![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaç Dostu
|
Sakin sakin,tek tek açıyor tomurcuğunu...açarken etrafa yaydığı mis kokusu da bonusu! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaç Dostu
|
İkinci tomurcuk görüldü.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
|
Massonia echinata
Nasıl dipsiz bir kuyudur Doğa...ve daha nice güzellikler saklıdır bilmediğimiz..İşte yine bugün rastladığım ve daha önce hiç görmediğim bir bitki daha....alıp götürüyor güzelliği ile...çocukken bir karanfil bilirdik bir gül,bir de kırdaki papatyaları..internet çıktı,kafalar doldu taştı vallahi...kör olmak ,sağır olmak ,hissiz olmak lazım bu güzellikler karşısında tepkisiz kalabilmek için.. Kısacası "ruhsuz" olmak lazım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Sevgili farpali, bu nee..!!! sukkulent mi? gerçekmi? yoksa naylon çiçek mi?diye epey baktım....uzun ve karışık ismine bakınca anladım gerçek olduğunu... yine yapmışsınız yapacağınızı...bir güzellik daha gördü gözlerimiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
Massonia echinata , akşam akşam yapılır mı sevgili farpali? sayfanı ziyaret eden herkes bu gece nereden bulurum bu güzelliği, buda mı varmış, daha neler göreceğiz gibi sorular silsilesi ile boğuşup uyuyabilecek mi? oldu mu şimdi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Sn. Farpali, ne güzel çiçeklenmiş bitkileriniz öyle, maşallah diyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Sn farpali günaydın, Sn almanya lının dediği gibi yine yapmışsınız yapacağınızı.........Harika imece usulu bulan bulamayana paylaştırır.Herkese Sevgi ve Saygılar............. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Ağaç Dostu
|
Medinilla Magnifica
Medininilla magnifica,bol yaprak verdi...bu bitkinin yaprak vermesi için,çiçekleri solduktan sonra,solan çiçeği çiçek dalı ile birlikte en dipten keskin bir makasla kesmek gerekiyor.Çünkü yeni yapraklar sadece çiçek dalının kesildiği yerden çıkabiliyor..Tabii daha sonra ,yeni yaprakların içerisinden çiçek açıyor..Aksi takdirde,Üç-dört yaprak kalır,zamanlada çiçek gelişemiyor ve kaybediyorsunuz bitkinizi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Sayın farpali, Tek kelime ile tüm çiçekleriniz muhteşem. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
merhaba, Sevgili farpali, o nasıl bir köpek öyle? resmen budanmış çiçek. zavallının haline bakılırsa bunu yapan büyük bir köpek ![]() neyse geçmiş olsun, bikinizin etrafını sarın bari de birdaha ellemesin yaramaz. sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
|
Calathea crocata Tassmania-Dua Çiçeği
...çiçeklerinin rengine ve yaprak dokusuna hayranım ama adını bilmiyorum maalesef.... Calathea crocata Tassmania Düzenleyen farpali : 31-01-2013 saat 19:44 Neden: Mesaj ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Hiii, eğer altı aylıkken bu kadar güçlü ise büyüyünce...amannn iyiki gitmiş. avize çiçeği oldukça sert bir bitki, burda yol kenarında bir tane kocaman görmüştüm yazın, birsürü yavru vardı dibinde sökmek için baya uğraştım ama olmadı..çok sertti. bitkiniz çabuk toparlar umarım, çok güzel bir çiçeği oluyor yazın. bu arada son resimdeki bitkinizde pek şirin turuncu turuncu çiçekli. adı nedir acaba? sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşlara sordum çiçeğin adını,öğrenince fotoğrafa ekleyeceğim.Hem çiçeği,hem de yaprak dokusu çok güzel.. Düzenleyen farpali : 30-01-2013 saat 20:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Avize çiçeğinize geçmiş olsun diyorum,dayanıklı bir bitkidir bahara kendini toparlamış olur.Almanyalı arkadaşa katılıyorum iyiki gitmiş,hayvan severim ama cinsten çok korkarım. Pandora'nın kutusu renk cümbüşü sunacak size,bende çok severim farklı soğanlardan oluluşan aranjmanlar.Emeğinize sağlık,sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |