![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Alıntı:
![]() Orkideler benim için bitkilerin kraliçesidir. Deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum ki, orkidelerin bakımı afrika menekşelerinden daha kolay. Sabah erken çok hafif bir güneş alsalar kafidir, yeri bol esintili olursa ve sabahları **** akşamları fıs fıs yapıp, sulamasınada dikkat ederseniz sorun yaşayacağınızı sanmam. Eğer yardımıma ihtiyacınız olursa seve seve hazırım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sevgili lusoari vakit ayırıpcevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Orkideleri sulamak benim içinde sorun oluyor, ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum ama ben akvaryumdan aldığım suyu kullanarak daldırma yöntemiyle suyuyorum. Ve yine aynı suyla her sabah fıs fıs yapıyorum köklerine ve yapraklarna bu kadar. Demek ki sizin gibi bol çiçekli orkidelere sahip olmak için orkide besini şart ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim Sevgili Musbet sorularınızı seve seve cevaplıyorum. Bence akvaryum suyu iyi bir su çeşidi, orkideler içinde bol oksijen bulunduran suları çok sever. Besin vermeyi genelde unutuyorum, hatta hatırlıyorum da komşumun çok eskiden bir orkidesi vardı senenin 12 ayı çiçekliydi, bir gün dayanamayıp sordum sen buna ne yapıyorsun diye Allah'ın suyundan başka bir şey vermiyorum, zaten uğraşacak zamanımda yok dedi. Bence en önemlisi yerini sevmesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lusoari, bitkileriniz çok güzel fakat daha da güzeli sizin sevginizin, ilginizin hissedilmesi. Anladığım kadarıyla yakın zamanda evleneceksiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada hoş geldiniz sayfama, beğenmenize sevindim. Daha güzelleri sizlerin olsun, tekrar teşekkür ederim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ilk sayfadan itibaren çok keyifli bir tur oldu. Sabahın erken saatinde uyanıp, uykusunu tekrar yakalayamamış benim için, güne pozitif enerjiyle başlamak için bir neden daha... Teşekkürler paylaşımlarınız için. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Pembe atlas sonunda açtı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Abi maşallah atlasın harika ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bulunduğu cam önü aslında orkidelere aitti ama, mecburen onları güneşten korumak için masanın üstüne alınca oraya da Sevgili Güler hanımdan gelen atlasla bu eski atlası koydum. ( cam sürekli açık ) Artık kısmet mi ne bilemiyorum! ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kim bilir daha ne güzellikler saklı sende, sardunyaların ne alemde ilk sayfalarında ne güzel vardı resimleri tenekelerin içinde kocaman olmuşlardı, uzun saksılardaki sakızlarında çok güzellerdi, hele bir de dev paskalyan vardı ne oldular? Düzenleyen lusoari : 25-06-2014 saat 20:35 Neden: eksik |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Paskalyam duruyo yine bu sene kıpkırmızı bir sürü açmış ama ben o ara denizlide olduğumdan çekemedim resmini. Ama çok yaşlandı abı eski gücü neşesi yok. Bu sene 2 3 saksı diktim yedeklensin ölürse diye. Tutmuş onlarda yapraklanıyolardı. Bu paskalyam bu sene 7 yaşında sanırım ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Abutilon ve gloxinia. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Achimenes ( kağıt çiçeği ) Kohleria. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Abi konuşturmuşsun gene ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu kohleria ilk defa açtı adı kohleria bibi galiba. Pembeside vardı ama malesef bozuldu son anda minicik bir çelik aldım ucundan, bakalım sonu ne olacak? Gloxinialar bu sene o kadarda iç açıcı değiller ama bendekilerin büyük bir bölümü yalın katlı. Katmerlilerin yaprakları genelde daha küçük, yaprak sapları ve çiçek sapları daha kısa oluyor. Yalın katlar daha çok hoşuma gidiyor, yaprakları daha iri, çiçek sapları daha uzun, ve katmerlilerle kıyaslanınca daha çok çiçek açıyorlar hem de koklandığında hafif ama hoş bir kokuya sahipler. Genel olarakta katmerlilere göre daha dayanıklılar gibimede geliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bilgi paylaşımı bizim gibileri için, çiçekler kadar önemli. Sormak istediğin herşeyi sorabilirsin Tömürceğim ben zevkle cevaplıyorum niliyorsun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Tömürcek unuttum söylemeyi 168. mesajdaki katmerli gloxinia bakıp kıyaslayabilirsin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Ben sana veririm mutlaka merak etme sen. Önceden daha çok yetiştiriyordum, buradaki bir kaç çiçekçiye satmaları için veriyordum. ( evin içinde toplam 300 tane 40 tür vardı iki sene önce kış çok sert geçince bir çok türü kaybettim, elimde neredeyse hiç kalmamıştı içlerinde senin dediklerinden de vardı ama şuanda malesef yoklar ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
40 çeşit çok az bile, o kadar çok cinsi var ki dolu..... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden kareler..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bu da genel bir resim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bütün cyclamenleri tohumdan yetiştirdim, ama bu güzeller çiçek açmak için aceleci davrandılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı ve pembe japon güllerinin aynı anda çiçek açtıklarını yakalayınca tozlama yaptım tohum almak için, bakalım tohum alabilecekmiyim ve ne renk olacaklar? Zephiranthes ( zıpçıktı ). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bu gece gösterimiz var ( resimler rüzgar nedeni ile çok net değil ama pembe ve beyaz kaynana topuzları aynı anda açacak ). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|