevgili Güler hanımdan gelen atlasla bu eski atlası koydum. ( cam sürekli açık ) Artık kısmet mi ne bilemiyorum!
Valla abicim ellerine sağlık emeklerini karşılıksız bırakmıyolar Bol bol çiçeklerini görürsün inşallah ilerde de Ne diyim valla yolunda hızla ilerlemeye çalışıyorum abicim nokta

Eski 25-06-2014, 20:34   #12
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Valla abicim ellerine sağlık emeklerini karşılıksız bırakmıyolar Bol bol çiçeklerini görürsün inşallah ilerde de Ne diyim valla yolunda hızla ilerlemeye çalışıyorum abicim nokta
Şımartıyorsun beni. Sende ki güzelliklerin hakkını yememek lazım hele ki son resimlerinde yer alan bir gecelik gelin, begonyalar, ortancalar.
Kim bilir daha ne güzellikler saklı sende, sardunyaların ne alemde ilk sayfalarında ne güzel vardı resimleri tenekelerin içinde kocaman olmuşlardı, uzun saksılardaki sakızlarında çok güzellerdi, hele bir de dev paskalyan vardı ne oldular?

Düzenleyen lusoari : 25-06-2014 saat 20:35 Neden: eksik
Eski 25-06-2014, 20:45   #13
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Şımartıyorsun beni. Sende ki güzelliklerin hakkını yememek lazım hele ki son resimlerinde yer alan bir gecelik gelin, begonyalar, ortancalar.
Kim bilir daha ne güzellikler saklı sende, sardunyaların ne alemde ilk sayfalarında ne güzel vardı resimleri tenekelerin içinde kocaman olmuşlardı, uzun saksılardaki sakızlarında çok güzellerdi, hele bir de dev paskalyan vardı ne oldular?
Valla abi şımarmak en büyük hakkın çünkü gerçekten hem çeşitin çok fazla hem de çiçeklerin göz alıcı güzellikte bakımlılar özen gösterilmiş oldukları her hallerinden belli maşallah abi nazar değmesin çiçeklerine de sana da Sardunyalarımı azaltmak zorunda kaldım abi çünkü sakarya da değilim ben olmayınca bakamıyolar benim gibi. Bikaç saksı sardunyam var. Sakızlarımı da tembihlemiştim içeri alın diye annem balkona yere almış üstlerini örtmüş ama kışa dayanamamışlar çok üzüldüm canım yandı boş tenekeleri taşırken

Paskalyam duruyo yine bu sene kıpkırmızı bir sürü açmış ama ben o ara denizlide olduğumdan çekemedim resmini. Ama çok yaşlandı abı eski gücü neşesi yok. Bu sene 2 3 saksı diktim yedeklensin ölürse diye. Tutmuş onlarda yapraklanıyolardı. Bu paskalyam bu sene 7 yaşında sanırım Bide koca saksı bi yılbaşım vardı her kışın pespembe açardı salona masanın üzerine koyardım gelen geçen bakmaya doyamazdı. 2 sene önce yazın hastalık yaptı çürüdü büzüştü bişeler oldu. Dallarını hep diktim kocaman oldu onların da tek tek yaprakları düşüp çürüdü bidaha nasip olmadı yetiştirmek çok seviyorum aslında Bu sene bidaha denicem. Satın alayım diyorum ama satın alma olanların çiçeklerini sevmiyorum bi değişikler düdük gibi geri kıvrıklar. Bendeki yılbaşı eskiden yetiştirilen yılbaşılardandı çiçekleri gösterişliydi. Şansım kaçtı yılbaşından yana. Bu sene diktim kışın tuttu büyüyodu gene bozulmuş baktım da

Eski 27-06-2014, 14:38   #14
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Abutilon ve gloxinia.

Eklenen Resimler

Eski 27-06-2014, 14:41   #15
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Achimenes ( kağıt çiçeği )
Kohleria.

Eklenen Resimler

Eski 27-06-2014, 15:02   #16
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Abi konuşturmuşsun gene Maşallah Kohleran pembe mi abicim tam anlayamadım rengini? Teyzamde de var ama sanki onunki daha pembeydi tam hatırlamıyorum şimdi. Gloksinyalarının renkleri çok güzeller abi hepsi katsız mı sendekiler? Ha bi de abi katsız olanları katlılardan daha çok açıyor diyolar bu konuda bi bilgin var mı acaba?

Eski 27-06-2014, 15:29   #17
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Abi konuşturmuşsun gene Maşallah Kohleran pembe mi abicim tam anlayamadım rengini? Teyzamde de var ama sanki onunki daha pembeydi tam hatırlamıyorum şimdi. Gloksinyalarının renkleri çok güzeller abi hepsi katsız mı sendekiler? Ha bi de abi katsız olanları katlılardan daha çok açıyor diyolar bu konuda bi bilgin var mı acaba?
Beğenmene sevindim Tömürcek'ciğim.
Bu kohleria ilk defa açtı adı kohleria bibi galiba. Pembeside vardı ama malesef bozuldu son anda minicik bir çelik aldım ucundan, bakalım sonu ne olacak?
Gloxinialar bu sene o kadarda iç açıcı değiller ama bendekilerin büyük bir bölümü yalın katlı. Katmerlilerin yaprakları genelde daha küçük, yaprak sapları ve çiçek sapları daha kısa oluyor. Yalın katlar daha çok hoşuma gidiyor, yaprakları daha iri, çiçek sapları daha uzun, ve katmerlilerle kıyaslanınca daha çok çiçek açıyorlar hem de koklandığında hafif ama hoş bir kokuya sahipler. Genel olarakta katmerlilere göre daha dayanıklılar gibimede geliyor.

Eski 27-06-2014, 15:32   #18
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Beğenmene sevindim Tömürcek'ciğim.
Bu kohleria ilk defa açtı adı kohleria bibi galiba. Pembeside vardı ama malesef bozuldu son anda minicik bir çelik aldım ucundan, bakalım sonu ne olacak?
Gloxinialar bu sene o kadarda iç açıcı değiller ama bendekilerin büyük bir bölümü yalın katlı. Katmerlilerin yaprakları genelde daha küçük, yaprak sapları ve çiçek sapları daha kısa oluyor. Yalın katlar daha çok hoşuma gidiyor, yaprakları daha iri, çiçek sapları daha uzun, ve katmerlilerle kıyaslanınca daha çok çiçek açıyorlar hem de koklandığında hafif ama hoş bir kokuya sahipler. Genel olarakta katmerlilere göre daha dayanıklılar gibimede geliyor.
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim abi

Eski 27-06-2014, 15:45   #19
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim abi
Bilgi paylaşımı bizim gibileri için, çiçekler kadar önemli.
Sormak istediğin herşeyi sorabilirsin Tömürceğim ben zevkle cevaplıyorum niliyorsun.

Eski 27-06-2014, 16:07   #20
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Bilgi paylaşımı bizim gibileri için, çiçekler kadar önemli.
Sormak istediğin herşeyi sorabilirsin Tömürceğim ben zevkle cevaplıyorum niliyorsun.
Bilmediğim, merak ettiğim herşeyi soruyorum zaten abi çok sağol Ordaki gloksinyaya baktım abi gerçekten de dediğin gibi Ben en çok kırmızı beyazlıyla, mor bayazlı katmerli olanlardan seviyorum geçen sene aldıklarım onlardandı ama yaşatamadım çok da açmadılar zaten bide katsızlarda deneyeyim şansımı bakayım

Eski 27-06-2014, 15:32   #21
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Tömürcek unuttum söylemeyi 168. mesajdaki katmerli gloxinia bakıp kıyaslayabilirsin.

Eski 27-06-2014, 16:37   #22
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Ben sana veririm mutlaka merak etme sen. Önceden daha çok yetiştiriyordum, buradaki bir kaç çiçekçiye satmaları için veriyordum. ( evin içinde toplam 300 tane 40 tür vardı iki sene önce kış çok sert geçince bir çok türü kaybettim, elimde neredeyse hiç kalmamıştı içlerinde senin dediklerinden de vardı ama şuanda malesef yoklar )

Eski 28-06-2014, 13:38   #23
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Ben sana veririm mutlaka merak etme sen. Önceden daha çok yetiştiriyordum, buradaki bir kaç çiçekçiye satmaları için veriyordum. ( evin içinde toplam 300 tane 40 tür vardı iki sene önce kış çok sert geçince bir çok türü kaybettim, elimde neredeyse hiç kalmamıştı içlerinde senin dediklerinden de vardı ama şuanda malesef yoklar )
Maşallah abi 400 saksı az bi sayı değil Ve 40 çeşit okadar çeşit var mı bu glokainyanın ya Ayrıca teşekkürler abi

Eski 28-06-2014, 17:57   #24
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

40 çeşit çok az bile, o kadar çok cinsi var ki dolu.....

Eski 30-06-2014, 08:12   #25
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Bahçeden kareler.....

Eklenen Resimler

Eski 30-06-2014, 08:15   #26
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Bu da genel bir resim.

Eklenen Resimler

Eski 30-06-2014, 08:19   #27
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Bütün cyclamenleri tohumdan yetiştirdim, ama bu güzeller çiçek açmak için aceleci davrandılar.

Eklenen Resimler

Eski 30-06-2014, 08:24   #28
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Kırmızı ve pembe japon güllerinin aynı anda çiçek açtıklarını yakalayınca tozlama yaptım tohum almak için, bakalım tohum alabilecekmiyim ve ne renk olacaklar?
Zephiranthes ( zıpçıktı ).

Eklenen Resimler

Eski 03-07-2014, 18:15   #29
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Bu gece gösterimiz var ( resimler rüzgar nedeni ile çok net değil ama pembe ve beyaz kaynana topuzları aynı anda açacak ).

Eklenen Resimler

Eski 03-07-2014, 18:42   #30
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Bu gösteri için en ön sıralarda yer ayırttım kendime...

Bol fotoğraf paylaşın lütfen Sayın Lusoari. Beyaz tomurcuklu olan ilgimi çekti, takipteyim.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025