Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Maşallah sevgili lusoari çok güzel ve sağlıklı görünüyor, emeklerinize sağlık. İki sene evvel ben de çok severek aldığım biri beyaz biri kırmızı çok ta güzellerdi ama ne yazık ki yaşatamadım, size katılıyorum eve gelince bozuluyorlar, ve ben onları çok seviyorum.
Sevgili lusoari tohumunu nereden temin ettiniz acaba, ben hiç büyük marketlerde rastlamadım da o yüzden soruyorum. Bende iki tane yabani olanından var biri koyu pembe diğeri açık pembe, açık pembesi çok tohum yapıyor etrafa saçılıyorlar ve her tarafta çıkıyorlar, koyu olanı tohum oluşturmuyor ama çiçekleri çok minnacık ikisininde hep dışarıda kalıyorlar, vakti gelince çıkıp çiçekleniyorlar, vakti gelince de kayboluyorlar. Çok şirinler.
|
Beğenmenize sevindim Sevgili akçabardak çok teşekkür ederim.

Tohumları satın alacak bir yer var mı bilmiyorum ama tohumlar kendi imalatım dersem daha doğru olur.

Zamanı gelince satışa çıkan cyclamenlerden aldıp eve getirdiğimde yaptığım ilk iş elime normal dikiş iğnesi alıp yapay tozlaştırmak oluyor, bunun için iğnenin ip geçirdiğimiz tarafına çiçeğin polenlerini doldurup dişi organının üstüne sürmek ve bu olayı iki gün arayla iki kez yapmak yeterli oluyor. Tohum tutan çiçek saplarında çiçek taç yaprakları düşünce anlayın ki bu iş olmuştur. ( Bende ki bir iki günden polen oluşturmaya başlar, anlattığımı uygulamalı olarak resimlerini çekip paylaştığımda daha kolay anlarsınız.)