agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni4079Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-05-2013, 22:29   #1
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç Mesajı Göster
Pek şekermiş . Balkonda güneş gören bir yerde galiba. Benimde kırmızı bir paskalyam var. İki tane de bauhaustan almıştım pembe ve beyaz,ama biri hemen bozuldu. Diğeri de küçük bir yaprak çıkardı pek nazlı.Kırmızı paskalyam açtı, boyu küçük olmasına rağmen.

Benim saksılar evde pencere önünde. Dışarıda seninkilerin keyfi yerinde ben de balkona çıkarayım.

Toprak yapısı olarak kumlu toprak mı seviyor. Nazlı pek büyümeyen paskalyamın toprağı gevşek suyu tutmuyor. Acaba ondan mı büyümüyor?Kırmızı açan paskalayı daha kötü bir toprağa dikmişim ama gelişimi iyi.

Bir de sulama sıklığını merak ediyorum.

Velhasıl paskalya konusunda kafam karışık
Şimdi şöyle açıklayayım Ranacım , benim paskalya ve yılbaşı çiçeklerim balkonda duruyor. Sonbahara kadar (çok şiddetli soğuklara kadar ) içeri almıyorum. Keyifleri yerinde. Sende dışarı alacaksan birden bire değil alıştıra alıştıra çıkart balkona. Yılbaşı çiçeğimin toprağını geçen yıl değiştirmiştim ve hazır aldığım şekilde kökleri oynatmadan almıştım yeni saksıya. Toprağında bahçe toprağı ve koyun gübresi vardı.
Paskalyaların saksı değişimini bu bahar da yaptım. Aynı şekilde hazır aldığım toprağı ile birlikte yani saksıdan çıktığı şekilde yeni saksıya aldım. Paskalyaların toprağında biraz odun külü koyun gübresi ve bahçe toprağı var. Toprağı kumlu toprak gibi pek geçirgen sayılmaz. Bu dönemde her gün suluyorum çünkü hava iyice ısındı toprak çok çabuk kuruyup taş gibi oluyor.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 11:46   #2
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Çocuklar böyle uğraşları sevebiliyorlar , bana göre de zor bir şey.
Ben teşekkür ederim.

Eski 30-05-2013, 19:02   #3
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Dağçiçeği ablacım açan paskalyanın rengi turuncu mu yoksa gözlüklerimi bi silmem mi gerekiyor karar veremedim

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 19:22   #4
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Turuncu kardeşim.

Eski 31-05-2013, 07:14   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-01-2012
Paskalya ve yılbaşı farkını öğrenmek için bu hafta sonu ilgili bölümleri okusam iyi olacak. Ben de bitkilerimin hepsini orkidem hariç üstten suluyorum. Bitkilerim nasıl sulanmayı sever bilmem ama bana üstten daha kolay geliyor. Menekşelerimi de yapraklara su değdirmeden üstten suluyorum. Şimdiye kadar bir problem farketmedim.

Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2013, 10:37   #6
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç Mesajı Göster
Paskalya ve yılbaşı farkını öğrenmek için bu hafta sonu ilgili bölümleri okusam iyi olacak. Ben de bitkilerimin hepsini orkidem hariç üstten suluyorum. Bitkilerim nasıl sulanmayı sever bilmem ama bana üstten daha kolay geliyor. Menekşelerimi de yapraklara su değdirmeden üstten suluyorum. Şimdiye kadar bir problem farketmedim.
Rana ablacım yılbaşı kışın, paskalya yazın açar Zaten paskalyanın adı burda yaz yılbaşı

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2013, 14:52   #7
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Bakın az önce glayöl saksısının içinde ne gördüm.
Bu minişleri unutmuştum ben. Üstteki ayrı yapraklı olan yıldız çadırı. Öndeki ise sabah sefası. İlgili başlıkta da sordum ama bu yıl çiçeklerini görmem mümkün mü sizce ? İnşallah görürüm de tohum alabilirim.

Eklenen Resimler

Eski 31-05-2013, 16:34   #8
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Her ikisini de geçen yıl ilk kez ektim ama saksıda olunca bahçedeki gibi güzel gelişmiyor sanırım. Geçen yılki saksıdakiler tam bilemediğim bir hastalık veya zararlıdan ötürü öldüler - halbuki özellikle sabah sefası boylanmıştı. Hatırlarsan apartmanın önünde küçük bir yeri çapalamıştım geçen yıl, oraya da 2-3 sabah sefası fidesi (tohumdan) dikmiştim, çok geç kalmıştım falan filan ama iyi kötü çiçeklendiğini gördüm. Bu sene de her ikisinden de numunelik 2'şer adet ektim, çünkü hem yerim yok hem de illa ki hastalık veya zararlı dadanacak - artık kabullendim yenilgiyi O yüzden hevesimi alayım diye az ektim. Yıldızları şaşırttım ama büyümüyorlar nedense, saksı mı küçük bilmiyorum. Öbürlerini daha şaşırtamadım. İmkanın varsa bahçeye dik, hiç değilse 1 kökünü, çok fark atıyor saksıdakine göre.

Daha tecrübeli arkadaşlar da fikir verir sanırım.

İnşallah çiçeklendiğini görürüz ikimiz de, çok merak ediyorum

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2013, 08:59   #9
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Rana ben orkidemi de üstten suluyorum.

Eski 31-05-2013, 09:38   #10
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Amin, senin de, herkesin de

Rana'nın da orkidesi varmış, bak laf arasında gene görmesem, saklıyorsunuz işte. O da feci bir kirli çıkı Rhepsag'ın da bu konuda sizden aşağı kalmadığını düşünüyorum, o da sayfa açmalı. Sanırım senin sayfanı görmedi henüz. Bir de Güzin hanım da olsaydı, tamam olurduk

İşte günün sorusu şekerim:

Sardunyalarından sen tohum alıyor musun peki? Ayrıyeten gül sardunya tohum yapıyor mu ve sen aldın mı hiç?

Sana bendeki sardunya tohumlarından bahsetmiştim ya, heveslendim buradaki örnekleri görünce, birkaç tane ektim. Bir tane çimlendi Ne renk çıkacak bilmiyorum.

Eski 31-05-2013, 09:50   #11
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Cymbelina 'cım ben maalesef sardunyalarımda hiç tohum görmedim şimdiye kadar. Ama senin çimlenen tohumunu çok merak ettim. Nasıl miniş bir şekerdir kimbilir. Resmini ekler misin ? Ne kadar değerlidir senin için . Tohumdan yetişenler daha bir dayanıklı ve değerli oluyor bence. Ellerine sağlık.

Rhepsağ bu aralar foruma girmiyor galiba. Güzin hanımı da onu da özledim.

Eski 31-05-2013, 19:00   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-01-2012
Yıldız çadırı demeyin bana içim yanıyor,içim yanıyor. Yıldız çadırı sevdasına tohum takasa katıldım. Gelen tohumları iki kez ektim hiç bir şey çimlendiremedim. Hevesim kursağımda kaldı. Cesaretimi toplayıp yeniden denemek için başka baharı gözleyeceğim artık.
İnşalah seninkinin mürüvvetini görürüz.

Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2013, 01:16   #13
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Ben bunlar gibi olmasa da benzer şekilde bir kaç saksı yaptım aslında. Salça kutusu , konserve kutusu ve yoğurt kabının dışını yapışkan kağıtla kaplamıştım. Daha önce paylaştığım bambu saksısındaki gibi. Ama bu şekilde de kolay görünüyor. Güzelmiş önerin için sağol canım.

Eski 11-06-2013, 11:37   #14
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2013
dağçiçeği ablam bardak menekşe dışarı çiçeğimi?

kılıçh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 11:37   #15
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

bu arada sen latinlerden tohum almaya bak ben onların talibiyim...

Eski 11-06-2013, 15:02   #16
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Özledik seni ama dönüşün muhteşem oldu, çiçekler harika. O yassı gibi olan kaktüsün öyle çiçeği olduğunu bilmiyordum, o yılan kuyruğu mu, kedi kuyruğu mu, işte onun da çiçek açtığını bilmiyordum

Küpelin de çok zarif. Onun ortası farklı renk mi, aynı renk mi açıyor?

Eski 11-06-2013, 23:42   #17
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Teşekkür ederim arkadaşlar.Bende sizleri çok özledim.Balkonumu ihmal ettim farkındayım. Yoğun bir dönem geçiriyorum en kısa zamanda toparlarım diye düşünüyorum .
Sevgili Kılıçh , bardak menekşe dış mekan bitkisi. Bu yıl ikinci senesi. Kışın uykuya dalması gerekiyor . Benimki geç uykuya daldığı için herhalde uyanması zaman aldı . Latinler pek keyifli değil gibi sanki . Eğer tohum alabilirsem söz sanada gönderirim. Hatırlatman yeter .

Cymbelina'cım yassı kaktüs kaynana dili . Bir yıldır bende ve ilk kez çiçeğini açtı . Çok güzel bir çiçeği var . Onun hikayesini bitki delileri başlığında yazmıştım. Eşimin üstün cesaret ve başarısı sonucu sahip olmuştum hatırlarsın
Yılan kaktüsün bu kadar güzel çiçek açacağını bende bilmiyordum . Çok beğendim çiçeğini .
Küpeli sadece beyaz renk . Şimdiye kadar alıp yaşatamadığım küpelilere o kadar üzülüyorum ki .

Eski 12-06-2013, 09:20   #18
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Teşekkür ederim arkadaşlar.Bende sizleri çok özledim.Balkonumu ihmal ettim farkındayım. Yoğun bir dönem geçiriyorum en kısa zamanda toparlarım diye düşünüyorum .
Sevgili Kılıçh , bardak menekşe dış mekan bitkisi. Bu yıl ikinci senesi. Kışın uykuya dalması gerekiyor . Benimki geç uykuya daldığı için herhalde uyanması zaman aldı . Latinler pek keyifli değil gibi sanki . Eğer tohum alabilirsem söz sanada gönderirim. Hatırlatman yeter .

Cymbelina'cım yassı kaktüs kaynana dili . Bir yıldır bende ve ilk kez çiçeğini açtı . Çok güzel bir çiçeği var . Onun hikayesini bitki delileri başlığında yazmıştım. Eşimin üstün cesaret ve başarısı sonucu sahip olmuştum hatırlarsın
Yılan kaktüsün bu kadar güzel çiçek açacağını bende bilmiyordum . Çok beğendim çiçeğini .
Küpeli sadece beyaz renk . Şimdiye kadar alıp yaşatamadığım küpelilere o kadar üzülüyorum ki .
dağçiçeği ablam yoğunum demişsin umarım kötü bişe yoktur...
bu arada latinler ve bardak menekşe cevabın için çok sağol...

Eski 11-06-2013, 23:52   #19
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili dağçiçeği maşallah kaktüslerin çok güzel çiçeklenmiş yılan kaktüsüm benim de açtı kaynana dilinin çiçeğine bayıldım. Ellerine sağlık...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2013, 11:25   #20
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Çok şükür kötü bir şey yok kardeşim. Ben teşekkür ederim düşündüğün için.

Eski 13-06-2013, 10:45   #21
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Bu gün biraz tohum topladım. Sineralya ve çanta çiçeğim tohum oluşturdu. Tohumlarını almaya çalıştım inşallah başarılı olurum. Bu güzellikleri gelecek baharda da görmek harika olurdu.
İşte çanta çiçeğinin tohum keseleri

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2013, 10:48   #22
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Bu da sineralya nın tohumu
Pamuksu uçuşan şeylerin tohum olduğunu düşünerek tohum çıkınıma ekledim

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2013, 10:51   #23
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Dün markette görünce dayanamayıp aldığım bardak menekşem. Bendeki hala bebek olunca dayanamayıp aldım.

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2013, 10:54   #24
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Campanula (maviş ) çiçeğini göstermese de şu an keyifli görünüyor. Aldığımda üzeri pıtır pıtır katmerli çiçeklerle doluydu. Tekrar o halini görmek harika olurdu.

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2013, 17:57   #25
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

oo ooo çanta çiçeğide tohum oluşturmuş
siz en iyiysi kocaman bir kutu hazırlayın bu kadar tohum bir zarfa sığmaz...

Eski 14-06-2013, 15:00   #26
Ağaç Dostu

Elma Kurdu's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2012
Neler olmuş burada, yokluğumu fırsat bilip sayfa açılmış, muhabbet edilmiş, fotoğraflar paylaşılmış.

Neyse şimdi dağçiçeği abla çiçeklerin muhteşem ötesiler. Hele son aldığın bardak menekşesine bayıldım

Elma Kurdu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 23:20   #27
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Sevgili Kılıçh , tohumları ara ara toplamaya çalışıyorum. Daha sonra kuruyan dalları kesmeyi düşünüyorum. Tohum için merak etme. Bizim evde pişerse komşuya da düşer.

Eski 14-06-2013, 23:31   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Yok yok sizin bahçeniz var aslında ama kandırık yapıyorsunuz bizleri..

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 23:25   #29
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Elma kurdu hoşgeldin. Ani bir kararla açtım sayfamı. beğendiğine çok sevindim.

Eski 15-06-2013, 01:04   #30
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Kandırık yapmıyorum iki küçük balkonum var
aslında bahçeli bir evde oturuyorum ama bahçe sadece kendimize ait değil. Bu yüzden balkonla yetiniyorum şimdilik. Yavaş yavaş bahçeye de el atmaya başladım gibi küçük bir sebze bahçem ve çiçeklerimi ektiğim küçük bir bölüm var. Bana göre kaydadeğer bir alan değil. Çünkü bu forumda o kadar güzel bahçe sayfaları varken benim bahçe sayfası açmam haksızlık olur .
Bu akşam sayenizde itiraf etmiş oldum Sevgili Sudenur

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025