agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni6705Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-11-2014, 15:52   #361
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Maşallah sevgili lusoari çok güzel ve sağlıklı görünüyor, emeklerinize sağlık. İki sene evvel ben de çok severek aldığım biri beyaz biri kırmızı çok ta güzellerdi ama ne yazık ki yaşatamadım, size katılıyorum eve gelince bozuluyorlar, ve ben onları çok seviyorum.

Sevgili lusoari tohumunu nereden temin ettiniz acaba, ben hiç büyük marketlerde rastlamadım da o yüzden soruyorum. Bende iki tane yabani olanından var biri koyu pembe diğeri açık pembe, açık pembesi çok tohum yapıyor etrafa saçılıyorlar ve her tarafta çıkıyorlar, koyu olanı tohum oluşturmuyor ama çiçekleri çok minnacık ikisininde hep dışarıda kalıyorlar, vakti gelince çıkıp çiçekleniyorlar, vakti gelince de kayboluyorlar. Çok şirinler.
Beğenmenize sevindim Sevgili akçabardak çok teşekkür ederim.
Tohumları satın alacak bir yer var mı bilmiyorum ama tohumlar kendi imalatım dersem daha doğru olur. Zamanı gelince satışa çıkan cyclamenlerden aldıp eve getirdiğimde yaptığım ilk iş elime normal dikiş iğnesi alıp yapay tozlaştırmak oluyor, bunun için iğnenin ip geçirdiğimiz tarafına çiçeğin polenlerini doldurup dişi organının üstüne sürmek ve bu olayı iki gün arayla iki kez yapmak yeterli oluyor. Tohum tutan çiçek saplarında çiçek taç yaprakları düşünce anlayın ki bu iş olmuştur. ( Bende ki bir iki günden polen oluşturmaya başlar, anlattığımı uygulamalı olarak resimlerini çekip paylaştığımda daha kolay anlarsınız.)

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2014, 16:33   #362
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Beğenmenize sevindim Sevgili akçabardak çok teşekkür ederim.
Tohumları satın alacak bir yer var mı bilmiyorum ama tohumlar kendi imalatım dersem daha doğru olur. Zamanı gelince satışa çıkan cyclamenlerden aldıp eve getirdiğimde yaptığım ilk iş elime normal dikiş iğnesi alıp yapay tozlaştırmak oluyor, bunun için iğnenin ip geçirdiğimiz tarafına çiçeğin polenlerini doldurup dişi organının üstüne sürmek ve bu olayı iki gün arayla iki kez yapmak yeterli oluyor. Tohum tutan çiçek saplarında çiçek taç yaprakları düşünce anlayın ki bu iş olmuştur. ( Bende ki bir iki günden polen oluşturmaya başlar, anlattığımı uygulamalı olarak resimlerini çekip paylaştığımda daha kolay anlarsınız.)
Anladım sevgili lusoari verdiğiniz bilgilere gerçekten hayran kaldım, bu demek oluyor ki beğendiğim renklerden alıp eve gelir gelmez bu işlemi uygulamak olacak, peki bitkileri dışarıda mı bırakıyorsunuz, yoksa iç mekanda mı tutuyorsunuz?
Ben iç mekana almıştım saksılarımı, önce bilemedim sıcağı sevmediğini ve çiçekler de yapraklar da yumuşayıp pörsümeye başlamışlardı, dışarıya tekrar aldığımda biraz kendilerine gelmişlerdi ama hata yaparak iyileşti bunlar diyerekten tekrar içeriye aldım kırmızı olan da 3 tane tohum kesesi bile oluşmuştu bir şekilde ama sapları giderek yumaşıdığı için tohumlar olgunlaşamadı.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2014, 17:39   #363
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Onları yetiştirmek,dillerinden anlamak için çok uğraştım ve başardığımı sanıyorum.
Dediğin gibi saplarda yumuşama varsa fazla sulamadan meydana gelen bir sorundur. Cyclamen her ne kadar da suyu çok sevmesede sulamayı geciktirmemek gerekli (hani bugün yarın sularım deriz ve unuttuğumuz için bitki susuzluktan bayılır ya o zamanda sararmalar meydana gelebiliyor bu da onların verdiği tepki ).
Akçabardak ablacığım, cyclamen aslında serin ve açık havayı seviyor ama ben kışın içeri almak zorunda kalıyorum, mutfak camının önünde duruyorlar oradaki cam genelde üstten açık olduğu için sorun yaşamıyorum, kışın mutfak camının önünde cam açık olduğu için cyclamenlerden başka pek bir şey yetişmiyor.

Eski 03-11-2014, 21:29   #364
Ağaç Dostu

layle's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Galeri: 1
Çok güzel bitkileriniz var maşallah. güneş dolu sayfalarınızı çok beğendik. Ellerinize sağlık. Bazı çiçekleri ilk defa sizin sayfanızda görebildik çeşitleriniz maşallah dedirtiyor. Hepsi çok güzeller - süper.

lusoari, Milla ve Laleci_03 beğendi.
layle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2014, 15:18   #365
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Sevgili astraliliya, övgü dolu sözlerinizi duymak çok güzel. Daha iyileri, güzelleri sizlerin olsun tekrar çok teşekkür ederim.

YeniBON beğendi.
Eski 09-11-2014, 18:04   #366
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Sevgili milla.
Senin için japon gülünden çelik alarak nasıl ürettiğimi resimledim.

Eklenen Resimler

Eski 09-11-2014, 18:06   #367
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

....

Eklenen Resimler

Eski 09-11-2014, 18:09   #368
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Sevgili akçabardak.
Sıklamende yapay tozlaştırmayı yaptım bu resimlerde senin için.

Eklenen Resimler

Eski 09-11-2014, 18:33   #369
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Sevgili milla.
Senin için japon gülünden çelik alarak nasıl ürettiğimi resimledim.

Bir japon gülü sever olarak bende ayrıntılı fotoğraflarınızdan yararlanacağım Sevgili Lusoari, çünkü şimdiye kadar bütün çelik denemelerimden olumlu sonuç alamadım.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 18:59   #370
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Bir japon gülü sever olarak bende ayrıntılı fotoğraflarınızdan yararlanacağım Sevgili Lusoari, çünkü şimdiye kadar bütün çelik denemelerimden olumlu sonuç alamadım.
Sevgili Sakdag, sizin gibi bir sukulent ustasının elinden japon gülünün kurtulmasına imkan yok. Sorularınız olursa her zaman cevaplamaya hazırım.
Hatta size yollayacağım beyaz çiçekli kaynana topuzunun yanında bir iki sürprizde ekleyeceğim.

Eski 09-11-2014, 19:06   #371
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Sevgili Sakdag, sizin gibi bir sukulent ustasının elinden japon gülünün kurtulmasına imkan yok. Sorularınız olursa her zaman cevaplamaya hazırım.
Hatta size yollayacağım beyaz çiçekli kaynana topuzunun yanında bir iki sürprizde ekleyeceğim.
Ege Üniversitesi'nin seralarında alacalı yapraklı ve çiçeği burnunda olan türden var bir ağaççık şeklinde. Ne şahane bir bitkiydi, her japon gülü severin koleksiyonunda olması gereken bir tür.

Fotoğrafını japongülü sayfasına eklemiştim geçen yıl.

Tohumdan yetiştirdiğim sarı ve pembeyi tozlaştırarak ürettiğim yavru japona gözüm gibi bakıyorum çiçek açması için.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2014, 19:24   #372
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Ege Üniversitesi'nin seralarında alacalı yapraklı ve çiçeği burnunda olan türden var bir ağaççık şeklinde. Ne şahane bir bitkiydi, her japon gülü severin koleksiyonunda olması gereken bir tür.

Fotoğrafını japongülü sayfasına eklemiştim geçen yıl.

Tohumdan yetiştirdiğim sarı ve pembeyi tozlaştırarak ürettiğim yavru japona gözüm gibi bakıyorum çiçek açması için.
Resimleri görmez olurmuyum hiç!
Alacalı yapraklı olanından burada bir teyzede var, daha yeni diktiği için çok minik ama zamanı gelince mutlaka bana da bir çelik verir.
Çiçeği burnunda türüne bayılıyorum ama bende de yok malesef.
Kimisi var ki suda bile köklendirebiliyor ama ben beceremiyorum, sadece bu yöntem ben de işe yarıyor. Tohum işi ise bambaşka bir olay bu sene ne kadar tozlaştırmayla uğraşsamda sonuç alamadım.

Eski 09-11-2014, 23:04   #373
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili lusoari maşallah çok hoşuma gitti japon gülünden çelik alarak üretmen. Bol bol çelik ve bol bol japon güllerin olsun inşallah...
(Bir tane sarı, bir tane kırmızı; ne kadar güzel olur ne kadar.)

lusoari, aleydi ve Milla beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2014, 01:39   #374
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Sevgili akçabardak.
Sıklamende yapay tozlaştırmayı yaptım bu resimlerde senin için.
Sevgili lusoari mesajınızı şimdi şu anda gördüm, bu saate kadar etkinlik için tohum paketlediğim için ancak açabildim bilgisayarımı.

Benim için görüntülediğiniz yöntem için çok teşekkür ederim, bu yöntemi kesinlikle dikkate almalıyım, denemeliyim, bir de bir yerde okumuştum japon gülü çeliği çoğaltmayı yazmışsınız, kısmetse en kısa zamanda ben de denemek istiyorum bakalım başarılı olabilecek miyim. Sevgiler selamlar.

lusoari, Milla ve uyap beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2014, 07:14   #375
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Sevgili lusoari,
Çelik işi tamamdır. Hafızaya not alındı ) Neresinden keseceğimi, ne yapacağımı sayende çok daha iyi biliyorum artık. Hemen bir japon gülü bulsam da yeni bir deneme yapsam )

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2014, 15:29   #376
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili lusoari maşallah çok hoşuma gitti japon gülünden çelik alarak üretmen. Bol bol çelik ve bol bol japon güllerin olsun inşallah...
(Bir tane sarı, bir tane kırmızı; ne kadar güzel olur ne kadar.)
YeniGine ablacığım çok ama çok teşekkür ederim.
Sadece sarısıyla, kırmızısıyla yetinemem ki ben hepsinden isterim. Senin japon bende biliyorsun dimi.

Eski 10-11-2014, 15:31   #377
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili lusoari mesajınızı şimdi şu anda gördüm, bu saate kadar etkinlik için tohum paketlediğim için ancak açabildim bilgisayarımı.

Benim için görüntülediğiniz yöntem için çok teşekkür ederim, bu yöntemi kesinlikle dikkate almalıyım, denemeliyim, bir de bir yerde okumuştum japon gülü çeliği çoğaltmayı yazmışsınız, kısmetse en kısa zamanda ben de denemek istiyorum bakalım başarılı olabilecek miyim. Sevgiler selamlar.
Bu konularda sen de çok yeteneklisin ablacığım tabii ki yapabilirsin, hatta bendekilerden bile daha güzel olurlar buna eminim. Yapabileceğim birşeyler olursa her zaman hazırım.

Eski 10-11-2014, 15:32   #378
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Sevgili lusoari,
Çelik işi tamamdır. Hafızaya not alındı ) Neresinden keseceğimi, ne yapacağımı sayende çok daha iyi biliyorum artık. Hemen bir japon gülü bulsam da yeni bir deneme yapsam )
Beyaz olsun beyaz.

Eski 10-11-2014, 16:25   #379
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Beyaz hiç gözüme gelmedi, aramayı derinleştirmeliyim )

YeniBON, lusoari ve uyap beğendi.
Eski 10-11-2014, 16:40   #380
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Beyaz hiç gözüme gelmedi, aramayı derinleştirmeliyim )
Şu linke bir göz atmanı tavsiye ederim. Aklım gidiyor japonlara....
white hibiscus rosa-sinensis

YeniBON, Milla ve uyap beğendi.
Eski 10-11-2014, 16:49   #381
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Gerçekten çok güzeller. Ben de yavaş yavaş hibiskuslara kafayı takmaya başladım )

YeniBON, lusoari ve uyap beğendi.
Eski 10-11-2014, 18:56   #382
Ağaç Dostu

lilpar76's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2014
Merhaba sayın lusoari sayfanızı baştan ayağa zevkle izledim ve büyük keyif aldım.Çiçekleriniz o kadar güzeller ki, özellikle sihirbaz gülünüze ve orkidelerinize hayran olmamak elde deyil.
Syclamenler en sevdiyim kış çiçekleri, ama o kadar narinler ki yaşatamayacağımdan korktuğum için ve tohumdan da yetiştirmeyi bilemediyim için hiç denemedim. Tohumdan nasıl yetiştirdiyinizi anlatırsanız benim kibi denemek isteyenlere de yardım etmiş olursunuz, önceden teşekkürler.

lilpar76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2014, 19:17   #383
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Beğenmenize çok sevindim. Cyclamenleri tohumdan yetiştirmek aslında çok kolay ama size kısaca şöyle anlatayım...
Tohum kesesi oluştuğunda kendiliğinden açılıp azar azar içinden tohumlar düşmeye başlar, bu tohumları toplayıp kuruttuktan sonra ekilmeye hazırdır (ben genelde ağustos eylül gibi cyclamen tohumlarını dikerim sebebi ise sonbaharda tamamen filizlenirler ve kışın gelişmeye başlarlar yaz aylarının sıcaklarında dinlenmeye çekildikleri için en iyi zamanlar). Akşamdan ılık suda ıslattığım tohumları ertesi gün pet bardaklara dikip yapay sera uygulaması yaptıktan ortalama bir buçuk ay sonra ilk yaprak ortaya çıkınca sera ortamından çıkartıp, aydınlık ama güneş görmeyen biraz serin bir serin köşede normal bakıma alındıktan sonra bir ile iki yıl içinde de çiçek açma olgunluğuna ulaşırlar.

Eski 10-11-2014, 19:31   #384
Ağaç Dostu

lilpar76's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2014
Çok zor ve uzun bir süreçmiş, ben en iyisi hazır çiçeklemişini alıp rüzgardan korunaklı bir yere dkeyim. Size sağlık ve başarılar diliyorum

YeniGine, lusoari ve uyap beğendi.
lilpar76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2014, 19:47   #385
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Çok teşekkür ederim.

YeniGine ve uyap beğendi.
Eski 10-11-2014, 23:08   #386
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
YeniGine ablacığım çok ama çok teşekkür ederim.
Sadece sarısıyla, kırmızısıyla yetinemem ki ben hepsinden isterim. Senin japon bende biliyorsun dimi.
Sevgili lusoari, zaten bir kırmızı-bir sarı ne kadar güzel olur derken ben beni kastetmiş idim. Teşekkür ediyorum sende bir tane japon gülüm olduğunu biliyorum. Biliyorum da işte 1 kırmızı-1 sarı.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2014, 13:07   #387
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili lusoari, zaten bir kırmızı-bir sarı ne kadar güzel olur derken ben beni kastetmiş idim. Teşekkür ediyorum sende bir tane japon gülüm olduğunu biliyorum. Biliyorum da işte 1 kırmızı-1 sarı.
Kırmızının yavrusu zaten elimde mevcut ama sarının durumu içler acısı. Bu sene sarıdan ne kadar çelik aldıysam hiç biri tutmadı ve buda yetmezmiş gibi annenin de durumu çok kötü, onu komşunun serasına, yoğun bakım ünitesine göndermek zorunda kaldım.

Eski 19-11-2014, 15:53   #388
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Buralarda havalar buz gibi ağaçlar bile uykuya yattı. Bahçeler, balkonlar bomboş olduğunda kendimi komşunun mis kokulu gül serasında buluyorum....
Bizim dev crassula ovata yine tomurcukta.

Eklenen Resimler

Eski 19-11-2014, 15:58   #389
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Günün bütün yorgunluğunu gül serasında attım...
Son resimde bulunan beyaz gül benim favorim.

Eklenen Resimler

Eski 24-11-2014, 19:18   #390
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Yeni çalışmaya başladığım laboratuvarda böyle güzel ganimetleri görmek, beni kendimden alıyor. Benim onu sabırsızlıkla beklediğimi anladı ve yeni yılı bekleyemedi galiba.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025