![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
İlk olarak şunu söyleyeyim şeker begonyaları babannem yapraktan çoğaltırdı bunu iyi biliyorum ama nekadar denedimse olmadı riksli iş Kökünden çıkan filizler çimli oluyor onlardan ayırma en sağlıklı yöntem. Suda dalı rahatlıkla çimleniyor direk olarak toprağa dikilince de oluyor ama en güzel yöntem kökten çıkan yavruları çimli olarak ayırmak Sen nerden alıcaksın bilmiyorum ablacım ama imkanın varsa kökünden ayır birkaç yavru ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2013
|
Alıntı:
iyi paylaşımlar |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2011
|
Cymbelina 'cım Tömürceğin verdiği cevaba katılıyorum. Yumru begonya yı dalından köklendirmeyi başaramadım şimdiye kadar. Ama senin sorduğun şeker begonya ona nazaran daha çok kolay çimlenen bir tür olarak biliyorum. Kendim denemedim onu da belirteyim. Ama farzetki eline köksüz bir şekerbegonya geçti. Ben olsam dalı suda köklendirmeyi denerdim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Şans bambusu Bu bitkiyi herkes suda yetiştirir ama ben toprakta daha mutlu olacağını okuduktan sonra toprağa ekince bu bilgi bence de doğruluk kazandı. İlk aldığım zaman suya koymuştum. Yapraklar sararmaya başladı. Hatta bir tanesinin üst kısmındaki filizi gövdeye yakın yerden sararıp bozuldu. Onu kesip attım. Mumla kestiğim yeri ( hava almaması için ) kapattım. Toprakta keyiflendiler. Sonra doğada bulduğum yosunları bu saksıdaki toprağın üzerine örtmek aklıma geldi. Hem dekoratif durdu. Hemde su tutucu oldu. Bu bambulara saksı bulmak haliyle zor oluyor. Bende çok aradım. bulamayınca aklıma evdeki boş yağ tenekesinden saksı yapmak geldi. Eşimin yardımı ile onu da hallettik. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da üst kısmın resmi. Uzun oldukları için boydan resim çekmek zor oldu şimdilik. İlerde daha düzgün çekmeye çalışacağım. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Ceylanlar ... ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sardunya |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir bakayım ne var ne yok diye girdim nete. Hemen çıkmak zorundayım benim bıcırkların karnı acıktı masa hazır beni bekleyip duruyorlar. Sorulara daha sonra cevap vermek üzere kaçıyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Cymbelina 'cım güzel sözlerin için çok teşekkürler. Turpu bütün olarak ektim. Zaten minicik ti birtanesi. Birde kırmızı lahana (hani salatalara kattığımız ) var deney yaptığım. onunda kök kısmını aynen havuç ya da ananas ta olduğu gibi ekmiştim. Yaprak verdi. Bakalım turp tohumlarını olgunlaştırabilecek mi ? Fittonia yı kavanoz bahçelerinde kullandıklarını biliyorum. Ama sayın Ahmeter akvaryum içinde bile yaşatmış. Çok şaşırmıştım. Itırın renginin pembe olduğunu tahmin edebiliyorum sadece. Çünkü ilk kez yetiştiriyorum. Sevdiğim bir arkadaşım daha yeni gönderdi. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sudem , güzel sözlerin için çok teşekkürler , süslerin çok güzel olmuş. Çok yeteneklisin. Kimbilir çiçeklerin ne güzeldir. Hem eminim ki benimkilerden de güzellerdir. . Süslerinin devamını çok merak ettim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün akşam üzeri arkadaşımla bahçelerine sebze toplamaya gittiğimizde bahçedeki gelincikleri gördüm. Sevincim görülmeye değerdi. Tömürceğin paylaştığı resimlerdeki gelincikleri gördükten sonra gelincik göremediğimi söyleyip sitem etmiştim. Bu yıl çok nadir görüyorum. Gelincikleri çok seviyorum. Tabii bu kadar sevip bir kök almazsam olmazdı. Tarlanın tam da sebze olan kısımlarında çıktıkları için sebzelerin hasadı sırasında çoğu zaten yolunup atılacaktı. En azından ben bahçede yaşatabilirim diye düşünerek bir kök aldım. Arkadaşım bir komşudan bir dal Ceylan sardunya almış. Ondan da bir kök nasip olunca sevincim daha da arttı. Sardunyanın rengi meçhul. Sürpriz olacak. İşte resimleri. Kocaman bir bahçe dolusu gelincik görmek niyetiyle yerine ekilecek. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Palaenopsis Orkidem iki yıldır benimle. Tek dal üzerinden yeni dallar sürerek çiçekler açmaya devam ediyor. Bu kışın açtığı çiçeklerin ebatı küçüldü. Zannedersem besin takviyesi lazım. Şu aralar tekrar bir hareketlenme başladı orkidemde. Çok şirin ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizlere tanıtmak istediğim ilginç bir bitkim var. Adı viriesea. (Umarım doğru yazmışımdır ) bir diğer adıyla ateş kılıcı Bu bitkimi kışın Migros'tan almıştım. İlk kez gördüğüm bir bitki olduğu için cesaret edip turuncu rengini almamıştım. Bu kadar dayanıklı ve uyumlu olacağını bilsem alırdım Orkide ile aynı ortamları seven bir bitki. Yaprak aralarına su doldurmak istiyor. Bir kaç günde bir bu suları tazelemek gerekiyor. Kenarlarından yeni dallar çıkartıp yeni yavrular veriyormuş. Bu yavrulardan üretmek gerekiyormuş. Bu yavruları büyütünce ana bitki ölüyormuş. En üstteki kırmızılı kısım aldığımda kıpkırmızı idi. Giderek rengi değişti. Şu anda iki tane yavrusu var. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlarda minişler ![]() Yaprak arasına doldurduğum su zamanla kireçlenme yapmış. Dağ suyu ile suluyorum aslında ![]() Ama bu izler bitkinin ne kadar büyüdüğünü de göstermiş. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Valla Cymbelina cım sende de ne fikirler var yahu. Harikasın. Şimdi yana döne yumurta kolisi biriktiriyorum. Şirin köyü yapmak kolay değil haliyle. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Cymbelina iş başında. Şimdiki görevi Ranamiraç 'a sayfa açtırmak. görevinde başarılar dilerim arkadaşım. Şaka biryana bende Ranamiraçın sayfa açmasını çok istiyorum. Çiçeklerini de çok merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Alıntı:
Bitkilerimle ilgili pek çok danışmam gereken sorunum oluyor ,zamansızlıktan yeterince de araştıramıyorum, kendi kendime bir şeyler yapıyorum ,sayfam olsa imdada yetişen daha mı çok olur acep ? bir düşüneyim. Sakaryadaki bıcırık ;cymbelinayla uğraşmayı bıraksında cevdetle ilgilensin biraz,doğum yaklaştı. Bebek alışverişi tamam mı bakalım.Dut mevsimi geldi geçiyor hala dut yemeye davet etmedi bizleri |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Buraya kadar gülümseyerek okudum, sağolun varolun hepiniz, sizleri tanıdığım için mutluyum ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
3 adet yavrusu olduğunu söylemeyi 2 kız 1 oğlan olduğunu (kontrollerime göre öyle ama bu cevdet olayından sonra emin olamıyorum ) Herşeyler tamam yelekler, patikler örüldü bez mama hazır Ablacım dutlar bu sene pert oldu yağan şiddetli yağmur yüzünden daha 1 tane koparıp dut yiyemeden ama duttan başka yiyecek şey buluruz gelcem deyin siz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkon videosu için teşekkürler Cymbelinacım.Verilen fikir benim balkon için pek uygun olmasa da (hasır asacak yer ) çok yararlı bilgiler var. Aynı üzüntüyü bende yaşadım. Ben de plaj hasırlarını attım. Hemde bunlar gibi saz türü bir malzemeden yapılmışlardı. Dökülmeye başlamışlardı çünkü. Dediğin gibi bir sürü şey yapılabilirdi belki. sağlık olsun |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
ben yookken dağçiçeği ablam ne güzellikler paylaşmış... ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşe |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu güzelliğe bakarmısınız çok şeker ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Gelincik |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bordo ceylanlar da coştu |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Kılıçh kardeşim çok sağol. Şimdi birkaç tane daha resim paylaşıp gitmem lazım. Şarj kablosunda bir arıza olduğu için şarjedemiyorum her an kapanabilir. Eğer benden sesseda çıkmazsa bilin ki kablo arızası hala sürüyor ve yenisini bulamamışımdır. Neyse başlıyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
sn.dağçiçeği sedum ve bambu saksı tasarımınızı çok güzel çiçeklerinizde öyle aşk merdiveni köşeye çok güzel olmuş bol çiçekli günler dilerim |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Ablacım bayıldım menekşelerle ceylanlarına maşallah ya Yok yok elinden cidden yoksa herkeste de çiçek var hiç böyle değil ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Dağçiçeğiciğim, 263 nolu mesajdaki minikler ne fidesi? Kolyoz dışındakileri demek istiyorum. Tömürcek, niye hevesimi kursağımda bırakıyorsun? Zevk benim değil mi? ![]() Belki hoşuma gidiyor, belki çok sıkıcı, monoton bir hayatım var ve aksiyon/ adrenalin istiyorum ve sefere çıkıyorum . Belki adrenalin bağımlısıyım, belki peşimde federaller - pardon zabıtalar varken koşmak gibi hobilerim var . Ganimetimi de küçümseme, belediye ne dikiyorsa o, el mahkum, ben ne yapayım? Neyse, artıkın konuyu kapatalım, meşgul etmeyeyim sayfayı. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Bayçalı Sayfama hoş geldiniz .Beğeniniz için çok teşekkür ederim.Her zaman beklerim . |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|