![]() |
|
![]() |
#361 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Alıntı:
![]() Tohumları satın alacak bir yer var mı bilmiyorum ama tohumlar kendi imalatım dersem daha doğru olur. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Ben iç mekana almıştım saksılarımı, önce bilemedim sıcağı sevmediğini ve çiçekler de yapraklar da yumuşayıp pörsümeye başlamışlardı, dışarıya tekrar aldığımda biraz kendilerine gelmişlerdi ama hata yaparak iyileşti bunlar diyerekten tekrar içeriye aldım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Onları yetiştirmek,dillerinden anlamak için çok uğraştım ve başardığımı sanıyorum. ![]() Dediğin gibi saplarda yumuşama varsa fazla sulamadan meydana gelen bir sorundur. Cyclamen her ne kadar da suyu çok sevmesede sulamayı geciktirmemek gerekli (hani bugün yarın sularım deriz ve unuttuğumuz için bitki susuzluktan bayılır ya o zamanda sararmalar meydana gelebiliyor bu da onların verdiği tepki ). Akçabardak ablacığım, cyclamen aslında serin ve açık havayı seviyor ama ben kışın içeri almak zorunda kalıyorum, mutfak camının önünde duruyorlar oradaki cam genelde üstten açık olduğu için sorun yaşamıyorum, kışın mutfak camının önünde cam açık olduğu için cyclamenlerden başka pek bir şey yetişmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bitkileriniz var maşallah. güneş dolu sayfalarınızı çok beğendik. Ellerinize sağlık. Bazı çiçekleri ilk defa sizin sayfanızda görebildik çeşitleriniz maşallah dedirtiyor. Hepsi çok güzeller - süper. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili astraliliya, övgü dolu sözlerinizi duymak çok güzel. Daha iyileri, güzelleri sizlerin olsun tekrar çok teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili milla. Senin için japon gülünden çelik alarak nasıl ürettiğimi resimledim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak. Sıklamende yapay tozlaştırmayı yaptım bu resimlerde senin için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir japon gülü sever olarak bende ayrıntılı fotoğraflarınızdan yararlanacağım Sevgili Lusoari, çünkü şimdiye kadar bütün çelik denemelerimden olumlu sonuç alamadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hatta size yollayacağım beyaz çiçekli kaynana topuzunun yanında bir iki sürprizde ekleyeceğim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğrafını japongülü sayfasına eklemiştim geçen yıl. Tohumdan yetiştirdiğim sarı ve pembeyi tozlaştırarak ürettiğim yavru japona gözüm gibi bakıyorum çiçek açması için. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alacalı yapraklı olanından burada bir teyzede var, daha yeni diktiği için çok minik ama zamanı gelince mutlaka bana da bir çelik verir. ![]() Çiçeği burnunda türüne bayılıyorum ama bende de yok malesef. Kimisi var ki suda bile köklendirebiliyor ama ben beceremiyorum, sadece bu yöntem ben de işe yarıyor. Tohum işi ise bambaşka bir olay bu sene ne kadar tozlaştırmayla uğraşsamda sonuç alamadım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() (Bir tane sarı, bir tane kırmızı; ne kadar güzel olur ne kadar.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Benim için görüntülediğiniz yöntem için çok teşekkür ederim, bu yöntemi kesinlikle dikkate almalıyım, denemeliyim, bir de bir yerde okumuştum japon gülü çeliği çoğaltmayı yazmışsınız, kısmetse en kısa zamanda ben de denemek istiyorum bakalım başarılı olabilecek miyim. Sevgiler selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sevgili lusoari, Çelik işi tamamdır. Hafızaya not alındı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece sarısıyla, kırmızısıyla yetinemem ki ben ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz hiç gözüme gelmedi, aramayı derinleştirmeliyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
Şu linke bir göz atmanı tavsiye ederim. Aklım gidiyor japonlara.... ![]() white hibiscus rosa-sinensis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten çok güzeller. Ben de yavaş yavaş hibiskuslara kafayı takmaya başladım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2014
|
Merhaba sayın lusoari sayfanızı baştan ayağa zevkle izledim ve büyük keyif aldım.Çiçekleriniz o kadar güzeller ki, özellikle sihirbaz gülünüze ve orkidelerinize hayran olmamak elde deyil. Syclamenler en sevdiyim kış çiçekleri, ama o kadar narinler ki yaşatamayacağımdan korktuğum için ve tohumdan da yetiştirmeyi bilemediyim için hiç denemedim. Tohumdan nasıl yetiştirdiyinizi anlatırsanız benim kibi denemek isteyenlere de yardım etmiş olursunuz, önceden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
Beğenmenize çok sevindim. Cyclamenleri tohumdan yetiştirmek aslında çok kolay ama size kısaca şöyle anlatayım... Tohum kesesi oluştuğunda kendiliğinden açılıp azar azar içinden tohumlar düşmeye başlar, bu tohumları toplayıp kuruttuktan sonra ekilmeye hazırdır (ben genelde ağustos eylül gibi cyclamen tohumlarını dikerim sebebi ise sonbaharda tamamen filizlenirler ve kışın gelişmeye başlarlar yaz aylarının sıcaklarında dinlenmeye çekildikleri için en iyi zamanlar). Akşamdan ılık suda ıslattığım tohumları ertesi gün pet bardaklara dikip yapay sera uygulaması yaptıktan ortalama bir buçuk ay sonra ilk yaprak ortaya çıkınca sera ortamından çıkartıp, aydınlık ama güneş görmeyen biraz serin bir serin köşede normal bakıma alındıktan sonra bir ile iki yıl içinde de çiçek açma olgunluğuna ulaşırlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2014
|
Çok zor ve uzun bir süreçmiş, ben en iyisi hazır çiçeklemişini alıp rüzgardan korunaklı bir yere dkeyim. Size sağlık ve başarılar diliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Buralarda havalar buz gibi ağaçlar bile uykuya yattı. Bahçeler, balkonlar bomboş olduğunda kendimi komşunun mis kokulu gül serasında buluyorum.... Bizim dev crassula ovata yine tomurcukta. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Günün bütün yorgunluğunu gül serasında attım... Son resimde bulunan beyaz gül benim favorim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Yeni çalışmaya başladığım laboratuvarda böyle güzel ganimetleri görmek, beni kendimden alıyor. Benim onu sabırsızlıkla beklediğimi anladı ve yeni yılı bekleyemedi galiba. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|