agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni4555Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-12-2012, 18:40   #1
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2010
Galeri: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tika Mesajı Göster
Lithopsu deneyimlemek gerçekten de çok hoşuma gitti.Çiçeği akşam olunca kapanıyor,gündüz açılıyor.Yaklaşık bir haftaya yakın sürdü sanırım bu döngü.Tam kaç gün olduğuna dikkat etmedim.Şimdi çiçeği solmaya başladı.Demek bölünme aşamasına geçecek,harika.Merakla bekliyorum.

Bu arada sukulentlerimi ev içine alınca büyüme ivmeleri arttı.Bazılarının formu bozuldu,çünkü hızlı bir şekilde uzamaya başladılar.Resmen boy atıyor gibiler. İlkbaharda dışarı alınca belki eski formlarına yeniden kavuşurlar.Onları da çekip yakın zamanda paylaşacağım.
Sayın Tika bir adet Lithopsum var çiçekendi ,çiçeği üzerinde kurudu..Bölünme aamasında ne oluyor, ne yapmak gerekir??Lithopsu bakımını hiç bilmiyorum.

farpali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 21:42   #2
Ağaç Dostu

Tika's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi farpali Mesajı Göster
Sayın Tika bir adet Lithopsum var çiçekendi ,çiçeği üzerinde kurudu..Bölünme aamasında ne oluyor, ne yapmak gerekir??Lithopsu bakımını hiç bilmiyorum.
Sayın farpali,inanın Lithops konusunda ben de tecrübeli değilim.Nisan gibi almıştım.Çiçeği bende de soluyor;ama hiç ellemeyi düşünmüyorum.Kendi kendine zaten kurur çiçeği.Doğada kimse müdahale etmiyordur sonuçta.Tek yaptığım 1,5 ayda bir çok az sulamak ve güneş almalarını sağlamak.Hatta unutuyorum,ihmal ediyorum bile denilebilir.
Bir yerde okumuştum.Mart'a kadar sulamamak gerektiği yazıyordu.Ben gözlemlerime göre davranacağım.Görüntüde bozulma yoksa (bölünme hariç) artık sulamayacağım.

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 21:49   #3
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tika Mesajı Göster
Sayın farpali,inanın Lithops konusunda ben de tecrübeli değilim.Nisan gibi almıştım.Çiçeği bende de soluyor;ama hiç ellemeyi düşünmüyorum.Kendi kendine zaten kurur çiçeği.Doğada kimse müdahale etmiyordur sonuçta.Tek yaptığım 1,5 ayda bir çok az sulamak ve güneş almalarını sağlamak.Hatta unutuyorum,ihmal ediyorum bile denilebilir.
Bir yerde okumuştum.Mart'a kadar sulamamak gerektiği yazıyordu.Ben gözlemlerime göre davranacağım.Görüntüde bozulma yoksa (bölünme hariç) artık sulamayacağım.

Sayın Tika, Sayın Farpalı; lithopslarımıza artık su vermeyi bırakıyoruz, zaman geçtikçe gövdede buruşukluklar başlayacak. Buna aldanıp su vermeyin, bu buruşmalar gövdede değişimin başlangıç işaretleri olarak kabul edilmeli... Bölünmeler başlayacak...

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2012, 22:43   #4
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Sayın tika Echeverialar bol güneş istiyor bu aylarda yetersiz ışıkta uzama kacınılmaz

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2012, 00:13   #5
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2010
Galeri: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Sayın Tika, Sayın Farpalı; lithopslarımıza artık su vermeyi bırakıyoruz, zaman geçtikçe gövdede buruşukluklar başlayacak. Buna aldanıp su vermeyin, bu buruşmalar gövdede değişimin başlangıç işaretleri olarak kabul edilmeli... Bölünmeler başlayacak...
Sayın sakdag ve Tika, teşekkür ederim.

farpali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025