![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kır menekşesi
Bitki deliliğimi bilen ve anlayan nadir insanlardan biri dayım. Nereden değişik bir şey bulsa bana getirmeye çalışır. Geçen yıl da doğadan aldığı bir kök kır menekşesini küçük bir saksıya ekip getirmişti. Geçen yıl çiçek açtı. Büyüleyici, masum bir koku. Üstelik mor renge aşık olan biri olarak hayran kaldım bu güzelliğe. Çiçekleri bitince daha büyük bir saksıya geçirdim. Ama o öyle bir sevdi ki beni, doldurdu saksısını. Tıpkı kurdele çiçeği gibi sarkan dallarının ucundaki yavrucukları başka saksılara aldım. Onlar erkenci çıktı. Bir masum mor menekşe, ağlıyor mu ne? ![]() ![]() ![]() Anne saksı biraz sıkışık kaldığı için, tomurcuk dolu olmasına rağmen; henüz çiçeklerinin o büyülü havasını koklamak nasip olmadı. Tomurcukların hepsi çiçeğe dönünce o güzelliği de paylaşabilmek dileğiyle... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Çoook tatlılar,bizimde şeftalimiz var,cenet papağanı.Kafeste durmayı sevmiyor, hep omuz da uyuyor uykucu. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili loveforlife (Önce hemen loveforlife yi yazıyorum sonra tekrar başa geliyorum Sevgili yi yazıyorum, loveforlife yi unutmayayım diye) laleleriniz ayrı bir güzel; ama kır menekşeleriniz maşallah ne kadar güzel olmuşlar. Bende de var ikinci seneleri ama nedense pek bir gelişme gösteremediler. Gölge ve suyu mu seviyorlar acaba diyorum... Benimkiler bina önündeki ufak çiçeklikteler bahçe toprağına gölgeye mi aktarsam acaba? Bir de bu zamanda doğru mudur? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim geçen yıl yaz boyu yarı gölge bir yerde durdular. Bolca suladım. Zaten susuz kaldı mı yayılıveriyor yaprakları. Bir de arada gübre şerbeti verdim azar azar. Sonbaharda değiştirdim saksısını. Sarkan uçlarını da ayırıp o zaman ektim. Kış boyu üzerine yağmur da yağdı, kar da... Bu kadar coşacağını ben de tahmin etmiyordum doğrusu. Saksıyı daha da büyütmeyi düşünüyorum şimdi... Seninkiler çiçek açtı mı bilmiyorum ama çiçek açmadan rahatsız etmek istemem ben. Muhtemelen yine sonbaharda taşınırız yeni saksımıza. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgi ve selam ile... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Kuşlarınız, Kediniz; çiçekleriniz herbiri birbirinden güzeller. Bunlar sahip olduğunuz çok büyük değerler. Kıymet verip bizimle paylaştığınız için size teşekkür ederiz. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Çiçekleriniz çok güzel, canlarınız onlar kadar... Fincan takımı ve Şincaaan'a çok güldüm, iyi ki geldiniz.... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife teşekkür ediyorum; 2-3 tane minik minik çiçeğini gördüm. Sizinkileri de gördükten sonra kesinlikle benimkilerde bir eksiklik var belki de suları az geliyordur... Sağol; o halde sonbaharı beklemek gerek... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2012
|
Hay maşallah gülü kıskanmış azcık ondan azcık kendinden böyle mütiş bişey olmuş ne mutlu sizee keyfini çıkarın ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Asya Ceylan, Ah bir de güllerim kıskanıverse lâleyi de, şöyle endamlı endamlı gösterseler kendilerini. Hele ki şu sıralar bitler musallat olmuşken kendilerine, bu illetten kurtulup güzelliklerini göstermeleri büyük bir keyif olur doğrusu ![]() ![]() Düzenleyen loveforlife : 02-04-2013 saat 20:54 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen sene pas ile başlamış idim, bu sene bitler!.. ![]() Sevgili loveforlife; (Hangisinden başlasam) hala-yeğen geziniz paylaşımlarınız, kedicik, laleleriniz, kendini göstermiş tohum fideleriniz, yeğeninizin merak ve zevkle tohum ekmesi, şebboylar... Gerçekten çok güzel, çok hoşuma gitti... Maşallah, daim olsun inşallah. Düzenleyen YeniGine : 04-04-2013 saat 01:02 Neden: Ek |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güller güzel ama çok üzüyorlar bazen. Budarken korkarız, bitlenir, küllenir, paslanır... Ama bir açılıp saçıldı mı, keyfimize diyecek olmaz! Prensesimin doğa konusundaki hassasiyetinin her daim var olmasını ben de tüm kalbimle diliyorum. Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2011
|
laleler harika gözüküyor |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Ağaç yaşken eğilir...
Hafta sonu prensesim misafirimdi. Ağabeyimin kızı. Bu yıl birinci sınıfa gidiyor. Benim büyük prensesim o. Bir de küçük prenses var, artık tanıyorsunuz onu da: Fincan Hanım. Eylül'ü bana çok benzetiyorlar genellikle. Benim de amacım onun doğa sevgisi ve bilinciyle yetişmesine katkıda bulunabilmek. Bakalım neler yapmışız bu hafta sonu bu anlamda prensesimle? Bir kere yolda yürürken her ağacı, her çiçeği tanıma gayretindeyiz öncelikle. Bursa'da bolca bulunan anıt ağaçların yaşlarını öğrenmekse özel ilgi alanımıza giriyor. Küçük ağaçlarınsa ondan büyük mü, küçük mü olduğunu tahmin etmeye çalışıyoruz. Ağaç gövdelerinde bir yara varsa şayet, kim yapmış bu kötülüğü, neymiş doğayla alıp veremediği diye düşünüp, kaygılanıyoruz. Sonra ağaçların ve çiçeklerin isimleri birbirine karışıyor elbette... Mesela "fus böceğine baksana halacığım!" diye seslenerek gösterdiği böceğin yusufçuk olduğunu görüp gülümsüyoruz. Koparılıp yol kenarına atılmış çiçekleri en azından birazcık daha yaşasın diye eve getirip suya koymayı da ihmal etmiyoruz. Eylül, hayvan sevgisine fazlasıyla sahip. Hava çok güzel olunca, bakın benim canlar nasıl poz verdi, balkon sefasında... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2014
|
Bu ne güzel bir mesaj böyle! Çok mutlu oldum okuyunca... Keşke herkes bu bilince sahip olsa... : ' ) |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Ağaç yaşken eğilir...
Cumartesi günü akşamüzeri evden dışarı çıktık. Birkaç saat sonra eve döndüğümüzde ise yalnız değildik. Bembeyaz tüyleri kir içinde kalmış olsa da, muhteşem gözleriyle "beni sev!" diye bakan; açlıktan bir deri bir kemik kalmış olsa da sevilmeye olan açlığı daha da fazla olan; evden atılmış bir pisiciği yanımıza katıp dönmüştük eve. Öyle hanımefendi bir pisicikti ki, sormayın! Ama benim küçük prenses yaptı yapacağını yine. Sanki elektrik çarpmışçasına dikerek tüylerini, bu kızcağızın "ben misafirim" kibarlığında vıyklamalarına rağmen misafiri sevmediğini dile getirdi. Fincan Hanım'a aldırmadan bir tabak dolusu kuru mamayı neredeyse nefes almadan yuttu misafir. Ne yapacağımızı bilemez haldeydik. Eylül de ben de onu dışarı bırakmak istemiyorduk ama Fincan cadılığıyla kavgaya hazırdı adeta. Yardım için bazı hayvanseverlere ulaşmayı başardım sonuçta ve pisicik sevileceği sıcak bir yuvaya gitti... O gece 3 kız yatarken, başımızı yastığa huzurla koyabildik... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Ağaç yaşken eğilir...
Pazar sabahı pijamalarını üzerinden çıkarmadan fırladı Eylül. Tohum ekecekti. Öncelikle tohumlarını seçti. Torfu saksılara doldurdu. İlk seçimi "unutma beni" çiçeğiydi. Hiç unutulmasın diye ekti ![]() ![]() Bu arada Fincan Hanım kıskandı yine, dalıverdi tohum kutusunun içine... ![]() ![]() Saksıyı bir güzel kapattık streç filmle. Okuma yazmayı öğrendi ya prenses, inci gibi yazısıyla konduruverdi ismi etikete: Beni unutmaya dönüştü isim her nedense ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2014
|
merhaba çok güzel bi sayfanız (çiçekleriniz) var ben çiçek yetiştirme konusunda biraz yeniyim 1.5 2 sene oldu biraz acemiyim forumda da yeniyim sizin gibi çiçek seven çiçek bilgisiyle donanmış insanlardan çok şey öğreniceğimi düşünüyorum sevgiler |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle sayfama hoş geldiniz. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. İlk mesajlarıma bakacak olursanız benim de bu konuda çok eski olmadığımı görebilirsiniz. Benim çiçeklerle ilgili bilgilerimin neredeyse tamamı ve çiçeklerimin birçoğu siteye üye olmamla oluştu. Burası bilgi açısından hazine gibi. Benim gibi okumayı da seviyorsanız, çok şey öğrenebilirsiniz. Bir noktadan başladıktan sonra devamı geliyor zaten... Bakın sitemizin 10.doğum günü toplantısı da sizin için güzel bir adım olabilir. Üstelik siz de İstanbul'dasınız. Pek çok arkadaşımızın farklı şehirlerden kalkıp geldiğini düşünecek olursak siz de orada olmalısınız... Dilerim sohbet etme şansımız da olabilir. Başlığa bir göz atın isterseniz... http://www.agaclar.net/forum/agaclar...leri/33360.htm Sevgi ve selamlarımla... |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2014
|
Zaman ve şartlar uygun olursa mutlaka orda olmak isterim umarım tanışma fırsatı da bulabiliriz önemseyip cvp yazdığınız için teşekkür ederim sayfanızı takip etmeye devam edicem |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Arı da sevgi alacağı bahçeyi biliyor. Vardır bir hikmeti. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Şebboylar...
Arıları bu kadar cezbeden mis kokulu şebboylarımı biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz? Bunlar geçen yıl ektiğimiz tohumların şimdiki hali... Kimi tomurcukta henüz... ![]() Kimi açmaya başladı... ![]() ![]() Bunlar da onların anneleri, ikinci yıllarında hâlâ çok keyifliler... ![]() Yanlış anlamayın sakın, sadece tek kökün bu kadar büyüdüğünü belirtmek isterim. Ne mi yapıyorum bu hale gelmeleri için? Yanmış gübre şerbeti , tavsiye ederim... Bu arada bir yandan da tohum bağlamaya başladık, kim bilir hangi agaclar.net üyelerinin balkon ve bahçelerini şenlendirecek kendileri...![]() Düzenleyen loveforlife : 03-04-2013 saat 23:08 |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|