![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Tamam resimleri topluyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Evde misafirlerimiz var ben ise bir elimde tablet bir elimde kaktüs dolaşıp resim çekiyorum. Bu adam kafayı yemiş diye düşünüyorlar buna eminim. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar daha iyi oldu. Sabah daha güzel resimler çekeceğime söz veriyorum. Beyaz olan diğerine göre daha hızlı açıyor çiçeklerini ve hatırladığım kadarıyla hoş ama hafif bir kokuya sahip ( diğerinden farklı bir koku ). Gelişme hızı ise diğerine göre biraz daha yavaş, rengi saf beyaz. Bunlar şu anda aklıma gelenler.... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu resimler sizin için gelsin Sevgili Sakdag. Boyut olarak aslında ikiside aynı ölçülere sahipler ama şekil olarak beyazın taç yaprakları biraz ince ve daha uzun. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
İsmini de bulamadım bu güzelin. Normal echinopsisin farklı bir alt türü olmalı. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Satışta olmayan bitkileri bari müşterilerin gözünden uzak tutsalar bizlerde zorla istemeyiz. Gerçekten de senelerdir benimle birlikte olmasına rağmen, pembeler gibi sık sık yavru vermiyor. ( eğer kabul ederseniz yanında bir tane yavrusu var, onu sizin koleksiyonunuza hediye etmek isterim ) |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bougainvillea yeni yeni çiçeklenmeye başladı. Sarı lillium bu sabah bana günaydın diyen bir başka güzel. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yavruyu görmemeniz çok normal çünkü yavru anne kaktüsün diğer tarafında, şimdi bir yeşil mercimek tanesinden biraz daha büyük durumda, bir iki aya kadar İstanbul'a gelirken onuda yanımda getirir ve size gönderirim, o zamana kadar biraz gübre yardımıyla epeyce büyütürüm. Saygılarımla ablacığım.... |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Cyclamen tohumlarını ekmeden 24 saat önce ılık suda bekletip öyle diktim (ağustos ayında). Ekip suladıktan sonra üstlerine sürekli nemli kalmaları için yalancı sera etkisi yaratıp bir kenara koydum ortalama 2-3 ay sonra ilk yapraklar çıkınca serayı kaldırıp, saksıları asıl yerlerine koyup bakımlarına devam ettim. İlk çiçeklerini 1,5-2 sene sonra açtılar, şimdi dinlenmek yerine onlar çiçek açmaya başladılar bu duruma bende şaşırdım. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün sabahtan beri bir mahmurluk var üzerimde, üşüttüm herhalde... ![]() Günün güzelleri. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Gölgeadam, güzel kokularla yaşamak benim için bir tutku. Onları koklarken sarhoş olmuyorum ama içimdeki huzuru tarif edemem. Bu arada güzel ziyaretiniz için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarı çiçekli episcia ve gloxinia tigrina red. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sayın lusoari, Çok güzel çiçekleriniz var. En son sarı ve pembeler aklımı başımdan aldı ) |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Beğenmenize sevindim Sevgili Milla, onların ismi episcia çiçeği afrika menekşelerinin, kohlerianın, gloxinianın akrabası olup büyüdükçe güzelleşen bir çiçektir. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Gloxinia ya daha çok benziyor ve de gerçekten çok güzelmiş sevgili lusoari. Ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Son iki resimdeki iri pembe çiçekli olan gloxinia Sevgili YeniGine. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2014
|
maşallah maşallah bitkileriniz çok güzelmiş. özellikle güler , orkideler , küpeliler ayrı bi güzel.insanın baktıkça bakası geliyor. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu sene dördüncü senesi ve üç senedir böyle, açmış halini bir türlü yakalayamıyorum ama çok uzun süre çiçekli kalan bir tür. Ben onu bu haliylede seviyorum. Sizce de bu hali çileklere benzemiyor mu? ![]() Kısmet olursa yarın sabah yakından resimlerini çekip yayınlarım. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haziranın ortasında böyle çiçeklenmeye başlıyor, sonbahara kadar bu halde. Geçen sene çok dikkat ettim ki acaba gece saat kaçta açıyor diye bir türlü yakalayamıyorum! Yarın olmazsa bir iki tomurcuğunu kopartıp, içini açmaya çalışıp fotoğraflarım. ( buda sizinle paylaşmak istediğim kaktüslerden birisi ) ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bana 5 dakika müsade edin gidip tomurcuk kopartacağım. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Üşenmeyip gittim, kopartıp, resim çektim ama resimlerin kalitesi çok düşük olduğu için yarın sabah yeniden kopartıp taze taze fotoğraflarım. Ortadan ikiye böldüğüm çiçeğin yapısını atlaslara benzettim yani boru biçimli çiçekleri yok, taç yapraklarının rengi ise krem ile açık kayısı rengine benziyor. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Güneş tam tepesindeyken baktığımda yine kapalıydı. |
|