![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Sevgili Tömürcek; Tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Sakarya 'dan önemli bir üyemizi Denizliye transfer ediyoruz vatana millete hayırlı olsun. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
Birazda Denizli'de ikamet edicem bakalım orda nasıl olucak benim çiçekler hava değişimi yaşıcaz biraz çiçeklerimle, bikaç menekşe ayırdım onları götürcem Fatih'e teslim etcem onunkilerin yanında bakıcam onlara ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Sevgili Tömürcek, 4 gündür yoktum ne güzel şeyler olmuş böyle senin adına çok sevindim hayırlısı ile devamını bekliyoruz. inşallah bundan sonraki hayatındada allah hep gönlüne göre verir. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Denizliyi kazandığımı görünce mutluluktan uçtum resmen Amin ablacım Allah hepimizin gönlüne göre versin ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım ekim ya da kasım ayıydı sibelim abla kargo göndermişti ve içinden uzunca bir dal da yasemin çıktı. Köklendiremem korkusuyla suya koydum 2 ya da 3 ay suda kaldı çimlenmedi çürümedi de. Sonra ben onu ikiye bölerek bardaklara diktim 2 ay kadar da mutfakta sıcak yerde durdu ne öldüler ne çimlendiler. Mutfak sıcak geldi heralde diyerek 1 aya yakın da salonda beklediler. Nisan başıydı sıkıldım artık söktüm topraktan baktım ufak olan çürümüş attım onu diğer büyük olan kabuk yapmış incecikte bir çim. Hemen onu geri dikip dışarıya gölgeye aldım çimleri bardağı doldurunca biraz büyük saksıya diktim şimdi 2 3 yerinden sürgün büyütüyor sabrın sonu selamet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Elma kurdunun verdiği tohumlardan yetiştirdiğim hatta yetiştirmediğim yanlışlıkla saksının kenarına düşen tohumdan yetişen kına çiçeğim Alçacık boyuyla hanım hanımcık duruyor sakız sardunya tenekesinin köşesinde Katsız kınaları açıkçası sevmem çok gösterişsiz gelirler bana ama katlı olanlara bayılırım adeta minyatür gülü andırıyorlar Seneye elimdeki tohumlardan bikaç saksı ekmek istiyorum saksıda çok hoşuma gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ağzı kırık testinin altını delip saksı yapmıştım ve içine sardunya dikmiştim sardunyam açtı biraz daha çiçeklense daha güzel gözükecek eminim Bunu da komşu çiçekçiden almış bi dal da bana vermişti gül sardunya çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Çilli begonyalarım Denizliye gitmeden beni sevindirme çabalarındalar ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Gelin tellerim büyüdüler ve tellerini sarkıtmaya başladılar tellerin ucunda da yeni yavrular Bu mum çiçeğini de tuya abla göndermişti kışın biraz duraklama yaşadıktan sonra akşam güneşini alan arka pencereye koydum maşallah bi başladı uzamaya 4 sürgün verdi diğer üçü duraksadı biri uzadı sadece, sanırım şuan 40 cm civarında ve ucunda bir tomurcuk var inşallah açar da gitmeden mum çiçeğimi koklarım ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Tebrik ederim sevgili Tömürcek, hayırlı olsun, çok sevindim sizin adınıza. Çiçekleriniz çok güzel maşallah, sizin yaştaki gençlerin çiçeklerle, bitkilerle ilgilenmesi ne güzel, benim çocuklarımın hiç ilgileri yok malesef .O kadar çiçekleri kime bırakıcaksınız, Gelin telleri de çok güzelmiş, ellerinize sağlık. Allah kolaylıklar versin.... |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Malesef herkesde olmuyor bu heves ablacım bizde 3 kardeşiz ama bitek bende var Bu çiçeklerimin kimisini siteden bi ablam alıcak diğerlerini de eşe dosta vericem birazına da kıyamadıklarıma evdekiler bakıcak Öyle üzücü bir durum ki bunlardan ayrılmak ama yapıcak bişey yok okuyup hayatımı düzene sokayım hepsi geri gelicek hayırlısıyla ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ahhh sabah sabah bu ne gösteridir kardeşim. ![]() Bene bak biyo bu gül sardunyadan gelirken yanında gelmezse vallada almam bak seni il içinde görüsün gününü. Bene bak hem ne bu sabalan erkenden kıskançlıklara sokmak da ne olupduru bi deever bakem. Ulen arkideş bene bak biyo ne olup ba ga ice cıldırtcen mi sen bizi? ![]() Höle bakem bi ne var ne yok dediime pişman ettin ulen arkideş. Olmeyoru valla. Vuruldum ga hepiciğine. Ellerine gollana salık bizim oolan ![]() Ne olup ba geliyon diye bakıp durun ice benim şiveme hakim olmaya çalışıpbasın olupba mı bu dever bakem biyo? Sanırım çok kaptırdım gene kendimi şiveme. Artık devamı gelince Konuşmanı bozacağımdan şüphen olmasın kardeşim ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Google translateyi açıp yorumunun çevirisini yaptım Fatihcim Gül sardunya senin olsun artık ortada kalmamak için getircez sardunyayı yoksa elin memleketinde bi başıma naparım Bayılıyorum ege şivesine acaba ege şivesini öğrensem adam akıllı ilerde işe girerken avantajım olur mu yabancı dil konusunda ![]() ![]() Fatihcim şu begonyalardan da hep istiyodun ama onlardan çelik getiririm artık sana saksılı zor Ama sardunyanı saksıyla getircem o kırılmaz ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstemeseniz de yerleşiverir dilinize. Yaklaşık siz yaşlardayken, yani1976'dan beri Ege'li olan ben bunu çok iyi biliyorum.![]() İşe girerken avantajı olur mu bilemiyorum ama nereye giderseniz gidin diliniz ele verir, nerede yaşadığınız hakkında. ![]() Bu arada bitkiler harika. Nasıl bırakıp gideceksiniz diye yaranızı depreştirmeyim, neyse. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşın abisi Muğla'ya gitmişti üniversiteye çok garipsemişti baştan konuşmaları daha sonra şivenin ister istemez diline yerleştiğini söylemişti En çok garibine giden ''beni bak'' olmuş ilk gittiğinde, ama alışınca gayet normal geldiğini hatta bana bak demenin kulağına kaba geldiğini söylemişti Deneyimleme sırası bende artık Çiçeklerimi hevesli insanlara paylaştırıcam çok zor geliyor onlardan ayrılmak cidden ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sabah sabah güldürdünüz beni geçler şiveli yazışmalarınız çok hoşuma gitti, çok yaşayın siz emi . Bizim buralar da da -gari yi- pek kullanırız . |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hani demişler ya egeliye bikerecik gari der misin çok hoşuma gitti; egeli de demem gari demiş Yani artık dile öyle yerleşmiş ki söylendiğinin farkına bile varılmıyor ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yoncayı Ali için dikmiştim bi zamanlar Sonra nolduysa bende kaldı kocaman oldu, ilk hali ve son hali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu tömürcek ne beceriksiz demeyin napıyım bi türlü yetiştiremedim kurdeleyi aslında okadar çok severim ki Saolsun Ali kırmayıp 2 defa ikişer tane göndermişti en son gönderdiklerinin teki de öldü ama bu çok güzel oldu evet tömürcek bu sefer kurdeleyi yetiştirmeyi başardı Sabah güneşini alan pencerede dışarda duruyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Fatihcim foto çekmeye başlamışken senin sardunyayı da enden boydan bi çekiyim dedim Bi bak bakalım endamını beğenicek misin? Gelirken getiricem bunu sana baya da yavru yapmış kökünden de gövdesinden de inşallah ben gelene kadar büyümez, getirdikten sonra büyüsün istediği kadar nakliyat açısından sıkıntı olur bu büyürse ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kırmadığın içinde ayrıca teşekkürler. ![]() Uzarsa da üstünden çelik alıp yanına dikeriz Çok teşekkürler tekrardan canım dostum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hem bende ayrılmamış olucam senin sayende bikaç çiçeğimden Asıl ben teşekkür ederim sana ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Tebrıkler...
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İzmire komşu geliyorum inşallah, görüşüp tanışmayı bende çok isterim nasip kısmet artık Senden haber gelmeyince vaktin olmadığını anladım zaten abi, hoş benimde hiç vaktim olmadı daha söz verdiğim kişiler kargo bekliyorlar burdan da söyliyim inanın köydeki işlerden fırsat bulup kargolarınızı gönderemiyorum ama vaktim olduğu ilk anda göndericem unutmuş değilim asla.Çiçeklerimden ayrılmak çok üzdü beni ama menekşelerimden bir kaçını, ayırdığım yavru sabriyelerimi ve yavrulattığım yeni menekşelerimi götürücem oraya, babamı ikna ettim tek kişilik apartta kalıcam bi aksilik olmazsa şimdi onu ayarlamaya çalışıyoruz bakalım Gül sardunyadan bu kargoda gönderirim abicim dalları var onun hatta bi teneke daha var ondan İyi akşamlar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Enescim tebrik ederim, bölümün ve üniversiten hayırlı olsun...Denizli de benim en yakın okul arkadaşım oturuyor. 2 sene önce onu ziyaret için gitmiştim. ben çok beğendim oraları, umarın sen de pişman olmazsın.. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Herkes çok güzel olduğunu söylüyor ablacım beğeneceğimden eminim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Rana+miraç ablam menekşelerim bozulunca elma kurduyla bana küçük yavrulattığı menekşelerden hediye etmişti Bak ablacım bebeklerin büyüdüler biri açtı bile ve ben onun rengine hayran oldum kendi beyaz dışları tatlı bi pembe ve dantelli ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Alıntı:
Sevgili tömürcek; Yavrulara çok güzel bakmışsın harika görünüyorlar. Pembiş dantelli menekşeyi ben de çok sevmiştim sana gelenlerin arasında olduğuna sevindim. İnşallah diğerleride değişik renklerde açarlar. Senin çiçekleri patpata yükleyip kaçırmayı aylar önce planlamıştık biliyorsun dağçiçeği ve cymbelinayla. Şİmdi yokluğumuzu fırsat bilip ganimetlere konmak istiyenler var.Gözüm balkonunda, liste yapıyorum en çok özendiğim çiçeklerini akide şekeri ,cam bilye, balon ,leblebi tozu ,sakız karşılığında isteyeceğim. Ama biraz geç kaldım sen büyüyüp üniversiteli abi oldun bile nasıl kandıracağız bakalım seni ? |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ablacım eğer gerçekten öyle beğendiğin çiçeğim varsa çabuk söyle çünkü kaynak tükeniyor eve bir kaç tane en beğendiklerimi bırakıp gerisini vericem. Bizim çok tarla işimiz var annem bakamaz okadar işin arasında bunca çiçeğe, babannem de yaşlı evin işi anca denk geliyor ona da öyle olunca çiçeklerimi vermek zorundayım. Bikaç tanesi kalıcak sadece evde, oyüzden elini çabuk tutup bana bişey söyle ki ablacım ayırayım sana istediğin bişey varsa ![]() Beni kandırmak çok kolay ki ablacım yukarda yazdıkların beni okadar cezbetti ki o dediklerin karşılığında istediğin çiçeği alabilirsin ama bilyelerimi en güzellerinden isterim ona göre ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2011
|
Alıntı:
![]() Cymbelina duymasın , terliği , süpürgeyi kapıp dayanır kapına. bir an gözümde canlandırdım da , toz duman içinde kalır oralar. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|