Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari
Beğenmenize sevindim Sevgili akçabardak çok teşekkür ederim. 
Tohumları satın alacak bir yer var mı bilmiyorum ama tohumlar kendi imalatım dersem daha doğru olur.  Zamanı gelince satışa çıkan cyclamenlerden aldıp eve getirdiğimde yaptığım ilk iş elime normal dikiş iğnesi alıp yapay tozlaştırmak oluyor, bunun için iğnenin ip geçirdiğimiz tarafına çiçeğin polenlerini doldurup dişi organının üstüne sürmek ve bu olayı iki gün arayla iki kez yapmak yeterli oluyor. Tohum tutan çiçek saplarında çiçek taç yaprakları düşünce anlayın ki bu iş olmuştur. ( Bende ki bir iki günden polen oluşturmaya başlar, anlattığımı uygulamalı olarak resimlerini çekip paylaştığımda daha kolay anlarsınız.)
|
Anladım sevgili lusoari verdiğiniz bilgilere gerçekten hayran kaldım, bu demek oluyor ki beğendiğim renklerden alıp eve gelir gelmez bu işlemi uygulamak olacak, peki bitkileri dışarıda mı bırakıyorsunuz, yoksa iç mekanda mı tutuyorsunuz?
Ben iç mekana almıştım saksılarımı, önce bilemedim sıcağı sevmediğini ve çiçekler de yapraklar da yumuşayıp pörsümeye başlamışlardı, dışarıya tekrar aldığımda biraz kendilerine gelmişlerdi ama hata yaparak iyileşti bunlar diyerekten tekrar içeriye aldım

kırmızı olan da 3 tane tohum kesesi bile oluşmuştu bir şekilde ama sapları giderek yumaşıdığı için tohumlar olgunlaşamadı.