![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Alıntı:
Paskalyaların saksı değişimini bu bahar da yaptım. Aynı şekilde hazır aldığım toprağı ile birlikte yani saksıdan çıktığı şekilde yeni saksıya aldım. Paskalyaların toprağında biraz odun külü koyun gübresi ve bahçe toprağı var. Toprağı kumlu toprak gibi pek geçirgen sayılmaz. Bu dönemde her gün suluyorum çünkü hava iyice ısındı toprak çok çabuk kuruyup taş gibi oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Çocuklar böyle uğraşları sevebiliyorlar , bana göre de zor bir şey. ![]() Ben teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Dağçiçeği ablacım açan paskalyanın rengi turuncu mu yoksa gözlüklerimi bi silmem mi gerekiyor karar veremedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu kardeşim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Paskalya ve yılbaşı farkını öğrenmek için bu hafta sonu ilgili bölümleri okusam iyi olacak. Ben de bitkilerimin hepsini orkidem hariç üstten suluyorum. Bitkilerim nasıl sulanmayı sever bilmem ama bana üstten daha kolay geliyor. Menekşelerimi de yapraklara su değdirmeden üstten suluyorum. Şimdiye kadar bir problem farketmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bakın az önce glayöl saksısının içinde ne gördüm. ![]() Bu minişleri unutmuştum ben. Üstteki ayrı yapraklı olan yıldız çadırı. Öndeki ise sabah sefası. İlgili başlıkta da sordum ama bu yıl çiçeklerini görmem mümkün mü sizce ? İnşallah görürüm de tohum alabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Her ikisini de geçen yıl ilk kez ektim ama saksıda olunca bahçedeki gibi güzel gelişmiyor sanırım. Geçen yılki saksıdakiler tam bilemediğim bir hastalık veya zararlıdan ötürü öldüler - halbuki özellikle sabah sefası boylanmıştı. Hatırlarsan apartmanın önünde küçük bir yeri çapalamıştım geçen yıl, oraya da 2-3 sabah sefası fidesi (tohumdan) dikmiştim, çok geç kalmıştım falan filan ama iyi kötü çiçeklendiğini gördüm. Bu sene de her ikisinden de numunelik ![]() ![]() Daha tecrübeli arkadaşlar da fikir verir sanırım. İnşallah çiçeklendiğini görürüz ikimiz de, çok merak ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Rana ben orkidemi de üstten suluyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Amin, senin de, herkesin de ![]() Rana'nın da orkidesi varmış, bak laf arasında gene görmesem, saklıyorsunuz işte. O da feci bir kirli çıkı ![]() ![]() İşte günün sorusu şekerim ![]() Sardunyalarından sen tohum alıyor musun peki? Ayrıyeten gül sardunya tohum yapıyor mu ve sen aldın mı hiç? Sana bendeki sardunya tohumlarından bahsetmiştim ya, heveslendim buradaki örnekleri görünce, birkaç tane ektim. Bir tane çimlendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Cymbelina 'cım ben maalesef sardunyalarımda hiç tohum görmedim şimdiye kadar. Ama senin çimlenen tohumunu çok merak ettim. Nasıl miniş bir şekerdir kimbilir. Resmini ekler misin ? Ne kadar değerlidir senin için . Tohumdan yetişenler daha bir dayanıklı ve değerli oluyor bence. Ellerine sağlık. Rhepsağ bu aralar foruma girmiyor galiba. Güzin hanımı da onu da özledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Yıldız çadırı demeyin bana içim yanıyor,içim yanıyor. Yıldız çadırı sevdasına tohum takasa katıldım. Gelen tohumları iki kez ektim hiç bir şey çimlendiremedim. Hevesim kursağımda kaldı. Cesaretimi toplayıp yeniden denemek için başka baharı gözleyeceğim artık. İnşalah seninkinin mürüvvetini görürüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Ben bunlar gibi olmasa da benzer şekilde bir kaç saksı yaptım aslında. Salça kutusu , konserve kutusu ve yoğurt kabının dışını yapışkan kağıtla kaplamıştım. Daha önce paylaştığım bambu saksısındaki gibi. Ama bu şekilde de kolay görünüyor. Güzelmiş önerin için sağol canım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
dağçiçeği ablam bardak menekşe dışarı çiçeğimi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
bu arada sen latinlerden tohum almaya bak ben onların talibiyim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Özledik seni ama dönüşün muhteşem oldu, çiçekler harika ![]() ![]() Küpelin de çok zarif. Onun ortası farklı renk mi, aynı renk mi açıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar.Bende sizleri çok özledim.Balkonumu ihmal ettim farkındayım. Yoğun bir dönem geçiriyorum en kısa zamanda toparlarım diye düşünüyorum . Sevgili Kılıçh , bardak menekşe dış mekan bitkisi. Bu yıl ikinci senesi. Kışın uykuya dalması gerekiyor . Benimki geç uykuya daldığı için herhalde uyanması zaman aldı . Latinler pek keyifli değil gibi sanki . Eğer tohum alabilirsem söz sanada gönderirim. Hatırlatman yeter . Cymbelina'cım yassı kaktüs kaynana dili . Bir yıldır bende ve ilk kez çiçeğini açtı . Çok güzel bir çiçeği var . Onun hikayesini bitki delileri başlığında yazmıştım. Eşimin üstün cesaret ve başarısı sonucu sahip olmuştum hatırlarsın ![]() Yılan kaktüsün bu kadar güzel çiçek açacağını bende bilmiyordum . Çok beğendim çiçeğini . Küpeli sadece beyaz renk . Şimdiye kadar alıp yaşatamadığım küpelilere o kadar üzülüyorum ki . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() bu arada latinler ve bardak menekşe cevabın için çok sağol... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili dağçiçeği maşallah kaktüslerin çok güzel çiçeklenmiş yılan kaktüsüm benim de açtı kaynana dilinin çiçeğine bayıldım. Ellerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Çok şükür kötü bir şey yok kardeşim. Ben teşekkür ederim düşündüğün için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün biraz tohum topladım. Sineralya ve çanta çiçeğim tohum oluşturdu. Tohumlarını almaya çalıştım inşallah başarılı olurum. Bu güzellikleri gelecek baharda da görmek harika olurdu. İşte çanta çiçeğinin tohum keseleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bu da sineralya nın tohumu Pamuksu uçuşan şeylerin tohum olduğunu düşünerek tohum çıkınıma ekledim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Dün markette görünce dayanamayıp aldığım bardak menekşem. Bendeki hala bebek olunca dayanamayıp aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Campanula (maviş ) çiçeğini göstermese de şu an keyifli görünüyor. Aldığımda üzeri pıtır pıtır katmerli çiçeklerle doluydu. Tekrar o halini görmek harika olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
oo ooo çanta çiçeğide tohum oluşturmuş ![]() siz en iyiysi kocaman bir kutu hazırlayın bu kadar tohum bir zarfa sığmaz... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2012
|
Neler olmuş burada, yokluğumu fırsat bilip sayfa açılmış, muhabbet edilmiş, fotoğraflar paylaşılmış. ![]() Neyse şimdi dağçiçeği abla çiçeklerin muhteşem ötesiler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kılıçh , tohumları ara ara toplamaya çalışıyorum. Daha sonra kuruyan dalları kesmeyi düşünüyorum. Tohum için merak etme. Bizim evde pişerse komşuya da düşer. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Elma kurdu hoşgeldin. Ani bir kararla açtım sayfamı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Kandırık yapmıyorum iki küçük balkonum var ![]() ![]() ![]() ![]() Bu akşam sayenizde itiraf etmiş oldum Sevgili Sudenur ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|