![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
|
Oncidium Orkideme saksı beğendiremiyorum!..Biraz daha geniş bir saksıya geçirdim..Çünkü,diğer saksının toprağından küf kokusu geliyordu..Sanırım toprak ve kökler yeteri kadar hava almıyordu.Topraklar dökülmesin diye önce metal saksılığı,eskiyen siyah renk tül ,sineklikle tek kat kapladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
İnanın Ferzan hanım, yaratıcılığınıza hayranım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
|
Ananas üretim
Ben netden bulduğum bu uygulamayı ,denedim,bilmeyen arkadaşlar ile paylaşmak istedim.Ben gelişmeleri fotoğraflayıp,sayfamda paylaşacağım. Görsel Net'den alıntıdır. Düzenleyen farpali : 10-01-2013 saat 16:59 Neden: Açıklama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Syngonanthus chrysanthus 'Mikado Gold'
İç mekanı seven bir tür. 18-26 C. Isı uygun.Toprağı geçirgen olmalı ve daima nemli kalmalı..Ve tabakdan sulanmalı.Çok yavaş büyüyor.Çiçekleri altın renginde.Direkt güneş ışığına maruz kalmaması lazım,yaprakları hemen yanıyor. http://www.bitkivecicek.com/mikado-cicegi Düzenleyen farpali : 08-01-2013 saat 23:19 Neden: Bilgi Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Ağaç Dostu
|
Syngonanthus chrysanthus 'Mikado Gold'
Alıntı:
tomurcukları açmaya hazır,her an açabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
Ayy çok güzelmiş sevgili farpali, güle güle büyütün. gerçek mi diye iki kere baktım... gerçekmiş nette baktım gece parlıyor yazmış biri, gerçek mi bilemeyeceğim benim yokki...ama benimde olacak mutlaka. açelya toprağına dikin yazıyordu, normal toprak olmuyormuş.bakımı biraz zormuş umarım çabuk alışır. sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
Biraz önce karanlıkta baktım,parlaması yok.Ancak birçok yetiştirici fosfor gibi parladığını söylüyorlar..Ama bugün İstanbul da hava çok kapalı idi,yeterince gün ışığı almadığını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Ferzan hanım altın çiçeğiniz hayırlı olsun yavaş yavaş altın işine giriyorsunuz anlaşılan.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Farpali; emeklerinizin karşılığı muhteşem görünüyor elinize sağlık. Bitkilerinizin hepsi güzel maşallah. Sağlıkla keyfini çıkarmanız dileğiyle... Eklentideki uygulamayı siz yaptınız mı? Resimlerinizde görmedim ama genede sormak istedim. Sevgilerimle ![]() Düzenleyen Sevgi : 09-01-2013 saat 12:39 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
|
Yok hayır,henüz hiç bir şey yapmadım..,ananas köklendirmek haricinde..O kadar birikti ki Yaz için projeler,bakalım nolucak?..Takdiriniz için de teşekkür ederim Sayın Sevgi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın september82.Görsel net'den alıntıdır.Ben henüz köklendirme aşamasındayım..İlk kıpırtıda ,inşallah görselleri paylaşacağım ananasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
|
Şimdilik yavru Vanda orkidelerimin keyfi yerinde...Hergün veya gün aşırı,su dolu bir bardağın içerisinde 15 dk köklerini daldırıyorum.Yapraklarına su deymeyecek.Diğer zamanlarda ise,fotoğrafda görüldüğü üzere,vazonun dibine çakıl taşlarının hizasını geçmeyecek su koyuyorum.Doğal nem için..Arada sırada da yapraklarına su pükürtüyorum ve yaprak diplerinde su birikmemesine dikkat ediyorum..Özellikle doğal nem için çakıl taşlarının fonksiyonu oldukça fazla. Nem seven bitkilerinizin saksılarının altına,saksının çapından biraz daha büyük bir tabağa çakıl taşı koyup,su ilave edin.Saksılarınızı bu tabağın üzerine yerleştirin..Sadece saksının tabanının direkt suyla temas etmemesine dikkat edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Iki haftada bir daldirma yaptigim suya orkide besini eklyorum,veya sivi besinli su ile sadece koklerine fis fis yapiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
|
Abartısız,iki aydan beri,her sabah aynı saatlerde sıklamenlerimi ziyarete geliyor "Arı Maya"!.Sabah kahvemi pencere önünde içerken,pembeden kırmızıya geçişlerini izlemek çok keyifli..Bugüne kadar bir gün bile gelmemezlik yapmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yazın çok sıcaklar bastırmadan ,soğanlarını kuru ve serin bir yere alın,saklayın.Ben öyle yapıyorum.Tekrar Eylül 'de ekiyorum..Çok da sağlıklı gelişim gösteriyorlar.3.senemiz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Sayın farpali, vandalar,köklerine gübre temasından hoşlanmaz.Yapraklarına gübreli su fıslarsanız daha yararlı olur.Bu arada cattleyanız iyileştimi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
|
Uyarınız için teşekkür ederim Sayın tarumok..Cattleya size bahsettiğim gündeki gibi..Ayynıııı..! Ama dün çok ufak yeni bir kök ucu gördüm.Yaprakları hala buruşuk.Buruşmada artışda yok azalmada.NPK kullanmadım hiç..Bir de ona başlayacağım.NPK 5-5-5 nerden bulabilirim Sayın tarumok..Veya bana ,olumlu tecrübe ettiğiniz bir besin markası adı verebilirmisiniz rica etsem? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
|
Aynen öyle..Çiçeklenmesi bitip,yaprakları da cılızlaşıp azalınca buduyorum.Soğanı serin ve kuru bir yerde saklıyorum.Bugüne kadar hep böyle yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
Hayır,hayır hiç birşey yapmıyorum..Eylül'ün ilk haftası gibi ekiyorum..Çok da sağlıklı,bol iri yapraklı ve çiçekli çıkıyorlar..Toprağınıda kurumaya yakınken bol suluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|