![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2010
|
Sevgili farpali balkonunuz ayrıntılarıyla çok zevkli, elleriniz dert görmesin, Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız içinde çok teşekkür ediyorum.Ayrıca el sanatlarınız konusunda da hayli marifetlisiniz, Bu güzelliklerin devamını dilemek sanırım hakkımız. Kolaylıklar ve mutluluklar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Alıntı:
geç cevap için özür dilerim.Neden 5-5-5 ? Bitkiyi köklenmesi için yosuna sarmalısınız.Sıcak ve iyi ışık alan bir yerde durmalı.Ancak bu şekilde iyileşecektir.Yani bir nevi sera şartları sağlamalısınız.Gübrenin şu aşamada bir faydası olmayacaktır... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevgili almanyalı..Evet Ludisia mı özellikle geniş bir saksıya koydum,çoğalsın ve yayılsın diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
Boşuna "Doğa ana" dememişler..O kadar bonkörki;ben yok uygun oda sıcaklığı,su miktarı,sulama sıklığı,uygun toprak,uygun gübre vbg..bir sürü çabalarda bulunurken, Kendi kendine doğada yetişen bu bitkiye , Oskar ile yürüyüşte rastladım ve hayran oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili almanyalı..bende sizden özendim bir adet tomurcukta amarelis aldım..Rengini bilmiyorum..Ama sizden bakımı konusunda yardım almalıyım..Hiç bir bilgim yok çünkü.Yardımcı olursanız memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Amaryliss' inizi güle güle büyütün, ben soğan olarak aldım maalesef renkler beklediği gibi olmuyormuş... kaloriferli sanırım eviniz, ben kalorifer üstüne camın önüne koydum, burda sardunya toprağı diye satılan lifli ve suyu çabum geçirgen bir toprak var onunla diktim. ortasına şu değmemesi gerek yoksa göbeği çürüyormuş, sık sık sulayın ılık şu ile az az, dibi delik bir saksıya dikin. genelde küçük saksı içinde ve kalitesiz toprakla satılıyor burada. devamını sayfamdan bakabilirsiniz, malum ameliyat yapar gibi adım adım takip ettim ve resimledim...şimdi tohum yapıyoruz.. ( delimiyim neyim..ben diyorum bazen kendime ilk defa yetiştirdiğim bütün çiçekleri göz hapsine alıyorum.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
|
Bu da üzdü beni bu sabah,yapraklarında kara noktalar çıktı. ![]() Orkideler konusunda tecrübeli bir arkadaşın önerdiği bir tedavi yöntemini uyguladım;Toz halindeki mantar ilacını ,su ile yoğun bulamaç haline getirdim..Suluboya fırçası yardımı ile "kara leke" görülen yapraklara,lekenin üzerine ve altına bulamaçı sürdüm..Yarından itibaren,sabah erken saatlerde,hafif su püskürteceğim..Gelişmeyi paylaşırım. Düzenleyen farpali : 24-01-2013 saat 19:37 Neden: Açıklama ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
sevgili farpali sağlıkla büyüt inşallah. atlaslar ne renk , hoyaların ne tür ve nerden aldığını yazarmısın rica etsem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
|
Atlasların rengini vallahi bilmiyorum,bir kaç arkadaş göndermişti bana..Hoyaları ise buradan Yeşillim arkadaşım gönderdi,Hoya cornosa,hoya tricolor,bir adetde koyu mor kokulu adını unuttum ...yeşillim hoya çelik gönderiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Sevgili arkadasım
Sayfalarınızı gezerken gördüm bu mucıze haberı... 2 haftada nasıl surgun verdı Bir Gecelik Gelininiz.. Özel bır bakım vitamın toprak kullandınızmı..Benımki 2 ay oldu..Hala geldıgı gıbı duruyor..Sizınkinin ısı ışık durumu nedır...Ne cok sordum degılmı.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |