Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58
Çam kabuklarını yaşlı çam ağaçlarının gövdelerinden sökebilirsiniz. Dağlarda var mı bilmiyorum. Bizim sitede var şansıma ama siz de şöyle etrafınıza bakınırsanız görebilirsiniz belki:-)). Bu kabukları 200 derecedekii fırında ,fırın kapağı az aralık olacak şekilde bir 15-20 dakika pişiriyorsunuz. Ama dikkat edin yanıp kararmasınlar. Sonra bu kabukları minik minik parçalara bölüyorsunuz. Fırından yeni çıktıklarında çıtır çıtır ve kolay kırılıyorlar. Ama kırılmayanları da çekiçle kırıyoruz. Biraz zahmetli ama güzel kabuklar oluyor ve hoyalar bunlara bayılıyor.
|
Çok teşekkür ederim edelvays58, ilk bulduğum çam ağacına yaklaşıp çaktırmadan kabuklarını soyacağım. Sonra da tarifinize uygun pişirir, hoyalara yediririm
