agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni6705Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-06-2015, 15:53   #541
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Sizlerle paylaşmak için şimdi resimlerini çektim.
Bunlar benim ilk göz bebeklerim, carnosa dışında ilk defa başka türleri canlı olarak gördüm ve onların yeri bende ayrı...
Bu güzellikleri benimle paylaşana buradan kucak dolusu sevgi ve saygılarımı göndererek tekrardan teşekkür ediyorum.

H. Australis, H. Pubicalyx GPS-282, H. Chouke, H. Nummularioides

Eklenen Resimler

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 15:56   #542
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

H. Curtisii bana göre çok yol kateden bir tür oldu, hatta bir tanede minicik çelik aldım yedeklemek için.

Eklenen Resimler

Eski 16-06-2015, 15:59   #543
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

H. Carnosa tricolor etiketiyle bana geldi ama bence bu H. Carnosa Bazil.

Eklenen Resimler

Eski 16-06-2015, 16:01   #544
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Benim minicik boyuna bakmadan tomurcuk veren güzel yavrum H. Mirabilis.

Eklenen Resimler

Eski 16-06-2015, 16:04   #545
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

H. Engleriana, H. Obscura Yellow, H. Albiflora
Şimdilik bu kadar görsel yeter mi?

Eklenen Resimler

Eski 16-06-2015, 16:11   #546
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Senin yaprak da öldü mü?
Valla ablam öldü mü desem yaşıyor mu desem anlamadım gitti ama hala yoğun bakımda (komşumun gül serasında)
Bir başka arkadaştanda dal çeliği gelmişti o da öylece yerinde sayıyor bari ikisinden biri minicik yaşam belirtisi gösterse bu türü kazanmış gözüyle bakacağım.

Eski 16-06-2015, 16:50   #547
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Teşekkür ederim. Benim düz sayılara karşı zaafım var o yüzden düz hesap olmalı mesela 29 olmamalı mutlaka 30 olmalı.
Ayrı bakımı size kısaca şöyle açıklayayım...
Kibar ve esprili cevabınız için ben teşekkür ederim. Hoyalarınız pek güzeller sağlıkla gelişip sizi daha çok sevindirirler inşallah...

Benim anneannemin vardı Mum Çiçeğinden. Bahçeye açılan kapısının üzerine sardırmıştı, bir onu biliyorum, bir daha da dikkatimi çekmedi nedense. Şimdi forumda sevenlerinin çokluğunu görünce dikkatimi çekti, ne çok çeşidi ve seveni varmış meğerse

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 16:58   #548
Ağaç Dostu

EAkpınar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2015
Question

Alıntı:
Sevgili Emineyyüp, beğenmenize çok sevindim.
Hedefler büyük olunca biraz büyük adımlar atmak gerekebiliyor, daha istediklerimde var. İlk başta bende çok korktum acaba bunları yaşatabilirmiyim diye ama yılların vermiş olduğu tecrübe ile (diğer bitkilerden) ve bol bol araştırarak, eşe dosta bakımlarını sora sora üstesinden geldim tabii en önemliside sevgimi hiç esirgemedim.

Sayın lusoari maşallah allah sizede tüm çiçeklerinize de sağlık ve uzun ömürler versin. Ben de çok seviyorum ama benimkiler nankörler bana karşı, diktiğim yerde kalıyorlar.Beni hiç sevmiyorlar Bir tane hoyam var onun da bakımıyla ilgili siteden bilgiler almaya çalışıyorum. Ama ilk ve en önemlisi sevgi değil miydi

sonkez, lusoari, Milla ve 3 kişi beğendi.
EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 17:17   #549
Ağaç Dostu

Emineyyüp's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Talking

Alıntı:
Sevgili Emineyyüp, beğenmenize çok sevindim.
Hedefler büyük olunca biraz büyük adımlar atmak gerekebiliyor, daha istediklerimde var. İlk başta bende çok korktum acaba bunları yaşatabilirmiyim diye ama yılların vermiş olduğu tecrübe ile (diğer bitkilerden) ve bol bol araştırarak, eşe dosta bakımlarını sora sora üstesinden geldim tabii en önemliside sevgimi hiç esirgemedim.
.Maşallah maşallah.Sevgi çok önemli kesinlikle

sonkez, lusoari ve Milla beğendi.
Emineyyüp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 19:16   #550
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Valla ablam öldü mü desem yaşıyor mu desem anlamadım gitti ama hala yoğun bakımda (komşumun gül serasında)
Bir başka arkadaştanda dal çeliği gelmişti o da öylece yerinde sayıyor bari ikisinden biri minicik yaşam belirtisi gösterse bu türü kazanmış gözüyle bakacağım.
Canımız sağ olsun ne yapalım. Ben sanırım keriiyi çok sulamaktan kaybettim. Toprak seçimim de hatalıydı. Yine de emin değilim dediğim gibi 2 gün içinde adeta intihar etti. Aynı şartta 1 yıldan fazla yaşayan bitki. Gerçekten bilemiyorum.

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 19:55   #551
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-05-2012
Hoya deyince akan sular durur benim için. Merak ediyordum gelişmelerini nereden takip ederim diye. Çok güzel olmuşlar sevgili lasouri. Bayıldım hepsine. Mirabilise aferin buradan.

edelvays58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 20:33   #552
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 Mesajı Göster
Hoya deyince akan sular durur benim için. Merak ediyordum gelişmelerini nereden takip ederim diye. Çok güzel olmuşlar sevgili lasouri. Bayıldım hepsine. Mirabilise aferin buradan.
Beğenmene çok sevindim sevgili edelvays58 şimdilik zaman zaman hoyalarıda bu başlıkta sizlerle paylaşırım.
Benim için sende bu işin ustalarından birisin, sen bu iş oldu dediysen demek ki birşey öğrenmeye başlamışım demektir.
Tekrar çok teşekkür ederim.

Eski 16-06-2015, 20:41   #553
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Canımız sağ olsun ne yapalım. Ben sanırım keriiyi çok sulamaktan kaybettim. Toprak seçimim de hatalıydı. Yine de emin değilim dediğim gibi 2 gün içinde adeta intihar etti. Aynı şartta 1 yıldan fazla yaşayan bitki. Gerçekten bilemiyorum.
Hoyalarda toprak en önemli unsurlardan birisi, sitede herkes farklı karışımlar kullansada genelinin malzemeleri ortak istersen bende benim kullandığım karışımı paylaşabilirim.
Hatırlıyorsan bende aynı sorunu anaç carnosada yaşamıştım, 40 yaşından fazla ve benim için manevi değeri oldukça yüksekti gerçi anacım olmasada hala onun yavruları hayatta ama işte...

Eski 16-06-2015, 20:42   #554
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Alıntı:
H. Carnosa tricolor etiketiyle bana geldi ama bence bu H. Carnosa Bazil.
Hoyalarina bayıldım.Masallah kısa zamanda cok çeşit elde etmişsin.Senin adina sevindim.
Şimdi bu trikolar degilmi diyorsun sevgili lusoari...?

lusoari, samur ve Emineyyüp beğendi.
sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 21:00   #555
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Hoyalarina bayıldım.Masallah kısa zamanda cok çeşit elde etmişsin.Senin adina sevindim.
Şimdi bu trikolar degilmi diyorsun sevgili lusoari...?
Teşkkür ederim sonkez ablam, epey büyüdüler ben bile bu kadarını tahmin etmemiştim. Yarın öbür gün diğer türlerdende bir kaçını paylaşmaya çalışırım.
Tam olarak emin değilim ama sanki tricolordan çok brazil havası var bunu bu konudan anlayan bir iki arkadaşa danışmak lazım benimkisi sadece bir şüphe, hepimizin bakım şartlarıda farklı olunca bitkilerde bazen renk ve şekil farklılıklarıda olabiliyor.

sonkez, sakdag, samur ve 1 kişi beğendi.
Eski 16-06-2015, 21:28   #556
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Hoyalarda toprak en önemli unsurlardan birisi, sitede herkes farklı karışımlar kullansada genelinin malzemeleri ortak istersen bende benim kullandığım karışımı paylaşabilirim.
Hatırlıyorsan bende aynı sorunu anaç carnosada yaşamıştım, 40 yaşından fazla ve benim için manevi değeri oldukça yüksekti gerçi anacım olmasada hala onun yavruları hayatta ama işte...
Çok sevinirim canım, benim için kişisel tecrübeler satış propagandasından her zaman üstündür.

Eski 16-06-2015, 21:41   #557
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Çok sevinirim canım, benim için kişisel tecrübeler satış propagandasından her zaman üstündür.
Kullandığım toprak karışımı bu ama dikkat etmek gerekiyor bu karışım gerçektende çok hafif ve gevşek, suyu bünyesinde hapsetmiyor ve en önemlisi çabuk kuruyor...
3 ölçek bataklık torfu, 1 ölçü coco peat, 1 ölçü orkide toprağı, 1 ölçü çam ağacı kabuğu, 2 ölçü bahçe toprağı, 1 ölçü perlit, 1 ölçü iri taneli lav taşı, 1 ölçü yanmış hayvan gübresi, 1 ölçü biohumus (solucanlar üretiyormuş buradaki markette görüp deneme amaçlı bir iki poşet almıştım, daha önce deneme amaçlı menekşelerde ve gloxinialarda kullanmıştım ve memnun kalınca onuda ekledim) yarım ölçüde sphagnum yosunu vardı elimde onuda ekledim.
Offf ben iyice işi abartmışım yok yok bu karışımda belkide bu yüzden bunlar böyle fışkırdılar.

Düzenleyen lusoari : 16-06-2015 saat 21:43 Neden: imla
Eski 17-06-2015, 08:47   #558
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Kullandığım toprak karışımı bu ama dikkat etmek gerekiyor bu karışım gerçektende çok hafif ve gevşek, suyu bünyesinde hapsetmiyor ve en önemlisi çabuk kuruyor...
3 ölçek bataklık torfu, 1 ölçü coco peat, 1 ölçü orkide toprağı, 1 ölçü çam ağacı kabuğu, 2 ölçü bahçe toprağı, 1 ölçü perlit, 1 ölçü iri taneli lav taşı, 1 ölçü yanmış hayvan gübresi, 1 ölçü biohumus (solucanlar üretiyormuş buradaki markette görüp deneme amaçlı bir iki poşet almıştım, daha önce deneme amaçlı menekşelerde ve gloxinialarda kullanmıştım ve memnun kalınca onuda ekledim) yarım ölçüde sphagnum yosunu vardı elimde onuda ekledim.
Offf ben iyice işi abartmışım yok yok bu karışımda belkide bu yüzden bunlar böyle fışkırdılar.
Yemek tarifi gibi, yiyesim geldi
Elimde olmayan bataklık torfu, çam ağacı kabuğu, biohumus, sphagnum yosunu. Çoğunu bulurum da çam kabuğu zor iş, nereden bulunur acaba?

edelvays58 ve lusoari beğendi.
Eski 17-06-2015, 09:13   #559
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-05-2012
Çam kabuklarını yaşlı çam ağaçlarının gövdelerinden sökebilirsiniz. Dağlarda var mı bilmiyorum. Bizim sitede var şansıma ama siz de şöyle etrafınıza bakınırsanız görebilirsiniz belki:-)). Bu kabukları 200 derecedekii fırında ,fırın kapağı az aralık olacak şekilde bir 15-20 dakika pişiriyorsunuz. Ama dikkat edin yanıp kararmasınlar. Sonra bu kabukları minik minik parçalara bölüyorsunuz. Fırından yeni çıktıklarında çıtır çıtır ve kolay kırılıyorlar. Ama kırılmayanları da çekiçle kırıyoruz. Biraz zahmetli ama güzel kabuklar oluyor ve hoyalar bunlara bayılıyor.

edelvays58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2015, 09:18   #560
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 Mesajı Göster
Çam kabuklarını yaşlı çam ağaçlarının gövdelerinden sökebilirsiniz. Dağlarda var mı bilmiyorum. Bizim sitede var şansıma ama siz de şöyle etrafınıza bakınırsanız görebilirsiniz belki:-)). Bu kabukları 200 derecedekii fırında ,fırın kapağı az aralık olacak şekilde bir 15-20 dakika pişiriyorsunuz. Ama dikkat edin yanıp kararmasınlar. Sonra bu kabukları minik minik parçalara bölüyorsunuz. Fırından yeni çıktıklarında çıtır çıtır ve kolay kırılıyorlar. Ama kırılmayanları da çekiçle kırıyoruz. Biraz zahmetli ama güzel kabuklar oluyor ve hoyalar bunlara bayılıyor.
Çok teşekkür ederim edelvays58, ilk bulduğum çam ağacına yaklaşıp çaktırmadan kabuklarını soyacağım. Sonra da tarifinize uygun pişirir, hoyalara yediririm

Eski 17-06-2015, 15:28   #561
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Sevgili edelvays58 çok güzel anlatmış, bende aynen onun dediği gibi yapıyorum.
Yine kafana takılan sorular olursa çekinmeden söyle Sevgili Milla elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

sonkez, aleydi ve Milla beğendi.
Eski 17-06-2015, 15:31   #562
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Gloxinialar peşpeşe açmaya başladılar.

Eklenen Resimler

Jezebel, sonkez, alys ve 17 kişi beğendi.
Eski 17-06-2015, 15:35   #563
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Bunlarda laboratuvarda bulunan bağzı güzeller. Ev tıka basa çiçekle dolunca bunlar oraya taşındı.

Eklenen Resimler

Eski 17-06-2015, 15:42   #564
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Hepiniz japon güllerini ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz, onlar benim vazgeçilmezlerim. Bu türü laboratuvardaki bir arkadaş bana hediye etmişti dediğine göre çiçeği solmadan 3 gün yaşıyabiliyormuş bugün daha ilk günü bakalım dediği doğru mu?
Rengi ve şekli hoşuma gitti ama bundan sonra açacağı çiçekleri nasıl olacak beraber göreceğiz.
Milla ablam ne yazık ki senin hediyen olan j. gülünü yaşatamadım o türe sahip olmak en büyük hallerimden biriydi ama başaramadım bu görseller senin için gelsin, beğenirsende haber gönder bahçene çok yakışacağına eminim.

Eklenen Resimler

Eski 17-06-2015, 18:29   #565
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Gloxinialar peşpeşe açmaya başladılar.
Sevgili lusoari bu gloxiniların beni resmen çatlattı ama maşallah diyorum Ben bu sene gene edinemedim

Eski 17-06-2015, 18:41   #566
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Alıntı:
Hepiniz japon güllerini ne kadar çok sevdiğimi bilirsiniz, onlar benim vazgeçilmezlerim. Bu türü laboratuvardaki bir arkadaş bana hediye etmişti dediğine göre çiçeği solmadan 3 gün yaşıyabiliyormuş bugün daha ilk günü bakalım dediği doğru mu?
Rengi ve şekli hoşuma gitti ama bundan sonra açacağı çiçekleri nasıl olacak beraber göreceğiz.
Milla ablam ne yazık ki senin hediyen olan j. gülünü yaşatamadım o türe sahip olmak en büyük hallerimden biriydi ama başaramadım bu görseller senin için gelsin, beğenirsende haber gönder bahçene çok yakışacağına eminim.
Sevgili Lusoari,
Bu türe çok benzeyeni burada belediye her yere ekmiş. Kırmızı, onlarca açıyorlar. Ben resimlerini sana yollarım eğer aynıysa istemem değilse isterim.Ben senin için burada farklı japon gülleri bakacağım. Bütün evler bahçeli olduğu için mutlaka seven birileri vardır. Gördüğüm çeşitlerden alacağım. Geçende eflatun brugmansia gördüm bir bahçede. Ondan kesin alacağım. Ağaç olmuş kocaman.
Diğeri için üzülme ben bulmaya çalışacağım ondan yine. Bendeki de yaşamadı
Buranın iklimini çok sevdiklerinden çeşitlerini bulmak sorun olmayacaktır sanıyorum.

sonkez, lusoari, Muda ve 2 kişi beğendi.
Eski 17-06-2015, 21:41   #567
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Sana gloxinia sözüm var zaten ben unutmadım, hatta o kadar çok aradığını bilseydim baharda geldiğimde getirirdim ama olsun üzülme sen.
J. güllerinin köklendirmesi zor sadece sonrası çok basit sadece haşereler onu biraz sarsıyor onun dışında güneş görsün ve suyu eksik olmasın onun için yeterli.

sonkez, aleydi, Milla ve 1 kişi beğendi.
Eski 20-06-2015, 11:41   #568
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Bu sabah beni açmış çiçekleriyle karşılayan iki tür gloxinia daha, onları çok seviyorum...
Bu arada gidip gelip onları koklamaya bayılıyorum bana zindelik veriyorlar, işte benim enerji kaynağım, şaheserlerim.

Eklenen Resimler

Eski 20-06-2015, 13:50   #569
Ağaç Dostu

samur's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2014
Gloksinyalar niyeyse yapmacik gelirdi bana, ama seninkileri gorunce hayran kaldim, cok guzel bakiyorlar bana himmm yeni bir tur daha artik yeteeeeerr....Seninkileri izlemek ile yetineyim.

samur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2015, 21:27   #570
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samur Mesajı Göster
Gloksinyalar niyeyse yapmacik gelirdi bana, ama seninkileri gorunce hayran kaldim, cok guzel bakiyorlar bana himmm yeni bir tur daha artik yeteeeeerr....Seninkileri izlemek ile yetineyim.
Ah Sevgili samur ahhh, bunlar gerçekten harika bitkiler yanlış hatırlamıyorsam 6 7 senedir hiç bıkmadan ilk günki hayranlıkla seviyorum onları bir ara her rengi, katmerli, katmersizi hepsine sahiptim ama zaman içinde kayıplar verdim yerlerine yenileri geldi derken epey bir azaldılar tam olarak hangileri kaldı hatırlamıyorum bile (düz beyaz iri çiçekli olanlarından hem katmerlisini hem yalın katını kaybettiğimi biliyorum ) ama aradan yıllarda geçse gloxsinia hayranlığım hiç bitmez buna eminim.
Eğer sende bir yerde karşılaşırsan bari bir tanede olsa mutlaka edinmelisin, eminim sende bayılacaksın. (özellikle yalın katlıları daha bir dayanıklı ve yaprakları, çiçekleri daha iri ben bu türleri daha çok seviyorum)

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025